Europatipset Tips Söndag 7/11

Publicerad på 7 Nov 2021 - 10:02

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Nov 2021 - 10:02

Veckan avslutas som vanligt på bästa sätt. Europatipset plockar fram en fin jackpot på 6 miljoner och 13 ännu finare matcher. Milanoderby, Sevilladito och ett klassikermöte från Valencia därtill. Ta del av analysen nedan!

Spelstopp: 14:59



1. West Ham - Liverpool 2
Liverpool gjorde processen kort mot Atlético Madrid och det är svårt att säga någonting annat än att Klopps grabbar imponerar stort för stunden. Salah utmanar konstant och får alltid med sig bollen, Fabinho samlar upp och Jota dyker upp överallt och ingenstans i boxen när Alexander-Arnold prickskjuter in inläggen. Det är mycket att bita i för vilket lag som helst. Det finns emellertid de som visat att det går, inte minst Brighton och Brentford som båda roffat åt sig poäng i närtid. Frågan är om ett formstarkt West Ham kan göra detsamma? Svårt men inte omöjligt säger den spontana känslan och när strecken drar iväg åt höger är det kanske läge att lyssna. Tvåan garderas med kryss först och främst.

2. Everton - Tottenham 2
Antonio Conte är tillbaka i Premier League. Han smygstartade dock redan i veckan då Tottenham spelade Europa Conference League och då blev det seger direkt. Ett resultat som bör kunna upprepas mot Everton som ser ut att behöva ett landslagsuppehåll förr snarare än senare. Med Calvert-Lewin, Doucouré, Digne samt Mina out har Benítez med rester bara räfsat ner en poäng i säcken på de fyra senaste omgångarna. Ett uppumpat och entusiasmerat Conte-kollektiv sårar ett redan sårat hemmalag ytterligare. Bra tvåa.

3. Leeds - Leicester 1
Marcelo Bielsas Leeds har inte sett lika självklara ut som under fjolårssäsongen.
Stor höjd finns dock alltjämt i laget och med lite ny frisk luft i lungorna efter segern mot Norwich senast så ska man kunna blåsa på även mot Leicester. Rävarna har precis som värdarna haft problem att komma upp i förväntad nivå den här säsongen och mötet med Spartak Moskva i torsdags gör att det dessutom lär saknas kräm i buggarna. Värdespik till vänster på Elland Road!

4. Arsenal - Watford X
Arsenal är populära i de svenska folkhemmen. Detta har överförts på söndagens kupong där två raka segrar verkar vara det enda som behövs för att The Gunnars ska göra anspråk på nära 90 procent av strecken. Det är såklart helt orimligt i grunden och än mer så när motståndarna Watford faktiskt har ryckt upp sig mot slutet. För två veckor sedan gjorde gästerna 5-2 på Everton på Goodison Park efter att Josh King haft stor show ihop med Emmanuel Dennis. Det är en duo som kan vålla även mediokra spelare som Ben White stora problem. När både tvåa och kryss reas ut kan vi inte motstå. Alla tecken.

5. Häcken - Degerfors 2
På tal om reapriser. Degerfors fås för en spottstyver när de möter Häcken på Hisingen. Värdarna har att döma av sina senaste matcher redan tagit julledigt. Blott en pinne på tre försök har bärgats efter några minst sagt mediokra prestationer och ett motiverat Degen får knappast någon lämpligare uppgift att ta kliv mot nytt kontrakt än så här. De tillresta har två knappa uddamålsförluster i bagaget inför den här matchen men i fajterna dessförinnan bärgade vasse Victor Edvardsen med vänner tio poäng av tolv möjliga. Ytterligare påfyllning är långt ifrån osannolik på Bravida. X2 rensar fint.

6. IFK Göteborg - Malmö FF X
Blåvitt är Allsvenskans formstarkaste lag. Det var ett tag sen senast men fika-ligan har med hjälp av springpojken Vilhelmsson fått fart på grejerna lagom till slutspurten. Efter fyra raka trepoängare är det blåvita kontraktet så gott som säkrat. Här väntar dock ett rejält prestigemöte för göteborgarna som kan gå över lik för att slå MFF i detta ytterst infekterade möte. Skåningarna må vara i stort poängbehov i jakten på guldet, men på Gamla Ullevi kommer inga enkla poäng hämtas med trötta ben från veckans möte mot Chelsea. Vi tar höjd – alla tecken!

7. Kalmar FF - IFK Norrköping 1
Varken Kalmar eller Norrköping lär får någon större utväxling av den här säsongen. Europaplatserna ligger långt bort både sett till poäng och antal lag i vägen och vad som återstår är då att vidareutveckla spelet. Något som bör passa Henke Rydström och company bra. KFF har tagit stora kliv den här säsongen och laget spelar Sveriges mest progressiva fotboll. Norlings Norrköping imponerar inte på samma sätt, framförallt inte på på bortabana (bara en seger på de fem senaste försöken) och än mindre så när det vankas naturgräs som på Guldfågeln. Vi tar ställning för ettan.

8. Milan - Inter 2
Milanoderbyt står näst på tur. De regerande mästarna Inter går in som klara favoriter sett till oddsen men svenska folket håller inte med. Detta trots att ett skadedrabbat Milan återigen visade svagheter och stod för en medioker insats i Europaspelet (mot Porto) den gångna veckan. Vi anar att en spelare som Zlatan har en viss del i saken. Inter kommer i sin tur från en trivsam seger mot Tiraspol där de inte behövde förta sig nämnvärt och med relativt lätta ben är det Nerazzurri som får förtroendet till trevlig procent. Värdespik!

9. Sampdoria - Bologna 2
Sampdoria gör ingen vidare säsong. Albin och gänget (Yoshida, Quagliarella med flera) ser ålderstigna ut och inför denna fajt står värdarna med triss i torsk sett till de fyra senaste fajterna. Att den danska succéspelaren Damsgaard går skadad underlättar inte heller. Matte Svanbergs Bologna ser mer spännande ut. Med Arnautovic i spetsen händer så gott som alltid något i offensiv väg och det kan räcka långt när möte mot favoritmotståndarna stundar. Gästerna har fem raka inbördes segrar och vi seglar mot tvåan återigen.

10. Valencia - Atlético Madrid 1
Utvisningen var hård, men det var knappast därför Altético Madrid stod chanslösa mot Liverpool. 2-0 gick att läsa på resultattavlan redan innan Felipe putsade Manés hälsena och precis som väntat räcker inte de spanska topplagen till just nu. Detta gäller både i Europaspel samt i liga, där prestationerna lämnar enormt mycket att önska. Resultaten må landa rätt oftare än inte ändå, men klart mindre frekvent och sannerligen utan sedvanlig säkerhet och garanti. Mot Valencia blir Atléti brutalt högt streckade till synes utan anledning återigen. Bordálas apelsinodlare är ett brötigt, snålt och om möjligt ännu tjurigare gäng än gästerna och spelarna har sugit åt sig den nytillträdde managerns gospel som svampar. Det gör att Valencia är med och utmanar om Europaplatserna den här säsongen. Till rådande raggarprocent skippas tvåan helt. 1X all the way!

11. Osasuna - Real Sociedad 1
Så var han äntligen igång igen, Ezequiel “Chimy” Ávila. Innan sin nära två år långa skadeperiod hade Osasunas stjärnanfallare gått rakt in i samtliga spanska lag bortsett möjligtvis Real Madrid. Den här säsongen har mannen med de enorma Roberto Carlos-liknande låren långsamt slussats tillbaka och det märks på Pamplonalagets resultat. Tabellsjua med bland annat poäng borta mot Real samt seger mot Villarreal i facit sedan senaste landslagsuppehållet. Avilá avgjorde mot de sistnämnda och med honom på planen har värdarna ett vassare vapen än La Real har med Isak. Detta går under radarn i de svenska stugorna som sympatistreckar svenskens Sociedad till skyarna. Gästerna har trots allt inte imponerat alls det senaste och precis som väntat tappade de poäng senast mot Bilbao. Liknande läge nu och med tvåan strax norr om 70 procent är ettan en bomb. Tänkbar värdespik på både små och stora system!

12. Real Betis - Sevilla X
Spaniens smaskigaste derby står för dörren på mäktiga Benito Villamarín. Bättre inramning får man leta länge efter i fotbollseuropa och det är inte sällan som spelarna på planen motsvarar de dryga 60000 fansen på läktarna. Sevilla har haft övertaget de senaste åren men när nu Betis börjar få ordning på grejerna under Pellegrini så kan man förvänta sig en hård kamp. Att matchen spelas på grönvit mark är också något som talar för Betis. Här finns resultatraden 4-2-0 på de sex senaste matcherna och inte minst har Borja Iglesias, Willian José med mera baxat in hela 16 mål på dessa. Sevilla är i något sämre slag och “Löddes” lag ser ut att gå åt fel håll för tillfället. Hemmaförlusten mot Lille i veckans CL-spel sved ordentligt och värre kan det bli mot stadsrivalen som underskattas här. 1X gillas.

13. Rennes - Lyon 1
Frankrike är sist ut med ett spännande möte. Ett skadedrabbat Lyon tar sig till Roazhon Park utan både Moussa Dembélé samt hans ersättare Kadewere vilket gör att frågetecken finns för målskyttet hos gästerna. Det gör i sin tur att ett formstarkt Rennes torde ha ganska bra chanser att lösa ett bra resultat här. Faktum är att värdarna skriver 7-2-0 i resultatboken över de nio senaste och däribland finns en fin 2-0:a mot jätten PSG. Oddsen ligger jämnt över brädet och då kan det vara läge att ta ställning. Intressant etta.

Kupongens kassaskåp
Tottenham
Conte kommer in med sedvanlig rivighet, entusiasm, kravställning och vinnarmentalitet. Precis vad Tottenham saknat. Everton är skadedrabbade och i dålig form – då får man svårt att stå emot ett i grunden bättre lag. Tvåa!

Varningens finger!
Osasuna
Det finns mycket att gilla med Osasuna och det kan den stora massan eventuellt få upp ögonen för när Isaks basker knappas in på burken. Männen från Pamplona spelar fin fotboll och ska ha bra chanser att slå Sociedad på fingrarna. Häftig etta!

144 rader
1. West Ham - Liverpool x2
2. Everton - Tottenham 2
3. Leeds - Leicester 1
4. Arsenal - Watford 1x2
5. Häcken - Degerfors x2
6. Göteborg - Malmö 1x2
7. Kalmar - Norrköping 1
8. Milan - Inter 2
9. Sampdoria - Bologna 2
10. Valencia - A.Madrid 1x
11. Osasuna - Sociedad 1
12. Real Betis - Sevilla 1x
13. Rennes - Lyon 1

864 rader
1. West Ham - Liverpool x2
2. Everton - Tottenham 2
3. Leeds - Leicester 1
4. Arsenal - Watford 1x2
5. Häcken - Degerfors x2
6. Göteborg - Malmö 1x2
7. Kalmar - Norrköping 1
8. Milan - Inter 2
9. Sampdoria - Bologna 2
10. Valencia - A.Madrid 1x
11. Osasuna - Sociedad 1x
12. Real Betis - Sevilla 1x2
13. Rennes - Lyon 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto