Europatipset Tips Söndag 6/3

Publicerad på 4 Mar 2022 - 14:13

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Mar 2022 - 14:13

Det är magiskt Europatips vi har framför oss denna söndag. 4 miljoner i jackpot och en kupong sprängfylld med spelvärde är bara några faktorer som får det att vattnas i gomseglet. Premier League bjuder på derbyn, Serie A och La Liga bjuder på toppmöten och i Sverige ska Svenska cupens gruppspel avrundas. Plattan i mattan!

TV: Jackpot på Europatipset - formstarke Melker Sandebäcks bästa tips
Spelstopp: 14:591. Manchester City - Manchester United 1

Spännande stadsderby från Etihad där Manchester City är satta under press av Liverpool i ligatoppen. The Citizens övertygade inte alls senast mot Everton och överlag har insatserna varit ett steg ned i kvalitetsnivå mot slutet. Truppläget är optimalt för Pep Guardiola, men Manchester United är en opponent som spanjoren och hans mannar inte trivts mot de senaste åren. Rangnicks adepter får inte resultaten med sig, men sett till underliggande siffror är gästerna på klart rätt väg. Mot ett offensivt viktat City får United gott om ytor att ställa om på. Ettan inleder men krysset får gärna finnas med på större system.


2. Watford - Arsenal 2

Londonderby från Vicarage Road där Watford tar emot Arsenal. Roy Hodgsons adepter knep en pinne av Manchester United, men i ärlighetens namn var det ett regelrätt rån. The Hornets var tillbakatryckta under hela matchens gång och lär så bli även av ett spelskickligt Arsenal. Saka, Ödegaard och Lacazette är bara några av de rödvita lirarna som på egen hand kan vålla ett skakigt Watford stora problem. Tvåan streckas dock därefter. Arsenal har haft en tendens att inte få hål på sina motståndare under säsongens gång vilket borgar för ett kryss på större bongar. X2 räcker.


3. Napoli - Milan 1

Toppmöte från Serie A där Napoli var den förra omgångens stora vinnare då både Milan och Inter tappade poäng. Scudetton är allt som napolitanarna har kvar att spela för den här säsongen och lita på att Insigne och company kommer att uppträda cyniskt i resterande matcher. Milans formkurva går åt fel håll och veckans 0-0-match i Coppa Italia mot Inter var ett kvitto på att offensiven tappat fart. Leao är en spelare som Napoli får se upp med, men hålls portugisen i schack är mycket vunnet hemma på Stadio Diego Armando Maradona. Ettan singlas till trevlig procent.


4. Fiorentina - Hellas Verona 2

Fiorentina var det klart bättre laget i veckans cupmatch mot Juventus. Viola spelade i stunder ut de svartvita efter noter, men ett olyckligt självmål i slutsekunderna såg ändå Juve åka hem med ett övertag inför returen. Kan värdarna stå för en likvärdig insats här får Hellas Verona problem, men vi tror samtidigt att det kan bli svårt att ladda om batterierna. Hellas ser riktigt bra ut just nu och har inte minst en sylvass duo i form av Simeone/Barák längst fram. Får dessa herrar tillräckligt med ytor att operera på är Fiorentina en favorit i fara. Gubben (etta-tvåa) gillas i en förmodat målrik historia.


5. Bologna - Torino 2

2-1-segern mot Spezia var välbehövlig, men det är inget imponerande 2022 som Bologna sytt ihop så här långt. Bara en seger detta kalenderår är usla papper och det ska påpekas att Mihajlovic och company kan dras in i bottenstriden om den negativa trenden fortsätter. Någon risk för nedflyttning ska det emellertid inte vara, men under söndagen vankas tufft motstånd när Torino kommer på besök. Tjurarna har en glödhet Belotti i fören och med ärketjuren i form är gästerna inte lätta att tas med. Gästerna förtjänade tre poäng i derbyt mot Juventus och här gillar vi den lågt streckade tvåan väldigt mycket. Potentiell spik.


6. Elche - Barcelona X

Att Barcelona går starkt för stunden råder det inga större tvivel om. Fyra gjorda mål i tre raka tävlingsmatcher är imponerande, men det innebär också att svenska folket vallfärdar ner i katalanernas båt. Tvåan blir fullkomligen sönderstreckad när Barca reser till Martínez Valero för att mäta krafter med ett förbättrat Elche. En motreaktion på den senaste tidens resultat skulle inte förvåna från Xavis mannar. Värdarna har tre raka segrar i egen borg och visade även enorm klass när de spelade 2-2 mot Real Madrid i slutet på januari. X2 agerar utgång men blunda inte för ettan till singelprocent på större system!


7. Celta Vigo - Mallorca 2

Celta Vigo parkerar som vanligt in bakom Europaplatserna men har fortfarande svårt att utmana om desamma. Alldeles för stort ansvar vilar på Iago Aspas axlar, har anfallaren en dålig dag har ofta galicierna detsamma. Blott en seger på de fem senaste vittnar om en formdipp och när ettan övervärderas väljer vi att blicka åt andra hållet. Mallorca ståtar i sin tur med tre raka förluster, men det ska sägas att öborna inte fått med sig vad de förtjänat samtidigt som motståndet varit tufft. Här finns större poängchans än vad streckningen visar. X2 är ett ypperligt val till fint värde.


8. Real Betis - Atlético Madrid 2

Real Betis blev i torsdags klara för final i Copa del Rey efter att ha slagit ut Rayo Vallecano i semifinalen. Succésäsongen fortsätter därmed för Pellegrini och company som har en Champions League-plats att försvara i La Liga när Atlético Madrid kommer på besök. Andalusierna har dock sprungit över både sin egen förmåga och underliggande statistik, något vi tror kan jämna ut sig här. Viktige Canales är avstängd och utan honom bör Atlético kunna hålla Fekir i strama tyglar. Lyckas de med det är Betis offensiv inte mycket att skriva hem om. De regerande mästarna har sett förbättrade ut mot slutet och här tror vi att de tar sig förbi Betis i tabellen. Spikad tvåa till fin procent.


9. Marseille - Monaco 2

Tungviktsmöte från Ligue 1 där Marseille blir oerhört stora favoriter mot Monaco. Les Olympiens trivs för all del bra hemma på Vélodrome, men insatsen mot Troyes (1-1) var inte mycket att hurra över. Värdarna har en tendens att svaja under 90 minuter och som strecken sitter är det absolut inte fel att vända på klacken. Monaco kommer från ett tungt uttåg ur Coupe de France mot Nantes, men med en viss Ben Yedder på topp ska de rödvita aldrig underskattas. Anfallaren är på egen hand kapabel att skjuta Marseille i sank. Som strecken sitter är X2 ett vettigt val till superbt värde.


10. Köln - Hoffenheim 1

Två positiva överraskningar i Bundesliga strålar samman på RheinEnergieStadion. Köln har med små medel gjort anspråk på en Europaplats, mycket tack vare Steffen Baumgarts positiva tränargärning. Värdarna viker aldrig ned sig oavsett motstånd och 7-3-2 i egen borg är starka papper. Hoffenheim har en högre högstanivå, men å andra sidan är gästernas lägstanivå en det inte bör talas högt om. Stora ytor lämnas när de blåvita stormar fram i offensiven och det tror vi att Köln kommer utnyttja. När strecken ser ut att landa där de ska väljer vi att ta ställning för ettan.


11. Mainz - Dortmund X

Totalt 9-0 mot Union Berlin och Mönchengladbach, pinsamma 4-6 i brakan mot Rangers och 1-1 mot bottenlaget Augsburg. Att bli klok på säsongens Borussia Dortmund är inte enkelt. Gästerna pendlar mellan himmel och helvete under 90 minuter och när tvåan målas upp över 65 procent måste vi dra öronen åt oss. Utan Håland är BVB inte att lita på och Mainz är ingen enkel nöt att knäcka. Särskilt inte hemma på Opel Arena. 27 av totalt 34 poäng har kommit i egen borg och med lirare som Burkardt, Onisiwo och Lee i de främre leden är Mainz en obehaglig uppgift för samtliga opponenter i Bundesliga. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


12. Elfsborg - Degerfors 1

Den sista omgången av gruppspelet från Svenska cupen ska gå i mål. Elfsborg sitter i förarsätet i Grupp 4 där boråsarna toppar tabellen tack vare bättre målskillnad än Degerfors. Bruksklubben måste således öppna upp sig i jakten på tre poäng i Borås, något som passar Jimmy Thelins mannar som handen i handsken. Omställningar är värdföreningens melodi där spelare som Okkels, Alm och Ondrejka alla kan såra ett ihåligt Degerfors på egen hand. Gästerna har en offensiv som inte går av för hackor, men tillkortakommandena i de bakre leden blir avgörande denna söndag. Ettan spikas trots hård streckning.


13. Kalmar - Sirius X

Kalmar sitter i pole position i Grupp 6 efter två raka segrar på lika många fighter. Oavgjort räcker således för att ta sig vidare när Sirius (fyra poäng) kommer på besök, men här vill vi höja ett varningens finger för gästerna. KFF har tappat många betydande spelare under transferfönstret och även om den passningsorienterade fotbollen är vägvinnande under Rydström ska Sirius inte underskattas. Kouakou, Zeidan, Sylisufaj och Bjarnason är bara några av namnen i de blåsvarta högoktaniga offensiv. Får gästernas presspel bett på Kalmar är ettan en favorit i fara. Alla tecken föredras då streckningen ter sig vänstervriden.


Kupongens kassaskåp

Elfsborg

Elfsborg har förstaplatsen i egna händer och mot ett Degerfors som måste öppna upp sig blir boråsarna livsfarliga. Slösa inga garderingar på konstgräset.


Varningens finger!

Mallorca

Mallorca har trots tre raka förluster visat upp fint spel och ska kunna göra så även mot Celta Vigo. Denna gång tror vi dock att öborna ska ses med god poängchans. Värdemässigt fina X2 är av yppersta vikt.144 rader
1. Man City - Man United 1
2. Watford - Arsenal 2
3. Napoli - Milan 1
4. Fiorentina - H.Verona 12
5. Bologna - Torino 2
6. Elche - Barcelona x2
7. Celta Vigo - Mallorca x2
8. Real Betis - A.Madrid 2
9. Marseille - Monaco x2
10. Köln - Hoffenheim 1
11. Mainz - Dortmund 1x2
12. Elfsborg - Degerfors 1
13. Kalmar - Sirius 1x2


864 rader
1. Man City - Man United 1x
2. Watford - Arsenal x2
3. Napoli - Milan 1
4. Fiorentina - H.Verona 12
5. Bologna - Torino 2
6. Elche - Barcelona 1x2
7. Celta Vigo - Mallorca x2
8. Real Betis - A.Madrid 2
9. Marseille - Monaco x2
10. Köln - Hoffenheim 1
11. Mainz - Dortmund 1x2
12. Elfsborg - Degerfors 1
13. Kalmar - Sirius 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto