Europatipset Tips Söndag 24/10

Publicerad på 24 Okt 2021 - 09:46

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Okt 2021 - 09:46

Århundradets Europatips står för dörren. Manchester United möter Pool, Inter spelar mot Juventus, Roma tar emot Napoli och så den största klubblagsmatchen av dem alla – Barcelona mot Real Madrid. För den som når 13 rätt står dessutom 5 miljoner i jackpot till buds, häng med på analysen nedan!

Gå med i vårt succélag! Köp en del i vårt system för 150 kr – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 14:59



1. Manchester United - Liverpool 2
Helt ärligt, orken att avhandla Ole Gunnar Solskjaers brister för den sjuttioåttonde gången i ordningen finns inte. Manchester United är vad de är under lusekoftan. Det kliar och kliar och kliar och kliar men nog fan hänger den med i ur och skur ändå. Formen är svag och i veckans CL-möte mot Atalanta fortsatte man att famla efter formulär 1A vad gäller att föra spel. Mot Liverpool ska värdarna gälla som klar underdog då det enkla faktumet är att de är ett sämre lag. Ronaldo kan lösa en pinne på ett inlägg om stjärnorna står rätt men mer än så blir det inte mot Pool som gjorde en ganska medioker match men ändå hämtade hem 3-2 borta mot Atlético Madrid i tisdags. Strecka från höger.

2. West Ham - Tottenham 1
Ingen helg utan ett Londonderby. Denna gång är det West Ham och Spurs som gör upp. På uppstuds känns det som att The Hammers gjort bäst ifrån sig den här säsongen men tittar man till tabellen är det hör och häpna faktiskt Tottenham som ligger bäst till. Vi nyper oss i armen och konstaterar att detta faktum mycket väl kan komma att ändras på söndag. Gästerna fick pisk mot Vitesse i veckans Europa Conference League och förra helgen var det med en rågad skopa tur som de liljevita löste tre pinnar mot ett bedrövligt Newcastle. Vi har lågt förtroende för gästerna, 1X blir bra.

3. Brentford - Leicester 1
Brentford har tagit Leeds plats som Premier Leagues stora överraskning. Nykomlingen imponerar inte minst spelmässigt där de hållit jämna steg med samtliga motståndare de stött på. Då har värdarna ändå mött lag som Chelsea, Pool, Arsenal, West Ham och finfina Brighton. Leicester har inte fått samma goda ordning på grejerna och det är mest tack vare världens bäste one-touch-avslutare Vardy som gästerna ändå har visst häng på Europaplatserna. Skytteligatvåan kan såklart ställa till det även för Ponny & co, men till dessa procent är det oundvikligen ettan som spelas. Den som har råd slänger in Vardy-tvåan på större system.

4. Inter - Juventus 1
Förtroendet är inte skyhögt för Juventus och det ska det inte heller vara. Laget har varit minuter från att bli nollade i fler matcher än vi förmår oss att räkna och så även senast mot Zenit. Kulusevski agerade räddare i nöden och knoppade in ett inlägg med bakhuvudet, men visst är känslan att Den gamla damen lever lite väl mycket på tillfälligheter just nu. Inte minst då en spelare som Dybala fortsatt saknas. De regerande mästarna Inter ser bättre ut. Spelmässigt börjar det sätta sig under nya tränaren Inzaghi och framåt har Dzeko gjort några viktiga mål. Summa summarum fördel Inter. Etta.

5. Roma - Napoli 2
Bodö/Glimt har hyllats ett flertal gånger i denna spalt och nu får man faktiskt unna sig en klapp på axeln. Roma skickades hem från grannlandet enligt tennissiffrorna 6-1 och man kan lugnt säga att Mourinho inte var glad på sin andrahandssortering. Över 1000 matcher har portugisen lagt till handlingarna som coach, aldrig tidigare har han förlorat med så förkrossande siffror. Mot Napoli höjs nivån ytterligare ett snäpp och även om ett så gott som ordinarie manskap mönstras i Rom-lägret så ligger fördelen hos gästerna. De ljusblå har gått rent under Serie A-inledningen och det är långt ifrån otänkbart att segertåget fortsätter. Tvåan spikas!

6. Hellas Verona - Lazio X
Norröver går Hellas Verona upp mot Lazio. Hellas har blandat och gett en hel del men med 17 mål gjorda på åtta omgångar är laget knappast oävet. Det visade de gula männen inte minst senast då man hann spela till sig en 2-0-ledning borta mot Milan innan vissa defensiva brister gjorde sig påminda. Kan försvarsfadäserna minskas bara en aning kommer trepoängarna börja trilla in på löpande band och redan hemma mot Lazio ska pinnpotentialen vara stor. De ljusblå blir bättre och bättre men än är det en bit kvar innan Sarri-fotbollen sitter ordentligt. Till dessa streck håller vi tummarna för att det dröjer ett tag till. 1X jobbas in i värdets namn.

7. Barcelona - Real Madrid X
Yes. Härligt. Äntligen! El Clásico väntar på ett fallfärdigt Camp Nou där två mer eller mindre fallfärdiga lag gör upp. Det kvittar. Planetens mäktigaste match måste ses – så är det, så ska det vara. Real Madrid kommer närmast från en 5-0:a borta mot det sämsta Shakhtar vi sett på ett decennium, men med tanke på att spelet sett ganska så bedrövligt ut i övrigt den här säsongen drar vi inga större växlar av den matchen. Barcelona är såklart inte mycket bättre, tvärtom, och 1-0 hemma mot Kiev imponerar icke det heller. Matchen dessförinnan mot Valencia var däremot ett steg i rätt riktning. Ansu Fati visade att han vid 18 års ålder förmodligen bara har gästernas Benzema, som var uppe i rätten och klarade sig undan fängelsestraff i fredags, framför sig på La Ligas spelarlista. Det är också individerna det kommer handla om i denna match då bägge lagen saknar spelidé. Ovisst. Börja i mitten.

8. Atlético Madrid - Real Sociedad X
De spanska serieledarna Real Sociedad kom undan igen. Segern med 1-0 borta mot Sturm Graz var långt ifrån välförtjänt men Isaks slöa strumprullare fumlades in av hemmakeepern likafullt. Tre poäng är dock tre poäng, som det brukar heta, och det var tre fler än Atlético Madrid fick med sig hemma mot Liverpool. Värdarna fortsätter sin kräftgång defensivt, och mot lag som backar hem likt La Real förväntas göra så ser offensiven inte heller något vidare ut. Veckans tvåmålsskytt Griezmann har i två års tid i Barcelona visat att det här med låga försvar inte är hans grej och med tanke på att både dessa gäng har svårt att imponera känns en helgardering bäst.

9. Marseille - PSG 1
Är det dags att mygga av Mauricio Pochettino? Det var inte vackert i fjol och trots att Messi gjort entré är det inte vackert nu heller. De två segrar som tagits i CL har parisarna knappast gjort sig förtjänta av och i veckans hemmamöte mot Leipzig blev PSG i långa stunder utspelade. Stjärnglansen gör att gästerna såklart inte kan räknas bort i något möte, men här ska ett spännande Marseille ha klart bättre chanser på poäng än strecken gör gällande. Sampaoli har lyckats med det som Pochettino misslyckats med, nämligen att bygga ett lag bakom sina genier (Payet, Guendouzi med flera) och på Velodromen är värdarna starka. Alla tecken i Le Classique!

10. AIK - IFK Norrköping X
Sist och kanske även minst gör Allsvenskan entré. Det enda som står i full blom i vårt avlånga land är guldstriden, och dit hör faktiskt fortfarande både AIK och Norrköping. Toppen är jämn(-dålig) och eftersom inget lag förutom Kalmar har något eget spel att tala om så kan i stort sett vem som helst ta poäng av vem som helst. Detsamma gäller i detta möte. Kungarna på död boll ska försöka slicka såren efter derbytorsken mot Bajen medans Peking ska göra detsamma efter 0-5 mot BK Häcken. Ett öppet, eller kanske snarare stängt möte väntar och till dessa streck passar X2 bäst.

11. Elfsborg - Sirius 1
Elfsborg hängde ut den mot Djurgården och tog en rejäl prestigeseger senast. Boråsarna är med det bara två pinnar från tabelltopp och det är något som de svenska stugorna tagit fasta på. Tipparna har gått man ur huse för att ställa sig under Boråsparaplyet där det är trångt som tusan. Visst ska de gulklädda gälla som favoriter på egen plast mot ett Sirius som inte har något att spela för, men större är inte skillnaden än att gästerna från Uppsala ska kunna få med sig ett oavgjort resultat om spelet inte flyter för Jimmy Thelins värdar. Rensarkrysset är ett givet komplement till den hutlöst överstreckade ettan.

12. Mjällby - IFK Göteborg 1
Ångestmöte nummer två för IFK Göteborg. Senast mot Örebro – som sågades stenhårt av allt och alla för både matchplan, prestation och sin blotta existens – löste Wendt 2-0 via sina två strutar. Det säger en hel del om (in-)kompetensen de blåvita visar upp inför mötet med Allsvenskans formstarkaste lag, Mjällby. Värdarna tog sin tredje raka seger i och med krossen av Kalmar (4-0) senast och behöver ytterligare några poäng för att säkra kontraktet helt och hållet. Det ska inte vara någon omöjlighet här. Ettan går först.

13. Varberg - Malmö FF X
Malmö FF är inget Bodö/Glimt, den saken är klar. Våra svenska mästare är inte ens nära den nivå som krävs för att hävda sig i Europa och det går inte längre att ursäkta sin mediokra allsvenska insats med ett tufft matchande. Det är ingen slump att MFF inte kan skaka av sig de andra svenska topplagen, Di Blåe är helt enkelt inte mycket bättre än sina motståndare i särskilt många matcher. Ett Varberg i poängbehov är ingen lätt fajt att fäkta efter kölhalningen i London och att tvåan drar iväg som den gör är faktiskt ganska svårt att tugga i sig. Jag chansspikar mitten på lilla lappen och garderar med tvåan på den stora.

Kupongens kassaskåp!
Napoli
Smekmånaden är över, formen på nedåtgående och som vanligt innebär det att Mourinho sågar sina lag. Kölhalningen i Norge glömmer man inte i första taget och mot den fulltaliga fullpoängaren Napoli blir det tufft emot återigen. Tvåa!

Varningens finger!
Marseille
PSG ser långt ifrån oslagbara ut. Om Marseille gjort läxan från parisarnas tidigare matcher och inte bjuder på jätteytor bakom egen backlinje ligger skrällen nära. Ettan måste med.



144 rader
1. Man United - Liverpool 2
2. West Ham - Tottenham 1x
3. Brentford - Leicester 1
4. Inter - Juventus 1
5. Roma - Napoli 2
6. H.Verona - Lazio 1x
7. Barcelona - R.Madrid x
8. A.Madrid - Sociedad 1x2
9. Marseille - PSG 1x2
10. AIK - Norrköping x2
11. Elfsborg - Sirius 1x
12. Mjällby - Göteborg 1
13. Varberg - Malmö x

864 rader
1. Man United - Liverpool 2
2. West Ham - Tottenham 1x
3. Brentford - Leicester 1
4. Inter - Juventus 1
5. Roma - Napoli 2
6. H.Verona - Lazio 1x
7. Barcelona - R.Madrid 1x2
8. A.Madrid - Sociedad 1x2
9. Marseille - PSG 1x2
10. AIK - Norrköping x2
11. Elfsborg - Sirius 1x
12. Mjällby - Göteborg 1
13. Varberg - Malmö x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto