Europatipset Tips Söndag 10/10

Publicerad på 10 Okt 2021 - 10:39

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Okt 2021 - 10:39

Nations League, MLS, en svensk påse gott och blandat samt den sydamerikanska kampen om Qatar utgör söndagens frodiga Europatips. Först ut är finalen från den förstnämnda turneringen, där ett ungdomligt Spanien tar sig an ett hackande Frankrike.

Spelstopp: 14:59



1. Spanien - Frankrike X
Den nybakade sjuttonåringen Gavi fick Luis Enriques fulla förtroende i sin första landslagssamling. Startplats mot Italien på San Siro och det gick alldeles lysande. Tillsammans med maginfike Busquets och rivjärnet Koke vann de mittfältsmatchen i matchen mot Verratti & co vilket i förlängningen också gjorde att spanjorerna bröt Gli Azzurris enorma svit och tog sig till final i Nations League. Här väntar Frankrike efter deras sena vändning mot Belgien. De regerande världsmästarna såg fortsatt mediokra ut i sin insats där de låg under med 0-2 och blev räddade av en VAR-straff. En matchbild där Spanien för spelet som mot Italien är att vänta och kan tvåmålsskytten från senast, Ferran Torres, hålla skärpan framför mittfältstrion ska La Roja ha goda chanser att ta titeln. 1X ger en god känsla.

2. Italien - Belgien X
Belgien har i ärlighetens namn sett ganska beskedliga ut på senare tid. EM lämnades med fadd eftersmak och en hel del talar för något liknande i Nations League. Italien förlorade sin första match i modern tid (nåja) mot Spanien i tisdags efter Bonuccis klumpiga röda kort precis innan halvtid, men Chiesa såg återigen vass ut och tillsammans med Insigne samt Immobile kommer belgarna testas defensivt. När de blåa slog ut chokladmännen i sommarens EM skickade de in två mål innan halvtidsvilan, sedan var det över. Stövelsällskapet får favoritskap och förtroende, 1X spelas återigen.

3. Argentina - Uruguay 1
Det sydamerikanska VM-kvalet är i full gång och under söndagen bjuds en härlig fajt från Buenos Aires. Uruguay är i behov av poäng efter en inledning som är godkänd men inte mer medan de regerande Copa América-mästarna med en match mindre spelad kan agera avslappnat från sin andraplats. Uruguayanerna har haft bekymmer på bortaplan detta kval där de bara plockat två poäng från matcher mot beskedliga nationer som Peru, Venezuela och Ecuador. Los Albiceletes är i sin tur helt obesegrade tack vare en trygg defensiv samt en magisk Messi. Sviter som troligt består och strecken faller från vänster därmed.

4. Colombia - Brasilien 2
Brassarna gör rent hus i VM-kvalspelet. Nio segrar på nio matcher är fina papper inför mötet med ett lite ålderstiget och kroknande Colombia som kämpar med Ecuador, Uruguay, Peru och Paraguay om de två sista direkta VM-platserna. Mycket talar för att Selecao förlänger segerraden. Efter att de fått klara sig utan sina Premier League-proffs i den förra samlingen är Neymars gäng nu åter fulltaliga och mot ett svalt Colombia, som har rejäla problem med defensiven, är tvåan en tänkbar spik.

5. Chile - Paraguay 2
När söndag övergår i måndag gör Chile och Paraguay upp. Den som sitter uppe med nattmackan får se ett Chile på dekis utan sina viktigaste spelare. Pulgar, Medel samt Isla saknas samtliga och det borgar knappast för en förbättring av värdnationens hittills bedrövliga kvalinsats. Blott en seger på tio försök är inte värdigt och det ska Paraguay kunna slå mynt av. De tillresta har överraskat positivt så här långt och krysset mot Argentina senast gör att de har bra häng på topp fyra och nästa års VM i Qatar. Tänkbar skräll till höger.

6. Venezuela - Ecuador X
Om Paraguay gjort det bra så har Ecuador gjort det ännu bättre. Åtminstone på egen bana där insatserna gör att landet faktiskt ligger trea inför helgens matcher. På resande fot har dock brister uppenbarat sig, framförallt i offensiven. Tre matcher utan att göra mål medför att gästerna kammat noll i alla bortafajter utom en. Kan Venezuela, som har ett fint anfall med Rincon och speedkulan Machís, peta in en kasse i Caracas talar således mycket för att de löser åtminstone en hemmapoäng. 1X.

7. Bolivia - Peru 1
Bolivia är inte lätta att tas med på den höga höjden i La Paz. Långa bollar vänder bokstavligt talar ned med snö på och mången är landslagen som fått kämpa med både andning, poäng och inte minst höghöjdskungen Marcelo Moreno Martinez här. Nämnde målman har regerat detta VM-kval sett till nätrassel, där hans åtta kassar är två fler än tvåan Neymar och tre fler än trean Messi. Peru ser skapliga ut detta kval men kommer troligen få svårt att greja en biljett till Qatar vad det lider. Speciellt om trepoängaren uteblir här. Stecka från vänster.

8. Hammarby - AIK 2
Stockholmsderby från Tele2 Arena står näst på tur och då vi befinner oss mitt i herrarnas landslagsuppehåll förstår ni att det är Damallsvenskan det handlar om. De grönvita går in i matchen som oddsfavoriter men känslan är att detta är en öppen kamp. Bajen har trots allt bara vunnit en av sina senaste sex ligamatcher medan AIK kommer stärkta ur senaste segern mot Växjö. Att Hammarby har fått frångå sin vanliga hemmaarena på Hammarby IP, vilket gör att detta möte i praktiken spelas på neutral plan, gör inte ettan troligare. Bortaknallen jobbas in via en helgardering.

9. Assyriska IK - FC Trollhättan 2
Trollhättan såg heta ut under sommaren och laget hade uppflyttningen i egen hand. I takt med dalande temperatur svalnade dock också formen, trots att målsprutan Fellrath fortsätter att producera. Nu handlar det om att rädda det som räddas kan, vilket dock fortfarande är en hel del eftersom FCT alltjämt bara har två poäng till tabelltoppen efter 23 spelade omgångar. Assyriska har betydligt längre än så, faktum är att de snarare jagar ett nytt kontrakt efter blott en poäng på tre fajter. Med i snitt två mål insläppta per match är det ett tufft uppdrag både nu och på sikt. Kapaciteten är klart högre hos FCT och högersidan spikas.

10. Sollentuna - Sandviken 2
Formstarka Sandviken går in i matchen mot Sollentuna i behov av poäng. Blott en pinne skiljer tabelltvåan från Dalkurd på tredje plats och ska det bli uppflyttning behöver gästerna göra bra ifrån sig i huvudstaden. Tacksamt då att värdarna Sollentuna inte har något att spela för i mittens rike, varpå sådana som Sandvikens Naeem (14 mål) och Bonnah (10 mål) kan tänkas få lite väl fri lejd. Besökarna från bandymeckat får gälla som favorit både på poäng och kvalité. Tvåan spelas.

11. Örebro Syrianska - IFK Luleå 2
Örebro Syrianska har gjort sitt för säsongen. Laget ligger prick mitt i Norrettan utan att de vare sig är jagade underifrån eller har häng på lagen ovan. Formen är inte den bästa och den lär knappast bli bättre av den motivationsbrist som inte sällan infinner sig under mörka höstkvällar när ingenting ligger i potten. IFK Luleå har i sin tur allt att spela för. Poäng måste tas för att norrlänningarna ska hänga kvar och med tanke på att de nästa två motståndarna är ettan BP samt tvåan Sandviken så är en bra skörd nödvändig här. Utan avstängde Olausson är det Assam som ska göra det framåt för gästerna. Desperation, kämpaglöd och spets mynnar ut i en spännande chansspik till höger på den lilla lappen.

12. Team TG - Friska Viljor 1
Division 2 bjuder på ett spännande Norrlandsderby. Team Thorengruppen från Umeå ställs mot Friska Viljor från Ö-vik i en ren seriefinal där värdarna kan gå ifrån med nio poäng vid vinst. Ett utfall som verkar ganska troligt med tanke på att FV sett rejält trötta ut mot slutet och som isåfall skulle bli TTG:s andra inbördes seger på en vecka. När lagen möttes i det vändande seriemötet förra lördagen avgjorde pålitlige Philip Näslund med sitt nionde mål för säsongen. Hans tionde ger tre poäng här? Ettan singlas.

13. Minnesota - Colorado X
På andra sidan Atlanten mäter Minnesota Wilds och Colorado Rapids svärd i MLS. Ett möte som normalt sett passar gästerna från Denver, som vunnit de två senaste inbördes mötena, ganska bra men som ser ovisst ut under söndagen. Minnesota har vunnit de två senaste hemmamatcherna med sammanlagt 5-0 mot LA Galaxy samt Houston och faktum är att de bara förlorat en hemmamatch sedan maj månad. Tredjeplacerade Colorado är ett starkt lag som uppenbart har övertag mano á mano men som sista match på kupongen känns alla tecken bäst i denna jämna match.

Kupongens kassaskåp
FC Trollhättan
Summan av Assyriskas läckande försvar och Trollhättans Fellrath, som snittar över ett mål per match, bör helt logiskt bli två. Framåt FCT!

Varningens finger!
AIK
Ett derby är ett derby och Hammarby har inte rosat marknaden alls det senaste. AIK kämpar för livet och tvåan är ett tecken som bör testas i stadskampen.

144 rader
1. Spanien - Frankrike 1x
2. Italien - Belgien 1x
3. Argentina - Uruguay 1
4. Colombia - Brasilien 2
5. Chile - Paraguay 2
6. Venezuela - Ecuador 1x
7. Bolivia - Peru 1x
8. Hammarby - AIK 1x2
9. Assyriska IK - Trollhättan 2
10. Sollentuna - Sandviken 2
11. Örebro Syr. - Luleå 2
12. Team TG - Friska Viljor 1
13. Minnesota - Colorado 1x2

864 rader
1. Spanien - Frankrike 1x
2. Italien - Belgien 1x
3. Argentina - Uruguay 1
4. Colombia - Brasilien 2
5. Chile - Paraguay x2
6. Venezuela - Ecuador 1x
7. Bolivia - Peru 1x
8. Hammarby - AIK 1x2
9. Assyriska IK - Trollhättan 2
10. Sollentuna - Sandviken 2
11. Örebro Syr. - Luleå 1x2
12. Team TG - Friska Viljor 1
13. Minnesota - Colorado 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto