Europatipset Tips Söndag 17/10

Publicerad på 17 Okt 2021 - 10:18

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Okt 2021 - 10:18

Trevligt, trevligt. Europatipset trumfar som regel Stryktipset rent matchmässigt och så även denna gång. Jackpotten skrivs till 3,5 miljoner och vägen till stålarna går via högoktaniga höjdare så som Juventus mot Roma och Barca vs Valencia. Återstår bara att säga stort tack Svenska Spel och ge sig i kast med kupongen!

Få med i vårt succélag! Köp en del i vårt system för 150 kr – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 14:59



1. Everton - West Ham 2
Den levande Liverpool-legenden Rafa Benítez börjar vinna över de blåaste av de blå Evertonsupportrarna. Spanjornens inledning på Goodison Park har inte varit någonting annat än briljant och vem f*n är egentligen Carlo Ancelotti när allt kommer omkring. Här saknar dock vår spanske favoritservitör springpojkar som Digne, Delph, Richarlison och Calvert-Lewin vilket inte bådar gott när ett fulltaligt West Ham möter upp. Det ska inte hållas för omöjligt att Rafa ritar cirklar om Moyes på motståndarbänken ändå, men med pansarvagnen Michail Antonio i framkant bör man ändå blicka åt West Ham-håll till dessa vänstervridna steck. Tvåan först, ettan sen.

2. Newcastle - Tottenham 1
Kliv fram, Newcastle! Big Mike Ashley har lämnat över nycklarna till Saudiarabiens kronprins och nu ruvar skatorna på en riktig guldgruva. En boost för allt och alla i klubben som siktar på att vända den dystra trenden. Coutinho är så gott som klar (nåja) och en sådan som Kane sitter surt och tittar på. I Englands VM-kvalmatcher fick Spursanfallaren stå till sidan för en fågelskrämma på topp, även om vissa förstås pekar på lagupställningen och hävdar att det faktiskt var Harry himself som stod på gräset. Han har sett likadan ut även hos de liljevita, som i stort sett spelat en man kort efter den missade Man City-flytten. Gästernas form har speglat detta faktum väl och således är det med enorm förvåning vi konstaterar att tvåan streckas upp runt 65-70 procent denna söndag. Vänstersidan först, men helst alla tecken.

3. Juventus - Roma 1
Härnäst väntar ett stormöte på Juventus Stadium, i vilket Juve tar emot Roma. Som grädde på moset finner vi också coachkampen mellan Allegri och Mourinho, Serie A:s två tyngsta tränarnamn. Bägge två har liknande filosofier, det vill säga försvara först – anfall sen. Spännande men knappast sprudlande med andra ord och det är en förväntning som förstärks av att bland annat Morata fattas värdarna medan de tillresta får klara sig utan jätteinvesteringen Tammy Abraham samt viktige Spinazzola. Saknaden är troligen större i Roma-lägret och känslan är att de svartvita ska gälla som knapp favorit. Strecka från vänster.

4. Empoli - Atalanta 2
Nykomlingen Empoli har fått en hyggligt start. Spelschemat har med det sagt i mångt och mycket varit tacksamt och när så inte varit fallet, som mot Roma, har de förlorat klart (0-2). Atalanta är inte något lätt motstånd, tvärtom, och speciellt inte då känslan är att Gasperinis gubbar börjar växla upp efter en något lågintensiv inledning. Gästerna gör det framförallt bra på bortagräs där de är obesegrade i alla turneringar trots möten med bland annat Villarreal och Inter. Visst är 75 procent i absolut högsta laget, men tvåan är trots allt trolig och svår att argumentera mot på lilla lappen. På större åker rensarkrysset in.

5. Udinese - Bologna 2
Lurigt möte väntar i Udine där Udinese möter Bologna på Dacia Arena. Svanbergs gäster har fått ordning på grejerna och innan uppehållet genererade det en synnerligen respektingivande 3-0-seger mot Lazio. Anfallaren Barrow var inblandad i samtliga mål och ihop med Arnautovic bildar han en fruktad offensiv. Udinese har inte riktigt fått det att lossna på samma sätt. En poäng på de fyra senaste Serie A-matcherna är inte godkänt och sett till spel i egen borg är facit inte mycket bättre. Blott en seger på eget gräs finns att finna. Tvåan lockar klart mest både sett till procent och lagens potential. Spännande värdespik!

6. Hammarby - AIK X
Allsvenskan gånger tre är vad som står på tur. Först ut är Stockholmsderbyt mellan Bajen och Gnaget där de förstnämnda ska försöka sätta käppar i hjulet på stadsrivalens guldtåg. Med tanke på att Hammarby tappat en hel del onödiga pinnar under säsongen ligger däri också de grönvitas enda motivation under söndagen. Att ta ikapp tio poäng och gå om den sextett som finns ovan i tabellen är helt enkelt inte realistiskt även om HIF skulle kunna hållas som ett bättre fotbollslag än till exempel AIK. Tabelltvåan är som alla vet vid det här laget ett begränsat gäng, men med vissa spetsegenskaper framförallt på fasta situationer. Seb Larsson prickskjuter in både hörnor samt frisparkar vilket inte sällan ger tre poäng och även om tvåan är tveksam rent värdemässigt är den således svår att lämna utanför. Alla tecken blir lösningen.

7. IFK Göteborg - Örebro 1
När man talar om begränsade gäng kommer man osökt att tänka på IFK Göteborg, och som av en händelse är det just det laget som avhandlas härnäst. Klassikerklubben har inte fått den skjuts som förväntats av den hemvändande fika-ligan och just nu löper Real Blåvitt en reell risk att ryka ur Allsvenskan. Något som givetvis vore ett monumentalt fiasko, och man undrar vad Mackan Berg gör med sin nyinköpta 33-miljonerskåk på den västkustska gräddhyllan i Långedrag i sådant fall. Ett lag som Örebro bör man dock rå på, gästerna tillhör den lilla skara klubbar som faktiskt är sämre än göteborgarna och faktum är att ÖSK knappt ens gjort mål, än mindre tagit poäng, på resande fot denna säsong. Värdet är inget vidare, men ettan är en tänkbar singel hursomhaver.

8. Mjällby - Kalmar FF X
Henke Rydström ska hyllas, så är det bara. Kalmar hade tillhört bottenskiktet flera år i följd innan den förre mittfältsführern tog över och hux flux har man blivit ett lag som utmanar om Europa. Den bleka spelartruppen är inte anledningen, den saken är säker och således riktas pekfingret i Rydströms riktning. Hyllas ska inte Mjällby göras för sin säsong, men väl sina senaste insatser där Malmö och Elfsborg lagts på rygg samtidigt som AIK, Häcken och Djurgården fått nöja sig med delad pott. Ett kryss är inte otänkbart här heller, varpå X2 verkar vettigt.

9. Barcelona - Valencia X
¡Viva España! Kupongens höjdpunkt hämtas på den spanska östkusten där Barcelona tar emot Valencia. Två klubbar som fått se sitt löneutrymme krympa rejält och som kämpar sig igenom krisen genom att fokusera på egna talanger. Los Ché har även plockat in en kompetent tränare, José Bordalás, och får därför anses kommit ett steg längre än Barca som obegripligt nog sitter kvar i båten med den vresige, inkompetenta Koeman. Årets upplaga av Valencia är enormt svårslagen och det gäller för holländaren i hemmalaget att ta tillvara på de återvändande drömlirarna Agüero, Pedri och Fati här. Undviker managerfenomenet att sjösätta några nya “genidrag” från bänken har Blaugrana en bra chans att vinna, men det kommer inte bli lätt. Till dessa streck helgarderar vi helst.

10. Celta Vigo - Sevilla X
Sevilla är alltjämt ett mycket fint fotbollslag under Lopetegui, men samma svagheter som tidigare finns fortfarande kvar. Trubbigheten framför mål är den största och när dessutom förstestrikern En-Nesyri är skadad så har laget problem att punktera matcher. Inför mötet mot Celta finns också bekymmer i backlinjen vilket inte alls speglas av det faktum att tvåan i det närmaste lättat från marken i överstreckningens namn. “Lödde” Augustinson kanske äntligen får några minuter men han hade kunnat få en lättare uppgift än att tygla Celta Vigos offensiva armada bestående av bland andra Aspas, Mina och Denís Suarez. 1X testas först och främst.

11. Villarreal - Osasuna 2
Är det den goe, goe Chimy Ávila-effekten vi ser i Osasuna? Gästerna från Pamplona parkerar på femte plats inför detta möte och en av ligans absolut främsta anfallare har efter nära två års skadefrånvaro stor del i saken. Trots detta är det emellertid elfteplacerade Villarreal som får ett oproportionerligt stort förtroende i stugorna. Kanske är det Man United-matchen som sitter kvar på näthinnan, men då Moreno, Alcácer, Albiol med flera är out så är det inte annat än att man förvånas en aning. Visst finns fine ynglingen Pino att tillgå men i övrigt verkar Emerys gäng mest hoppas på att kortpassa oss alla till döds innan de når målet. Ett mer konkret Osasuna gillas, X2 går först!

12. Bayer Leverkusen - Bayern München 2
Tidig seriefinal i Bundesliga och givetvis är Bayern München ett av lagen. Gästerna har inte förtagit sig under inledningen men leder ändå vilket såklart vittnar om lagets makalösa dominans. Lewandowski och Müller levererar i vanlig ordning och nu verkar även en spelare som Sané sent omsider hittat rätt i en stort sätt fulltalig trupp. Avbräck hittas däremot hos Leverkusen som får klara sig utan viktige trion Baumgartlinger, Fosu-Mensah samt avstängde Andrich. Att Kusarna ska kunna stå upp mot ett Bayern, som visat att de höjer sig i toppmatcher (4-1 mot Leipzig, 3-0 mot Barcelona bland annat), är därför tveksamt. Tvåan spikas trots viss överstreckning.

13. Bordeaux - Nantes 2
Rivalmöte från vindistriktet. Bordeaux har inte blivit bättre med åren, den saken är säker. Den här säsongen har den för detta franska maktfaktorn bara vunnit en kamp. Det var givetvis mot sorgebarnet St. Etienne, vars senaste hopp om uppköp för övrigt rann ut i sanden i veckan, vilket knappast ändrar sentimentet om värdarnas uselhet. Det gör inte heller det faktum att att spelare som Josh Maja samt Koscielny saknas. Nantes ser, med tre trepoängare på de fyra senaste matcherna, desto trevligare ut för stunden. Ludovic Blas har hittat rätt fem gånger och om han fortsätter den trenden är tvåan en spännande avslutning.

Kupongens kassaskåp!
Bayern München
Det går inte att komma ifrån att Die Roten är ett makalöst fotbollslag när det väl gäller. Lewa är i kunglig form och den evigt unge Thomas Müller ålar sig alltid fram till avgörande lägen. Brandskattade kusar drar blankt, tvåan spikas!

Varningens finger!
Celta Vigo
Det är världens äldsta repiga skiva vid det här laget, men Celtas offensiv kan bräcka de flesta en bra dag. Sevilla är ett skickligt lag, men på Balaídos kan det bli tufft emot ändå. Vänstersidan testas.



144 rader
1. Everton - West Ham 2
2. Newcastle - Tottenham 1x
3. Juventus - Roma 1
4. Empoli - Atalanta 2
5. Udinese - Bologna 2
6. Hammarby - AIK 1x2
7. IFK Göteborg - Örebro 1
8. Mjällby - Kalmar FF x2
9. Barcelona - Valencia 1x2
10. Celta Vigo - Sevilla 1x
11. Villarreal - Osasuna x2
12. Leverkusen - B.München 2
13. Bordeaux - Nantes 2

864 rader
1. Everton - West Ham 12
2. Newcastle - Tottenham 1x2
3. Juventus - Roma 1
4. Empoli - Atalanta x2
5. Udinese - Bologna 2
6. Hammarby - AIK 1x2
7. IFK Göteborg - Örebro 1
8. Mjällby - Kalmar FF x2
9. Barcelona - Valencia 1x2
10. Celta Vigo - Sevilla 1x
11. Villarreal - Osasuna x2
12. Leverkusen - B.München 2
13. Bordeaux - Nantes 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto