Europatipset Tips söndag 31/10

Publicerad på 31 Okt 2021 - 09:39

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Okt 2021 - 09:39

Stryktipset i all ära, det är söndagarnas Europatips som sållar agnarna från vetet. De eller den som lyckas bäst vinner en jackpott på goe 5 miljoner och vägen dit går via England, Spanien, Sverige, Italien, Frankrike samt Tyskland. Tidiga tankar följer nedan, ta del av dem!

Spelstopp: 14:59



1. Aston Villa - West Ham X
West Ham tog matchen till straffar och väl där sänkte man de fyrfaldigt regerande mästarna Manchester City i veckans omgång av Ligacupen. Starkt såklart, men ändå inte så starkt att det medger streck av rådande slag. Aston Villa är inget ängagäng och även om värdarna åkt på ett par uddamålstorsk efter bortasegern mot United så förtjänar de inte underskattning. Ings, Mings och inte minst Ollie Watkins kan såra vilket lag som helst en medelbra dag. Med värdet till vänster går 1X först.

2. Norwich - Leeds 2
Det är inga formkurvor som skrämmer hos varken Norwich eller Leeds. Vad gäller de förstnämnda är dock hoppet deppigt nog mer eller mindre redan ute. Två poäng på nio matcher är lika dåligt som det låter och det finns helt enkelt inte tre lag som är sämre i Premier League. Senast stod man för en rent ut sagt pinsam insats och förlorade med 0-7 mot Chelsea som saknade striker. Leeds är bättre än så, även om Bielsas män är relativt formsvaga för stunden. Gästerna saknar Bamford men med Raphinha och Philips finns ändå rejält med kvalité att tillgå. Det räcker till åtminstone kryss. Strecka från höger.

3. Roma - Milan X
Serie A sätts i spel med ett riktigt håll-käften-möte. Mourinho möter Zlatan i huvudstaden där Roma ska gälla som favorit sett till oddsen. Så må det vara skrivet, men man behöver inte hålla med. Fråga bara svenska folket som streckat upp Milan på fjället. Med gästernas fina ligafacit, 9-1-0, samt Romas halvsvaga form i åtanke är det inte ologiskt. Värdarna löste visserligen kryss mot Napoli förra helgen men matchen efter (knapp seger med 2-1 mot jumbon Cagliari) imponerade marginellt mer än matchen före, som alltså slutade med torsk 1-6 (!!) mot Bodö/Glimt strax söder om Nordpolen. Att viktiga lirare som Smalling och Spinazzola saknas underlättar inte. Tvåan är ett värdemässigt självmord som alla spelteoretiker tar bort i ren affekt – här tar den plats ändå. Alla tecken.

4. Genoa - Venezia X
Bottenmöte står näst på tur, i vilket Genoa tar emot Venezia i kamp om viktiga poäng. Venezia har haft en hel del oflyt med resultaten den senaste veckan men precis som i de poänggivande matcherna mot Viola och Torino dessförinnan så visade gästerna ändå upp viss kompetens. Genoa har haft svårare att påvisa detsamma under inledningen. En futtig seger finns i facit – mot Cagliari vars uselhet vi varit inne på tidigare. Två hemmakryss på rad gör knappast heller att snålvattnet rinner till. Till dessa streck är ettan en fimp, åtminstone på lilla lappen.

5. Sassuolo - Empoli 2
Sassuolo har blivit enormt stora favoriter mot den pigga nykomlingen Empoli. Det är svårbegripligt. Gästerna har på de sju senaste omgångarna vunnit alla matcher utom tre – mot Roma, Atalanta och Inter. Det är långt ifrån skämmigt och trots att Sassuolo kommer från seger med 2-1 mot Juventus så ska Empoli, med sitt klart underskattade anfallsspel, stå med enormt mycket bättre poängchanser än vad strecken gör gällande här. Vi streckar från höger i värdets namn, även om alla tecken föredras.

6. IFK Norrköping - Elfsborg 2
Nej, det var spiken i kistan IFK Norrköping. Kamratandan fick för stor plats när Norlings Peking tog emot Mjällby senast. En sen insläppt kvittering gör att guldet i praktiken blivit till sand och detsamma gäller högst troligt även Europaplatserna. För många poäng och för många lag är i vägen. Ett av dessa är givetvis just Elfsborg som går som ett bättre snälltåg för närvarande. Med Big Dick Per “Frickadona” Frick tillbaka kunde boråsarna säkra ytterligare en seger mot Degerfors i veckan och de gick därmed upp i delad serieledning med MFF. En position som de allra minst ska kunna hålla fast vid under söndagen. Motivation, form och klass trumfar hemmafördel. Tvåan singlas.

7. Örebro - Djurgården 2
Örebro SK fick bara in en boll mot Halmstad senast. Krysset gör att ÖSK med fem omgångar kvar att spela därmed är så gott som klara för spel i SUperettan nästa år. Djurgården spelar i sin tur för guldet på Behrns Arena. Kaminerna åkte på däng mot ett pånyttfött Blåvitt på Gamla Ullevi i veckan men faktum kvarstår – gästerna är flera nivåer bättre än årets upplaga av Örebro, som släppt in flest mål av alla i Allsvenskan. Tvåan streckas hårt men garderingarna behövs på annat håll. Spik.

8. Atlético Madrid - Real Betis 2
Ny match, nytt poängtapp. Sågen plockas fram återigen när Atlético Madrid går upp i ringen. Mot bottenlaget Levante slutade det 2-2 efter rejäla skandalscener och ett rött kort på coach “El Cholo” Simeone. Han är följaktligen avstängd här och då lär inte lagets alltjämt stora brister, som hittills fått stå i skuggan av den ännu större Barcelonasoppan, bli mindre synliga. När luppen ligger på ser linjerna suddiga ut både i försvar och anfall. Många argumenterar för att truppen är bättre än någonsin men undertecknad saknar de gamla garantier som gavs av Godin och Gabi. Ett frejdigt och formstarkt Betis, som ligger före Atléti både vad gäller poäng och gjorda mål, ska kunna skada detta uppenbart sårbara hemmalag rejält. Med ettan runt priser på 70-75 procent är X2 en given utgångspunkt.

9. Getafe - Espanyol X
Det är kämpigt för Getafe. Poängen glider laget ur händerna med små marginaler och med ett sviktande målskytte som största bov finns ännu ingen seger noterad i ligaspelet. Positivt inför söndagen är dock att även Espanyol saknar eldkraft. Raúl de Tomás fick syna det röda kortet i gästernas veckomatch mot Bilbao och utan honom är nykomlingen precis som värdarna ett ganska fattigt lag offensiv. Ett jämnt, smågrinigt och målsnålt möte står att vänta. Spikkrysset gillas.

10. Real Sociedad - Athletic Bilbao 2
La Real kommer tappa poäng förr snarare än senare. Mot Celta vann man visserligen, men det är inte en slump att samtliga stora spanska tidningar hyllar Sociedads målvakt Ryan som planens överlägset bäste spelare. Madridbaserade Marca gick till och med så långt att de döpte om baskerna till Ryan Sociedad. I derbyt mot institutionen Athletic kommer höga krav ställas på både försvar, anfall samt fysik och frågan är om man kan fortsätta leva på lånad tid. Värdarna matchas hårt i både Europa och La Liga och här saknas därtill deras bäste målskytt, kaptenen Oyarzabal. Känslan är att vägen tar slut här. Tvåan fås till obegriplig rabatt och är en definitiv värdespik på lilla lappen.

11. Clermont - Marseille 1
Marseille kom snabbt ur startblocken men nu börjar krämen ta slut både sett till spel och resultat. Europa League inräknat har l’OM bara vunnit två av sina tio senaste matcher. Senast kvitterade laget till sig en poäng mot Nice och återigen väntar en knepig match. Clermont är inte kanske inte det mest namnstarka laget i Ligue 1, men skytteligatrean Mo Bayo (sex kassar hittills) är en spelare som definitivt bör nämnas. På egen matta har värdarna endast förlorat mot Monaco den här säsongen och mot ett synnerligen formsvagt Marseille kan den sviten solklart förbättras. Bjudvärdet till vänster har högsta prio.

12. Montpellier - Nantes 1
Montpellier fick pisk i rivieraderbyt mot Monaco men mot Nantes ska nya tag kunna tas. Värdarna är som vanligt urstarka i egen borg där de ännu är obesegrade och i kombination med Nantes bekymmer på bortabana så kan det räcka långt. Senast de tillresta var ute på vägarna klarade laget med nöd och näppe att klippa in en sen kvittering mot Bordeaux och dessförinnan blev det torsk, 1-3 mot svaga bottenlaget Reims. Sköna lirare som Germain och Mavididi ska kunna avgöra detta i Montpelliers favör. Börja med ettan.

13. Augsburg - Stuttgart 2
Deutschland, Deustchland pockar på uppmärksamheten när bottenlagen Augsburg och Stuttgart sjösätts. Det är nog dock egentligen att ta i vad gäller beskrivande adjektiv för åtminstone Stuttgart. Vid seger här kan gästerna ta sig en bra bit upp på den övre halvan och till det är chanserna också goda. Stuttgart visade i fjol att kompetensen i truppen är hög och det är annat än man kan säga om Augsburg. De hemmahörande är framförallt riktigt svaga bakåt där i snitt två mål per match släpps in. Ett offensivt DIe Roten ska kunna ta vara på det en normal dag. X2 räcker.



Kupongens kassaskåp
Djurgården
Örebro löser inte detta. Laget är för dåligt både framåt och bakåt, svårare än så är det inte. DIF studsar tillbaka efter torsken i goe, goe höstvackra Göteborg och gör jobbet. Tvåa!

Varningens finger!
Athletic Bilbao
Det finns ett flertal att välja bland men valet faller på Bilbao. De baskiska rivalerna agerar på i stort sett samma nivå och att ett etablerat, extremt svårslaget Athletic ska vara någon större underdog mot La Real köper vi inte alls. Strecken är tamejtusan helt absurda och tvåan måste testas.

144 rader
1. Aston V - West Ham 1x
2. Norwich - Leeds 2
3. Roma - Milan 1x2
4. Genoa - Venezia x2
5. Sassuolo - Empoli 1x2
6. Norrköping - Elfsborg 2
7. Örebro - Djurgården 2
8. A.Madrid - Real Betis x2
9. Getafe - Espanyol x
10. Sociedad - A.Bilbao 2
11. Clermont - Marseille 1
12. Montpellier - Nantes 1
13. Augsburg - Stuttgart x2

864 rader
1. Aston V - West Ham 1x
2. Norwich - Leeds 2
3. Roma - Milan 1x2
4. Genoa - Venezia x2
5. Sassuolo - Empoli 1x2
6. Norrköping - Elfsborg 2
7. Örebro - Djurgården 2
8. A.Madrid - Real Betis x2
9. Getafe - Espanyol x
10. Sociedad - A.Bilbao x2
11. Clermont - Marseille 1x2
12. Montpellier - Nantes 1
13. Augsburg - Stuttgart x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto