Europatipset Tips Söndag 20/3

Publicerad på 18 Mar 2022 - 15:44

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Mar 2022 - 15:44

Mängder av spännande fotboll ska spelas på söndagens Europatips som dryper av spelvärde. 4 miljoner i jackpot gör det hela än mer intressant! Londonderbyt i Premier League, Derby della Capitale och inte minst El Clásico är fighter som blir något alldeles extra. Marseille - Nice går heller inte av för hackor. Vi kastar loss!

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!

 


Spelstopp: 14:59



1. Tottenham - West Ham 1

Vi inleder äventyret med ett Londonderby från Tottenham Hotspur Stadium där Antonio Conte ska duellera med David Moyes. Italienarens adepter betvingade i veckan Brighton utan större problem och drar dessutom en stor fysisk fördel inför denna fight. Detta då West Ham gick 120 minuter Europa League i torsdags mot Sevilla. Stjärnorna stod rätt på himlen när Yarmolenko fick skjuta West Ham vidare i turneringen, men till detta derby får ukrainaren och hans kompanjoner svårt att ladda om. Spurs har toppform på bland andra Kane och Kulusevski som ser till att värdarna tar tre poäng. Ettan spikas trots marginell överstreckning.


2. Leicester - Brentford 2

Leicester tog sig i veckan vidare i Europa Conference League, men avancemanget kostade mer än vad det smakade. Ndidi och Albrighton gick sönder och duon gör därmed en hel drös andra lirare sällskap i rehabrummet. Vardy, Evans, Söyüncü, Daka och Castagne är bara ett axplock av andra herrar som ser ut att missa denna tillställning. Då ska Brentford verkligen inte räknas bort. The Bees kommer från två raka segrar och ser förbättrade ut i offensiven sedan Christian Eriksen tagit plats i de främre leden. Dansken är tillsammans med Toney rejäla hot mot Leicester. Värdemässigt fina X2 går först.


3. Southampton - Manchester City 2

Kvartsfinal från FA-cupen där Southampton ska försöka vända på en mörk trend. För inte många veckor sedan såg The Saints ut att vara på väg mot den övre halvan i Premier League, men efter tre raka förluster och åtta insläppta mål har luften gått ur de rödvita. Det blir inte lätt att vända på saker och ting när Manchester City kommer på besök. The Citizens fick bara med sig en poäng från sitt senaste besök på St Mary’s, men denna gång är Guardiola och company ute efter mer. Spelare för spelare råder inget tu tal om att gästerna är flera hack bättre än söndagens kombattanter. Spika av tvåan och spara garderingar till andra fighter.


4. Nottingham - Liverpool 2

Liverpool visade i 2-0-segern mot Arsenal att Manchester City kommer att behöva vinna alla sina resterande matcher för att ro hem titeln i Premier League. Klopps rödklädda manskap stannar inte för någon och även om Alexander-Arnold dragit på sig en skada ska Pool ändå kunna kravla sig vidare i FA-cupen. Nottingham imponerade stort när de slog ut Leicester ur samma turnering hemma på City Ground, men här blir det betydligt tuffare emot. Liverpool är flera klasser bättre på samtliga positioner och är alldeles för disciplinerade för att gå bort sig. Spikad tvåa trots överstreckning.


5. Roma - Lazio 2

Över till Serie A och Derby della Capitale från Olimpico! José Mourinhos Roma lyckades med nöd och näppe undvika förlängning i torsdagens Europa Conference League mot Vitesse. Portugisen var snabb med att haussa upp stämningen inför detta derby med en syrlig kommentar till Lazio och Sarri. Med tanke på längre vila benen än Giallorossi drar Örnarna en fysisk fördel inför denna fight, men Sarri och company är trots allt ingen aktör att lita på. Mängder av mål lär vi få se i huvudstaden vilket gör gubben (etta-tvåa) till ett lämpligt val.


6. Bologna - Atalanta 2

Ytterligare en målrik tillställning väntas på vackra Dall’Ara där Bologna går i klinch med Atalanta. De sistnämnda tog sig relativt enkelt vidare i Europa League mot Leverkusen och kommer således med fräscha ben till denna akt. Det går dock inte att köpa tvåan till vilken procent som helst. La Dea saknar fortfarande ett par betydande pjäser och när tvåan valsar upp över 60 procent är det läge att dra öronen åt sig. Bologna besitter en hög högstanivå och har bara förlorat en av sina fyra senaste. Kommer de rödblå upp i nivå får Atalanta en marig afton framför sig. Etta-tvåa.


7. Empoli - Hellas Verona 2

Under hösten gick Empoli urstarkt och var faktiskt med i snacket om en eventuell Europaplats. När temperaturerna sjönk började nykomlingarna gå desto tyngre och under våren handlar det enbart om att säkra kontraktet för värdarna. Hellas Verona besitter ett större kunnande än så och med lite flyt kan Igor Tudors manskap faktiskt blanda sig i kampen om Europaplatserna. Barák och Simeone är spelare som kan avgöra detta på egen hand för gästerna. Tvåan singlas upp till 45 procent.


8. Real Madrid - Barcelona 1

El Clásico är hetare än någonsin då både Real Madrid och Barcelona går urstarkt för stunden. Xavi lotsade sina adepter vidare i Europa League-åttondelen mot Galatasaray där spanjoren dessutom portionerade ut speltiden på sparsamt vis. Allt för att kunna maximera prestationen i detta stekheta rivalmöte. Ligatiteln är i princip redan klar för Real Madrid, men här kommer Marängerna att få bekänna färg. Benzema och Júnior behöver prestera på topp för att hota katalanerna, men när tvåan erbjuder spelvärde går det inte att blunda. Gubben gillas i en förmodat svängig drabbning.


9. Celta Vigo - Real Betis 1

Real Betis åkte i torsdags ut ur Europa League efter ett självmål i förlängningens absolut sista sekunder. Blytungt för andalusierna som dessutom gått knackigt i ligaspelet den senaste tiden. Nabil Fekir blev utvisad senast mot Bilbao och utan sin bästa offensiva spelare får de grönvita problem i Galicien. Celta Vigo är obesegrade på Balaídos sedan början på december och med spelare som Aspas, Mina och Nolito ska värdarna kunna såra ett slitet och sargat Betis i egen borg. Den lågt streckade ettan är en mycket läcker spik.


10. Sevilla - Real Sociedad X

Real Sociedad blåste liv i drömmen om Europaplatser till hösten efter derbysegern mot Alavés, men i dagarna kom ett blytungt besked för La Real. Mikel Oyarzabals korsband är av och utan sin skyttekung är det dags för spelare som Isak, Januzaj och Portu att steppa upp. Lyckas de med det går Sevilla knappast så säkra som tipparna tycks tro. Andalusierna gick i torsdags en 120 minuter lång holmgång mot West Ham och lär därför inneha slitna ben denna afton. Sevilla är normalt en urkraft på Ramón Sánchez Pizjuán, men det går inte att spika ettan när den sönderstreckas. Alla tecken behövs.


11. Marseille - Nice X

Marseille fortsätter att gå starkt i Europaspelet. Basel slogs ut utan större problem i Europa Conference League och Sampaolis mannar är utan tvekan kapabla att gå hela vägen i den nya turneringen. Det blir dock inte enkelt att ladda om batterierna inför dusten med Nice. Pågarna från rivieran släpper knappt in ett mål nuförtiden och de rödsvarta ska absolut inte räknas bort på Vélodrome. Gouiri, Dolberg och Delort är bara några av spelarna som kan såra Marseille på egen hand. Alla tecken och injobb av högersidan är rätt väg att gå.


12. Köln - Dortmund 1

Axel Witsel sköt sent in 1-0 borta mot Mainz vilket betydde att Dortmund mer eller mindre redan säkrat andraplatsen bakom Bayern München. Att Haaland är tillbaka är ett stort plus, men gästerna dras fortfarande med en milslång skadelista. När silverpengen är säkrad finns dessutom risk för att BVB kvitterar ut tidig semester från ligaspelet. Det gör däremot inte Köln som har en Europaplats att strida för. Steffen Baumgarts mannar kämpar alltid med hjärtat utanpå matchtröjan och här ska de definitivt kunna stå upp bättre än vad streckningen vittnar om. 1X är ett fräckt val. Avslag på tvåan.


13. Wolfsburg - Bayer Leverkusen 1

Eländet tycks inte ta slut för Bayer Leverkusen. Frimpong och Wirtz har båda gjort Schick sällskap i rehabrummet och kommer inte att spela på ett bra tag framöver. 0-1-3 på de fyra senaste tävlingsmatcherna har också kommit som ett brev på posten och här är det inledningsvis läge att blunda för tvåan. Wolfsburg är inget lag att lita på denna säsong, men är det någonstans Vargarna ska kunna störa Leverkusen är det i Volkswagen-land. 1-0-segern mot Union Berlin var stark och kommer värdarna upp i samma nivå här är mycket vunnet. Ettan först, tvåan sedan.


Kupongens kassaskåp

Manchester City

Southampton tycks ha checkat ut från säsongen och mot ett City som vill vinna allt får The Saints problem. Guardiolas mannar vinner på St Mary’s.


Varningens finger!

Köln

Köln gör en kanonsäsong och finns i allra högsta grad med i kampen om Europaplatser. Dortmund blandar och ger och är ingen sönderstreckad favorit att lägga krut på. All in på 1X!



144 rader
1. Tottenham - West Ham 1
2. Leicester - Brentford x2
3. Southampton - Man City 2
4. Nottingham - Liverpool 2
5. Roma - Lazio 2
6. Bologna - Atalanta 12
7. Empoli - Hellas Verona 2
8. Real Madrid - Barcelona 12
9. Celta Vigo - Real Betis 1
10. Sevilla - Sociedad 1x2
11. Marseille - Nice 1x2
12. Köln - Dortmund 1x
13. Wolfsburg - Leverkusen 1


864 rader
1. Tottenham - West Ham 1
2. Leicester - Brentford 1x2
3. Southampton - Man City 2
4. Nottingham - Liverpool 2
5. Roma - Lazio 12
6. Bologna - Atalanta 12
7. Empoli - Hellas Verona 2
8. Real Madrid - Barcelona 12
9. Celta Vigo - Real Betis 1
10. Sevilla - Sociedad 1x2
11. Marseille - Nice 1x2
12. Köln - Dortmund 1x
13. Wolfsburg - Leverkusen 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto