Europatipset Tips Tisdag 16/11

Publicerad på 15 Nov 2021 - 13:26

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Nov 2021 - 13:26

Får vi en 3 miljoner stor jackpot på tisdagens Europatips? Det får vi. VM-kval från Europa, Sydamerika och Nordamerika dominerar kupongen som sedan går i mål med två matcher från FA-cupen. I världens äldsta turnering är det omspel som gäller. Nu kör vi!


Spelstopp: 20:441. Nederländerna - Norge 1

Avgörande match från Rotterdam där Nederländerna kniper direktplatsen till Qatar vid seger. Tre poäng låg i Oranjes händer borta mot Montenegro, men i matchens slutskede lyckades van Gaal och company sjabbla bort 2-0 till 2-2. Förvånande är det därför inte om en del nerver smugit sig in i truppen. Norge lyckades i sin tur bara spela 0-0 mot Lettland och baggarna behöver troligtvis vinna denna strid för att ha chans att nå åtminstone playoff. Utan Haaland blir det inte lätt, men med tanke på vad Nederländerna visade upp senast vill vi gärna få med tvåan. Den är en möjlig väg mot miljonerna. Gubben (etta-tvåa) spelas.


2. Wales - Belgien 1

Belgien har som vanligt gått igenom ett kvalspel som en slåttermaskin och Roberto Martínez förväntas rotera sitt manskap borta mot Wales. Utan en lirare som De Bruyne tappar gästerna massvis i offensiv riktning, något som i sin tur öppnar upp möjligheter för Wales. Drakarna gjorde vad som krävdes mot Belarus och kan herrar som Bale, Wilson och Ramsey hitta upp i nivå hemma i Cardiff får Belgien problem. Tvåan övervärderas och då svarar vi med att vända på klacken. Ettan först, krysset sedan.


3. Finland - Frankrike 1

Frankrike bokade biljetten till Qatar via hela 8-0 mot Kazakstan. Benzema, Griezmann och Mbappé hade lekstuga under hela matchen men här räknar vi kallt med att stjärnorna vilas. Ett reservbetonat Frankrike är förvisso inget dåligt lag, men att bryta ner ett lågt sittande Finland i Helsingfors är inte gjort i en handvändning. Markku Kanervas mannar imponerade stort mot Bosnien och Hercegovina där de ordnade tre poäng trots en man mindre på banan. Lyckas Berguvarna visa samma kämpaglöd här ligger poängplock i luften. Värdet i västerled går först alla dagar i veckan. Alla tecken på större system.


4. Montenegro - Turkiet 2

Montenegro lyckades på något osannolikt vis hämta upp 0-2 till 2-2 mot Nederländerna. Poängen förändrade inte det faktum att värdarna missar VM, men insatsen skvallrade samtidigt om Montenegros styrka hemma i Podgorica. Turkiet trivs normalt inte som bäst i favorit-kostymen och att turkarna bara ska städa av montenegrinerna är inte troligt. Yilmaz och Dervisoglu med flera ska inte räknas bort, men den övervärderade tvåan behöver garderas. Krysset ska med.


5. Bosnien - Ukraina 2

Bosnien och Hercegovinas insats mot Finland var inte vacker. Inte alls. De defensiva leden visade uppenbara brister och trots en man mer på banan i en dryg timme lyckades Bosnien förlora med 1-3. Något VM blir det således inte och luften kan mycket väl ha gått ur Anel Ahmedhodzic och company. Det har den däremot inte gjort ur Ukraina. De gulklädda är piskade att vinna för att kunna ta sig förbi Finland och uppgiften blir knappast mer passande än den under tisdagen. Tvåan är ett utmärkt singelstreck.


6. Argentina - Brasilien 1

Över till Sydamerika där klassikermötet mellan Argentina och Brasilien inleder. Senast aktörerna skulle mäta svärd avbröts som bekant matchen av brasilianska myndigheter, men i San Juan kommer det bli spel. Brasilien har säkrat sin plats i Qatar och det är bara en tidsfråga innan Argentina gör detsamma. Förbundskapten Scaloni har svetsat samman en svårslagen maskin och med spets i Messi, Di María och Martínez går det ingen nöd på offensiven. I kraft av eget gräs råder viss fördel värdarna och en sunt streckad etta kan gott lämnas allena.


7. Chile - Ecuador X

Tre raka segrar och samma antal hållna nollor har fört Chile uppåt i det sydamerikanska VM-kvalet. Motståndet har för all del varit tacksamt, men spelare som Vidal och Sánchez har visat att gammal är äldst. Formtoppen har heller inte gått tipparna förbi som målar upp ettan alldeles för högt. Ecuador tar lejonparten av sina poäng på egen mark, men här får gästerna en passande matchbild framför sig. Plata och Sarmiento är skickliga i omställningarna och där får Chile se upp. Med vänstervriden streckning är alla tecken att föredra.


8. Colombia - Paraguay 1

Colombia stod för en spelmässigt godkänd insats mot Brasilien, men då den inte räckte till poäng råder fortfarande frågetecken kring värdarnas förmåga att vinna matcher. Bara tre segrar på 13 försök imponerar inte. Det ska samtidigt påpekas att Paraguay på hemmaplan är en lämplig uppgift. Besökarna fick inte effekt på skiftet av förbundskapten mot Chile och här blir det ännu tuffare emot. Colombia har rejäl spets i lirare som Zapata, Cuadrado och Rodríguez, spelare som alla kan avgöra denna tillställning på egen hand. På grund av hård streckning gör krysset ettan sällskap. Mer än så behövs inte.


9. Bolivia - Uruguay 1

Att Bolivia är ett gäng utpräglade hemmakatter råder det inga större tvivel om. Tio av värdarnas tolv poäng har kommit hemma i La Paz. Därför var 0-3-torsken borta mot Peru inget som höjde på ögonbrynen, men här ska La Verde kunna stå emot bättre. Uruguay ståtar med tre raka nederlag och även om motståndet varit av tuffaste slag har gästerna uppenbara problem i offensiv riktning. Cavani saknas enormt och den monstruöst hårt streckade tvåan lockar föga. Gå all in på värdet till vänster istället. 1X spelas.


10. Venezuela - Peru X

Peru lyckades blåsa liv i VM-kvalet via en komfortabel 3-0-seger mot Bolivia. Pena, Cueva och Lapadula noterades för varsin balja och det är spelare som behöver fortsätta leverera om de rödvita ska blanda sig i kampen om platserna till Qatar. Över 55 procent på tvåan är med det sagt alldeles för mycket. Venezuela må vara klar tabelljumbo, men på egen mark ska värdnationen inte underskattas. 2-1 mot Ecuador vittnar om detta och det solklara värdet till vänster får inte missas. Om råd alla tecken.


11. Kanada - Mexiko 2

Vi sticker emellan med ett toppmöte från Concacaf där Kanada ska mäta svärd med Mexiko. De förstnämnda är ensamma om att hittills inte ha förlorat någon av de sju inledande matcherna, men bara tre segrar innebär att Kanada är en poäng bakom USA och Mexiko. På sin hemmabana ska David och Davies med flera inte underskattas, men överlag har Mexiko ett bättre lag på pappret. Högervriden streckning är något som får oss att rynka på näsan, men känslan är ändå att Mexiko drar det längsta strået. Tvåan singlas trots viss övervärdering.


12. Cambridge - Northampton 1

Omspel i FA-cupen där det första mötet slutade 2-2. Northampton, hemmahörandes i League Two, stod då upp bra på den egna mattan men här förväntas gästerna få en tuffare uppgift framför sig. Cambridge har kapacitet för att finnas med i toppen av League One och det högre tempot är klart fördelaktigt för The U’s. Värdföreningen trivs bra i egen borg och Joe Ironside är en anfallare som är kapabel att avgöra detta omspel helt på egen hand. Har han en bra dag vinner Cambridge detta enkelt. Ettan klarar sig bra på egna ben.


13. Cheltenham - Gillingham 1

Kupongen avrundas på Jonny-Rocks Stadium där Cheltenham drabbar samman med Gillingham. Båda herrskapen tillhör League Ones nedre halva och att det brukar vara jämna historier när aktörerna mäter svärd är en underdrift. Tre av de fyra senaste inbördes mötena alla kategorier har slutat oavgjort och i kraft av hemmaplan ska Cheltenham ges en liten fördel i denna retur. På samma arena tog värdarna en pinne av Sheffield Wednesday senast och här drar de det längsta strået. Ettan är en fin spik.


Kupongens kassaskåp

Ukraina

Bosnien skämde ut sig mot Finland och får det tufft mot ett taggat Ukraina. Gästerna har endast seger i siktet och plockar tre poäng mot Ahmedhodzic och company.


Varningens finger!

Finland

Frankrike är klara för VM och kommer omotiverade till Helsingfors. Det ska ett försvarsstarkt Finland kunna utnyttja. Vänstersidan är magisk.144 rader
1. Nederländerna - Norge 12
2. Wales - Belgien 1
3. Finland - Frankrike 1x
4. Montenegro - Turkiet x2
5. Bosnien - Ukraina 2
6. Argentina - Brasilien 1
7. Chile - Ecuador 1x2
8. Colombia - Paraguay 1x
9. Bolivia - Uruguay 1
10. Venezuela - Peru 1x2
11. Kanada - Mexiko 2
12. Cambridge - Northampton 1
13. Cheltenham - Gillingham 1


864 rader
1. Nederländerna - Norge 12
2. Wales - Belgien 1x
3. Finland - Frankrike 1x2
4. Montenegro - Turkiet x2
5. Bosnien - Ukraina 2
6. Argentina - Brasilien 1
7. Chile - Ecuador 1x2
8. Colombia - Paraguay 1x
9. Bolivia - Uruguay 1x
10. Venezuela - Peru 1x2
11. Kanada - Mexiko 2
12. Cambridge - Northampton 1
13. Cheltenham - Gillingham 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto