Europatipset Tips Tisdag 14/6

Publicerad på 13 Jun 2022 - 15:28

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Jun 2022 - 15:28

Nations League börjar nå vägs ände för den här samlingen. Tisdagens Europatips innehåller inte mindre än nio tillställningar från turneringen som sedan går i mål med ytterligare landslagsfotboll från VM-kval och CONCACAF:s motsvarighet till Nations League. Ettan Norra och MLS finns också med på ett hörn. Häng med!

Gå med i vårt succélag – köp en andel till vårt jättesystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!

TV: Melker går för det igen på Europatipset!
Spelstopp: 18:591. Tyskland - Italien 1

Kupongen inleds på Borussia-Park där Tyskland strålar samman med Italien. De förstnämnda står ännu utan trepoängare efter tre raka oavgjorda tillställningar, men det är samtidigt en klen skörd sett till vad Flicks mannar presterat. Die Nationalmannschaft har spelat gruppens tveklöst bästa fotboll och kommer de upp i nivå mot ett reservbetonat Italien är mycket vunnet. Gli Azzurri tog med sig en välförtjänt poäng mot ett tamt England, men i anfallsväg åstadkom Mancini och company inte särskilt mycket av glädje. Här blir det än tuffare emot. Ettan singlas till trevlig procent.

2. England - Ungern 1

England bottnar A-divisionens Grupp 3 och blir det inte seger mot Ungern riskerar Southgate och övriga faktiskt att trilla ur. Insatsen senast mot Italien var likblek trots klasskillnad på pappret och i det vändande mötet med Ungern gick The Three Lions som bekant på pumpen med 0-1. Det är inte otänkbart att gästerna, som tagit stora kliv de senaste åren, bjuder upp till dans på Molineux. England blev utbuade här senast och Ungern har verkligen visat att de har på denna nivå att göra. Fyra poäng av nio möjliga är starka papper och här vill vi inte räkna bort krysset som rensar friskt.

3. Nederländerna - Wales X

Nederländerna lyckades inte leva upp till sitt stora favoritskap mot Polen. Oranje låg faktiskt under med 0-2 innan de vaknade till liv och hämtade ikapp till 2-2. Värdarna var det spelmässigt bättre laget, men när de förväntas föra matchbilden händer det ofta att backlinjen blir blottad för omställningar. Så kan bli fallet även mot ett Wales som trivs med den förmodade matchbilden. Bale, James och Johnson är alla spelare som kan rinna ifrån Nederländernas stabbiga försvar och när ettan sticker iväg anser vi att det är läge att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb är en spännande väg att gå i Rotterdam.

4. Polen - Belgien 2

Polen räddade viss heder när de följde upp den hemska 1-6-förlusten mot Belgien med att spela 2-2 mot Nederländerna. Polackerna var dock tillbakapressade under matchens gång och lyckas de inte höja sig ännu ett par snäpp denna afton bir Belgien återigen oerhört svåra att brottas med. Roberto Martínez förfogar över en trög backlinje, men i de främre leden har gästerna väldigt få övermän på yppersta nivå. De Bruyne, Trossard, Carrasco och Mertens är bara några av lirarna som kan avgöra detta på egen hand. Håller sig tvåan runt 45 procent är det en vettig spik.

5. Bosnien - Finland X

Grupp B3 är ett getingbo där samtliga aktörer fortfarande har chans att nå förstaplatsen. Bosnien är inför denna samlings sista omgång innehavare av densamma, men det är inte med någon bred marginal som Ahmedhodzic, Hadzikadunic och company toppar tabellen. Marginalerna har helt enkelt varit på värdarnas sida, något som får oss att ställa oss frågande till ettans stora favoritskap. Finland trivs med den förväntade matchbilden i Zenica där gästerna vann med 3-1 för så sent som ett år sedan. Lyckas Berguvarna ligga rätt i sina positioner går det absolut att såra Bosnien via omställningar. Värdemässigt fina X2 går först. Alla tecken på större system.

6. Rumänien - Montenegro 1

Rumänien och Montenegro tillhör båda samma grupp som precis ovan nämnda aktörer. Rumänerna spräckte både mål- och poängnollan senast mot Finland (1-0) och med nyfunnet självförtroende ska värdnationen hållas högst även här. Montenegro klarade 1-1 mot Bosnien men det ska samtidigt påpekas att gästerna var i spelmässigt underläge genom stora delar av matchen. Stefan Savic är ett blytungt avbräck i de bakre leden och här räcker Montenegro inte till. Ettan är en sund spik till priser runt 50 procent.


Gå med i vårt succélag – köp en andel till vårt jättesystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


7. Ukraina - Irland 1

Irland gick mot en bitter bokföring av denna samling, men 3-0 mot Skottland gjorde att hela landet var i extas under helgen. Den unga anfallsduon Obafemi/Parrott bidrog båda med mål och assist i 3-0-segern som mycket väl kan fungera som en katalysator inför resan till Lódź. Att fighten spelas i Polen är en nackdel för Ukraina som heller inte trivs som bäst när de förväntas föra matchbilden. Då är det läge att ifrågasätta den hårt streckade ettan. Åtminstone krysset bör sällskapa det hårt betrodda utgångstecknet.

8. Luxemburg - Färöarna 1

Luxemburg hade inte mycket att säga till om i gruppfinalen mot Turkiet. 0-2 var rättvisa siffror och av mycket att döma ser värdarna ut att få sikta in sig på en hedersam andraplats. Vi blir inte förvånade om luften har gått ur Luxemburg efter förlusten och till över 70 procent är ettan ingen favorit att hålla i handen. Färöarna repade mod när de slog tillbaka Litauen med 2-1 och får här tillbaka ett par spelare från avstängning. Då ska Håkan Ericsons manskap inte räknas bort från en poäng. Krysset ska finnas med redan på mindre system.

9. Liechtenstein - Lettland 2

Lettland har gjort rent hus i Grupp D1 och kommer troligen ta steget upp till C-divisionen. För Liechtenstein går det däremot tyngre. Noll poäng, bara ett mål och fem i brakan är dystra papper som skvallrar om att värdarna går mot en gjuten jumboplacering. Letterna vann förvisso det vändande mötet med bara 1-0, men det var samtidigt spel mot ett mål i 90 minuter. Kommer gästerna upp i samma nivå här vinner de utan att förta sig. Tvåan kan gott lämnas allena trots att den streckas högt.

10. Costa Rica - Nya Zeeland X

På neutral mark i Doha ska Costa Rica och Nya Zeeland göra upp om en plats i VM. De förstnämnda stod för ett godkänt kvalspel men har inte samma spets som för ett par år sedan. Flera nyckelspelare har hunnit bli till åren och Nya Zeeland ska inte underskattas trots att de har ett sämre lag på pappret. Chris Wood och Matthew Garbett är skickliga lirare som kan såra Costa Rica på egen hand och över 65 procent på ettan är alldeles för mycket. Till rådande streck är hela spannet och skrälljobb en given väg att gå.

11. Täby FK - Örebro Syrianska 1

Över till Ettan Norra där vi ska titta till ett bottenmöte från huvudstadens utkanter. Täby FK har haft en tuff inledning på säsongen med bara tre segrar på elva försök. Värdarna har dessutom bara gjort mål i en av deras sex senaste matcher. Trots formsvackan faller Täby med det sagt sällan igenom och ett ojämnt Örebro Syrianska ska inte känna sig säkra på sin sak på resande tass. 2-0-2 på fyra bortamatcher skvallrar om att gästerna blandar och ger. Kerfala Cissoko är en klasspelare hos närkingarna som dock tenderar att bli alldeles för ensam i de främre leden. Gubben (etta-tvåa) gillas.

12. Jamaica - Mexiko 2

Även i CONCACAF spelas det Nations League där turneringen även fungerar som kval mot Gold Cup. Jamaica och Mexiko gör upp om gruppsegern i Grupp A och trots bortaplan är det de sistnämnda som får bära favoritskapet. Tata Martino har tagit ut en orutinerad trupp som dock har spetsar i bland andra Pineda, Lainez och supertalangen Flores. Jamaica sätter i sin tur stort hopp till Nicholson och Bailey, men här får de finna sig i att slå ur underläge. Strecka från höger i Kingston.

13. Seattle - Vancouver 1

Kupongen går i mål på CenturyLink Field där Seattle Sounders ska mäta svärd med Vancouver Whitecaps. Aktörerna tillhör båda den nedre halvan av den västra konferensen, men värdarna – som är regerande mästare i CONCACAF Champions League – ska kunna klättra i tabellen vad det lider. Tre segrar på de fyra senaste är starka papper och i Raul Ruidiaz finns en lirare som kan avgöra detta på egen hand. Vancouver har torskat sex av de sju inledande bortamatcherna och har av tradition svårt mot just Seattle. Ettan står stadigt allena.

Kupongens kassaskåp

Tyskland

Tyskland har inte fått med sig resultaten de förtjänat och är ännu utan seger i Nations League. Mot ett reservbetonat Italien ska dock Flicks mannar ses med toppchans till tre poäng. Fin etta.

Varningens finger!

Wales

Nederländerna trivs sådär i spelförande kostym och till överdriven procent är Oranje inte att lita på. Wales trivs när de får slår ur underläge och här lockar den rensande högersidan extremt mycket.


Gå med i vårt succélag – köp en andel till vårt jättesystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


144 rader
1. Tyskland - Italien 1
2. England - Ungern 1x
3. Nederländerna - Wales 1x2
4. Polen - Belgien 2
5. Bosnien - Finland x2
6. Rumänien - Montenegro 1
7. Ukraina - Irland 1
8. Luxemburg - Färöarna 1x
9. Liechtenstein - Lettland 2
10. Costa Rica - Nya Zeeland 1x2
11. Täby FK - Örebro Syr. 12
12. Jamaica - Mexiko 2
13. Seattle - Vancouver 1

864 rader
1. Tyskland - Italien 1
2. England - Ungern 1x
3. Nederländerna - Wales 1x2
4. Polen - Belgien 2
5. Bosnien - Finland 1x2
6. Rumänien - Montenegro 1
7. Ukraina - Irland 1x
8. Luxemburg - Färöarna 1x
9. Liechtenstein - Lettland 2
10. Costa Rica - Nya Zeeland 1x2
11. Täby FK - Örebro Syr. 12
12. Jamaica - Mexiko x2
13. Seattle - Vancouver 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto