Europatipset Tips Tisdag 12/10

Publicerad på 11 Okt 2021 - 12:03

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Okt 2021 - 12:03

Tisdagens Europatips är fullproppat med VM-kvalmatcher. Tio från Europa och en från Afrika är inte något vi avböjer i första hand. En dust från National League och en gruppfinal från kvalet mot U21-EM letar sig också in på denna spännande kupong. Grovjobbet för 13 rätt är gjort, nedan följer analysen!


Spelstopp: 19:591. Sverige - Grekland X

Offensivt sett visade sig Janne Anderssons landslag från sin bästa sida när Kosovo kördes över med 3-0 i lördags. Forsberg, Isak och Quaison hittade alla nätet medans Kulusevski hittade till botstugan med sitt gula kort. Anfallarens frånvaro försvagar onekligen Blågults offensiv när Grekland kommer på besök. Defensivt fanns en del frågetecken under matchens gång mot Kosovo och även om Nilsson Lindelöf är tillbaka är Grekland en svårare opponent än vad som var fallet i lördags. I det vändande mötet neutraliserade grekerna Sveriges anfall och när ettan övervärderas råder garderingskrav på Friends Arena. Alla tecken behövs.


2. Kosovo - Georgien 1

Kosovo stod, trots 0-3 i brakan, för en gedigen insats på Friends Arena. Flera gånger lyckades Muriqi och company hota Blågult med vassa omställningar och värdnationen ämnar nu att ta sin andra seger i detta VM-kval när Georgien kommer på besök. Willy Sagnols mannar ska med det sagt inte underskattas. I 90 minuter höll gästerna Grekland stången senast och 0-2-nederlaget föll inte förrän på övertid. Ettan är det troligaste tecknet, men övervärderingen av värdarna gör tvåan till ett lockande komplement i denna förmodat målrika historia.


3. Danmark - Österrike X

Danmark har gjort slarvsylta av denna grupp. Sju raka segrar och totalt 26-0 i målskillnad är siffror som talar sitt tydliga språk. Med detta i åtanke har danskarna råd att slappna av när Österrike gästar Parken denna tisdag. Alplandet fick rejält på näbben i det vändande mötet (0-4) och ska gästerna ha någon som helst chans att ta sig till Qatar är seger ett måste på den danska nationalarenan. Sabitzer och company är inga duvungar och när ettan målas upp till månen måste garderingar ta plats. Helst samtliga tecken.


4. England - Ungern 1

Ungern stod för en icke godkänd insats när de torskade mot Albanien och nu ser det onekligen svårt ut för gästerna att nå VM. Fem poäng skiljer upp till andraplatsen och att behöva åka till Wembley för att gå för segern är en minst sagt otacksam uppgift. England körde som väntat över Andorra och när Gareth Southgate väntas mönstra en stark startelva har ungrarna inte mycket att säga till om. Ettan ser ut att bli kupongens enskilt största favorit, men det är också befogat. The Three Lions vinner utan att förta sig.


5. Ukraina - Bosnien 1

Ukraina tog tre kolossalt viktiga poäng borta mot Finland men fortfarande är andraplatsen inte i de gulkläddas händer. Bosnien tog nämligen en lika viktig seger borta mot Kazakstan och inför denna drabbning har gästerna två poäng upp till Ukraina med en match mindre spelad. Slagläge för Ahmedhodzic och company således, men här väntas också en rejäl ukrainsk anstormning. Yarmolenko och Yaremchuk är spelare som besökarna får se upp med, lyckas de med det är en poäng inte omöjlig. Mer än så blir det emellertid inte. 1X är ett lås.


6. Bulgarien - Nordirland X

Avslagen tillställning att vänta i Sofia där varken Bulgarien eller Nordirland har något att spela för. Mirakel kan såklart hända, men att någon av aktörerna ska lyckas ta igen sex poäng på tvåan Schweiz är inte särskilt troligt. Det vändande mötet slutade 0-0 efter en sömnig historia och väldigt mycket talar för att en liknande matchbild är att vänta denna gång. Då inget av länderna har någon offensiv att skryta med är spikkrysset ett oerhört lockande singelstreck. Vi går all in på mittentecknet.


7. Albanien - Polen 1

Om föregående fight var en avslagen tillställning väntas raka motsatsen när Albanien och Polen drabbar samman. Efter 1-0-segern mot Ungern sitter de förstnämnda i förarsätet till andraplatsen, men med bara en poäng ner till Polen har värdnationen knappast råd att torska denna drabbning. Samma visa gäller för Polen som oerhört beroende av att Robert Lewandowski har en bra afton. På andra sidan visar Armando Broja god dagsform och det skulle inte förvåna om någon av dessa herrar blir den avgörande faktorn. Gubben (etta-tvåa) är en lämplig lösning.


8. Färöarna - Skottland 2

Håkan Ericson har lyft Färöarna en bit över de absoluta blåbärsnationerna, men i VM-kvalsammanhang har värdnationen fortfarande en bra bit att vandra innan de blir konkurrensmässiga. När Färöarna gästade Hampden Park fick de i nacken med 0-4 och när nu Skottland kommer till Tórshavn slår Ericson och company återigen ur enormt underläge. Scott McTominay skickade gästerna ett steg närmare Qatar med sitt övertidsmål mot Israel och höga på ångorna från triumfen väntas kiltbärarna trampa gasen i botten här. Tvåan är högst trolig, men den streckas också därefter. Krysset tar plats med hänsyn till värdet.


9. Litauen - Schweiz 2

Schweiz stod inför en domedagsuppgift mot Nordirland. Ett eventuellt poängtapp skulle innebära att Italien fick förstaplatsens öde i egna händer, men Murat Yakins mannar svarade för en stabil prestation och avgick med en enkel 2-0-viktoria. Därmed stundar en direkt avgörande fight mellan Schweiz och Italien i nästa samling. Med det sagt ska gästerna först göra jobbet borta mot Litauen. Balterna är dock oerhört svaga och att de ska lyckas bjuda upp till kamp mot tisdagens kombattanter är inte särskilt troligt. Tvåan blir en massiv favorit, men det är befogat. Spik.


10. San Marino - Andorra 2

Jumbofinalernas jumbofinal stundar i Grupp I där San Marino ska mäta svärd med Andorra. De förstnämnda står föga förvånande noterade för noll poäng och hela 29 insläppta mål. Ingen nation i det europeiska VM-kvalet har sämre statistik. Andorra är inte heller mycket att hurra över i dessa sammanhang, men gästerna vann åtminstone det vändande mötet med 2-0. På bortagräs blir det inte lika enkelt, men det råder samtidigt inget snack om att Andorra får iklä sig en tydlig favoritkostym. Stannar tvåan i trakter omkring 60 procent är det en solid spik.


11. Yeovil - Altrincham 1

Över till England och kupongens enda klubblagsmatch som hämtas från National League. Yeovil visar sval dagsform med tre förluster på de fyra senaste, men vi tycker ändå inte att det rättfärdigar att Altrincham målas upp som knappa favoriter denna tisdag. I fjol slutade besökarna efter Yeovil i tabellen och man ska inte låta sig luras över det faktum att gästerna har tre vinster på de fyra senaste. The Glovers, som värdarna kallas, är det bättre laget i grunden och vi singlar ettan hela vägen upp till 45 procent.


12. Belgien U21 - Danmark U21 X

Spännande gruppfinal från kvalet mot U21-EM där Belgien och Danmark går i klinch. Som bekant är det bara gruppettorna och den bästa tvåan som tar sig nästa sommars turnering, något som borgar för att dessa båda fullpoängare väntas ta sig an matchen på försiktigt vis. Danmark visade framfötterna i sommarens mästerskap och ska absolut inte underskattas trots att fighten går av stapeln på belgisk mark. Värdnationen har spets i lirare som Verschaeren och El Hadj, men Isaksen och Lindström går inte av för hackor på andra sidan. Alla tecken är att föredra om finanserna tillåter.


13. Guinea - Marocko 2

Marocko har kopplat ett järngrepp om sin grupp i det afrikanska VM-kvalet. Tre raka segrar och noll insläppta mål är ruskigt starka papper. Med Sevillas förstklassiga keeper Bono mellan stolparna och högkaratiga försvarare som Saïss och Hakimi är det inte konstigt att Marocko gjort slarvsylta av gruppen hittills. Guinea på bortaplan är med det sagt ingen enkel uppgift, men marockanerna ska ändå gälla som klara favoriter. Guinea har med sina tre raka kryss underpresterat så här långt och känslan är att en pinne är maximalt utfall även denna afton. Strecka från höger.


Kupongens kassaskåp

Schweiz

Schweiz tog en oerhört viktig seger mot Nordirland och höga på ångorna från den triumfen körs Litauen över av bara farten. Given tvåa, överstreckningen till trots.


Varningens finger!

Grekland

Svenska folket ser som vanligt ut att övervärdera Blågult och då är det läge att lämna hjärtat därhän. Grekland är en möjlig rensare och då tar vi följaktligen tillfället i akt att helgardera.144 rader
1. Sverige - Grekland 1x2
2. Kosovo - Georgien 12
3. Danmark - Österrike 1x2
4. England - Ungern 1
5. Ukraina - Bosnien 1
6. Bulgarien - Nordirland x
7. Albanien - Polen 12
8. Färöarna - Skottland x2
9. Litauen - Schweiz 2
10. San Marino - Andorra 2
11. Yeovil - Altrincham 1
12. Belg U21 - Dan U21 1x
13. Guinea - Marocko 2


864 rader
1. Sverige - Grekland 1x2
2. Kosovo - Georgien 12
3. Danmark - Österrike 1x2
4. England - Ungern 1
5. Ukraina - Bosnien 1x
6. Bulgarien - Nordirland x
7. Albanien - Polen 12
8. Färöarna - Skottland x2
9. Litauen - Schweiz 2
10. San Marino - Andorra 2
11. Yeovil - Altrincham 1
12. Belg U21 - Dan U21 1x2
13. Guinea - Marocko x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto