Europatipset Tips Söndag 9/1

Publicerad på 7 Jan 2022 - 15:40

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Jan 2022 - 15:40

Gott och blandat är temat på söndagens Europatips som inleds med fighter från FA-cupen. Därefter är det i tur och ordning Serie A, La Liga, Ligue 1 och Bundesliga som gäller. Med tungan rätt i mun och en noggrant utförd analys ska vi nå 13 rätt. Häng med!

Spelstopp: 14:59



1. West Ham - Leeds X
Premier League-möte från London Stadium där känslan är att tillställningen kan gå åt vilket håll som helst. West Ham är brandskattade i de bakre leden där firma Dawson/Diop utgör ett allt annat än säkert mittlås. Framåt ser Moyes mannar spännande ut men det skulle heller inte förvåna om Antonio vilas på grund av sin skadehistorik. Då öppnas fin skrällchans för Leeds, åtminstone en betydligt större sådan än vad tipparna tycks tro. Bielsas truppläge börjar ljusna och med Bamford tillbaka går det ingen nöd på den offensiva eldkraften. Vänstervridna streck innebär tidig heltäckningsmatta.

2. Nottingham - Arsenal 2
Arsenal har gått starkt i FA-cupen på senare år och The Gunners har lottats mot gynnsamt motstånd denna söndag. Nottingham går förvisso starkt i The Championship under Steve Coopers ledning, men upp till Arsenals nivå skiljer det en hel del. Mikel Arteta har få skador att oroa sig över och bortsett Partey kan spanjoren ställa ett slagkraftigt lag på banan. Tvåan streckas med det sagt benhårt och jagas de stora pengarna är det inte fel att överväga garderingar på större systembyggen. Vi nöjer oss med krysset.

3. Wolverhampton - Sheffield United X
Wolverhampton visade sin höga höjd när de i långa stunder spelade ut Manchester United på Old Trafford. Joao Moutinho fick kröna en högkaratig insats med ett vackert mål utanför straffområdet, men denna söndag väntar en helt annan typ av matchbild för portugisen och hans kompanjoner. Att föra en matchbild är inte synonymt med Wolves, något som öppnar upp möjligheter för Sheffield United. The Blades går som tåget i The Championship och kan definitivt bjuda upp till dans på Molineux. Ndiaye, Sharp och Gibbs-White är bara några av Paul Heckingbottoms potentiella matchvinnare. Alla tecken ska med ögonaböj.

4. Charlton - Norwich 2
Klassiska FA-cupen går i mål på klassiska The Valley där Charlton ska mäta svärd med Norwich. Att det skiljer två divisioner mellan aktörerna kommer givetvis att göra sitt, men vi vill ändå inte räkna bort värdföreningen helt och hållet. Trivselfaktorn är normalt hög i egen borg och Norwich gör som bekant ingen glad i Premier League. Kanariefåglarna staplar förluster på hög och är knappast ett herrskap som bara går ut och städar av sina opponenter i FA-cupen. Dean Smith väntas rotera i sitt manskap vilket borgar för att krysset ska ta plats bredvid tvåan.

5. Roma - Juventus 2
Över till Serie A där ett tungviktsmöte står för dörren på Olimpico. Roma har blandat och gett under säsongens gång vilket inte minst återspeglats den senaste tiden. Innan uppehållet lade Giallorossi självaste Atalanta på rygg i Bergamo med 4-1. I veckan var Mourinhos mannar inte i närheten av den prestation. 1-3 i brakan mot Milan och utvisningar på Karsdorp och Mancini sammanfattade kvällen mer än väl. Juventus faller inte ur ramen på samma sätt. Trots frågetecken på Chiellini och Bonucci ska Bianconeri ses med god vinstchans så länge de kommer upp i ansenlig nivå. Tvåan kan gott lämnas allena till sund procent.

6. Inter - Lazio X
Parodiska scener utspelades på Dall’Ara i torsdags när Inter värmde upp inför match mot Bologna. De regerande mästarna stod och bollade kvadraten - där Dimarco för övrigt blev skadad - medans Bologna inte ens var på plats. Matchen spelades aldrig vilket betyder att Nerazzurri har pigga ben inför mötet med Lazio. Frågetecken på Dzeko, Correa och Calhanoglu är dock jobbiga sådana och här blir ettan för hårt ansatt. Lazio kan mycket i sina bästa stunder och försvaret lär vara betydligt mer påkopplat än senast mot Empoli (3-3). Med lirare som Immobile och Milinkovic-Savic i fören ska Örnarna inte räknas bort på det sätt de gör av tipparna. Garderingar välkomnas, gärna hela vägen.

7. Sevilla - Getafe 1
Den spanska guldstriden ser för tillfället ut att bli ett tvåhästarsrace mellan Sevilla och Real Madrid. Andalusierna skuggar Marängerna på förstaplatsen, men det har inte sett särskilt övertygande ut mot slutet. 1-1 mot Barcelona var inte rättvist sett till matchbilden och 1-0-segern mot Cádiz var precis så intetsägande som en 1-0-seger kan vara. Hemma på Ramón Sánchez Pizjuán är Sevilla ändå ruskigt svåra att tas med och Getafe behöver komma upp i maximal nivå för att få med sig något härifrån. Quique Sánchez Flores har varit en renässans för gästerna som inte minst sett ruskigt tighta ut bakåt. Håller defensiven ihop även här är en poäng inte otänkbar. 1X liras.

8. Osasuna - Cádiz X
Osasuna stod för en stark inledning senast mot Athletic Bilbao, men i den andra halvleken tappade grabbarna från Pamplona skallen fullständigt. Chimy Ávila var värst av alla och argentinaren fick också rättmätigt syna det röda kortet i slutet av matchen. Det är ett tungt avbräck för värdarna när Cádiz kommer på besök. Den gula ubåten är inte i närheten av fjolårets succéupplaga men ska trots det kunna hålla ställningarna i Pamplona. Krysset ligger nära till hands i ett förmodat målsnålt möte, 1X är ett lås.

9. Alavés - Athletic Bilbao 2
Baskiskt derby från John Guidettis hemtrakter. Svenskens Alavés tog en meriterande pinne i den senaste omgången när 1-1 ordnades i derbyt mot Real Sociedad, men denna söndag skruvas svårighetsnivån upp ytterligare ett hack. Athletic Bilbao ser inte mycket ut för världen när vi kikar på tabellen, men sett till den underliggande statistiken borde de rödvita ligga betydligt högre upp. Det är bara en tidsfråga innan Williams och company börjar närma sig sin xG och då blir det åka av för opponenterna på andra sidan. Den sunt streckade tvåan är ett trevligt singelstreck.

10. Villarreal - Atlético Madrid 1
Skevt streckad fight från Valencia där vi väljer att ta ställning för underdogen. Det ska dock sägas att Villarreal inte slår ur underläge denna afton. Unai Emerys mannar visar strålande form, inte minst offensivt där lirare som Moreno, Pino och Dia levererar mål i kubik. Den gula ubåten är också välorganiserad under Emerys ledning och detta blir på inget sätt så enkelt för Atlético Madrid som svenska folket tror. Madrassmakarna har överpresterat de underliggande siffrorna under säsongens gång där defensiven inte ser stabil ut. Det ska Villarreal kunna utnyttja på sin hemmabana. Ettan är en lusfräck spik till fint värde.

11. Lyon - PSG 2
Ligue 1 sticker emellan med en högklassig tillställning från Groupama Stadium. Lyon har hittills haft en säsong att slänga i papperskorgen och de underpresterande värdarna får det dessutom hett om öronen under söndagen. Fem raka tävlingsmatcher utan seger är inget roligt facit att ha i ryggen inför kraftmätning med PSG. Pochettinos mannar har knappast imponerat spelmässigt under säsongens gång, men mot ett förmodat desperat Lyon ska Mbappé och gänget kunna fira stora triumfer via omställningar. Tvåan står allena trots marginell överstreckning.

12. Hertha Berlin - Köln 2
Bundesliga tar kupongen i mål och den första drabbningen innehåller ruskigt skeva streck. Hertha Berlin är inte att känna igen och det lär dröja länge innan grabbarna från huvudstaden får ordning på saker och ting. 35 insläppta mål på 17 matcher är en katastrofal notering och när ettan övervärderas är det bara att kasta den i sjön. Köln visar betydligt mer stabilitet och Steffen Baumgarts mannar ska med ses med god poängchans på Olympiastadion. Sebastian Anderssons skalle ordnar minst en pinne åt gästerna. X2 spelas till smaskigt värde.

13. Bochum - Wolfsburg 2
Bottenmöte från Matias Conchas gamla hemtrakter där det ändå skiljer en hel del mellan respektive aktör. Wolfsburgs katastrofala avslutning på vintern är ett minne blott och under uppehållet har Florian Kohfeldt fått jobba med sitt manskap. Kan tränaren få ut en majoritet av det enorma kunnande truppen besitter är det en tidsfråga innan Vargarna börjar klättra i tabellen. Bochum är samtidigt i botten för att stanna. Värdarna har en blek offensiv och trots att lejonparten av poängen tas på eget gräs är detta en övermäktig uppgift. Singlad tvåa!

Kupongens kassaskåp
PSG
Lyon går extremt knackigt i Ligue 1 och ser faktiskt ut att missa Europaplatser. När värdarna måste öppna upp sig gör PSG processen kort. Stabil tvåa.

Varningens finger!
Sheffield United
Wolverhampton får som väntat stort förtroende efter segern mot Manchester United, men här väntar en matchbild Vargarna inte trivs med. Sheffield United kan mycket väl stå för en knall på Molineux.

144 rader
1. West Ham - Leeds 1x2
2. Nottingham - Arsenal 2
3. Wolves - Sheffield U 1x2
4. Charlton - Norwich x2
5. Roma - Juventus 2
6. Inter - Lazio 1x
7. Sevilla - Getafe 1
8. Osasuna - Cádiz 1x
9. Alavés - A.Bilbao 2
10. Villarreal - A.Madrid 1
11. Lyon - PSG 2
12. Hertha Berlin - Köln x2
13. Bochum - Wolfsburg 2

864 rader
1. West Ham - Leeds 1x2
2. Nottingham - Arsenal x2
3. Wolves - Sheffield U 1x2
4. Charlton - Norwich x2
5. Roma - Juventus 2
6. Inter - Lazio 1x2
7. Sevilla - Getafe 1x
8. Osasuna - Cádiz 1x
9. Alavés - A.Bilbao 2
10. Villarreal - A.Madrid 1
11. Lyon - PSG 2
12. Hertha Berlin - Köln x2
13. Bochum - Wolfsburg 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto