Europatipset Tips Onsdag 9/2

Publicerad på 8 Feb 2022 - 14:13

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Feb 2022 - 14:13

Onsdagens Europatips ser fullständigt magiskt ut vid en första anblick. Coppa Italia, Coupe de France och Copa del Rey finns alla med på kupongen. Dessförinnan ska vi titta till Premier League och avslutningsvis är det The Championship som gäller. Nu ger vi oss ut på detta mustiga äventyr!

TV: Formstarke Melkers bästa tips inför Europatipset



Spelstopp: 20:44



1. Aston Villa - Leeds 1

Vi inleder på Villa Park där Aston Villa ska mäta svärd med Leeds. 1-0-segern mot Everton var en välförtjänt sådan för Gerrards mannar, åtminstone sett till den första halvleken. Då körde värdarna över Everton fullständigt för att sedan bli mer tillbakadragna i den andra halvan av matchen. Lyckas Villa stå för en gedigen insats över 90 minuter denna onsdag får Leeds oerhörda problem. Påfåglarna saknar Cooper, Bamford, Firpo och Phillips, spelare som hade behövts för att bjuda upp till dans i Birmingham. När Phillips inte startat har Leeds torskat 13 av 19 matcher och ett nytt nederlag ligger i luften denna kvällskvist. Ettan står stadigt allena.


2. Tottenham - Southampton 1

Antonio Contes Tottenham spände musklerna i helgens FA-cup. 3-1 mot Brighton var rättvisa siffror och känslan är onekligen att italienaren har fått ordning på grejerna i norra London. Spurs har numera för vana att prestera fina underliggande siffror och Southampton får onekligen se upp denna onsdag. Helgonen såg inte särskilt imponerande ut mot Coventry där skadan på Broja innebar en försvagad offensiv. Kommer albanen inte till spel här heller får de rödvita nöja sig om de löser en pinne. Trolig etta, men hård streckning borgar för att låta krysset ta plats per omgående.


3. Norwich - Crystal Palace 2

Via två raka segrar har Norwich hastigt och lustigt kravlat sig över nedflyttningsstrecket. Totalt fem gjorda mål mot Everton och Watford är starka siffror från Dean Smiths mannar, men redan under onsdagsaftonen blir det tuffare emot. Crystal Palace ger inte bort något i onödan under Vieiras ledning och med spelare som Édouard och Olise finns matchvinnare av rang. Nämnas bör dessutom att Zaha är tillbaka i truppen efter ha deltagit i Afrikanska Mästerskapen. Då blir Örnarnas offensiv en fruktad sådan. Detta förlorar inte Palace. Strecka från höger på Carrow Road.


4. Milan - Lazio 2

Kvartsfinaldags i Coppa Italia där både Milan och Lazio kommer från imponerande insatser i helgens ligaspel. Olivier Giroud vände på egen hand 0-1 till 2-1 i Derby della Madonnina och när fransmannen visar denna form finns det inte många som saknar Zlatan Ibrahimovic. Svensken finns troligtvis inte med här heller. Lazio körde i sin tur över Fiorentina med 3-0 efter att Milinkovic-Savic och Immobile skrivit in sig i målprotokollet. Duon behöver knappast någon närmare presentation och Milan behöver vara vaksamma med dessa i de bakre leden. I en förmodat målrik tillställning lämpar sig gubben (etta-tvåa) utmärkt.


5. Nice - Marseille 1

Två gäng som imponerade stort i föregående vända av Coupe de France går i klinch på rivieran. Nice stod för omgångens höjdpunkt när de betvingade PSG och Christophe Galtier förtjänar mängder med beröm för vad han hittills åstadkommit med de rödsvarta. Gouiri och Dolberg är två anfallare av hög klass som kan sänka Marseille på egen hand. Gästerna slog i sin tur ut ett formstarkt Montpellier men har därefter visat upp en bristfällig defensiv i Ligue 1. Totalt fyra insläppta mål i matcherna mot Lyon och Angers imponerar inte nämnvärt. Känslan är att 1X ska räcka väldigt långt på Allianz Riviera.


6. Rayo Vallecano - Real Betis 1

Det vankas semifinaler i Copa del Rey dit bland andra succélaget Rayo Vallecano tagit sig. Hemma på Vallecas är La Liga-nykomlingen urstarka, något bara en förlust i ligaspelet vittnar om. Det är inte varje gång som en nykomling har så här pass bra chans på en titel, räkna därför med att Rayo kommer att lämna sina själar på planen denna afton. Real Betis kommer givetvis också att göra detsamma, men helgens förlust mot Villarreal visade uppenbara brister hos de grönvita. Den framtunga spelidéen tenderar att bli naiv hos Pellegrini och company och här köper vi inte alls den högervridna streckningen. Ettan är en fräck spik till låg procent.


7. Blackburn - Nottingham 2

Tillbaka till England men denna gång är det The Championship som gäller hela vägen in i mål. Blackburn har bara vunnit en av de fyra senaste och i ärlighetens namn har The Rovers haft marginalerna på sin sida under stora delar av säsongen. En direktplats till Premier League är inte längre i värdarnas händer och vi blir inte förvånade om de till och med får svårt att greja en playoff-plats under våren. Nottingham är å andra sidan ett lag som ser ut att vara redo för åtminstone playoff mot finrummet. Helgens insats i 4-1-segern i FA-cupen mot Leicester var kolossalt stark och Steve Coopers adepter ska inte känna sig underlägsna på Ewood Park. Tvåan gillas starkt och erbjuder fint värde. Tänkbar spik.


8. QPR - Middlesbrough 2

Helt öppen historia från Kiyan Prince Foundation Stadium där streckningen dock vittnar om annat. Queens Park Rangers har stått för en kanonsäsong med deras mått mätt, men det svajiga försvaret gör att The Hoops mycket väl kan få svårt att greja en playoff-plats under våren. Redan här tror vi att värdarna ligger i farozonen. Middlesbrough slog i fredags ut Manchester United ur FA-cupen och sedan Chris Wilder tog över är Sherifferna ett av The Championships allra bästa lag. När tipparna stirrar sig blinda på vänstersidan utropar vi tvåan till en av kupongens häftigaste spikar.


9. Bristol City - Reading X

Två formsvaga aktörer med mindre smickrande underliggande siffror ska mäta svärd på Ashton Gate. Bristol City har förvisso radat upp ett par positiva insatser mot slutet, men den katastrofala defensiven gör det alltjämt väldigt svårt för värdarna att plocka trepoängare. God chans till en sådan finns mot ett Reading i spillror, men ettan streckas samtidigt på tok för hårt. Readings defensiv ska vi inte ens prata om, bara på de två senaste matcherna har The Royals släppt in åtta mål. Offensivt finns samtidigt en hel del kunnande och Bristol City är inga övermän. När ettan sticker iväg bör alla tecken ta plats så fort som möjligt.


10. Bournemouth - Birmingham X

Det vill sig inte för Bournemouth. 1-0-segern mot Barnsley visade sig vara en översminkning av en dystrare sanning då Körsbären i helgen åkte ur FA-cupen mot Boreham Wood. Chanser saknades inte, men när Scott Parkers manskap har förtvivlat svårt med sina prestationer går det inte att lita på en etta över 70 procent. Birmingham har bara förlorat en av de fyra senaste och kommer till Vitality Stadium med en stor skopa motivation. Bottenstriden ska undvikas till varje pris och högersidan är inte så otrolig som tipparna tycks tro. Måla tvärs över och jobba in minst en pinne till gästerna.


11. Cardiff - Peterborough X

Peterborough visade i helgen livstecken när de slog ut Queens Park Rangers ur FA-cupen. Segern kan möjligen ha givit självförtroendet en välbehövlig boost inför vad som komma skall i The Championship. Bortaspelet har så här långt varit under all kritik, men Cardiff är samtidigt inget lag som bara städar av sina opponenter utan vidare. Walesarna är i allra högsta grad indragna i bottenstriden och här är det värdarna som har all press på sig. 1X går först, men på större system får gärna den lågt streckade tvåan ta plats. Vid träff rensar den magiskt bland kuponghögarna.


12. Preston - Huddersfield 1

Huddersfield fick 2-0-segern mot Derby till skänks tack vare en tidig utvisning i The Terriers favör. I helgen slogs Barnsley sedan tillbaka med 1-0 i FA-cupen, men det var inte en insats som rosade marknaden. 5-5-5 är en rad som vittnar om att gästerna blandar och ger på resande tass och Preston är inga duvungar. Bara två förluster på egen mark är sagolikt starka papper och The Lilywhites har faktiskt bara fått vittja eget nät en gång på de fyra senaste tävlingsmatcherna. Kommer de upp i hygglig nivå denna onsdag får Huddersfield problem. Ettan är en fin spik till runt 40-45 procent.


13. Sheffield United - West Bromwich 1

Klurig tillställning från Bramall Lane där Sheffield United är på väg mot en playoff-plats. West Bromwich är i sin tur på väg att tappa densamma. Valérien Ismaël har bytts ut mot Steve Bruce på tränarbänken och känslan är att skiftet inte kom en dag för tidigt. En omedelbar effekt av en ny röst ska inte uteslutas för gästerna, men Sheffield United är samtidigt en ruskigt svår opponent. Paul Heckingbottoms mannar spelar fotboll på en väldigt hög nivå och ska räknas först i detta toppmöte. Ettan streckas däremot för hårt för att spikas. Den lågt streckade tvåan är ett givet komplement på större bongar.


Kupongens kassaskåp

Aston Villa

Leeds saknar viktiga kuggar på Villa Park och får svårt att mäta sig med ett Aston Villa som andas morgonluft. Gerrards mannar är för närvarande numret större än Leeds.


Varningens finger!

Reading

Bristol City är knappast ett lag som ska streckas över 60 procent, oavsett motståndare. Reading ska ses med god poängchans på Ashton Gate.



144 rader
1. Aston Villa - Leeds 1
2. Tottenham - Southamp. 1x
3. Norwich - Crystal P 2
4. Milan - Lazio 12
5. Nice - Marseille 1
6. Vallecano - Real Betis 1
7. Blackburn - Nottingham 2
8. QPR - Middlesbrough 2
9. Bristol City - Reading 1x2
10. Bournem. - Birmingham 1x2
11. Cardiff - Peterborough 1x
12. Preston - Huddersfield 1
13. Sheffield U - West Brom 1


864 rader
1. Aston Villa - Leeds 1
2. Tottenham - Southamp. 1x
3. Norwich - Crystal P x2
4. Milan - Lazio 12
5. Nice - Marseille 1x
6. Vallecano - Real Betis 1
7. Blackburn - Nottingham 2
8. QPR - Middlesbrough 2
9. Bristol City - Reading 1x2
10. Bournem. - Birmingham 1x2
11. Cardiff - Peterborough 1x2
12. Preston - Huddersfield 1
13. Sheffield U - West Brom 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto