Europatipset Tips Söndag 25/9

Publicerad på 23 Sep 2022 - 15:44

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Sep 2022 - 15:44

Nations League basunerar ut inte mindre än sju tillställningar på söndagens Europatips. Den rafflande avslutningen i Grupp A1 blir såväl som “Låglandsderbyt” i Amsterdam spännande att följa. Segunda División och svensk Division Ett-fotboll tar sedan kupongen i mål. Nu åker vi!

Spelstopp: 14:591. Nederländerna - Belgien 1

Vi bjuds på en sprakande inledning i Amsterdam där “Låglandsderbyt” mellan Nederländerna och Belgien också är en gruppfinal. “Oranje” vann den vändande bataljen med 4-1 och då det är inbördes möten som gäller vid händelse av samma antal poäng på dessa kombattanter sitter värdarna i förarsätet. Roberto Martínez – som är avstängd här – mannar har inte sett lika självklara ut på senare tid och mot ett i sin tur klart förbättrat Nederländerna slår belgarna ur underläge. Depay, Koopmeiners och Gakpo är bara några av lirarna som kan avgöra detta på egen hand. Ettan singlas till fin procent.

2. Danmark - Frankrike 2

Spännande kamp från Parken där Danmark jagar gruppsegern samtidigt som Frankrike hoppas undvika degradering. “Les Bleus” visade klass i 2-0-segern mot Österrike där siffrorna borde blivit betydligt större. Giroud och Mbappé hette målskyttarna som blir jobbiga att tas med även för danskarna. Hjulmands mannar bjöd upp till kamp mot Kroatien men fick ändå resa hem med noll poäng efter två väl avvägda distansskott från Sosa och Majer. På sin hemmabana skojas våra grannar i syd inte bort hur som helst, men tvåan får ändå gå först. Den lågt streckade ettan följer med på större system.

3. Wales - Polen 1

Wales blev totalt överkörda i den första halvleken mot Belgien. Trots 0-2 i nacken efter 45 minuter lyckades draklandet spela upp sig i den andra, men närmare än Kieffer Moores reducering till 1-2 kom aldrig värdarna. Existensen i A-divisionen hänger därmed på en skör tråd där tre poäng mot Polen är ett måste. Gareth Bale lär ta plats i startelvan denna afton och tillsammans med Johnson och Moore kan storstjärnan såra polackerna. Lewandowski och hans kamrater kom inte upp i någon vidare nivå mot Nederländerna (0-2) och har inte heller rosat marknaden på resande tass i modern nutid. I en på förhand öppen historia gillas den värdemässigt fina ettan skarpt. Fin chansspik!

4. Österrike - Kroatien 1

Österrike hade ingen chans mot Frankrike där 0-2 borde blivit betydligt större siffror. Förlusten innebar att Rangnicks gäng halkade ner på jumboplatsen i gruppen och för att hänga kvar i A-divisionen krävs seger mot Kroatien. Alplandet har goda minnen från det vändande mötet som vanns med 3-0 och är det något ett Rangnick-lag behärskar är det att spela på omställningar. Kroatien kontrollerade stora delar av matchen mot Danmark (2-1) men avsaknaden av djupledshot och en targetspelare på topp gör gästerna sårbara vid bolltapp. När streckningen spårar ur till höger är 1X ett fint val till smaskigt värde.

5. Luxemburg - Litauen 1

Luxemburg gav det ett ärligt försök mot Turkiet men 3-3 innebar att turkarna redan lagt beslag på förstaplatsen. Risken för bristande motivation är således uppenbar när värdnationen gästas av jumbon Litauen på nationalarenan. Sinani, Rodrigues och bröderna Thill besitter spets nog för att kunna luckra upp de tillresta ändå, men med rådande förutsättningar i åtanke är över 75 procent på ettan för mycket. Åtminstone ett rensande kryss bör övervägas i en på förhand helt betydelselös tillställning.

6. Andorra - Lettland X

Trots stor dominans i den andra halvleken lyckades Lettland inte reparera skadan från den första 45-minutaren mot Moldavien. Letterna låg under med 0-2 i halvtid och 1-2-förlusten betydde att förstaplatsen är hotad inför den sista omgången. Andorra kommer i sin tur boostade efter 2-0 mot Liechtenstein och är det någonstans de hemmahörande ska kunna rå på Lettland är det på egen mark. Värdnationen förlorade det vändande mötet med 0-3, men denna söndag tror vi på andra bullar. Inte minst då tvåan streckas alldeles för hårt. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

7. Azerbajdzjan - Kazakstan 1

Azerbajdzjans seger mot Slovakien kombinerat med Kazakstans seger mot Belarus innebär att första- respektive sistaplatsen är avgjord i Grupp C3. Azerbajdzjan krigar däremot med slovakerna om andraplatsen och efter den moralhöjande viktorian i veckan ska azerierna ses med god chans att spinna vidare på inslagen väg under söndagen. Truppen håller godkänd nivå där flera spelare från Qarabag återfinns och när Kazakstan inte har någonting att spela för är den lågt streckade ettan en som smakar mumma i munnen. Excellent spik!

8. Las Palmas - Granada 2

Landslagsfotbollen lämnas därhän och istället riktas fokus mot Spanien och Segunda División. Las Palmas är tillsammans med Alavés och Burgos de enda lagen som hittills inte tagit stryk i den spanska andraligan, men den imponerande resultatraden innebär också att svenska folket förlitar sig till ettan. Vi anser dock den vara bräcklig när ett högkapabelt Granada kommer på besök. Nykomlingarna från La Liga vände en negativ trend i 2-1-segern mot Mirandés och det är inte alls otänkbart att besökarna bjuder upp till kamp i semesterparadiset. När ettan skenar iväg är värdet i österled det enda av intresse. X2 spelas.

9. Albacete - FC Andorra X

Nykomlingsmöte från sydöstra Spanien där Albacete och FC Andorra inlett med identisk resultatrad. De förstnämnda ståtar dock med två raka förluster, något som inte tycks röra tipparna i ryggen då ettan springer upp onödigt högt. Även om värdarna vann fjolårets motsvarande möte är FC Andorra ett lag som inte skojas bort hur som helst. Så sent som i maj besegrades Albacete med 3-1 på egen mark och sju poäng på de tre senaste vittnar om att besökarnas form sitter där den ska. X2 är av högsta prio även om hela spannet smakar bäst.

10. Lugo - Real Oviedo 2

Efter en stark inledning på säsongen tycks vinden ha vänt för Lugo. Två raka förluster med totalt 2-5 vittnar om detta och mot ett väloljat och skickligt Real Oviedo blir vi inte förvånade om nya problem ligger i vassen. De anrika gästerna har en totalt målskillnad på 3-3 efter sex omgångar vilket säger mycket om spelet i respektive riktningar av planen. Arsenal-lånet Marcelo Flores är en spelare som kan ge offensiven en skjuts i rätt riktning och med tanke på Lugos rådande oförmåga i de bakre leden är det främst mot höger vi blickar. Tvåan går först men krysset bör inte glömmas bort på större system.

11. Stockholm Internazionale - Umeå 1

Formsvagt och ångestladdat bottenmöte från Ettan Norra. Varken Stockholm Internazionale eller Umeå har säkrat kontraktet och ingen av aktörerna har på senare tid visat särskilt mycket för att ett trendbrott ska ligga i luften. Spelet hemma i huvudstaden har dock varit en faktor för de förstnämnda där de spelat ihop 17 av totalt 26 poäng. Umeå har i sin tur tappat poäng i sju av elva bortamatcher och kommer närmast från två raka nederlag där 0-1 mot Haninge var ett lågvattenmärke. Även om ettan streckas hårt ger vi Stockholm Internazionale fullt förtroende där firma Ostojic/Makolli är möjliga matchvinnare. Etta!

12. Gefle - Karlstad 1

Gefle har genomgående varit Norrettans bästa lag och med tolv (!) raka segrar har värdföreningen snart säkrat direktplatsen till Superettan. Firma Englund/Carström är ett sylvasst offensivt par som kan skapa kaos i Karlstads backlinje på egen hand. Värmlänningarnas formkurva går åt motsatt håll där tre förluster på de fyra senaste innebär att säsongen övergått i en transportsträcka. Spelmässigt har gästerna kapacitet för att kunna störa på Gavlevallen, men till mer än ett kryss räcker det inte. 1X är att betrakta som heltäckt.

13. Ljungskile - Falkenberg 2

Likt Gefle i tvillingserien har Falkenberg gått fram som en ångvält i Ettan Södra. Nykomlingarna från Superettan har inte förlorat en tävlingsmatch sedan början på maj och är bäst i klassen i båda riktningar av planen. Hofsö och Ärlig är två kapabla herrar i gästernas offensiv som hoppas bibehålla formen till seriefinalen mot GAIS som äger rum i mitten på oktober. Dessförinnan ska FFF bland annat bege sig till Skarsjövallen för att brottas med Ljungskile. Fyra poäng på de tre senaste kan få gemene tippare att tro att LSK vänd på den tidigare usla formen, men 3-3 senast mot Trollhättan var en prestation som lämnade mycket i övrigt att önska. Falkenberg visar klass och fortsätter på vinnande väg. Singlad tvåa.

Kupongens kassaskåp

Nederländerna

Nederländerna spelar sin bästa fotboll på många år och mot ett Belgien som tagit ett kliv tillbaka vinner “Oranje” igen. Spikad etta i “Låglandsderbyt”.

Varningens finger!

Andorra

Andorra fick blodad tand efter 2-0-segern mot Liechtenstein och ska inte underskattas på det sätt de görs av tipparna. Lettland är ingen pålitlig favorit på främmande mark. 1X ska med!144 rader
1. Nederländerna - Belgien 1
2. Danmark - Frankrike 12
3. Wales - Polen 1
4. Österrike - Kroatien 1x
5. Luxemburg - Litauen 1x
6. Andorra - Lettland 1x2
7. Azerbajdzjan - Kazakstan 1
8. Las Palmas - Granada x2
9. Albacete - FC Andorra 1x2
10. Lugo - Real Oviedo 2
11. Sthlm Inter. - Umeå 1
12. Gefle - Karlstad 1
13. Ljungskile - Falkenberg 2

864 rader
1. Nederländerna - Belgien 1
2. Danmark - Frankrike 1x2
3. Wales - Polen 1
4. Österrike - Kroatien 1x
5. Luxemburg - Litauen 1x
6. Andorra - Lettland 1x2
7. Azerbajdzjan - Kazakstan 1
8. Las Palmas - Granada x2
9. Albacete - FC Andorra 1x2
10. Lugo - Real Oviedo x2
11. Sthlm Inter. - Umeå 1
12. Gefle - Karlstad 1x
13. Ljungskile - Falkenberg 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto