Europatipset Tips Söndag 13/3

Publicerad på 11 Mar 2022 - 12:09

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Mar 2022 - 12:09

I stort sett varenda favorit vann under torsdagen vilket gör att vi återigen har en jackpot på Europatipset. Denna gång är det 5 sköna jackpotmiljoner som det finns att bråka om. Givetvis ska vi försöka ta del av den kakan. För att nå hela vägen fram ska hela sex matcher från Premier League analyseras. Ligue 1, La Liga, Serie A och en kvartsfinal från Svenska Cupen gör det hela komplett. Mot 13 gröna bockar!

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!



Spelstopp: 14.59



1. Chelsea - Newcastle 1

Newcastle har gått som tåget de senaste månaderna och har nu skapat rejält med luft ner till nedflyttningsplatserna. Spelare som Burn, Guimaraes, Wood och Trippier (skadad) har varit instrumentala i The Magpies formtopp och nu med Eddie Howe vid rodret finns det något att bygga vidare på. I torsdags hade de svartvita dock en hel del tur som vann borta mot Southampton, under stora delar av den matchen var Newcastle näst bäst. Chelsea besegrade samtidigt Norwich med 3-1 och saknar i stort sett bara James och Chilwell. Då har huvudstadslaget en ruggig bredd till sitt förfogande och hemma på Stamford Bridge är det svårt att se något annat än en klar hemmaseger. Spika ettan och gå vidare.


2. Arsenal - Leicester 1

Vi fick bevittna ett antal otroligt vackra mål när Arsenal ställdes mot Watford förra helgen. Saka, Martinelli och Ödegaard hette målskyttarna i Arsenal och det är verkligen ungdomarna som driver detta rödvita lag framåt. Fyra raka segrar gör att The Gunners har fjärdeplatsen och ett lukrativt Champions League-gruppspel i egen hand. Nu börjar huvudstadslaget dock övervärderas en del. Mot Watford torskade faktiskt Arsenal xG med 1,30 - 1,00 och var istället ruggigt effektiva. Leicester är skadedrabbade till tusen, men kan ändå starta med klasslirare som Iheanacho, Maddison och Barnes och ska inte räknas bort helt och hållet på Emirates. Ettan, som ritas ned i utgång, streckas hårt och behöver därför garderas. Helst med alla tecken.


3. Leeds - Norwich 1

Norwich stretade emot så gott de kunde hemma mot Chelsea, men det hela slutade inte helt oväntat med ännu en förlust. Kanariefåglarna har en bit upp till strecket och ska de spela Premier League-boll även nästa säsong behöver poängen trilla in på kontot i strid ström under avslutningen. Det är svårt att se det hända. Leeds ligger också pyrt till och Jesse Marsch har inte fått någon bra start på sin sejour som tränare för de vitklädda. I torsdags fick de stryk med 0-3 mot Aston Villa och fick dessutom se Junior Firpo bäras ut på bår. Bamford kunde dock hoppa in i den andra halvleken och med anfallsstjärnan tillbaka i spel känns Leeds betydligt spetsigare. Hemma på Elland Road ska The Peacocks gälla som favoriter mot ligajumbon. Trolig etta som lämnas ensam.


4. Everton - Wolverhampton 1

Everton inledde ganska intressant borta mot Tottenham med en hög press som gav några småchanser. De bjöd dock på enorma ytor bakom backlinjen och det är rena självmordet att göra mot kontringsskickliga Spurs. Ettan kom, tvåan kom och till och med femman kom så småningom. Lampard har en del att fundera på, men med Richarlison och Calvert-Lewin på topp finns det målskyttar i detta Everton. I senaste ligamatchen på hemmaplan förtjänade de dessutom poäng mot självaste Manchester City. Wolverhampton får tre dagars kortare vila efter att ha besegrat Watford med 4-0 i torsdags. En fin insats av Bruno Lages mannar, men Vargarna är ojämna. Här blir de övervärderade. Ettan är en tänkbar chansspik.


5. West Ham - Aston Villa 2

West Ham spelade match i Europa League i torsdags borta mot Sevilla. Det blev förlust med 0-1 och därmed har The Hammers tre raka förluster i alla tävlingar. David Moyes gillar inte att rotera speciellt mycket vilket gör att han har slitit hårt på sina bästa spelare under säsongen och en del trötthetstecken börjar skönjas. Viktige Bowen är dessutom skadad och finns inte med här. Aston Villa har börjat sin klättring uppåt i tabellen under Gerrard och har tre raka segrar i bagaget. Coutinho är fantastisk på mitten och i backlinjen såg Chambers vass ut bredvid Mings när Leeds krossades med 3-0 under torsdagen. Chambers stod dessutom för ett rasande vackert mål. Lejonen från Birmingham ser fina ut och undervärderas här. Skippa den överstreckade ettan och utgå istället från höger.


6. Southampton - Watford 1

Southampton har under säsongen varit otroligt starka hemma på St. Mary’s, men föll mot Newcastle på den här arenan för några dagar sedan. Detta trots att sydkustlaget tog ledningen. Tungt såklart för de rödvita, men de behöver inte misströsta. Hasenhüttls manskap vann xG klart i den matchen och förtjänade definitivt poäng. Watford förtjänade däremot inga poäng borta mot Wolverhampton i en match som förlorades med 0-4. Därmed har Hodgsons mannar släppt in elva mål på sina fyra senaste matcher. Det blir svårt att stå emot Southampton också. Ettan streckas väldigt hårt, men är det någonstans på kupongen det är läge att plocka fram en värdemässigt sämre spik är det här. Ettan singlas.


7. Udinese - Roma 1

Roma har endast förlorat en av sina tio senaste tävlingsmatcher. Trots det har Vargarna en bit upp till topp 4 i Serie A och ska det bli spel i Champions League kommande säsong måste Roma fortsätta plocka poäng. Det lär dock finnas en del trötta ben i laget efter torsdagens holmgång mot Vitesse i Europa Conference League. Här är dessutom både Mkhitaryan och Kumbulla avstängda. Udinese har tagit poäng i tre raka matcher där kryssen mot Lazio och Milan imponerar. De ska definitivt kunna rubba Roma också. Helgardera och jobba in hemmaskrällen.


8. Hellas Verona - Napoli X

Napoli föll tungt i toppmötet mot Milan för en vecka sedan. De ljusblå hade väldigt svårt att skapa farliga chanser och slutade på låga 0,38 i xG. Det var tredje matchen i rad som Spallettis mannar förlorade den statistiken och det är något som oroar inför helgens batalj mot Hellas Verona. Värdarna har tagit åtta poäng på sina fyra senaste omgångar och har inte speciellt långt upp till Europaplatserna. Med Simeone, Caprari och Lasagna i offensiven finns det tillräckligt med kraft för att skjuta Napoli i sank. Fint värde på ettan, men visst känns det säkrast med alla tecken.


9. Torino - Inter 2

Efter fem raka tävlingsmatcher utan förlust fick Inter slut på blodflödet när de körde över Salernitana med 5-0. Efter det åkte de blåsvarta till Anfield Road och besegrade Liverpool med 1-0, även om det inte räckte för avancemang i Champions League. En imponerande insats som visade vilken kvalité som finns i Inzaghis trupp. Nu är det fullt fokus på ligaspelet där Inter har en bra chans att försvara sin ligatitel. Torino har sex raka matcher utan seger, men ska aldrig räknas bort på hemmagräset. Belotti kan göra mål på vilket lag som helst. Den hårt åtgångna tvåan får därför sällskap av ett kryss.


10. Real Betis - Athletic Bilbao x

Efter dubbla förluster mot Barcelona och Valencia tog Athletic Bilbao sig i kragen och besegrade bottenlaget Levante med 3-1. Berenguer låg bakom det mesta då och stod för två assist. Tillsammans med Sancet, Williams och Muniain kommer han säkerligen komma till chanser även i Sevilla. Real Betis föll rättvist mot Atlético Madrid i sin senaste ligamatch och trillade därmed ut ur toppkvartetten som får spela Champions League kommande säsong. Dessutom fick de stryk i veckans Europa League-match mot Eintracht Frankfurt. En del skador stör, men det ska sägas att värdarna normalt sett är svåra att tas med i Sevilla. En jämn och målsnål match är att vänta och då är det krysset som ska ritas ned först. På större system är det läge att gå för värde och plita ned tvåan.


11. Real Sociedad - Alavés 1

Real Sociedad har ett namnstarkt lag på pappret där Mikel Oyarzabal, Asier Illarramendi, David Silva, Adnan Januzaj och inte minst Alexander Isak alla finns att tillgå. De blåvita har dock haft svårt att få ut hela sin kapacitet på planen och kommer närmast från en tung 1-4-förlust mot Real Madrid. Hemma har de bara förlorat två av 13 matcher så långt denna upplaga av La Liga, men nu ställs de inför ett hett derby som alltid är svårt att hantera. Alavés ligger under strecket och slåss för både ära och viktiga poäng. De kommer garanterat inte att ge sig utan en kamp och när ettan streckas orimligt högt behöver den garderas med åtminstone ett kryss.


12. Lyon - Rennes 1

Lyon har inte haft någon vidare säsong och ligger i mitten av Ligue 1, men att det finns gott om klass i truppen visade de med eftertryck under onsdagen när Porto besegrades med 1-0 i Portugal. Paquetá, Dembélé, Faivre och Toko Ekambi är en kvartett som är svår att stoppa och det är svårt att se dem gå mållösa av planen under söndagen. Rennes har fått en dags kortare vila efter att de gick en tuff match mot Leicester i torsdags. 0-2 slutade den tillställningen och de rödsvarta får därmed svårt att avancera vidare i Europa Conference League. Det blir svårt att vinna här också. Strecka från vänster.


13. Hammarby - IFK Norrköping 1

Inför den avslutande omgången av gruppspelet i Svenska Cupen behövde Hammarby besegra Häcken då laget från Hisingen stod på bättre målskillnad. Det löste Bajen med eftertryck. 4-0 slutade matchen och det fanns bara ett lag på banan. Ludwigson och Selmani slet på topp i vanlig ordning och längre bak i banan såg Bojanic och Andersen pigga ut. Norrköping hade större problem i sin grupp där de kryssade mot Öster och besegrade Varberg först efter en sen vändning signerad Nyman. Visst kan den slitstarke strikern hitta på något här, men det bör inte räcka till. Peking åker ur, Bajen avancerar. Ettan singlas.


Kupongens kassaskåp

Chelsea

Newcastle har gått starkt mot slutet, men förtjänade inte segern mot Southampton tidigare i veckan. Nu blir det sju resor värre. Chelsea löser tre poäng och befäster sin tredjeplats.


Varningens finger!

Udinese

Roma är oberäkneliga och får kort vila till denna match efter att ha besegrat Vitesse i Europa Conference League för några dagar sedan. Udinese visar okej form och kan mycket väl ställa till det för Mourinhos gäng. Den lågt streckade ettan är ett måste att få med.



144 rader
1. Chelsea - Newcastle 1
2. Arsenal - Leicester 1x
3. Leeds - Norwich 1
4. Everton - Wolverhampton 1
5. West Ham - Aston Villa x2
6. Southampton - Watford 1
7. Udinese - Roma 1x2
8. Hellas Verona - Napoli 1x2
9. Torino - Inter x2
10. Real Betis - Athletic Bilbao x
11. Real Sociedad - Alavés 1x
12. Lyon - Rennes 1
13. Hammarby - IFK Norrköping 1


864 rader
1. Chelsea - Newcastle 1
2. Arsenal - Leicester 1x2
3. Leeds - Norwich 1
4. Everton - Wolverhampton 1
5. West Ham - Aston Villa x2
6. Southampton - Watford 1
7. Udinese - Roma 1x2
8. Hellas Verona - Napoli 1x2
9. Torino - Inter x2
10. Real Betis - Athletic Bilbao x2
11. Real Sociedad - Alavés 1x
12. Lyon - Rennes 1x
13. Hammarby - IFK Norrköping 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto