Europatipset Tips Söndag 18/9

Publicerad på 16 Sep 2022 - 16:57

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Sep 2022 - 16:57

Europatipset söndag är en kanonbong fullmatad med stora matcher, trevliga spikar och massor av skrälldrag. Staden Liverpool är första anhalt och därefter letar vi oss vidare ut i Europa då Italien, Spanien, Tyskland, Nederländerna och Frankrike ska besökas. Givetvis gör vi också ett nedslag i Sverige. 13 rätt är målet, här är vägen dit.

Spelstopp: 14:59



1. Everton - West Ham 2

West Ham kunde trots tämligen stor rotation fälla Silkeborg på dansk mark under torsdagen. Det innebär att flera av London-klubbens kanoner är utvilade inför bortamatchen mot Everton. Något som absolut kan göra skillnad. Liverpools blåklädda värdar är fortsatt utan seger i ligaspelet och ska också klara sig utan Jordan Pickford en tid framöver då målvakten dragit på sig en tröttsam skada. David Moyes och hans Hammers ska kunna få en tämligen kontrollerad resa till seger på Goodison Park. Spiktvåa.

2. Milan - Napoli X

Milan ångar på och har visat att Scudetton i fjol inte var någon tillfällighet. Milano-klubben lirar kul fotboll och har haft en utomjordisk Rafael Leao i fören att lita på. Tyvärr saknas portugisen mot Napoli efter att ha synat rött mot Sampdoria häromsistens och det är ett tungt avbräck. Gästerna från Neapel ser också ruskigt fina ut. Khvicha “Kvaradona” Kvaratskhelia har varit magisk och kan skapa chanser på egen hand även utan att få hjälp av kompisen Oshimen som på sistone varit skadad. Heltäckt bricka är att föredra på San Siro.

3. Roma - Atalanta 1

Mourinho och hans Roma avslutade fjolåret fint i och med guldet i Conference League. Sommarens sillyfönster var också rejält spännande i och med påfyllning av lirare som Wijnaldum (dessvärre skadad just nu), Dybala och Belotti. Potentialen är skyhög och även fast tuffa Atalanta kommer till huvudstaden är det fint segerläge för romarna. Bergamo-klubben har inte sett lika offensivt tunga ut som vi är vana att se lag anförda av en viss Gian Piero Gasperini. Anfallsspelaren Zapata är därtill skadad. Ettan gillas skarpt och kan gott testas som singel.

4. Fiorentina - Hellas Verona 2

Här snackar vi fint läge att gå emot favoriten. Fiorentina har nämligen haft en turbulent tid under inledningen av säsongen och Florens-klubben har inte mäktat med att vinna en match sedan en månad tillbaka. Värdarna var chanslösa i Istanbul nyligen mot Basaksehir (0-3) och kunde inte heller fälla mikro-klubben Rigas Futbola Skola hemma veckan innan. Verona är inte så tokiga och Gabriele Cioffi med sina mannar kan absolut ställa till med trubbel på Stadio Artemio Franchi. X2 är den solklara vägen att vandra.

5. Atlético Madrid - Real Madrid 2

Madrid härnäst. Mustigt derby på menyn då Atlético och Real brakar samman på Wanda Metropolitano. Gästerna tar sig den korta vägen hit utan sin målmaskin Benzema (skadad). Det är ett tungt avbräck givetvis men samtidigt sitter Carlo Ancelotti inne på en hel del offensiva kanoner som klarar av att axla fransmannens roll i enskilda matcher. Hemmalaget får klara sig utan Oblak som dras med skadebekymmer. Ett jätteproblem såklart. Backlinjen är i övrigt en aning stabbig, något som Galacticos ska kunna utnyttja. Tvåan är en trevlig spik.

6. Villarreal - Sevilla 1

Sevilla är en storklubb på dekis. Gästerna kommer inte alls till sin rätt och med en ynka seger i ligan samt poängtapp mot Köpenhamn under onsdagen i Champions League finns det saker att jobba på. Nu blir det tuff match mot Villarreal i Valencia och här behöver gästernas försvar med Gudelj och Carmona med flera hålla i hatten. Den gula ubåten har släppt in ett ynka mål bakåt under seriespelet första fem fajter och själva producerat nio framåt. Moreno är skadad men bakom finns flera potentiella matchvinnare. Krysset hakar på ettan enbart på grund av den hårda streckningen till vänster.

7. Djurgården - IFK Göteborg 1

Djurgården har guldvittring fortsatt och Blåränderna jagar bara en ynka pinne bakom Häcken i kampen om Lennart Johanssons pokal. Stockholmarna löste dessutom en fin triumf i torsdags då Molde slogs tillbaka på Tele2 i Conference League via en rättvis 3-2-skalp. Blåvitt å sin sida fick på läppen av Helsingborg i förra omgången. En match som möjligen var IFK:s sämsta insats inför sin trogna publik denna säsong. Änglarna tar sig också till södra delarna av huvudstaden utan Oscar Wendt som är avstängd. Därtill finns vetskapen om att mer än tio allsvenska år har gått utan en seger mot DIF borta. Med 1X sitter vi bergsäkert.

8. Helsingborg - Malmö FF 1

Helsingborg har rest sig på nio. Skåningarna gjorde ett fint sommarfönster i och med värvningar av Muhsin och Wiedesheim-Paul. Två herrar som också låg bakom skrällsegern på Gamla Ullevi då Kamraterna från Göteborg kunde besegras med 3-1. Ett kokande Olympia kommer kunna bära fram de rödblåa till en ny stark prestation då Malmö FF gästar under söndagen. Ett bortalag utan större självförtroende för tillfället då MFF är hemma igen efter en misslyckad resa till Belgien där det blev torsk mot Royale Union (2-3), trots ledning med ungefär 20 minuter kvar att spela. 1X kliver på tåget först. Alla tecken på större system.

9. AIK - Degerfors 1

AIK blandar och ger. Gnaget följde upp 4-0 hemma mot Sundsvall med att göra en rakt igenom usel prestation i Varberg som slutade med förlust mot Jocke Perssons Boisare med 0-2. Positivt för de svartklädda var att John Guidetti åter fanns med och trillade boll. Här är dessutom Seb Larsson tillbaka i laget. Degerfors lider av en lång skadelista och de rödkläddas spel på resande tass är uselt. En enkelriktad historia på nationalarenan är att vänta. Ettan är trots hård streckning bara att singla.

10. Lyon - PSG 2

PSG flyger fram i ligatoppen. Den franska bjässen har ett oavgjort (1-1) resultat mot Monaco som enda plump i Ligue 1-protokollet men därutöver är det full pott som gäller. Mbappé, Neymar och Messi har tillsammans mäktat med sanslösa 31 poäng (18+13) på sju matcher. Lyon är varnade men det spelar mindre roll. OL har dubbla nederlag noterat och framåt skapas visserligen en del chanser men skärpan saknas. Paris har inte förlorat en match på sex månader och kommer inte göra det nu heller. Tvåan streckas hårt men kan, med tanke på kupongens utformning i övrigt, ändå spikas.

11. Marseille - Rennes 2

Marseille har gjort en jättesatsning inför årets säsong. Klubben har plockat in flera tunga pjäser och även fått till det bra inledningsvis. Spelet i Champions League har däremot inte varit speciellt lyckat efter att både Spurs och Frankfurt kunnat fälla de vitklädda från den franska sydkusten. Rennes har sparkat fin fotboll och går bra både i Europa League och i Ligue 1. Hemma mot Auxerre förra veckan löste Bruno Génésios mannar inte mindre än en 5-0-viktoria och senaste gången dessa båda herrskap möttes blev det rödsvart seger med 2-0. Skrälltvåan är ett utmärkt val att krita ner först.

12. Hoffenheim - Freiburg X

Trevligt toppmöte från Bundesliga då Hoffenheim och Freiburg ska mäta svärd. Gästerna har torskat en ynka tävlingsmatch sedan säsongen drog igång och kommer närmast från en solklar 3-0-skalp borta mot Olympiakos. Michael Gregoritsch skickade in dubbla baljor i Grekland och besökarnas lagbygge ser ruskigt fint ut. Ett kollektiv av klass. Hoffenheim på Rhein-Neckar-Arena blir ändå en tuff uppgift. Hemmalaget pangade in fyra mål på 45 minuter mot Mainz senast det begav sig och Dabbur, Kramaric med flera är kvalitativa frontmän att se upp med. Svårsiat mellan två bra klubbar, 1X2 gör sig bäst.

13. AZ Alkmaar - Ajax 2

Toppmatch från Eredivisie mellan två hittills obesegrade lag. AZ ligger dock ett par placeringar bakom suveränerna från Amsterdam. Medan gästerna gått rent visar hemmaklubben upp två kryss på egen gräsmatta och är således fyra pinnar bakom. Jesper Karlsson har ännu inte fått lira ligaboll i år. Med 30 poäng på 38 matcher i fjol betyder svenskens frånvaro att AZ, trots en klart godkänd start på säsongen, är mer begränsade framåt. Ajax gjorde en stark insats på Anfield men föll mot Liverpool efter ett segermål av Klopps gäng i slutminuterna. Alfred Schreuders mannar är ändå i en klass för sig i hemlandet och det ska väldigt mycket till för att bortalaget ska tappa poäng. Tvåan först, därefter låser vi in matchen på större system via X2.

Kupongens kassaskåp

PSG

Lyon har inte kommit upp i nivå på slutet utan visar två raka nederlag. Det är ingen bra trend att kliva in med då Paris väntar. Ett PSG i otrolig form som inte kommer tappa poäng här heller.

Varningens finger!

Rennes

Ett bra Rennes har kapaciteten att störa Marseille som är något stukade efter den mindre bra prestationen mot Eintracht Frankfurt i veckan. Mycket intressant tvåa.



144 rader
1. Everton - West Ham 2
2. Milan - Napoli 1x2
3. Roma - Atalanta 1
4. Fiorentina - Verona x2
5. A.Madrid - Real Madrid 2
6. Villarreal - Sevilla 1x
7. Djurgården - Göteborg 1x
8. Helsingborg - Malmö 1x
9. AIK - Degerfors 1
10. Lyon - PSG 2
11. Marseille - Rennes 2
12. Hoffenheim - Freiburg 1x2
13. AZ Alkmaar - Ajax 2

864 rader
1. Everton - West Ham 2
2. Milan - Napoli 1x2
3. Roma - Atalanta 1
4. Fiorentina - Verona x2
5. A.Madrid - Real Madrid 2
6. Villarreal - Sevilla 1x
7. Djurgården - Göteborg 1x
8. Helsingborg - Malmö 1x2
9. AIK - Degerfors 1
10. Lyon - PSG 2
11. Marseille - Rennes x2
12. Hoffenheim - Freiburg 1x2
13. AZ Alkmaar - Ajax x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto