Europatipset Tips Söndag 15/1

Publicerad på 15 Jan 2023 - 08:33

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Jan 2023 - 08:33

Söndagen bjuder på toppfotboll från Europa där vi bland annat ska titta till dubbla derbyn från London och ett hett Lissabon-möte mellan Benfica och Sporting. Mycket att se fram emot och 13 rätt förgyller vilken söndag som helst. Detta är vägen dit!

Gå med i vårt succélag – en spik – insats 200 kr! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 14:59



1. Chelsea - Crystal Palace 1
Oturen fortsätter att grina Graham Potter i ansiktet. Mot Fulham såg Joao Félix riktigt intressant ut, men visades sedermera ut och nu väntar tre matchers avstängning. Dessutom skadade sig Denis Zakaria som dessförinnan imponerat på mittfältet. Trots alla bekymmer såg spelet stundtals okej ut även med tio man och det är dags att vända på den dåliga trenden. Crystal Palace imponerade inte vare sig i cupmatchen mot Southampton eller i ligafajten mot Tottenham och håller inte på Stamford Bridge. Ettan är bara att spika av.

2. Tottenham - Arsenal 2
Tottenham tog en efterlängtad seger borta mot Crystal Palace och så fort de får in första kassen och det finns ytor att springa på är Contes gäng ett bra fotbollslag. Det händer dock lite väl sällan och spelmässigt imponerar de vitklädda föga. Spurs har elva poäng upp till värsta rivalen Arsenal trots en match mer spelad och det är faktiskt ett gap som är i underkant. Arsenal har varit Englands klart bästa lag under hösten och spelar väldigt fin fotboll. Här är de ordinarie så när som på Gabriel Jesus och kommer troligen dominera bollinnehavet ganska kraftigt. Då är jag inne på att de rödvita löser första segern någonsin på Tottenham Hotspur Stadium. Stabil tvåa.

3. Newcastle - Fulham X
Fulham vann derbyt mot Chelsea med 2-1 och har därmed vunnit fyra raka matcher i högstadivisionen för första gången på 60 år. Nu är dessutom Mitrovic tillbaka från sin avstängning och då blir The Cottagers ännu vassare. Med Pereira, Willian och Reid strax bakom finns det spets i detta Fulham. De bör dock ha en del trötta ben efter urladdningen mot Chelsea i torsdags. Newcastle har två raka 0-0-matcher i ligaspelet och har dessutom åkt ur FA-cupen mot Sheffield Wednesday. I Ligacupen tog sig Skatorna till semifinal efter seger mot Leicester, men det var ingen av säsongens bästa insatser. Ettan streckas väldigt högt och då är det läge att plocka med alla tecken redan från start.

4. Udinese - Bologna 1
Bologna har verkligen offensiva problem inför resan till Udine. Barrow, Arnautovic och Zirkzee är alla skadade och då blir Sansone lite väl ensam på topp. Det är inte den enda smällen för de rödblå som här tvingas klara sig utan sitt innermittfält då både Domínguez och Medel är avstängda. Udinese ser betydligt bättre ut rent truppmässigt, även om spelet verkligen har hackat några månader. Ingen seger sedan början av oktober oroar. Samtidigt var prestationen borta mot Juventus senast ett steg i rätt riktning och här leder en liknande insats till tre poäng. Spika etta.

5. Atalanta - Salernitana 1
En poäng på fyra omgångar gjorde att Atalanta tappade mycket mark i toppen av Serie A-tabellen. Därför var 2-1-segern över Bologna oerhört viktig för de blåsvarta. Koopmeiners och Höjlund satte då dit målen i en vändning från 0-1 och Boga stod för dubbla framspelningar. Med Zapata tillgänglig på topp som murbräcka för dessa spelare finns det gott om offensiv kraft i detta Atalanta. Självförtroendet är dock bräckligt och här streckas ettan lite väl högt. Salernitana har spännande lirare som Piatek, Dia, Candreva och Bohinen i truppen och får de till en fullträff kan de störa hemmalaget från Bergamo. Av hänsyn till värdet kompletteras ettan med ett kryss redan från start.

6. Roma - Fiorentina X
Det brukar ta ett par år innan spelarna börja tröttna på Mourinho och nu ser det ut att ha hänt i Roma. Vargarna från den italienska huvudstaden har ett fint spelarmaterial med spetslirare som Dybala, Abraham, Pellegrini och Belotti, men spelar rätt trött fotboll. En seger finns noterad på de fem senaste ligamatcherna och det är ingen slump att det är Roma som har gjort minst antal mål av topp 8-lagen. Fiorentina har tagit fyra poäng på två omgångar och avancerat i cupen efter uppehållet och verkar äntligen vara på rätt köl. Cabral är skadad, men offensivt finns det gott om alternativ ändå och här underskattas Viola rejält. Bra läge att fimpa den övervärderade ettan och istället klicka i X2.

7. Torino - Spezia 1
Spezia besegrade Hellas Verona med 2-1 i sin senaste bortamatch, men det får sägas vara undantaget som bekräftade regeln. Det är de enda poängen som laget har tagit på resande tass på hela säsongen. Emil Holm och hans kompisar får tufft att utöka den poängskörden i Turin under söndagen. Torino fick spela med en man mindre under lång tid i onsdagens cupmatch mot Milan, men vann ändå efter förlängning. Det var femte raka tävlingsmatchen utan förlust och ett hemmalag på gång tar tre poäng av bara farten. Stabil etta som lämnas ensam.

Gå med i vårt succélag – en spik – insats 200 kr! KLICKA HÄR!


8. Almería - Atlético Madrid 1
Atlético Madrid tryckte på i slutet av matchen mot Barcelona, men fick inte in bollen. Närmast var Griezmann som fick se sitt avslut stanna på en försvarare på mållinjen. Nu får anfallaren med det rosa håret inte längre hjälp av Joao Félix som flyttat till London. Det kommer påverka offensiven. Bakåt saknas Stefan Savic på grund av avstängning och då är detta ett Atlético som går att rubba. De två senaste bortamatcherna har båda slutat med förlust mot Cádiz och Mallorca. Almería är urstarka hemma där fem av åtta omgångar har slutat med seger och värdet till vänster blir mäktigt här. Börja med 1X som rensar riktigt fint och fyll på med tvåan först på större system.

9. Montpellier - Nantes 1
Det svänger inte direkt om Nantes just nu. 0-0, 1-0 och 0-0 är resultaten efter uppehållet. 0-0 mot Lyon är helt okej, men samma resultat mot Troyes imponerar föga. Blas, Simon och de andra har blött krut i bössan och bortaspelet har varit uselt hela säsongen lång. Montpellier åkte på en rejäl kölhalning mot Nice för några dagar sedan, men det var en match där allt gick fel. På hemmaplan ska Wahi, Savanier och de andra ha mer att säga till om och här ser värdet ut att bli utmärkt på ettan. Då är det en väldigt spännande spik att bygga systemet kring.

10. Reims - Nice 1
Reims har visat klassen under den senare delen av säsongen och ligger tryggt och säkert i mitten av tabellen. Cajuste hoppade in senast när Ajaccio besegrades med 1-0 på bortaplan, men annars är svensken vanligtvis en startspelare centralt. Offensivt hittas Ito, Zeneli och mäktige Arsenal-lånet Balogun. En trio som kan hitta nätet på vilket motstånd som helst. Nice krossade Montpellier tidigare i veckan och har hög potential när allting fungerar. De har dock bara vunnit en tredjedel av sina bortamatcher och här får de slå ur underläge. Strecka från vänster.

11. Rennes - PSG 2
Det är inte alltid PSG lyckas tända till när det vankas matcher i Ligue 1. Det är en liga de bara förväntas vinna och känslan är att flera av spelarna mest väntar på att köra igång Champions League igen. Mbappé, Messi och Neymar är dock alla tillgängliga och då finns det verkligen mål i laget. Rennes kommer från en tuff match mot Clermont där två röda kort spolierade chanserna till vinst. Det blev faktiskt förlust efter ett avgörande på övertid. På hemmaplan har de rödsvarta dock vunnit åtta av nio ligamatcher under säsongen och de tre senaste mötena mot PSG på denna arena har gett två hemmasegrar och ett kryss. Utgå från höger, men gardera tidigt.

12. Toulouse - Brest X
Toulouse stod för en imponerande insats när Auxerre krossades med 5-0 i onsdags. Tredje raka segern i alla tävlingar och helt plötsligt kan nykomlingarna börja titta uppåt i tabellen. Nu blir de dock på tok för övervärderade när ett smålurigt Brest kommer på besök. Gästerna har haft ett tuff spelschema efter uppehållet med matcher mot Monaco, Lyon och Lille. De sistnämnda stod på programmet i onsdags och då löste Brest poäng. Här är de verkligen inte slagna på förhand och när ettan streckas väldigt hårt ska alla tecken åka med redan från start.

13. Benfica - Sporting 1
Vi avslutar söndagens kalas med ett derby från den portugisiska huvudstaden Lissabon där Benfica och Sporting drabbar samman. Benfica leder tabellen klart och har ett riktigt kanonlag där Goncalo Ramos och Enzo Fernández sticker ut. Två spelare som utmärkte sig i Qatar-VM och som ska bära detta hemmalag. Sporting gör en ganska svag säsong så långt i ligaspelet och med Morita på skadelistan saknas det stabilitet på mitten. Här ska de grönvita vara nöjda om de kan sno åt sig en pinne. Börja med ettan och fyll på med krysset på större system.

Kupongens kassaskåp!
Chelsea
De må vara enormt skadedrabbade, men Chelsea spelade stundtals bra fotboll mot Fulham och kan de hålla elva man på banan i 90 minuter ligger ettan nära till hands. Stabil spik.

Varningens finger!
Almería
Atlético Madrid har tappat Félix och får klara sig utan Savic i denna tuffa bortamatch. Almería är hemmastarka och lär ha tagit inspiration av Cádiz och Mallorcas segrar över Madrassmakarna. Den lågt streckade ettan är ett måste att få med.

Gå med i vårt succélag – en spik – insats 200 kr! KLICKA HÄR!



144 rader
1. Chelsea - Crystal Palace 1
2. Tottenham - Arsenal 2
3. Newcastle - Fulham 1x2
4. Udinese - Bologna 1
5. Atalanta - Salernitana 1x
6. Roma - Fiorentina x2
7. Torino - Spezia 1
8. Almería - Atlético Madrid 1x
9. Montpellier - Nantes 1
10. Reims - Nice 1
11. Rennes - PSG x2
12. Toulouse - Brest 1x2
13. Benfica - Sporting 1

864 rader
1. Chelsea - Crystal Palace 1
2. Tottenham - Arsenal 2
3. Newcastle - Fulham 1x2
4. Udinese - Bologna 1
5. Atalanta - Salernitana 1x
6. Roma - Fiorentina x2
7. Torino - Spezia 1
8. Almería - Atlético Madrid 1x2
9. Montpellier - Nantes 1
10. Reims - Nice 1x
11. Rennes - PSG x2
12. Toulouse - Brest 1x2
13. Benfica - Sporting 1x
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto