Europatipset Tips Söndag 16/1

Publicerad på 14 Jan 2022 - 13:44

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Jan 2022 - 13:44

Ett smarrigt Europatips ligger i vassen under söndagen. North London Derby inleder kupongen som förutom Premier League innehåller strider från Serie A, Ligue 1 och Bundesliga. Finalen i spanska Supercupen finns också med på ett litet hörn. Nu gasar vi mot fullträffen!


Spelstopp: 14:591. Tottenham - Arsenal 1

Arsenal stred med näbbar och klor i torsdagens Ligacup-semifinal mot Liverpool. Trots Granit Xhakas tidiga utvisning höll The Gunners undan till 0-0, men den var en prestation som lär ha kostat kraft. Xhaka är avstängd i detta North London Derby och tillhör därmed en avbräckslista som innehåller tvåsiffrigt antal spelare. Då får Arsenal svårt att få med sig något från Tottenham Hotspur Stadium. Spurs hade inte mycket att hämta i sin Ligacup-semifinal mot Chelsea men här väntar en lämpligare matchbild. Kane, Moura och Gil är lirare som bör kunna se till att ett sargat Arsenal avfärdas. Etta trots marginell överstreckning.


2. Liverpool - Brentford 1

Liverpools misslyckande med att skapa ett övertag i Ligacup-semin mot Arsenal har tidigare nämnts. Jürgen Klopps mannar såg oerhört passiva ut trots det numerära överläget och vi vågar utlova att de rödklädda kommer att trampa en ursinnig gas i botten när Brentford kommer på besök. När spelare som Jota, Alexander-Arnold och Robertson sätter fart får The Bees svårt att hänga med. Pontus Jansson och hans kumpaner hade ingen rolig afton mot Southampton (1-4) och här riskerar Londonlaget ytterligare en käftsmäll. Ettan streckas benhårt men det kan inte hjälpas. Spik av och gå vidare.


3. West Ham - Leeds 2

Lurig tillställning från London som vi tror kan bli betydligt mer öppen än vad tipparna tycks tro. West Ham ser ut att vara på gång igen efter en mörk vinter. Fyra raka segrar i alla tävlingar är ett kvitto på detta, men det ska också påpekas att The Hammers ställts mot överkomligt motstånd under denna period. Ett av dessa var ett sargat Leeds i FA-cupen, men här väntas Påfåglarna ställa upp med lirare som Raphinha och Bamford. Duon fanns inte med senast men höjer högstanivån avsevärt när skorna är knutna. Då vill vi omgående göra plats för den lågt streckade tvåan. Helst alla tecken.


4. Atalanta - Inter 2

Toppmöte från Serie A där Atalanta hoppas göra livet surt för till synes omöjliga Inter. La Dea tog sig enkelt vidare i veckans Coppa Italia när Venezia besegrades med 2-0, dessförinnan slog Glenn Strömbergs gamla lag Udinese med hela 6-2. Muriel är en lirare som trivs med tillvaron just nu, men här blir motståndet oerhört tufft på förhand. Inter plockade i veckan hem en titel när Juventus besegrades i Supercoppa efter förlängning. Alexis Sánchez avgjorde med en påpasslig balja och chilenaren är i gott sällskap tillsammans med Martínez, Dzeko och Calhanoglu. Atalanta får problem med att hålla stången trots hemmaplan. Tvåan gillas till runt 40-45 procent.


5. Roma - Cagliari 1

Roma lyckades med konststycket att tappa 3-1 till 3-4 mot Juventus. Lorenzo Pellegrini borrade upp en oerhört vacker frispark i krysset, men kaptenen visade också nerver när han brände en straff som hade betytt 4-4. José Mourinhos adepter bevisar gång efter annan att de inte är att lita på och när ettan sticker upp mot 80 procent är det läge att dra öronen åt sig. Cagliari ståtar med två raka segrar och har därmed fått en välbehövlig boost i jakten på nytt kontrakt. Det väldigt ansatta truppläget gör att sardinerna får svårt att nå tre poäng, men en pinne är inte otänkbar på Olimpico. 1X spelas.


6. Venezia - Empoli 2

Ovisst möte från Venedig som lär svänga fram och tillbaka under 90 minuter. Empoli har stått för en otroligt stark säsong så här långt då de finns med på den övre halvan. 8-4-9 är samtidigt en resultatrad som skvallrar om oförmåga till stabilitet och senast fick gästerna 1-5 i nacken mot Sassuolo. En utvisning spelade stor roll men det är långt ifrån givet att gästerna studsar tillbaka på kommando. Venezia trivs normalt bra i egen borg och mot ett Empoli som inte trivs med att föra en matchbild ska värdarna inte räknas bort. Tvåan först, ettan sedan.


7. Real Madrid - Athletic Bilbao X

Final i spanska Supercupen som spelas i Saudiarabien. Real Madrid tog sig hit efter förlängning mot Barcelona där superduon Benzema/Vinícius Júnior som vanligt spelade en avgörande roll. Det kan herrarna göra även här, men det är värt att påminna om att bataljen äger rum på neutral mark. Det är något som bör gynna Athletic Bilbao allra mest. Baskerna har kalasfina underliggande siffror och kommer stärkta efter att ha vänt 0-1 till 2-1 mot Atlético Madrid. Sancet, Williams och Muniain är lirare som kan avgöra detta till de rödvitas fördel. Alla tecken behövs.


8. Marseille - Lille 2

Över till Ligue 1 där ett kolossalt spännande möte hittas på mäktiga Stade Vélodrome. Marseille är med i kampen om andraplatsen bakom omöjliga PSG, främst på grund av värdarnas starka defensiv. Bara 15 insläppta mål på 19 matcher är ett starkt facit för Sampaolis mannar. Här går det dock inte att komma ifrån ettans hårda streckning. Lille har sett förbättrade ut under vintern och de regerande mästarna är i grunden ett minst lika bra lag som söndagens kombattanter. Coronaviruset spökar i båda lagen vilket gör detta mer öppet än vad streckningen talar om. Då är den värdemässigt fina högersidan av yppersta prio. Strecka därifrån.


9. Strasbourg - Montpellier 1

Förmodat målrik tillställning från Arséne Wengers hemtrakter. Legendarens gamla lag, Strasbourg, står så här långt för en urstark säsong då de är med i ropet om Europaplatser. På egen mark trivs värdarna bra där inte minst anfallaren Ajorque är en målgörare av rang. Radarpartnern Diallo saknas på grund av Afrikanska Mästerskapen, men ettan ska inte bortses ifrån för den sakens skull. Montpellier är även dem med i kampen om resor på kontinenten till nästa säsong, också tack vare en stark offensiv. Mavididi och Savanier är två lirare som kan ordna tre poäng på egen hand. Gubben (etta-tvåa) är ett lämpligt val.


10. Troyes - Lyon 2

Två ruskigt ansatta trupplägen går i klinch i nordöstra Frankrike. Troyes ligger pyrt på det i bottenstriden och saknar en mängd lirare som är iväg på de Afrikanska Mästerskapen. Då får värdarna svårt att stå emot ett Lyon som innehar en betydligt bredare trupp. Paquetá, Cherki och Dembélé är spelare med kvaliteter som inte finns hos Troyes och får dessa fritt spelrum kan det bli åka av under söndagsaftonen. Tvåan ser ut att gå upp mot 60 procent, men det kan inte hjälpas. Lyon vinner detta om fokuset är på rätt plats. Spikad bortaseger.


11. Lorient - Angers 1

Den sista bataljen från Ligue 1 hittas i Bretagne där vi gillar Lorients segerchans. Värdarna visade att de är att räkna med i finrummet när de spelade 1-1 mot PSG, en poäng som innebar att det finns god kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Lejonparten av Lorients poäng tas i egen borg och mot ett Angers med ett ansatt truppläge lutar vi klart åt vänster. Gästerna har rasat i tabellen under vintern och saknar här en handfull spelare av olika anledningar. Det tycks tipparna inte medvetna om. Ettan är en fin spik.


12. Augsburg - Eintracht Frankfurt 2

Augsburg ser ut att få tufft att klara nytt kontrakt i Bundesliga. Det läcker bakåt och i de främre leden saknas matchvinnare för att ta nödvändiga tre poäng. Ricardo Pepi är värvad för att råda bot på det obefintliga målskyttet, men anfallaren kommer att behöva en acklimatiseringsperiod innan det lossnar. Det behöver inte Rafael Borré. Colombianen visar gott gry för sitt Eintracht Frankfurt och satte senast två mål mot Borussia Dortmund. Det räckte dessvärre inte till poäng, men i sällskap av herrar som Kostic, Lindström och Lammers ska det räcka betydligt längre här. X2 är ett klockrent val.


13. Arminia Bielefeld - Greuther Fürth X

Jumbofinal från SchücoArena där vi också ska bevittna ett intressant svenskmöte. Jocke Nilsson kommer att få stångas med Branimir Hrgota och svenska folket tycks övertygade om att den förstnämnda och hans kumpaner går segrande ur denna strid. Att föra en matchbild är dock inte något som Arminia Bielefeld trivs som bäst med. Greuther Fürth kommer högst troligt att trilla ur finrummet under våren, men i denna enskilda fight ska de kunna stå upp betydligt bättre än vad streckningen talar om. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå i kupongens sista kamp.


Kupongens kassaskåp

Liverpool

Insatsen var inget vidare mot Arsenal men här kan vi räkna med att Liverpool vill ställa saker och ting till rätta. Ett svagt Brentford har inget att hämta på Anfield.


Varningens finger!

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao visade styrka när de vände 0-1 till 2-1 mot Atlético Madrid. Baskerna ska under inga omständigheter räknas bort mot Real Madrid. X2 är av yppersta vikt.144 rader
1. Tottenham - Arsenal 1
2. Liverpool - Brentford 1
3. West Ham - Leeds 12
4. Atalanta - Inter 2
5. Roma - Cagliari 1x
6. Venezia - Empoli 2
7. Real Madrid - A.Bilbao 1x2
8. Marseille - Lille 2
9. Strasbourg - Montpellier 12
10. Troyes - Lyon 2
11. Lorient - Angers 1
12. Augsburg - Frankfurt x2
13. A.Bielefeld - G.Fürth 1x2


864 rader
1. Tottenham - Arsenal 1
2. Liverpool - Brentford 1
3. West Ham - Leeds 1x2
4. Atalanta - Inter 2
5. Roma - Cagliari 1x
6. Venezia - Empoli 12
7. Real Madrid - A.Bilbao 1x2
8. Marseille - Lille x2
9. Strasbourg - Montpellier 12
10. Troyes - Lyon 2
11. Lorient - Angers 1
12. Augsburg - Frankfurt x2
13. A.Bielefeld - G.Fürth 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto