Europatipset Tips Söndag 12/12

Publicerad på 11 Dec 2021 - 11:41

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Dec 2021 - 11:41

Söndagens Europatips är här! Matcher som Madridderbyt och PSG mot Monaco förgyller en även i övrigt fin kupong som synar bland annat PL, Bundesliga och Serie A. Med skicklighet och lite tur avnjuts tredje advent med 13 rätt, välkomna!

Spelstopp: 14:59



1. Leicester - Newcastle X
Om vi satte frågetecken för Leicester tidigare denna säsong är det ingenting jämfört med inför matchen mot Newcastle. Covid har letat sig in i ledet och i skrivande stund uppges ett tiotal vara smittade, däribland Amartey och Iheanacho – fler fall går inte att utesluta. Fina förutsättningar för svartvitt således, och visst bör en bortapoäng vara nära förestående. Med Eddie Howe in da’ house är gästerna klart förbättrade och säsongens första seger mot Burnley förra helgen gör att poäng plockats i fyra av bortalagets fem senaste fajter. Den överstreckade ettan lämnas åt sitt öde, X2 blir bra.

2. Crystal Palace - Everton 1
Arsenal gjorde som Arsenal gör och The Gunnars plattmatch bäddade för Everton. Ett enormt formsvagt Liverpoolgäng löste sin första seger i (typ) modern tid när de besegrade de rödvita i måndags. Bra för The Toffees som lag, men bäst var det för Bénitez som faktiskt uppges hänga lite löst. Ett förtroendekapital som ser ut att kunna krympa igen när Palace står för dörren. Vieiras stabila värdförening har haft oflyt tre gånger i rad varpå lika många uddamålstorsk finns i facit närmast, men med normal utdelning ska Zahas sällskap kunna besegra ett formsvagt och fortsatt Calvert-Lewin-löst Everton. Ettan först.

3. Burnley - West Ham 1
Europaspelet sätter sina spår i West Ham. Truppen tunnas ut för var vecka som går och till denna match saknas bland annat centrala pjäser som Cresswell och Zouma. Burnley är – som ni vet vid det här laget – ett av de lättaste lagen man kan stöta på i ligan, men situationen som råder hos Moyes mannar gör att gästerna knappast kommer få en enkel resa. Burnley kommer sälja sig dyrt och löser de poäng blir det riktigt bra betalt. Alla tecken och skrälljobb, tack.


4. Real Madrid - Atlético Madrid X
Madridderby mellan två lag som ännu har en del att bevisa. Med Barcelona som måttstock ser dessa lag superfina ut, men sätts manskapen från Madrid på en större scen blir det genast ganska bräckligt. Lagens senaste Europamatcher var visserligen steg i rätt riktning, inte minst för Atlético, men på det stora hela har Simeones sällskap mycket att förbättra både offensivt och defensivt. Real är längre fram i sitt “bygge” – av den enkla anledningen att det inte finns ett bygge utan snarare ett gäng hutlöst skickliga individer som löser poäng de inte ska ha sett till diverse samlad xPoints/xGoals-statistik. Här saknas dock troligen den skickligaste av dem alla, Benzema. Det gör att detta kan sluta lite hur som helst. Helgardera.


5. Osasuna - Barcelona 1
Barcelona saknar Ansu Fati något alldeles enormt. Med Dembélé nyss åter från sin sjuhundraelfte skada finns ett visst hot, men i övrigt känns anfallen inte ens halvfarliga. Katalanerna befinner sig i total passningsskugga och försvaret ska vi inte prata om. I stort sett hela backlinjen agerar fatalt fumligt (Ter Stegen likaså) och man kan fråga sig varför Barcas i grunden bästa mittback, Umtiti, är den enda försvararen som inte fått speltid. En annan som inte får speltid här är Jordi Alba som skadade sig i kölhalningen mot Bayern senast. Ett enormt avbräck mot ett fint Osasuna, vars anfallare Chimy Àvila kommer riva stora hål i detta Barcelona. Värdarna är vassa i Pamplona och när tvåan sticker iväg är det först och främst 1X som spelas.

6. Real Betis - Real Sociedad 1
Det var bara en tidsfråga innan Real Sociedad skulle börja dala. Spelmässigt har baskerna levt på lånad tid ett bra tag och Isak är totalt iskall framåt. Något större förtroende för gästernas förmåga att göra mål finns ej och då kan det bli knepigt mot Betis. Grönvitt löste en sen viktoria borta mot Barca senast och är stabila i sitt agerande under Manuel Pellegrini. Detta gäller både bakåt och framåt, vilket gjort att de inför omgång 17 klivit om bland annat La Real upp på tredje plats i La Liga. En position som kan befästas här. Ettan går först, kompletteringsbehovet täcks sedan helt och fullt av krysset.

7. Hellas Verona - Atalanta 1
Atalanta fick åka banan(u)båt mot de gula från Vila-real. 0-3 efter en timme gjorde att italienarna behövde bomba in fyra baljor för att ta sig vidare i CL-spelet. Man nådde bara halvvägs varpå ett stukat självförtroende är att vänta i Verona. Stadens lag är starka här med 16 inspelade poäng av 18 möjliga på de sex senaste. Roma, Juventus och Napoli är tre av lagen som fått lämna med svansen mellan benen – något som även Atalanta kan tvingas göra. En ruggigt spännande etta går först!

8. Napoli - Empoli 1
Nykomlingen Empoli går en marig uppgift till mötes i Neapel. Visst, tappet av anfallaren Victor Osimhen som brutit ett dussin ben i ansiktet har haltat Napolis helt fenomenala form en aning, men i detta möte råder ändå klasskillnad. Värdarna visade vad man går för i veckan då de sänkte Leicester i Europa League och det mesta tyder på att Empoli går samma öde tillmötes. Gästerna räcker inte till i Neapel. Ettan spikas trots osmakliga streck.

9. Sassuolo - Lazio 2
Ciro Immobile har ett läkkött som ingen annan. Den hårfagre forwarden rapporterades ha både muskel- såväl som knäproblem men till torsdagens match mot Galatasaray var han redo ändå. Samma gäller här. Viktigt för de ljusblå som behöver en seger mot Sassuolo för att hänga med i kampen om Europaplatserna. Sassarna har fått med sig ett par hyggliga resultat på senare tid, men känslan är att det ändå fattas något. Tre kryss på de fyra senaste tyder också på detta. Vi tar ställning för romarna, tvåan spelas.

10. PSG - Monaco 1
Mbappé och Messi går såklart inte av för hackor offensivt, men defensivt är laget konstant två man kort. Då är inte detta PSG mycket att ha, helt ärligt. Wijnaldum ryktas redan reka en flytt, Donnarumma gnisslar tänder på bänken och Pochettino verkar inte göra någonting alls. Monaco kommer vara taggade till tänderna i denna drabbning och en kampfylld matchbild är inte direkt något stjärnorna från Paris suktar efter. Något som märktes senast monegaskerna promenerande in – och vann med 2-0 – på Parc des Princes. Utgångsettan streckas för hårt och bör garderas med åtminstone kryss redan från start.

11. Rennes - Nice 1
Rennes har spelat upp sig ordentligt. Laget parker på en finfin andraplats i Ligue 1 och kommer närmast från en urstark 5-0:a mot St Etienne. Målmannen Martin Terrier matade in ett hattrick då och med honom samt anfallskollegan Laborde i fin form lämnar inte Rennes många matcher utan nätrassel. Det lär formsvaga Nice, där målfacit är totalt motsatt, få erfara. Herrskapet från rivieran har lämnat fyra av sina fem senaste matcher utan att göra mål. Vettig etta.

12. Strasbourg - Marseille 1
På tal om mål, Strasbourg gör dem i drivor just nu. I egen borg är man bäst i hela Ligue 1 på att hitta nät (15 (!) på de senaste fyra) och en helt logisk följd på detta är deras fina form som placerar laget på en sjätteplats. Habib Diallo är en av spelarna Marseille behöver ha extra koll på om det inte ska rinna iväg. Gästerna ser dock trötta ut och energinivån förbättrades knappast av torsdagens match mot Moskva, där de kom undan med en knapp uddamålsseger. Strasbourg är pigga, laddade och makalösa på egen matta. Vi håller vänster.

13. Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 2
Deutschland, Deutschland är sist ut med ett förmodat målrikt möte mellan Eintracht Frankfurt och Bayer Leverkusen. Vid sådana tillställningar brukar det vara viss fördel för bayrarna, bara bjässarna från München har gjort fler mål i Bundesligan. Med det sagt är inte Frankfurt chanslösa. På det egna gräset är förlustnollan intakt sedan mitten av oktober och håller de reda på gästande Patrick Schick ska en skräll inte uteslutas. Gubben (etta-tvåa) är inte dum att summera söndagen med.

Kupongens kassaskåp
Napoli
Det finns mängder med rensare på denna kupong men Empoli är inte en. Männen från Maradona-land är i fint slag i egen borg och vinner detta. Ettan spikas.

Varningens finger!
Osasuna
Xavi-effekten har varit marginell, mentalt har katalanerna klappat ihop. Det är hängbjörkar och minuspsyken hos i stort sett samtliga och det ger ett fint Osasuna, som går under radarn, goda chanser att skrälla. Vänstersidan målas tunt och måste testas.



144 rader
1. Leicester - Newcastle x2
2. Crystal P - Everton 1
3. Burnley - West Ham 1x2
4. Real Madrid - A.Madrid 1x2
5. Osasuna - Barcelona 1x
6. Real Betis - Sociedad 1
7. H.Verona - Atalanta 1
8. Napoli - Empoli 1
9. Sassuolo - Lazio 2
10. PSG - Monaco 1x
11. Rennes - Nice 1
12. Strasbourg - Marseille 1
13. Frankfurt - Leverkusen 12

864 rader
1. Leicester - Newcastle x2
2. Crystal P - Everton 1
3. Burnley - West Ham 1x2
4. Real Madrid - A.Madrid 1x2
5. Osasuna - Barcelona 1x2
6. Real Betis - Sociedad 1x
7. H.Verona - Atalanta 1x
8. Napoli - Empoli 1
9. Sassuolo - Lazio 2
10. PSG - Monaco 1x
11. Rennes - Nice 1
12. Strasbourg - Marseille 1
13. Frankfurt - Leverkusen 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto