Europatipset Tips Söndag 3/4

Publicerad på 1 Apr 2022 - 15:29

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Apr 2022 - 15:29

Det är ett fullständigt magiskt Europatips som serveras denna söndag. Kupongen innehåller 4 miljoner i jackpot och avrundas av fyra härliga fighter från den allsvenska premiäromgången. Dessförinnan riktas fokus mot Premier League, Serie A och La Liga. Häng med!


Spelstopp: 14:591. West Ham - Everton 1

Kupongen inleds i London där West Ham tar emot Everton. De sistnämnda valde att anställa Frank Lampard som stödhjul för att bärga nytt kontrakt, men hittills har valet gett motsatt effekt. Defensivt är The Toffees extremt ihåliga och mot ett väloljat West Ham får gästerna från Liverpool finna sig i att slå ur underläge. Bortsett frågetecknet runt Bowen har David Moyes ett slagkraftigt manskap att tillgå där spelare som Antonio, Benrahma och Fornals alla är kapabla att sänka Everton på egen hand. The Hammers vann det vändande mötet med 1-0 och tar ytterligare en skalp mot Lampards mannar. Spikad etta.


2. Tottenham - Newcastle 1

Tottenham gick på uppehåll med två raka segrar i ryggsäcken. Brighton och West Ham förpassades med totalt 5-1 och boosten från trepoängarna ska inte underskattas i jakten på ärkerivalen Arsenals fjärdeplats. Kane, Son och Kulusevski är en trio som Newcastle får fullt sjå att hantera, men ettan streckas med det sagt väldigt hårt. Spurs har haft problem mot lågt sittande lag och när just ett sådant väntar här är det inte fel att överväga garderingar med hänsyn till värdet. Krysset är ett lämpligt komplement åt ettan.


3. Juventus - Inter 1

Över till Serie A där vi omgående ger oss i kast med Derby d’Italia! Inter har tappat sin tidigare överlägsna serieledning efter en tuff vår där framför allt anfallsspelet sett tamt ut den senaste tiden. Trots det blir Nerazzurri värderade som knappa favoriter i Turin vilket vi har svårt att ställa oss bakom. Juventus trivs som fisken i vattnet med dessa uppgifter och Den gamla damen har faktiskt bara förlorat en tävlingsmatch över 90 minuter detta kalenderår. Chiesa är ett avbräck men det går trots allt ingen nöd på Allegris potentiella matchvinnare. Till någorlunda jämna streck väljer vi att utse ettan till en häftig chansspik.


4. Sampdoria - Roma 2

José Mourinho har fått sitt Roma att dra åt rätt håll mot slutet. Innan uppehållet slog Giallorossi tillbaka Lazio med 3-0 i Derby della Capitale och höga på ångorna från triumfen går gästerna mot en ljus vår. Tammy Abraham trivs med tillvaron i den röda tröjan, men här blir samtidigt engelsmannen och hans kamrater för hårt betrodda. Sampdoria kan mycket i sina bästa stunder och hemma i Genua ska lirare som Caputo och Quagliarella inte underskattas. Har den rutinerade duon en stark afton framför sig är den högt streckade tvåan en bräcklig favorit. Börja till höger men ta med ettan på större system.


5. Atalanta - Napoli 1

Toppmöte från Bergamo där Atalanta hoppas närma sig fjärdeplatsen. La Dea har för ovanlighetens skull inte rosat marknaden i egen borg – något 4-6-4 vittnar om – men här ska värdarna trots allt kunna stå för en bra prestation. Napoli agerade skakigt innan uppehållet och ingen av 2-1-segrarna mot Hellas Verona och Udinese var särskilt imponerande. Lyckas Spalletti inte lotsa sina mannar till en mer ansenlig prestation på Gewiss Stadium får Napoli svårt att haka på i toppstriden. När strecken ser ut att landa jämnt gillar vi att ta ställning. Ettan singlas!


6. Udinese - Cagliari 2

Serie A avrundas med ett besök på den nedre halvan där varken Udinese eller Cagliari kan känna sig säkra på nytt kontrakt. Värst är utgångsläget för sardinerna som via tre raka förluster bara har tre poäng ner till Genoa under giljotinen. Trots det anser vi att gästerna förtjänar betydligt större förtroende än vad de får av tipparna. Udinese är inte som bäst när de förväntas föra en matchbild och här ska en spelare som Joao Pedro kunna fira stora triumfer för de tillresta. Den värdemässigt fina tvåan är en fräck utgång, ettan sällskapar på större bongar.


7. Barcelona - Sevilla 1

Barcelonas vansinniga formtåg har knappast undgått någon. 4-0 mot Real Madrid var en uppvisning som hette duga där Xavi och company faktiskt höll tillbaka i den andra halvleken. Efter en styrkeprestation utan dess like är det heller inte svårt att förstå varför ettan målas upp till månen när Sevilla kommer på besök. Vid seger går Barca upp på samma antal poäng som söndagens kombattanter, men andalusierna ska med det sagt inte underskattas. Julen Lopetegui förfogar över flertalet matchvinnare som är kapabla att såra ett ibland naivt Barcelona via omställningar. Ettan är trolig men med hänsyn till värdet får krysset ta plats så tidigt det bara går.


8. Real Betis - Osasuna 2

På tal om Andalusien riktar vi härnäst fokus mot Benito Villamarín där Real Betis ska mäta svärd med Osasuna. Manuel Pellegrinis adepter kan så här långt se tillbaka på en succéartad säsong, men mot slutet har prestationerna varvats rejält. Fekir är fortfarande avstängd och utan sin bästa spelare är ettan knappast så given som svenska folket tycks tro. Osasuna har i smygundan stått för en stark vår och med en stor skopa flyt kan pågarna från Pamplona faktiskt blanda sig i kampen om Europaplatser under våren. Ávila är en klasspelare i gästernas offensiv som kan såra Betis på eget manér. Till rådande streck lockas vi mest av X2 där värdet finns.


9. Valencia - Cádiz X

Valencia mår betydligt bättre under Pep Bordalás ledning, men till någon Europaplats lär det inte räcka för Los Che. Säsongens stora mål är istället stundande final i Copa del Rey, något som Cádiz ska kunna dra nytta av på Mestalla. Värdarna är inte som bäst i spelförande skepnad och när Den gula ubåten, som besökarna kallas, får backa hem och spela på omställningar är de inte lätta att brottas med. Innan uppehållet slogs Villarreal tillbaka med 1-0 på detta vis och här vill vi inte blunda för högersidan som rensar smaskigt. Alla tecken och skrälljobb blir vår rek.


10. IFK Göteborg - Värnamo X

Allsvenskan tjuvstartade i lördags och under söndagen är det dags att frossa i fyra fighter från premiäromgången. IFK Göteborg har en betydligt högre målsättning än fjolårets beskedliga mittenplacering och med spelare som Berg, Wendt och Sana går det ingen nöd på spetsen i Stahres trupp. En klurig nykomling väntar med det sagt på Gamla Ullevi när Värnamo kommer på besök. Gästerna har gräs som sitt föredragna underlag och att inleda med att ställas mot ett stundtals stabbigt Blåvitt är en premiär som Thern och company kan leva med. Marcus Antonsson är en respekterad målskytt på denna nivå och han kan mycket väl riva upp stora sår i värdarnas backlinje. Ettan övervärderas och vi täcker gärna upp hela vägen.


11. Kalmar FF - Malmö FF 2

Malmö FF säkrade sin andra raka ligatitel via 0-0 hemma mot Halmstad i fjol, men det var 1-0-segern borta mot Kalmar FF som lade grunden till guldet. Till Småland beger sig Di Blåe denna gång för premiär och vi tycker att skåningarna ska ses med god chans att åka hem med samtliga poäng ännu en gång. Milojevic trupp är möjligen starkare än den Tomasson förfogade över och känslan är att MFF är längre komna än Kalmar. Smålänningarna har varit flitiga på transfermarknaden och i sinom tid kan Rydström säkerligen få sina adepter att klicka som en enhet. I fjol hade värdarna dock stora problem med just MFF och trots att tvåan övervärderas anser vi att det finns bättre skrällägen på annat håll. Besökarna singlas.


12. IFK Norrköping - Varberg X

IFK Norrköping har förstärkt truppen med intressanta lirare som Markovic, Ekpolo, Eid och Dagerstål, men känslan är ändå att tappet av Adegbenro kan komma att betyda en hel del i negativ bemärkelse. Nyman är förvisso en kandidat till skytteligatiteln, men bakom hemmasonen har Rikard Norling inte den bredaste av arsenaler att laborera med. Vi väljer därför att dra öronen åt oss när Peking målas upp över 70 procent av tipparna. Varberg har fått behålla stommen av fjolårets trupp och de välväxta gästerna kan mycket väl såra Peking via omställningar och fasta situationer. När strecken sitter som de gör är det läge att måla hela vägen och hålla tummarna för högersidan.


13. Sirius - GIF Sundsvall 1

Kupongen går i mål på Studenternas där Sirius tar emot GIF Sundsvall. De sistnämnda drabbades av ett rejält avbräck när Linus Hallenius gick sönder i en träningsmatch vilket innebär att ett ruskigt stort ansvar vilar på Pontus Engbloms axlar. Får anfallaren ingen bra start på säsongen blir det en jobbig comeback i Allsvenskan för Giffarna. Sirius dras med skadebekymmer i de bakre leden, men framåt har de blåsvarta det väl ställt. Kouakou, Shabani, Zeidan och Rogic är alla spelare som kan göra livet surt för de tillresta nykomlingarna. Stannar ettan i trakter runt 60 procent är det en spik att luta sig mot.


Kupongens kassaskåp

West Ham

Everton har stora problem i defensiven och med Frank Lampard som bas kan The Toffees inte känna sig säkra på nytt kontrakt. West Ham trivs utmärkt i egen borg och numret för stora för de tillresta. Stark etta trots överstreckning.


Varningens finger!

Värnamo

Nykomlingar går av tradition starkt i inledningen och Värnamo besitter definitivt spets för att kunna såra ett stabbigt IFK Göteborg. Högersidan skapar korsdrag bland kuponghögarna och får inte missas.144 rader
1. West Ham - Everton 1
2. Tottenham - Newcastle 1x
3. Juventus - Inter 1
4. Sampdoria - Roma 2
5. Atalanta - Napoli 1
6. Udinese - Cagliari 2
7. Barcelona - Sevilla 1x
8. Real Betis - Osasuna x2
9. Valencia - Cádiz 1x2
10. Göteborg - Värnamo 1x2
11. Kalmar - Malmö 2
12. Norrköping - Varberg 1x
13. Sirius - Sundsvall 1


864 rader
1. West Ham - Everton 1
2. Tottenham - Newcastle 1x
3. Juventus - Inter 1
4. Sampdoria - Roma 12
5. Atalanta - Napoli 1
6. Udinese - Cagliari 12
7. Barcelona - Sevilla 1x
8. Real Betis - Osasuna x2
9. Valencia - Cádiz 1x2
10. Göteborg - Värnamo 1x2
11. Kalmar - Malmö 2
12. Norrköping - Varberg 1x2
13. Sirius - Sundsvall 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto