Europatipset Tips Söndag 24/4

Publicerad på 22 Apr 2022 - 19:16

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Apr 2022 - 19:16

Det fullkomligen väller in derbyn på söndagens Europatips. Liverpool, London, Brighton och Stockholm är alla städer som bjuder på mustiga tillställningar. Kupongen erbjuder dessutom mängder av spelvärde där tungan ska hållas rätt i mun. Vi hjälper er på traven i nedanstående analys!

Spelstopp: 14:59


TV: Rolig rad på Europatipset - Melkers bästa tips!






1. Liverpool - Everton 1
Vi inleder kupongen på sprakande vis med ett Merseyside-derby från Anfield. Liverpool körde över Manchester United utan större bekymmer senast och under en väldigt lång period har de rödklädda sett ruskigt starka ut. Trots att en semifinal i Champions League stundar runt hörnet tror vi att Klopps adepter fortsätter på inslagen väg när Everton kommer på besök. The Toffees är fast förankrade i bottenstriden och förtjänade inte poängen senast mot Leicester. Här är Lampard och company inte nära några poäng. Given etta.

2. Chelsea - West Ham 1
Chelseas insats i derbyt mot Arsenal var inte mycket att hurra över. Mängder av chanser bjöds bort till de rödvita som inte var sena med att utnyttja dessa. Kovacic och Rüdiger är fortfarande borta från spel, men trots avbräcken lutar vi åt en betydligt starkare prestation när West Ham kommer på besök. The Hammers är all in på semifinalen i Europa League på torsdag och det skulle inte förvåna om Moyes ger sparsamt med speltid till sina stjärnor på Stamford Bridge. Ettan först, krysset sedan. Mer än så behövs inte.

3. Burnley - Wolverhampton 1
Burnley har gaskat upp sig i bottenstriden och är utan tvekan det lag med störst överlevnadschans bland de tre sista lagen i tabellen. Fyra poäng på de två senaste är starka papper och effekten på tränarbytet har kommit per automatik. Weghorst och Cornet är två spelare som kan sänka ett taffligt Wolverhampton på egen hand. Vargarna har förlorat tre av sina fyra senaste bortamatcher och har svårt att producera klara målchanser i offensiv riktning. 1X är ett motiverat val som räcker för grön bock.

4. Brighton - Southampton 1
Sydkustderby där Southampton är helt under isen. Bara en transportsträcka återstår av säsongen och så oinspirerat som The Saints agerar just nu sitter Hassenhüttl inte säker på tränarposten. 0-2 i brakan mot Burnley var klart rättvist och inte heller mot Brighton litar vi på gästerna. Fiskmåsarna hade inte mycket att sätta emot Man City, men dessförinnan stod värdarna noterade för två raka segrar mot Arsenal och Tottenham. Kan de komma upp i samma nivå på den egna mattan är mycket vunnet. Ettan spikas trots halvtaskigt värde.

5. AIK - Djurgården 1
Stockholmsderby från Friends Arena där AIK inlett med två raka segrar. Spelmässigt har Gnaget varken imponerat mot Norrköping eller Varberg, men defensiven har likväl lyckats hålla tätt vilket är de svartgulas signum. Hussein är tillbaka på mitten och när Djurgården dras med skadebekymmer i samma delar av planen lutar vi starkt åt värdarnas håll. Schüller ådrog sig en skada mot IFK Göteborg och sedan tidigare dras även Pierre Bengtsson med en svullen fot. Kommer duon inte till spel är Djurgården ett klart sämre lag. Stannar ettan runt 40 procent är det en spik att luta sig mot.

6. Helsingborg - Häcken X
Helsingborg bröt en negativ trend när de slog tillbaka Elfsborg med 1-0 på Olympia. Taha Ali agerade matchhjälte med ett vackert mål och kan den finurlige ytterspringaren se till att även van den Hurk kommer igång är mycket vunnet för skåningarnas ansatta offensiva led. Häcken blir ingen enkel nöt att knäcka, men underlaget i Skåne är samtidigt ett som talar för Helsingborg. Häcken har inte sett särskilt vassa ut i sina två senaste prestationer och går knappast så säkra som tipparna tycks tro. Alla tecken och injobb av värdemässigt fina 1X är rätt väg att gå.

7. Varberg - Mjällby 1
Tight och tillknäppt tillställning att vänta från västkusten där vi ändå tror att Varberg drar det längsta strået. De grönsvarta har fått med sig för få poäng sett till vad spelet lovat, men efter rotationen mot AIK väntas Jocke Persson ställa upp med friska ben i sin starkast möjliga startelva. Mjällby har imponerat resultatmässigt så här långt, men underliggande siffror skvallrar om att poängutdelningen varit för hög. Ett erkänt hemmastarkt Varberg blir en övermäktig uppgift för pågarna från Listerlandet. Ettan lämnas allena till smarrigt smygvärde.

8. Lazio - Milan 1
Från Allsvenskan till Serie A där ett toppmöte stundar på mäktiga Olimpico. Lazio tappade snopet poäng senast mot Torino, men när Örnarna skuggar stadsrivalen Roma i tabelltoppen är vi ändå övertygade om att värdarna ska kunna stå för en förbättrad insats när Milan kommer på visit. Rossoneri har en mörk vår i ryggsäcken och den underliggande statistiken tycks slutligen ha kommit ikapp de tillresta. I jakten på Scudetton tvingas de rödsvarta ösa på i den eviga staden, men Lazio ska inte underskattas. Gubben (etta-tvåa) är ett vettigt val.

9. Empoli - Napoli X
Bara en poäng på de två senaste gör att Napoli tappat mark i Scudetto-jakten. Spallettis mannar har inte imponerat spelmässigt och får dessutom klara sig utan avstängda Koulibaly denna afton. Det är ett enormt avbräck för defensiven och med flera störande faktorer vill vi inte lita på den grovt överstreckade tvåan. Empoli slog Napoli i det vändande mötet och hemma på Carlo Castellani har värdarna stått för fina insatser under säsongens gång. Till högervridna streck blir alla tecken och skrälljobb vår rek.

10. Genoa - Cagliari 2
Bottenmöte från Luigi Ferraris där Genoa är tvingade att trampa gasen i botten i jakten på nytt kontrakt. Tre raka förluster innebär att Blessin och company får svårt att lösa ny biljett i Serie A, men Cagliari är samtidigt ingen omöjlig opponent. Värdarna vann det vändande mötet och kan mycket väl upprepa bedriften i hemmaborgen. Ettan streckas samtidigt därefter. Cagliari anländer med nyfunnet självförtroende efter segern mot Sassuolo och vi vill inte blunda för den värdemässigt fina högersidan. Större system sitter fullsmetade.

11. Barcelona - Rayo Vallecano 1
Barcelona kommer från två icke imponerande insatser och ser ut att ha stannat av från sin tidigare enorma framfart. Har Dembélé inte en bra dag i offensiven händer inte mycket för Xavis mannar. Trots det målas ettan upp till 90 procent när ett motiverat Rayo Vallecano står på andra sidan. Cádiz visade i helgen att Barcelona går att rubba på Camp Nou och Rayo motiveras av att de vann det vändande mötet. I jakten på nytt kontrakt ska de kunna ta en poäng i Katalonien. Åtminstone krysset måste finnas med.

12. Hertha Berlin - Stuttgart 2
Bottenmöte från Bundesliga där tipparna giver alldeles för stort förtroende till Hertha Berlin. Grabbarna från huvudstaden har en hädisk säsong i ryggsäcken och tycks helt oförmögna att stänga igen den läckande defensiven. Bara jumbon Greuther Fürth har släppt in fler mål än Hertha. Stuttgart har i sin tur plockat poäng i fem av de sex senaste och visar betydligt bättre form i jakten på förnyad biljett i finrummet. Lyckas de vitröda ligga rätt i sina positioner kontrar de bort Hertha Berlin på Olympiastadion. Tvåan är en lysande värdespik!

13. Lille - Strasbourg 1
Vi avrundar kupongen i Ligue 1 där regerande mästarna Lille tar emot succélaget Strasbourg. Les Dogues är den här säsongen inte i närheten av fjolårets mästartakter då de ser ut att missa en Europaplats, men Strasbourg är samtidigt en opponent som värdarna trivts bra mot de senaste åren. Gästerna rosar inte marknaden på resande tass där bara fem segrar på 16 försök är svaga papper. Historien upprepar sig denna söndag. Strecka från vänster och stanna i mitten.

Kupongens kassaskåp
Liverpool
Liverpool är flera nivåer starkare än Everton vilket kommer visas på Anfield. De rödklädda laddar upp på bästa sätt inför stundande Champions League-semi.

Varningens finger!
Empoli
Empoli vann det vändande mötet mot Napoli och när gästerna börjat darra i toppstriden vill vi inte räkna bort vänstersidan. 1X skapar korsdrag bland kuponghögarna.



144 rader
1. Liverpool - Everton 1
2. Chelsea - West Ham 1
3. Burnley - Wolves 1x
4. Brighton - Southamp. 1
5. AIK - Djurgården 1
6. Helsingborg - Häcken 1x2
7. Varberg - Mjällby 1
8. Lazio - Milan 12
9. Empoli - Napoli 1x2
10. Genoa - Cagliari 12
11. Barcelona - Vallecano 1x
12. H.Berlin - Stuttgart 2
13. Lille - Strasbourg 1

864 rader
1. Liverpool - Everton 1
2. Chelsea - West Ham 1x
3. Burnley - Wolves 1x
4. Brighton - Southamp. 1
5. AIK - Djurgården 1
6. Helsingborg - Häcken 1x2
7. Varberg - Mjällby 1
8. Lazio - Milan 12
9. Empoli - Napoli 1x2
10. Genoa - Cagliari 1x2
11. Barcelona - Vallecano 1x
12. H.Berlin - Stuttgart 2
13. Lille - Strasbourg 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto