Europatipset Tips Söndag 10/4

Publicerad på 8 Apr 2022 - 14:44

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Apr 2022 - 14:44

Det är ett mustigt Europatips som serveras denna söndag. Kupongen, som innehåller 4 miljoner i jackpot, inleder i Premier League och via Serie A, La Liga och Bundesliga sker målgång i Allsvenskan där fyra glödheta tillställningar ska analyseras i sömmarna. Häng med på resan!

TV: 4 miljoner i jackpot när stormatch i PL öppnar Europatipset!




Spelstopp: 14:59



1. Manchester City - Liverpool 1

Säsongens match står för dörren på Etihad där Manchester City tar emot Liverpool. De sistnämnda är i behov av en trepoängare då deras återstående schema är betydligt tuffare än Citys, men här får Klopps mannar finna sig i att slå ur underläge. City har 2-2-0 på de fyra senaste inbördes mötena och har sett urstarka ut under hela säsongen. Med tanke på att Liverpool behöver öppna sig under matchens gång kan värdarna ligga rätt i sina positioner och vänta på att rätt läge dyker upp. Hemmaplansfördelen är en annan faktor som ska understrykas. Vi gillar ettan till fin procent och låter den stå på egna ben.


2. Brentford - West Ham 1

Londonderby från Brentford Community Stadium där Pontus Jansson och company kommer höga på ångorna från 4-1-segern mot Chelsea. Triumfen var direkt rättvis och kan The Bees komma upp i samma nivå här får ett slitet West Ham stora bekymmer. Gästerna var i farten så sent som i torsdags där de gick en jobbig holmgång mot Lyon med en man mindre i en halvlek. Det blir inte lätt att ladda om batterierna till detta derby. Med värdet till vänster väljer vi att blunda för den hårt streckade tvåan. Ettan först, krysset sedan.


3. Leicester - Crystal Palace 2

I torsdags fick Leicester bara 0-0 hemma mot PSV i Europa Conference League och returen stundar redan på torsdag. Brendan Rodgers har tidigare roterat i ligan för att gå all in på kontinentalspelet och det skulle inte förvåna om nordirländaren väljer att tillämpa samma filosofi här. Då ska ettan knappast valsa över 50 procent. Crystal Palace tog en meriterande triumf i derbyt mot Arsenal (3-0) där Örnarna var det klart bättre laget. Gallagher och Zaha är klasspelare som kan sänka söndagens kombattanter på egen hand. Vi blundar för ettan och spelar X2 till fint värde.


4. Norwich - Burnley X

Jobbigt ångestmöte från Carrow Road där framför allt Norwich är i behov av tre poäng. Kanariefåglarna får dock svårt att ordna kontraktet. Spelmässigt finns inte många glädjeämnen och vi tror att det finns uppenbar risk att lagen tar ut varandra denna söndag. Burnley kommer från en blytung seger mot Everton men har samtidigt betydligt mindre vila i benen än Norwich. Gästerna är heller inga virtuoser i offensiven och det tecken som lockar allra mest sitter i mitten. Spikkrysset testas!


5. Torino - Milan X

0-0 mot Bologna var ett blytungt poängtapp för Milan som därmed känner Napoli och Inter flåsandes i nacken. Det går dock inte att påstå att poängtappet var oväntat. Flera gånger under säsongen har Rossoneri överpresterat den underliggande statistiken och Torino är ytterligare en opponent som är skicklig nog för att kunna såra de rödsvarta i Milano. Tjurarna trivs med den förväntade matchbilden och Ivan Juric är en mästare på att lugga storlagen på poäng. Som strecken sitter är alla tecken och skrälljobb den enda vägen att gå.


6. Napoli - Fiorentina 2

Förmodat böljande tillställning från Neapel där Napoli visar toppform för dagen. Tre raka segrar vittnar om detta och 3-1-segern senast borta mot Atalanta var ett styrkebesked som hette duga. Kommer värdarna upp i samma nivå här får Fiorentina svårt att hänga med i svängarna. Gästerna kommer med det sagt från fyra raka utan förlust och motiveras enormt av att en Europaplats finns inom räckhåll. González, Cabral och Castrovilli är spelare som kan ställa till det för Napoli på egen hand. Ettan ska med men det är framför allt den lågt streckade tvåan som är av yppersta vikt.


7. Elche - Real Sociedad X

Real Sociedad ståtar med sju poäng på de tre senaste men det ser fortfarande allt annat än bra ut spelmässigt. Mikel Oyarzabals knäskada kan visa sig ödesdiger när säsongen summeras och utan honom är baskernas offensiv högst begränsad. Elche har ännu inte sitt på det torra vad gäller nytt kontrakt, men mot ett dysfunktionellt Real Sociedad vill vi inte räkna bort värdarna. Särskilt inte när tvåan streckas i högsta laget. Större skrällchans finns än vad tipparna tycks tro och 1X är tecken som inte får missas. Om råd alla tecken.


8. Espanyol - Celta Vigo 2

Mittenmöte mellan två tabellgrannar där vi anser att strecken hamnar snett. Espanyol gick på pumpen senast mot Real Sociedad och förlusten var mer eller mindre väntad då katalanerna levt på marginaler i föregående fighter. Raúl de Tomás dras med skadebekymmer och kommer anfallaren inte till spel är Espanyol en procentuell favorit i stor fara. Celta Vigo kommer från tre raka utan seger men har till skillnad från Espanyol inte haft marginalerna på sin sida. Motståndet har dessutom varit tuffast tänkbara under denna period och här tror vi att galicierna ska kunna studsa in på vinnande väg. Den lågt streckade tvåan är en fräck chansspik!


9. RB Leipzig - Hoffenheim 1

RB Leipzig fick bara 1-1 mot Atalanta i torsdagens Europa League och en jobbig retur stundar i Bergamo redan på torsdag. Tjurarna kan säkerligen redan ha visst fokus på den kampen vilket betyder att fighten mot Hoffenheim kommer i kläm. Med förmodat slitna ben vill vi inte lita på en övervärderad etta. Hoffenheim är fortfarande med i kampen om Champions League-platserna och ska inte underskattas på Red Bull Arena. Båda lagen har en tendens av att blanda och ge vilket gör gubben (etta-tvåa) till ett mysigt val.


10. AIK - IFK Norrköping X

Över till Allsvenskan som också tar kupongen i mål. AIK blev blåsta av banan av Häcken som inte gav Gnaget en lugn stund i 4-2-segern. Bilal Husseins frånvaro på mittfältet märktes tydligt och ska de svartgula fungera som önskat behöver U21-landslagsmannen komma tillbaka illa kvickt. Jordan Larsson är ett spännande tillskott och temperaturen på denna fight avtar inte då Larsson tidigare tillhörde IFK Norrköping. Peking stod för en godkänd insats mot Varberg men fick ändå inte med sig några poäng. Norlings mannar kommer att blanda och ge även denna säsong men har en högstanivå som inte ska underskattas. Till vänstervridna streck rekommenderas alla tecken.


11. Helsingborg - IFK Göteborg 1

Helsingborg stod stundtals upp bra rent spelmässigt mot Hammarby, men skåningarna hade också stora problem med att ta sig ur Bajens höga presspel. Lyckas de bättre med att spela sig ur trånga situationer denna söndag finns goda chanser att såra IFK Göteborg. Blåvitt slog i sin tur IFK Värnamo med 2-1, men det var inte en insats som saknade skönhetsfläckar. Gästerna är beroende av att Berg har en bra dag och kan HIF strypa ytorna för stjärnanfallaren är mycket vunnet. Vi tror på en böljande tillställning och lirar således gubben (etta-tvåa) där ettan sticker ut med sitt trevliga värde.


12. Mjällby - Djurgården 2

På förhand talade inte mycket för Andreas Brännström och dennes Mjällby borta mot Elfsborg, men efter 90 minuter stod grabbarna från Listerlandet som segrare med 2-0. Brännans matchplan fungerade som önskat och framåt hade Moro en lyckad premiär med ett mål och en assist. Här tror vi dock att det blir tuffare emot. Djurgården slog Degerfors med 3-1 trots att bruksklubben hade fyra ramträffar, en seger som säkerligen gjorde att en hel del press släppte från Blårändernas axlar. Eriksson, Haksabanovic och Edvardsen såg alla pigga ut och trion är kapabla att sänka Mjällby på egen hand. Trots sämre värde låter vi tvåan stå på egna ben på Strandvallen.


13. Varberg - Kalmar FF 2

Varberg stod för en smash and grab-seger när de åkte hem med tre poäng från Platinumcars Arena. Ett gediget försvarsspel och påpasslighet i omställningarna räckte för att lägga IFK Norrköping på rygg, men tillåter sig värdarna bli lika tillbakapressade här blir det svårt att nå poäng. Kalmar saknade spets i offensiv tredjedel mot Malmö, men spelmässigt var smålänningarna i vissa stunder bättre än de regerande mästarna. Kan lirare som Berg, Skrabb och Netabay hitta rätt på västkusten ska gästerna ses med god chans att åka hem med tre poäng. Tvåan gillas så till den grad att den spikas.


Kupongens kassaskåp

Manchester City

Benämningen kassaskåp kan diskuteras, men City har positiv inbördes statistik mot Liverpool och är en urkraft hemma på Etihad. Till fin procent väljer vi att lita på ettan.


Varningens finger!

Crystal Palace

Leicester saknar viktiga duon Vardy/Ndidi och befinner sig i ett hektiskt schema. Crystal Palace har ett bra truppläge och ska kunna bjuda upp till dans i Leicestershire.



144 rader
1. Man City - Liverpool 1
2. Brentford - West Ham 1
3. Leicester - Crystal P 2
4. Norwich - Burnley x
5. Torino - Milan 1x2
6. Napoli - Fiorentina 12
7. Elche - Real Sociedad 1x
8. Espanyol - Celta Vigo 2
9. Leipzig - Hoffenheim 12
10. AIK - Norrköping 1x2
11. Helsingborg - Göteborg 12
12. Mjällby - Djurgården 2
13. Varberg - Kalmar FF 2


864 rader
1. Man City - Liverpool 1
2. Brentford - West Ham 1x
3. Leicester - Crystal P x2
4. Norwich - Burnley x
5. Torino - Milan 1x2
6. Napoli - Fiorentina 12
7. Elche - Real Sociedad 1x2
8. Espanyol - Celta Vigo 2
9. Leipzig - Hoffenheim 12
10. AIK - Norrköping 1x2
11. Helsingborg - Göteborg 12
12. Mjällby - Djurgården 2
13. Varberg - Kalmar FF 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto