Europatipset Tips Söndag 21/11

Publicerad på 19 Nov 2021 - 23:42

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Nov 2021 - 23:42

Kärleken för söndagarna trumfar nästan hatet gentemot måndagarna. Anledningen är enkel. Europatipset. Veckans vackraste kupong står för dörren och med den kommer både härliga fajter som i Inter mot Napoli, stora skrällchanser som i Granada vs Madrid samt lättare munsbitar likt matchen i Manchester. Analysen lyder som följer, ¡vamos!

Gå med i vårt succélag – köp in dig i vårt system!
150 kr/andelen – Melkers vinnarsystem! – KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 14:591. Manchester City - Everton 1
Det ser tufft ut för Everton. Formen är dålig för att inte säga usel och Rafa Benítez får återigen mönstra ett manskap utan flera av sina allra tyngsta pjäser. Calvert-Lewin, Doucouré och Holgate är definitivt out, Gomes och Mina är tveksamma. Om bollen låg vid fötterna för Manchester City med ordinarie elvor är det ingenting mot vad som är fallet nu. De ljusblå är flera klasser bättre och det skulle inte förvåna om detta drog iväg likt motsvarande möte i fjol, som City vann med 5-0. Lås och bom på ettan.

2. Tottenham - Leeds 2
Rom byggdes inte över en natt och detsamma gäller Tottenham. Antonio Conte fick bara med sig en pinne i sin Premier League-comeback (0-0) mot Everton efter en Spursinsats vi känner igen. Precis som tidigare under säsongen såg det både segt och idéfattigt ut och det är fakta att italienaren har mycket att skruva på för att få ordning på Kane & co. Leeds är längre fram i bygget och även om hösten inte varit något vidare är det svårt att svälja Tottenhams favoritskap under söndagen. Får Marcelo Bielsas män träff kan de ta tre poäng utan tvekan och här låter vi därför garderingarna flöda. Alla tecken spelas, där tvåan rensar förnämligt fint.

3. Halmstad - Elfsborg 1
Det är game over i guldstriden för Elfsborg vars formsvacka kom oerhört olägligt. Europaplatsen finns visserligen fortsatt att spela för men mot ett högmotiverat Halmstad, som är rejält hotade i botten, kommer kamraterna från Knalleland få bekänna färg. Tufft läge, och än tuffare blir det av faktumet att gästerna får klara sig utan Allsvenskans största badboy Simon Strand som fick rött kort senast. Inte heller naturgräset är Boråsgängets bästa vän och summa summarum kan en knall ligga i korten för HBK som är obesegrade på goe Örjans Vall sedan mitten av september. Spännande etta.

4. Degerfors - Hammarby 1
Om formsvackan kom olägligt för Elfsborg är det än värre för Degerfors, tre torsk i följd gör att kvalspel hägrar. Såvida det inte kommer en värmländsk uppryckning mot ett bortasvagt Hammarby det vill säga. Kapaciteten finns hos en spelare som Edvardsen och inte minst på Stora Valla där värdarna lagt 08:or som AIK och Djurgården på rygg. Bajen har inte fått till det utanför huvudstaden efter sommaren och på naturgräs har de bara segrat en enda gång. 1X gillas.

5. Sirius - IFK Göteborg 2
Ettan ger värde men vad gör det när den formstarka fika-ligan från goe Göteborg kommer farandes. Mackan Berg har fått yrvädret Vilhelmsson bredvid sig istället för den isländske rättshaveristen Sigthorsson och det har gett göteborgarna löd i bössan. Innan torsken mot MFF noteras fyra triumfer i följd för kamraterna som ska köpa tillbaka sin gård och på Studenternas ska segertåget kunna tuffa igång igen. Sirius saknar definitivt viktiga pjäser som Sugita och Netabay medans målvakt Mitov-Nilsson och mittback Bergström går en kamp mot klockan. Bra läge för Blåvitt därmed, X2 spelas.

6. Varberg - AIK 1
Hörnorna är annorlunda annorstädes. Någon annan slutsats går inte att dra av AIK:s usla bortafacit. Gnaget har inte vunnit en bortamatch sedan augusti och det är egentligen ett mirakel, eller kanske snarare ett rungande underbetyg till övriga, att gästerna fortfarande bara har fyra (i praktiken fem på grund av målskillnad) pinnar till serieledningen. Att de tillresta streckas upp runt 60 procent är därför helt orimligt, även 50 hade varit i högsta laget. Detta inte minst om man bakar in det faktum att Varberg har mäktiga tio raka matcher utan nederlag i egen borg. Vänstersidan bör prioriteras pronto och det överväldigande värdet är en fet lök på laxen.

7. Inter - Napoli X
Napoli gick till landslagsuppehåll som serieledare. Platsen delas förvisso poängmässigt med Milan, men det går inte att säga annat än att Luciano Spalletti fått en fin start på sejouren i Maradona-land. Den sista matchen vill de ljusblå troligen helst dock glömma – 0-0 hemma mot Hellas är ett poängtapp av sämre modell. Ska något positivt tas från den matchen är det försvarsspelet som återigen såg ruskigt stabilt ut (bara fyra insläppta hittills). En ny fin defensiv insats är nödvändig mot Inter då en väldigt jämn match väntar. Nerazzurri har inte förlorat på Giuseppe Meazza på över ett år och på förhand är det svårt att singla ut en segrare. Krysset agerar utgångspunkt.

8. Genoa - Roma 2
Andriy Shevchenko har tagit klivet in i klubblagsvärmen. Första uppdraget för den före detta förbundskapten blir att ge Mourinho på näbben. Något som blivit betydligt enklare med åren vad det verkar. Portugisens fotboll fungerar inte längre lika bra som förr och frågetecken måste oundvikligen sättas även för hans hårdföra ledarskap som ger klart sämre effekt på den moderna fotbollens glassiga feelgood-grabbar än på maskiner med jävlaranamma som Materazzi. Romas trupp är såklart bättre än Genoas dito och det är ännu svårt att sia om Shevas skicklighet i dessa sammanhang, men vi vet tillräckligt om herrarna från huvudstaden (hejhallå Bodö/Glimt) för att gardera detta ordentligt. Heltäckningsmatta!

9. Salernitana - Sampdoria 2
Det är dags att kliva fram nu, Abbe Ekdal. Sampdoria ligger långt ned i tabellen och har sett ganska sopiga ut under hösten. Som tur är har seriens svagaste lag, Salernitana, sett ännu sämre ut. Nykomlingen är sämst av samtliga i bägge ändar av planen med minst antal gjorda mål och delat flest antal insläppta. Ribéry och Gagliolo är visserligen välbekanta namn men igenkänningsfaktor har sällan säkrat nya kontrakt och här ska ett i grunden skickligare Samp ha bra chanser att stå kvar med det långa strået när röken lagt sig. Tvåan är skräp sett till strecken men går ändå först.

10. Granada - Real Madrid X
Real Madrid klarar sig på något sätt utan större kritik. Stormen som blåser i Katalonien är troligtvis största orsak – vi låter oss dock inte luras. Vad gäller xGoals överpresterar Real överlägset mest av alla och sett till xPoints ska männen från Madrid, håll i er nu, faktiskt ligga bakom Barcelona i La Liga. För den som tittar på merparten av matcherna kommer inte detta som en överraskning. Marängerna ser inte särskilt bra ut i allmänhet och i synnerhet inte i relation till söndagens streckning, som dragit iväg något kopiöst. Granada blir ordentligt underskattade denna söndag men kapacitet att slå starkt motstånd finns tvivelsutan. Av de fem senaste matcherna har El Graná bara förlorat en och på egen matta ligger segern mot Sevilla purfärskt i minnet. Tvåan är ett givet avslag på lilla lappen till dessa ohyggliga procent, 1X spelas först och främst.

11. Elche - Real Betis 2
Betis föll i derbyt mot Sevilla innan uppehållet. Mycket kan sägas om den matchen, men det mest bestående är ändå känslan av att mister Manuel Pellegrinis mannar fegade ur. Sevilla fick för mycket tid och rum, Betis var inte på plats. Åtminstone inte på rätt plats vilket en mäktigt (?) mustaschprydd halvmexare med hockeyfrilla, den oefterhärmlige veganvurmaren, tillika delägaren av Forest Green Rovers, vid namn Héctor Bellerín exemplifierade med sitt helt horribla självmål i den 34:e matchminuten. Nya tag mot Elche från Elx där gästerna, som i stort sett fina ut den här säsongen, ska kunna studsa tillbaka per omgående. Pastore är ett namn man känner igen hos värdarna men det var en herrans massa år sedan han var någon att räkna med och inför detta möte finns bara två segrar i hemmabåten den här säsongen. Fler blir det inte denna helg, tvåan singlas trots lätt överstreckning.

12. Real Sociedad - Valencia X
La Real har likt sin vita namne från Madrid sprungit likt furier genom skogen denna höst. Isaks gäng har tagit otroligt många fler poäng än de förtjänat, överväldigande stöd för detta fås återigen i xPoints-kolumnen. Alla marginaler och mer därtill har varit på baskernas sida och ovan nämnde svensk har sett iskall ut precis som i landslaget. Drar vi inte i handbromsen bums finns farhågor om att vi aldrig kommer hämta oss från de överskattande superlativ som slängs i hans väg. Valencia är ett tufft lag att stöta på under nye managern Bordalás som var märkbart upprörd, på gränsen till förnärmad, av hans lags försvarsspel i 3-3-matchen mot Atlético Madrid innan uppehållet. Högre krav ställs och det är bara bra för apelsinodlarna som utan tvekan är tillräckligt bra för att plocka poäng här. Krysset först, tvåan sen – ettan är för de med riktigt djup i lädret.

13. Lyon - Marseille 1
Olympierna mäter svärd på Parc OL där Lyon välkomnar Marseille till match. Värdföreningen har sett fina ut spelmässigt denna säsong där bland annat brassen Paquetá, vars insatser belönats med en plats i landslaget, ofta agerar segerorganisatör från sin mittfältsposition. Med lite bättre utdelning kommer laget lyfta i tabellen (som är väldigt jämn bakom PSG). På eget gräs är de obesegrade hittills och det blir något för ett ojämnt Marseille att bita i. Manskapet från Rivieran gjorde en fin mercato i somras och håller på att bygga någonting bra men formen, med blott en seger på de sex senaste i alla turneringar, vacklar. Då är det inte troligt att man bärgar tre poäng på Parc OL för första gången på nära femton år. Etta.

Kupongens kassaskåp
Manchester City
Guardiolas gäng har snoozat sig igenom merparten av säsongen. Mot Palace ringde klockan och räkna med att de ljusblå är redo denna gång. Ett brandskattat Everton är det inte. Etta!

Varningens finger!
Granada
Det finns potential till utdelning under söndagen. Granada är ett drag som om det går i lås bidrar å det grövsta till detta. Vid foten av Sierra Nevada är värdarna starka och ett virrigt Real, som utan spelidé mest hoppas på det bästa, kommer få problem. Ettan måste testas.

144 rader
1. Man City - Everton 1
2. Tottenham - Leeds 1x2
3. Halmstad - Elfsborg 1
4. Degerfors - Hammarby 1x
5. Sirius - Göteborg x2
6. Varberg - AIK 1x
7. Inter - Napoli x
8. Genoa - Roma 1x2
9. Salernitana - Sampdoria 2
10. Granada - Real Madrid 1x
11. Elche - Real Betis 2
12. Sociedad - Valencia x
13. Lyon - Marseille 1

864 rader
1. Man City - Everton 1
2. Tottenham - Leeds 1x2
3. Halmstad - Elfsborg 1
4. Degerfors - Hammarby 1x
5. Sirius - Göteborg x2
6. Varberg - AIK 1x
7. Inter - Napoli 1x
8. Genoa - Roma 1x2
9. Salernitana - Sampdoria 2
10. Granada - Real Madrid 1x2
11. Elche - Real Betis 2
12. Sociedad - Valencia x2
13. Lyon - Marseille 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto