Europatipset Tips Söndag 20/2

Publicerad på 19 Feb 2022 - 07:37

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Feb 2022 - 07:37

Söndagens Europatips är laddat med magi i alla dess olika former. 4 miljoner i jackpot smakar mumma och med flera heta möten från Europas fem största ligor är motivationen på topp. The Roses Derby och det baskiska derbyt är bara några av godbitarna. Nu kör vi så det ryker!

Spelstopp: 14:59

Gå med i vårt succélag! Köp andel i jättesystem för 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!1. Leeds - Manchester United 2
The Roses Derby inleder kupongen där stämningen kommer att koka på Elland Road. Leeds lider av mängder av skadebekymmer där bland andra Phillips och Bamford väntas missa denna tillställning. Det kommer dock inte att hindra Marcelo Bielsa från att beordra gasen i botten mot ett svajigt Manchester United. Gästerna är förbättrade under Ralf Rangnick, men det råder fortfarande frågetecken kring De röda djävlarnas förmåga att både döda och stänga en match. Varane är osäker till start och firma Lindelöf/Maguire är ingen duo att hålla i handen när det blåser. Gubben (etta-tvåa) är ett klokt val i ett förmodat målrikt rivalmöte.

2. Wolverhampton - Leicester 1
Leicester gjorde vad som förväntades mot Randers, men att Rävarna återigen misslyckades med att hålla nollan är något som besvärar Brendan Rodgers. Nordirländaren är inte kapabel att formera en stark defensiv och mot ett skickligt och för all del försvarsstarkt Wolverhampton får gästerna problem. 2-0-segern mot Tottenham var en fin fjäder i Bruno Lages hatt och lyckas portugisen få sina mannar att ligga rätt i positionerna denna afton kommer Leicester förr eller senare att gå bort sig. Ettan är trolig trots viss överstreckning.

3. Inter - Sassuolo X
Inter gav Liverpool en hård match i veckans Champions League, men till slut blev engelsmännens effektivitet i offensivt straffområde avgörande. Med slitna ben ska Nerazzurri nu ladda om till söndagens drabbning med Sassuolo, en uppgift som vi tror kan bli jobbig för de blåsvarta. Bastoni är avstängd och när Dionisi åter har tillgång till Scamacca och Raspadori får Inter se upp. Duon är kapabla att såra söndagens kombattanter på egen hand och till långt över 80 procent kan pågarna från modehuvudstaden inte backas. Helst alla tecken där tvåan är en väg mot de stora pengarna.

4. Venezia - Genoa 2
Alexander Blessin har på kort tid lyckats få ett tidigare hopplöst Genoa att fungera som en enhet. Tysken har lotsat sina adepter till två hållna nollor på de tre senaste där 0-0 mot Roma var ett styrkebesked. Senast mot Salernitana hittade Destro nätet igen och kan anfallaren fortsätta på inslagen väg är besökarna inte bortskrivna från nytt kontrakt. Brutalt viktiga poäng står på spel i Venedig där Genoa kan närma sig lagen på säker mark vid seger. Venezia ligger precis ovanför gästerna i tabellen men kan inte slå sig för bröstet då formen är på nedåtgående. 2-1-segern mot Torino var direkt orättvis och när ettan övervärderas blir den ett enkelt avslag. X2 spelas till fint värde.

5. Udinese - Lazio 1
Lazio fick som väntat problem i torsdagens Europa League när Örnarna åkte till Portugal för att mäta svärd med Porto. Immobile tvingades lämna återbud på grund av sjukdom och då blev gästernas lans en direkt trubbig sådan. Anfallaren är inte helt utesluten från spel mot Udinese, men skulle han missa denna drabbning får Sarri och company problem. Udinese trivs med den förväntade matchbilden och hemma i Udine har Zebrorna stått för starka prestationer under säsongens gång. Lazio trivs inte alls på resande tass och den hårt streckade tvåan lockar föga. 1X för den vågade.

6. Valencia - Barcelona 2
Över till Spanien och La Liga där Barcelona kommer från två raka delade äror. Katalanerna har dock dominerat med eftertryck mot både Espanyol och Napoli och fortsätter Xavis lirare på samma spår dröjer det inte länge innan de studsar tillbaka på vinnande väg. Traoré, Torres och Pedri är spelare som Valencia får se upp med. Los Che är inne i en svag period i ligaspelet där segrarna lyser med sin frånvaro. Mot ett slitet Barca ska Bordalás hårdföra filosofi kunna komma väl till användning och den lågt streckade ettan är ett tecken som lockar. Valet faller på gubben (etta-tvåa) som täcker både det troligaste och mest värdeladdade tecknet.

7. Real Betis - Mallorca X
Real Betis fortsätter att stapla triumfer på hög i ett rasande tempo. Nio gjorda mål på deras tre senaste tävlingsmatcher är ett fint facit för Pellegrini och company, men det ska också påpekas att de grönvita släpper till chanser i kubik åt andra hållet. Det täta schemat lär ha tärt på en redan sargad trupp och när ettan sticker iväg är det läge att dra öronen åt sig. Mallorca stod för en stark insats när de lade Athletic Bilbao på rygg med 3-2 och med två raka segrar börjar öborna lämna bottenstriden. Till superbt värde ska en fortsättning på inslagen väg inte uteslutas i Andalusien. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. Athletic Bilbao - Real Sociedad 1
Slaget om Baskien stundar på San Mamés där två förmodat tröttkörda aktörer ska mäta svärd. Athletic Bilbao har matchats tufft den senaste tiden och 2-3 i brakan mot Mallorca kom därför som ett brev på posten. De rödvita har dock fått ett par dagars längre vila i benen än Real Sociedad som var i farten i torsdags, en faktor som ska vägas in tungt inför detta derby. La Real förtjänade inte 2-2 mot RB Leipzig och när både Isak och Januzaj dras med skadebekymmer är offensiven ansatt. Väl medvetna om den uppenbara kryssrisken gillar vi ändå ettan allra mest. Bilbao singlas.

9. Bordeaux - Monaco 2
Sent under januarifönstret bestämde sig Anel Ahmedhodzic för att ta sitt pick och pack för att flytta till Bordeaux. Utlandet lockade såklart, men frågan är om det verkligen var rätt klubb att flytta till? De anrika värdarna är ett herrskap i spillror vilket inte minst återspeglas i 16 (!) insläppta mål på de fyra senaste ligamatcherna vittnar om. Hur skicklig Anel än må vara kan han inte vända trenden på egen hand. Monaco besitter stort offensivt kunnande och hittar de rödvita upp i ansenlig nivå får Bordeaux svårt att hänga med. Wissam Ben Yedder avgör till monegaskernas fördel. Spikad tvåa trots övervärdering.

10. Lorient - Montpellier 1
Klurig tillställning från Bretagne där Lorient strider med näbbar och klor för att klara kontraktet. Bara fyra segrar så här långt är ett kvitto på varför värdarna riskerar degradering, men denna söndag tycker vi trots allt att Lorient ska ses med god poängchans. Hemmaspelet är dugligt och ett formsvagt Montpellier ska inte få Pelissiers mannar att skaka i knäskålarna. Gästerna har viktige Mavididi skadad och med fyra nederlag på de fem senaste ligamatcherna är formen nere i källaren. Sköter Lorient sina kort rätt blir det minst en pinne denna söndag. Strecka från vänster.

11. St. Etienne - Strasbourg 2
Desto mer formstarka aktörer ser till att ta fighterna från Ligue 1 i mål. St. Etienne har länge skvalpat runt i bottenstriden under säsongens gång, men med tre raka segrar är värdarna på väg ur sankmarken i botten. Det ska dock sägas att motståndet varit gynnsamt, mot Strasbourg blir det tuffare emot. Arséne Wengers gamla lag är en allvarlig utmanare om Europaplatserna och fem segrar på de sex senaste är ruskigt starka papper. Bara PSG har en bättre offensiv än gästerna och firma Ajorque/Gameiro kan avgöra detta på egen hand. En sunt streckad tvåa lämnas allena.

12. Dortmund - Mönchengladbach X
Borussen derby, Derby della Marco Rose, kalla det vad ni vill. Borussia Dortmund är totalt omöjliga att lita på under Roses ledning, något som blivit rejält uppenbart mot slutet. Vrålstarka 3-0 borta mot Union Berlin har blandats med bland annat 2-5 i brakan mot Leverkusen och i torsdags 2-4 i nacken hemma mot Rangers. Rose sitter inte säkert på Dortmunds tränarbänk och utan Haaland går det inte att lita på en övervärderad etta. Mönchengladbach, Roses gamla lag, har stått för en katastrofal säsong så här långt, men 3-2-segern mot Augsburg kan mycket väl fungera som en katalysator inför fortsättningen. Gästerna kan mycket när de har sin dag och ska inte räknas bort här. Alla tecken ska med ögonaböj.

13. Hertha Berlin - RB Leipzig 2
Anrika Hertha Berlin har misslyckats kapitalt med sina satsningar i modern nutid, inget undantag denna säsong. Tre nederlag på de fyra senaste tävlingsmatcherna och ett ytterst prekärt skadeläge är inte mycket att hurra över. Grabbarna från huvudstaden slår tveklöst ur underläge när RB Leipzig kommer på besök. Tjurarna var det bättre laget mot Real Sociedad i torsdags och ska vara missnöjda som bara fick 2-2. Domenico Tedesco har en bred trupp att tillgå och med Forsberg tillbaka i gott skick besitter gästerna flera olika matchvinnare. Ett pånyttfött Leipzig vinner detta utan större problem. Stark tvåa.

Kupongens kassaskåp
RB Leipzig
RB Leipzig är tillbaka på gammal hederlig nivå under Tedesco och mot ett Hertha Berlin i spillror ska Tjurarna ses med toppchans. Tvåan behöver inga garderingar.

Varningens finger!
Mallorca
Real Betis har fått slita med ett tufft schema under hela februari och är ingen favorit att hålla i handen till monstruös procent. Mallorca ska räknas tidigt!

Gå med i vårt succélag! Köp andel i jättesystem för 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!

144 rader
1. Leeds - Man United 12
2. Wolves - Leicester 1
3. Inter - Sassuolo 1x
4. Venezia - Genoa 2
5. Udinese - Lazio 1x
6. Valencia - Barcelona 12
7. Real Betis - Mallorca 1x2
8. A.Bilbao - Sociedad 1
9. Bordeaux - Monaco 2
10. Lorient - Montpellier 1
11. St. Etienne - Strasb. 2
12. Dortmund - M-gladb. 1x2
13. H.Berlin - Leipzig 2

864 rader
1. Leeds - Man United 12
2. Wolves - Leicester 1
3. Inter - Sassuolo 1x2
4. Venezia - Genoa x2
5. Udinese - Lazio 1x
6. Valencia - Barcelona 12
7. Real Betis - Mallorca 1x2
8. A.Bilbao - Sociedad 1
9. Bordeaux - Monaco 2
10. Lorient - Montpellier 1x
11. St. Etienne - Strasb. 2
12. Dortmund - M-gladb. 1x2
13. H.Berlin - Leipzig 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto