Europatipset Tips Söndag 14/11

Publicerad på 14 Nov 2021 - 08:25

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Nov 2021 - 08:25

Det europeiska VM-kvalet och Segunda División dominerar söndagens Europatips. Kupongen, som är laddad med 3 miljoner i jackpot, gör dessutom enstaka nedslag i det afrikanska VM-kvalet samt i Ettan Norra där ruskigt viktiga poäng står på spel. Vi sätter fart mot ett oförglömligt äventyr!

Gå med i vårt succélag – köp in dig i vårt system!
150 kr/andelen – Melkers vinnarsystem! – KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 14:591. Spanien - Sverige 1
Det spritter i varenda liten nerv i kroppen. Sverige har en direktplats till Qatar i kikarsiktet och Janne Andersson har en liten mini-me som dansar i bakhuvudet på Luis Enrique. Spanien har 0-2-1 på de tre senaste inbördes mötena och Enrique har dessutom tvingats konstatera ett massivt manfall inför denna samling. När spelare som Pedri, Torres, Oyarzabal, Thiago och Gerard Moreno saknas städar inte La Furia Roja bara av de svenska vikingarna hur som helst. Party-Jannes offensiva led är tillräckligt skickliga för att såra spanjorerna, men till gruppseger räcker det tyvärr inte. 1X är ett lås på större system.

2. Grekland - Kosovo 2
Grekland har väldigt sakta och marginellt säkert tagit sig igenom en välbehövlig generationsväxling. De vitblå kan stundtals mäta sig med på pappret övermäktigt motstånd, men när de förväntas föra en matchbild är grekerna inte att lita på. Det fick vi onekligen se prov på i 1-1-matchen borta mot Kosovo. Samma opponent står nu på andra sidan och gästerna motiveras av att undvika jumboplatsen i gruppen medan grekerna inte längre har något att spela för efter förlusten mot Spanien. Att knäppa en nation som Grekland på näsan hade varit en rejäl skalp för Astrit Selmani och company. Måla tvärs över och jobba in högersidan.

3. Kroatien - Ryssland 1
Kroatien är som bekant regerande silvermedaljörer från föregående VM och lyckas Zlatko Dalic mannar knäppa Ryssland på näsan är det dags att börja kika på hotell i Qatar. Kovacic är ett tungt avbräck på mitten, men det går samtidigt ingen nöd på ersättarna. Pasalic, Modric och Brozovic fungerade fint tillsammans i 7-1-krossen mot Malta för några dagar sedan. Ryssland höll kroaterna stången (0-0) hemma i moderlandet, men när aktörerna drabbar samman i Split är det otvivelaktigt fördel de rutiga. Stannar ettan i trakter omkring 60 procent är det en fin spik.

4. Luxemburg - Irland 2
Irlands VM-kval går inte till historien som ett framgångsrikt sådant, men efter 0-0 mot Portugal fick Stephen Kenny och hans manskap viss återupprättelse. De defensiva leden håller hög klass på pappret och lyckas förbundskaptenen elda igång de främre leden ska The Boys in Green ses med god chans till revansch mot Luxemburg. Värdnationen vann nämligen det vändande mötet med 1-0 efter en riktig plattmatch av irländarna. Luxemburg har tagit stora kliv i utvecklingen de senaste åren, men mot ett revanschsuget Irland får de svårt att räcka till. Trolig tvåa på Josy Barthel.

5. Nordmakedonien - Island 1
Island har drabbats av ett invärtes vulkanutbrott i samband med alla problem utanför fotbollen. På plan ser det inte mycket bättre ut och det kan dröja väldigt länge innan vi får se gästerna i ett stort mästerskap igen. Ari Skúlason gör här sin sista samling med landslaget och mycket talar för att energiknippet avslutar med flaggan i botten. Nordmakedonien är till skillnad från Island på väg uppåt och hemma i Skopje ska Elmas och grabbarna ses med god chans till en trepoängare som innebär att nationen säkrar spel i playoff. Ettan är ett solitt singelstreck.

6. Portugal - Serbien 1
En gruppfinal hämtas från Grupp A där Portugal och Serbien går i klinch. De förstnämnda har förstaplatsen i egna händer och serberna behöver åstadkomma något alldeles extra för att peta ner Ronaldo och company från tronen. 2-2 var ett meriterande resultat för gästerna i det vändande mötet, men det är en anna femma att brottas med portugiserna på främmande mark. Här slår Serbien ur rejält underläge. Detta förlorar inte Ronaldo och hans kompanjoner, men då Portugal även vinner gruppen vid kryss är det ett vettigt tecken att plocka med som komplement till ettan.

7. Malta - Slovakien X
Det vore dumt att inte jaga stora pengar med tanke på rådande jackpot. Mötet mellan Malta och Slovakien är definitivt en tillställning där utdelningen kan skjuta i höjden. De förstnämnda plockade poäng av Marek Hamsik och company i det vändande mötet och då resultatet är sekundärt i denna strid vill vi gärna göra plats för underdogen. Slovakien klarade inte av att betvinga Slovenien trots spel med en man mer i över en halvtimme och visas samma ineffektivitet upp här är tvåan en favorit i stor fara. Måla tvärs över och jobba in minst en pinne till Malta.

8. Ghana - Sydafrika 1
Ghana saknar Thomas Partey till denna samling och att det är ett avbräck av monumentala proportioner som märktes i 1-1-matchen mot Etiopien när Ghana hade svårt att få tag i mittfältet. Med Ajax-spelaren Kudus tillgänglig finns det dock kvalité och han behöver steppa upp i den avgörande gruppfinalen mot Sydafrika. Med tre poäng upp är det bara seger som gäller för bröderna Ayew och company och på hemmaplan ska de ändå ses med bra chans att lösa en trepoängare. Sydafrika har gjort ett ruggigt fint kval, men har en trupp med spelare från den svaga inhemska ligan. De bör inte räcka till här. Trolig etta som tar Ghana till playoff-spel mot VM.

9. Leganés - Real Oviedo 2
Precis när Leganés äntligen lyckades vinna en match borta mot Huesca och såg ut att vara på gång kommer det ett landslagsuppehåll och stör. Då försvinner nämligen den nigerianska mittbacken Kenneth Omeruo och den japanska mittfältaren Gaku Shibasaki iväg på uppdrag med sina nationer. Två defensiva pjäser och utan den duon känns Gurkodlarna klart tunnare. Real Oviedo kan inte utnyttja Jirka av samma anledning, men det är ingen bärande pjäs i gästernas lagbygge. Närmast kommer Oviedo från 1-1 mot topplaget Las Palmas där Borja Bastón nätade. Han kan mycket väl sänka Leganés och fixa en fin skräll åt oss. X2 testas i utkanten av Madrid.

10. Girona - Cartagena 1
Girona stred med näbbar och klor mot Tenerife, men till slut räckte det bara till en hedersam 1-2-förlust. Nederlaget berodde till stor del på det kraftigt ansatta truppläget där bland andra målkungen Cristhian Stuani saknades. Uruguayanen är dock tillbaka denna söndag och med honom i fören kan Girona besegra alla lag på denna nivå. Cartagena kommer få fullt sjå med att hantera centertanken och det ska också sägas att gästerna i grunden är ett gäng utpräglade hemmakatter. I Katalonien slår Cartagena ur underläge och med 1X sitter vi lugnt i båten.

11. Ibiza - Almería 1
Almería har gått på knock under den första fjärdedelen av säsongen. Inför helgen toppar gästerna tabellen sex poäng före Eibar och det är mycket tack vare en viss Umar Sadiq. Anfallaren är kanske hela seriens bästa spelare när han är i form, men denna söndag får Almería klara sig utan nigerianen som är avstängd. Det är ett enormt avbräck och då går det givetvis inte att köpa tvåans benhårda streckning. Ibiza är en pigg nykomling som gått starkt under hösten och det smakliga värdet i västerled får absolut inte missas. 1X är en given utgång och tvåan välkomnas inte förrän på större rader.

12. Burgos - Ponferradina 1
Noll poäng och 0-7 i målskillnad. Det är Burgos facit på de tre senaste matcherna. Nykomlingarna är dock delvis ursäktade av motståndet i dessa matcher som varit av hög klass. Enda hemmamatchen under perioden förlorades med 0-1 mot Zaragoza efter ett insläppt mål med tio minuter kvar att spela. En match där Burgos var väl så bra. Kan de kommer upp i den nivån igen ska värdarna lösa poäng denna gång. Ponferradina ligger visserligen i toppskiktet av tabellen, men de kan inte nyttja sin förstemålvakt Amir Abedzadeh då han spelar kvalfotboll med Irans landslag. Bra läge för Burgos att skapa lite luft ner till nedflyttningsplatserna. Strecka från vänster.

13. Dalkurd - Hudiksvalls FF 1
Koen Kostons kom till Dalkurd under sommaren och han har gjort stor succé i klubben. Holländaren har nätat tio gånger på tolv matcher och är en stor anledning till att Dalkurd har seglat upp på andraplatsen i tabellen bakom omöjliga Brommapojkarna. Med fyra pinnar ner till trean och två omgångar kvar att spela har värdarna ett ypperligt läge att säkra kvalplatsen här. Hudiksvall är visserligen i desperat behov av poäng i botten av serien, men de får svårt att räcka till mot ett starkare Dalkurd. Given etta som spikas trots hård streckning.

Kupongens kassaskåp
Dalkurd
Visst streckas Dalkurd hårt, men i den formen de är i just nu är det väldigt svårt att se hur ett mediokert bottenlag som Hudiksvall ska kunna stå emot. Dalkurd säkrar kvalplatsen med en övertygande seger.

Varningens finger!
Real Oviedo
Leganés har haft en jobbig höst och utan Omeruo och Shibasaki blir det knappast enklare. Oviedo är luriga och kan mycket väl lugga Gurkodlarna på poäng till fint värde.

144 rader
1. Spanien - Sverige 1x
2. Grekland - Kosovo 1x2
3. Kroatien - Ryssland 1
4. Luxemburg - Irland 2
5. Nordmak. - Island 1
6. Portugal - Serbien 1
7. Malta - Slovakien 1x2
8. Ghana - Sydafrika 1
9. Leganés - Oviedo x2
10. Girona - Cartagena 1x
11. Ibiza - Almería 1x
12. Burgos - Ponferradina 1
13. Dalkurd - Hudiksvall 1

864 rader
1. Spanien - Sverige 1x
2. Grekland - Kosovo 1x2
3. Kroatien - Ryssland 1
4. Luxemburg - Irland 2
5. Nordmak. - Island 1
6. Portugal - Serbien 1x
7. Malta - Slovakien 1x2
8. Ghana - Sydafrika 1
9. Leganés - Oviedo x2
10. Girona - Cartagena 1x
11. Ibiza - Almería 1x2
12. Burgos - Ponferradina 1x
13. Dalkurd - Hudiksvall 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto