Europatipset Tips Söndag 12/6

Publicerad på 10 Jun 2022 - 17:38

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Jun 2022 - 17:38

Nations Leagues sista omgång för denna samling inleds under söndagen där Norge - Sverige såklart stjäl de flesta rubriker. Förutom landslagsmatcherna innehåller också kupongen, som sträcker sig över två dagar, besök i MLS och Ettan Södra. Vi har stakat ut en spännande väg mot 13 rätt, hänger ni med?

Gå med i vårt succélag – köp en andel till vårt jättesystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


TV: Melker går för det igen på Europatipset!Spelstopp: 17:591. Norge - Sverige 1

Sverige har påtalat att det är revansch som gäller mot Norge men känslan är snarare att det är läge att tona ned förväntningarna. Kulusevski och Krafth är tillbaka från avstängning, men det råder fortfarande enorma problem i de bakre leden. Blågults C-uppsättning av mittbackar får svårt att stå emot Haaland och övriga i Norges främre led. 0-0 mot Slovenien var en missräkning för baggarna som avslutade fighten med en man mer på banan. Det bör ha inneburit mindre ansträngning för Solbakkens lirare som streckas förmånligt hemma på Ullevaal. Då är spiken, tyvärr, ett faktum. Etta!

2. Slovenien - Serbien 2

Balkanderby från Ljubljana där det var klasskillnad i det vändande mötet. Serbien körde då över Slovenien med 4-1 och det skulle inte förvåna om gästerna upprepar bedriften denna afton. Sloveniens högstanivå är beskedlig utan Ilicic och alldeles för stort hopp sätts till att Oblak ska rädda spika igen buren. Serbien är vansinnigt starka på fasta situationer och får dessutom tillbaka Mitrovic från avstängning. Anfallaren gör en rad andra potentiella matchvinnare sällskap och ett Serbien i full harmoni tar ytterligare en trepoängare. Spikad tvåa trots hård streckning.

3. Spanien - Tjeckien X

Spanien tog sig samman när de besegrade Schweiz med 1-0. Segern var La Furia Rojas första i denna samling, men trots att Enriques mannar allt som oftast dominerar matchbilderna är de oerhört sårbara i de bakre leden. Under söndagen väntas spanjorerna göra processen med Tjeckien kort, men denna väg har vi vandrat förut. Tjeckien viker sällan ned sig och motiveras dessutom av den fina prestationen i det vändande mötet. 2-2 slutade den bataljen och gästerna kan såra söndagens opponenter på flera olika sätt. När ettan då sniffar på 90 procent är det läge att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb är en spännande väg att gå.

4. Schweiz - Portugal 1

Schweiz är en stor besvikelse så här långt och är faktiskt den enda nationen som förlorat samtliga tre matcher i turneringen. San Marino har bara spelat två men vi återkommer till mikrostaten senare. Murat Yakin behöver vända på skutan snabbt och även om det inledningsvis gått troll i alplandet är högstanivån inte att förringa. Portugal har skapat sig ett glapp på två poäng ner till Spanien vilket vi tror kan fungera som en nackdel vad gäller motivationen denna afton. En poäng är inte fy skam för gästerna som sällan gör mer än tillräckligt på resande fot. Då lockar den övervärderade tvåan inte alls. Värdemässigt fina 1X är rätt val i Genève.

5. Grekland - Kosovo X

Infekterat möte från Volos där Grekland inte erkänt Kosovo som självständig nation. Hatet länderna emellan var påtagligt i den vändande bataljen där gästerna fick två man utvisade. Trots det stannade siffrorna vid 1-0 till grekernas fördel och här kommer Kosovo att sälja sig dyrt. Ett gäng avstängningar stör förvisso gästerna men Grekland levererar med det sagt sällan när de förväntas ta tag i taktpinnen. Det syns inte på streckningen där ettan springer iväg. Tillåter plånboken får gärna hela spannet finnas med där X2 rensar friskt.

6. Georgien - Bulgarien 1

Georgien är Nations Leagues otvivelaktigt största utropstecken så här långt. Willy Sagnols mannar har gjort rent hus i C-divisionens Grupp 4 där 12-2 (!) är sanslöst fina papper. Ramstarkt försvarsspel och sylvassa omställningar med Kvaratskhelia i spetsen har varit en framgångsformel som räckt långt. Den kommer av mycket att döma räcka långt även denna söndag. Bulgarien saknar sin bästa spelare Despodov på grund av avstängning och är överlag en fotbollsnation på nedgång. 2-5 i brakan var mörka siffror i det vändande mötet och ingen revansch tas i Tbilisi. Spikad etta.

Gå med i vårt succélag – köp en andel till vårt jättesystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


7. Malta - San Marino 1

När Malta streckas upp till 85 procent är det läge att dubbelkolla så att allt står rätt till. Ö-nationen har inga större framgångar att skryta med i dessa sammanhang, men det stora favoritskapet är samtidigt ytterst befogat med tanke på vilka som står på andra sidan. San Marino är världens sämsta fotbollslag enligt världsrankingen och kommer inte att ändra på detta i semesterparadiset. Gästerna var fullständigt utspelade i det vändande mötet som slutade 2-0 till malteserna. Större siffror är att vänta när Malta äntrar eget gräs. Banketta.

8. Kansas City - New England 2

Smått ångestladdat möte från Children’s Mercy Park där Sporting Kansas City och New England Revolution ska mäta svärd. Aktörerna befinner sig i botten av respektive konferenser och för värdarna lär de stanna kvar i samma regioner under återstoden av säsongen. Blott tre segrar på 15 försök är ingen vacker läsning. New England kan mer än vad de hittills visat och kan de få igång en lirare som Carles Gil är mycket vunnet. Den offensiva mittfältaren är en potentiell matchvinnare i Mellanvästern. Tvåan spikas till runt 40 prollar.

9. Frankrike - Kroatien X

Frankrike har sett måttligt inspirerade ut i Nations League och frågan är om Deschamps är rätt man att leda Les Bleus i VM? Värdarna tenderar att tappa fokuset över 90 minuter och är knappast en övervärderad favorit att hålla i handen mot en nation av Kroatiens kaliber. Gästerna har spets i lirare som Orsic och Kramaric som bör kunna hota söndagens opponenter via omställningar. Modric och company bör dessutom kunna vinna mittfältskampen då Kanté dras med frågetecken. Alla tecken och skrälljobb beställs på Stade de France.

10. Danmark - Österrike 2

Danmark har befäst sin position som en toppnation i Nations League. Kasper Hjulmand har gjort underverk med de rödvita som sällan faller igenom över 90 minuter. Danskarna hade med det sagt problem i det vändande mötet med Österrike där 2-1 inte var rättvisa siffror. Kan Ralf Rangnick motivera sina adepter till en liknande insats på Parken är mycket vunnet. Mängder av potentiella matchvinnare finns i alplandets trupp och här blir ettan massivt övervärderad. X2 är således en ohyggligt spännande väg att vandra.

11. Island - Israel 2

Island är inte i närheten av fornstora dagar under Lasse Lavas ledning. Pyspunka råder i vulkanerna som bara mäktade med 1-0 mot ett genomuselt San Marino. När offensiven leds av en anfallare som inte petar Per Frick finns fog för oro inför framtiden. Trots det gillar tipparna vad islänningarna presterar, men vi vandrar inte samma väg. Israel saknar förvisso måltjuven Zahavi men det ska inte hindra gästerna från att stå för en stark prestation i Reykjavik. Gott om andra offensiva hot finns i besökarnas trupp som är strået vassare än den på andra sidan. Tvåan är en fräck chansspik, krysset övervägs på större system.

12. Kazakstan - Slovakien 2

Kazakstan stod för en praktskräll när åkte till Slovakien och vände hem med 1-0 i ryggsäcken. Sett till matchbilden var det dock en seger som kazakerna ska be om ursäkt för. Slovakien visade upp en sällan skådad ineffektivitet framför mål och kan de råda bot på detta på Astana Arena ligger retroaktiv revansch i luften. Konstgräs är en nackdel för de tillresta, men i övrigt finns inte mycket som talar för Kazakstan. Hittar Skriniar och company upp i ansenlig nivå vinner de detta. Krysset övervägs med hänsyn till värdet.

13. Oddevold - Trollhättan 1

Toppmöte från Ettan Södra där två nykomlingar hade greppet om guld- och silvermedaljen inför helgen. Att GAIS skulle befinna sig i toppskiktet var föga förvånande då Makrillarna kom från Superettan, men Oddevold är däremot ett mer oväntat inslag i medaljstriden. En vansinnigt stark offensiv och gediget försvarsarbete har lagt grunden inför hösten och hemma mot Trollhättan ges värdarna rättmätigt favoritskap. Gästerna är försvagade sedan Fellrath lämnade för Skövde vilket inte minst påverkat offensiven. Defensivt ser det dock väldigt bra ut och när ettan sticker iväg är krysset en vettig följeslagare. Mer än så behövs inte.

Gå med i vårt succélag – köp en andel till vårt jättesystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


Kupongens kassaskåp

Malta

Det är inte ofta Malta får äran att beteckna sig som kassaskåp, men här är det högst befogat. San Marino är klappkassa och har inget att hämta i semesterparadiset. Given etta.

Varningens finger!

Österrike

Österrike stod upp bra i det vändande mötet och ska kunna bjuda upp till dans även på Parken. När ettan överstreckas är X2 av yppersta vikt.144 rader
1. Norge - Sverige 1
2. Slovenien - Serbien 2
3. Spanien - Tjeckien 1x
4. Schweiz - Portugal 1x
5. Grekland - Kosovo 1x2
6. Georgien - Bulgarien 1
7. Malta - San Marino 1
8. Kansas - New England 2
9. Frankrike - Kroatien 1x2
10. Danmark - Österrike x2
11. Island - Israel 2
12. Kazakstan - Slovakien 2
13. Oddevold - Trollhättan 1x

864 rader
1. Norge - Sverige 1
2. Slovenien - Serbien 2
3. Spanien - Tjeckien 1x2
4. Schweiz - Portugal 1x
5. Grekland - Kosovo 1x2
6. Georgien - Bulgarien 1
7. Malta - San Marino 1
8. Kansas - New England 2
9. Frankrike - Kroatien 1x2
10. Danmark - Österrike x2
11. Island - Israel x2
12. Kazakstan - Slovakien x2
13. Oddevold - Trollhättan 1x

Gå med i vårt succélag – köp en andel till vårt jättesystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto