Europatipset Tips Tisdag 24/1

Publicerad på 23 Jan 2023 - 12:00

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Jan 2023 - 12:00

Det är tätt mellan givarna i Bundesliga som drog igång i fredags efter ett evighetslångt uppehåll. Redan under tisdagen är det dags för en ny omgång och tre matcher från den serien finns med på Europatipset. I övrigt lockar stormötet mellan Lazio och Milan från Serie A samt semifinalen från Ligacupen mellan Southampton och Newcastle. 3,5 miljoner kronor i jackpot ramar in kalaset som vi sätter igång nu!

Spelstopp: 20:29

1. Lazio - Milan 2
Milan åkte på en riktig stjärnsmäll i det saudiska derbyt mot Inter i Supercupen. 0-3 i matchen som spelades i Mellanöstern var ord och inga visor. I ligan har de rödsvarta dock sex raka utan förlust och Rossoneri känns som det enda laget som kan hota Napoli i toppen av tabellen. För det behövs det tre poäng under tisdagen. Lazio har däremot bara en seger på sina fyra senaste i seriespel och har stora frågetecken kring Ciro Immobiles medverkan. Finns inte superstrikern med är det svårt att se de ljusblåa få med sig något trots hemmaplan. Tvåan är en vettig spik.

2. Southampton - Newcastle 1
Ligacupen har nått fram till semifinalstadiet och här ska vi titta till första mötet av två mellan Southampton och Newcastle. Nästa del spelas på St. James’ Park om exakt en vecka. Ska det rödvita hemmalaget, som är jumbo i Premier League, ha någon chans att ta sig vidare totalt sett behöver de ett positivt resultat från första matchen. Southampton slog ut Manchester City i den förra rundan av turneringen och har visat att de kan sticka upp. Newcastle är ett skickligare lag i grunden, men vet också att de har alla möjligheter att avgöra detta framför sin egna publik om sju dagar. Det kan möjligen göra Howes gäng lite passiva. Jättevärde till vänster gör att 1X blir en bra lösning.

3. Bayern München - Köln 1
Bayern München hade en tuff återstart av Bundesliga där de spelade en förvånansvärt chansfattig match mot RB Leipzig. 1-1 slutade den bataljen och Bayern toppar därmed alltjämt serien. Yann Sommer fick göra sin debut för klubben och såg stabil ut mellan stolparna. I övrigt fick Die Roten inte riktigt igång maskineriet, men redan här lär vi få se en förbättrad insats. Köln imponerade stort när de körde över Werder Bremen med galna 7-1, men tyvärr tvingades viktige Skhiri, som gjorde två mål i matchen, av med en vristskada efter 67 minuter. Utan honom får gästerna svårt att hänga med på mittfältet. Ettan streckas hårt men är likväl en vettig spik.

4. Hertha Berlin - Wolfsburg X
Wolfsburg fick allt att stämma när de rullade över topplaget Freiburg med 6-0. Femte raka segern för Vargarna som inte har förlorat en fotbollsmatch sedan september månad. Nu börjar dock de grönvita övervärderas en hel del. De har trots allt bara vunnit tre av åtta bortamatcher och här är Otavio avstängd. Hertha Berlin ligger under nedflyttningsstrecket efter att ha torskat borta mot Bochum med 1-3. Mycket negativt kring huvudstadsklubben nu, men truppen är ändå helt okej med lirare som Kanga, Tousart, Richter och Serdar redo för spel. Hemma har Hertha tagit poäng i sex av åtta fajter under hösten och till dessa högervridna streck är 1X en given väg att vandra.

5. Hoffenheim - Stuttgart 1
Hoffenheim avslutade hösten med tre raka förluster och i omstarten åkte de på stryk borta mot Union Berlin med 1-3. Nu närmar sig nedflyttningsstrecket allt mer. Det ska dock sägas att Hoffenheim har haft ett väldigt tufft spelschema och har en trupp som absolut är bra nog för att åtminstone husera i mitten av tabellen. Bebou, Dolberg, Skov, Kramaric och Dabbur är en riktigt stark offensiv uppställning som ska kunna hitta nätet under tisdagen. Stuttgart har inte vunnit en enda bortamatch sedan serien drog igång och vänder knappast på den trenden här. Trolig etta som spikas.

6. Sparta Rotterdam - Waalwijk X
Sparta Rotterdam mår väldigt bra för tillfället. Sex raka ligamatcher utan förlust gör att de slåss om en Europaplats och närmast kommer Sparta från 3-0 borta mot Cambuur. Tobias Lauritsen hette en av målskyttarna då och norrmannen gör en fin debutsäsong i klubben med sex mål och två framspelningar. Nu stirrar dock tipparna lite väl mycket på tabell när ettan streckas upp till månen. Waalwijk har ändå tagit poäng i hälften av sina bortamatcher och ligger i mitten av tabellen. Nye Mats Seuntjens är en riktig matchvinnare och meriterade Vurnon Anita styr mittfältet. Waalwijk har faktiskt tre raka inbördes utan förlust och här väljer vi att plocka med alla tecken från start där högersidan rensar magiskt.

7. Arouca - Sporting 2
Ligacupen i Portugal har precis som sin namne i England nått fram till semifinal, men skillnaden här är att det avgörs i ett enkelmöte som dessutom tar plats på neutral plan. Där försvann Aroucas stora möjlighet att konkurrera. Värdarna har gjort en imponerande säsong och kommer närmast från en 4-0-seger mot Portimonense, men de skulle behövt ha hemmastödet för att kunna stå emot här. Sporting fick faktiskt stryk borta mot Arouca i höstas, men på neutral plan bör skillnaden i kvalitén synas tydligt och detta vinner de grönvita utan problem. Spiktvåa!

8. Accrington - Boreham Wood X
Boreham Wood hade en fin resa i FA-cupen i fjol och även denna säsong har National League-gänget imponerat. Bristol Rovers slogs tillbaka i den senaste rundan och hemma lirade de 1-1 mot Accrington från League One. Lee Ndlovu stod för målet då och det är en spelare som snabbt har acklimatiserat sig på denna nivå. En sniper som Accrington får se upp med igen. Hemmalaget ska givetvis gälla som favoriter då de normalt sett lirar två divisioner högre upp, men formen är allt annat än bra för Accrington som bara har vunnit en av sina sex senaste i League One. Detta omspel är öppnare än vad tipparna tycks tro och alla tecken behövs för att vi ska känna oss helt trygga.

9. Cheltenham - Sheffield Wednesday 2
Sheffield Wednesday har inte förlorat en match sedan oktober och stormar mot The Championship. Av bara farten har Ugglorna slagit ut Newcastle i FA-cupen. Försvarsspelet har varit strålande mot slutet där 1-0 har varit gångbara siffror. Det gör att svenska folket tror att denna match är stenklar. Så enkelt är det dock inte. Cheltenham slåss för sin existens i serien och även fast de visar svag form innehåller truppen skickliga bollspelare som Alfie May och James Olayinka. Tvåan ser ut att streckas runt 30 procentenheter för högt och då kan den aldrig lämnas ensam. Gardera så långt plånboken räcker.

10. Exeter - Barnsley 2
Barnsley kommer från en tung 3-1-seger över Accrington som befäste klubbens playoff-plats. Meriterade James Norwood stod för ett av målen då och det är en anfallare av hög klass som mycket väl kan slå till igen under tisdagen. Bortaspelet har varit bra under säsongen med poäng i två tredjedelar av seriematcherna. Exeter torskade senast borta mot Portsmouth och hemma har de fyra raka ligamatcher utan seger. Känslan är att förre Östersunds-keepern Jamal Blackman och hans kamrater får det tufft igen. Börja med tvåan och lås matchen med ett kryss på större system.

11. Fleetwood - Portsmouth 2
Det mesta kretsade kring Marlon Pack när Portsmouth besegrade Exeter med 2-0. Mittfältaren stod för både mål och assist och är vital i Pompeys jakt på uppflyttning. Efter en längre period med svaga resultat är sydkustklubben nio poäng från playoff, men det finns tillräckligt med kvalité i truppen för att sätta ihop en vinnarrad. Bishop, Tunnicliffe och Morrell är andra spelare med mycket att ge. Fleetwood har två raka förluster i ryggen och har sex raka möten med Portsmouth utan seger. Stannar tvåan kring 40 procent kan den gott lämnas ensam.

12. Port Vale - Derby 1
Port Vale har under säsongen visat att de är en nykomling att räkna med. Hemma i Stoke har de tre segrar på de fyra senaste ligamatcherna. Peterborough blev för svåra senast, men det var en helt jämn match och med lite mer skärpa från Odubeko och Massey hade sluresultatret kunnat bli något helt annat. Derby går som tåget just nu och har klivit upp på playoff-plats. Samtidigt har endast fyra av 13 bortamatcher slutat med seger och här går det inte att backa den överstreckade tvåan. 1X blir en bra lösning på problemet.

13. Wycombe - Oxford 1
Wycombe åkte på en tung förlust hemma mot Sheffield Wednesday i sin senaste ligamatch och har en liten bit upp till topp 6. Prestationen var det dock inget fel på och värdarna har en trupp som är stark nog för att slåss om uppflyttning. Hanlan, Mehmeti och Tafazolli är alla figurer som håller hög League One-klass. Oxford befinner sig bara tre pinnar bakom tisdagens kombattanter och har ett jättefint anfallspar i Wildschut och Bodin som mycket väl kan kontra in en och annan boll i detta möte. Jag ser ett svängigt möte med en del mål framför mig och då är den lågt streckade tvåan ett bra komplement till utgångsettan på större system.

Kupongens kassaskåp!

Bayern München
Bayern München såg trögstartade ut mot RB Leipzig, men på hemmaplan kommer Die Roten att rulla över ett Köln som får klara sig utan viktige Skhiri. Given etta.

Varningens finger!

Southampton
Southampton vet att ska de ha chans att ta sig till final i Ligacupen måste de få ett bra resultat med sig från första mötet nere på sydkusten. Newcastle kommer knappast satsa all-in vid oavgjort eller uddamålunderläge då de har en hemmaretur nästa vecka på sig att ändra på saker och ting.

144 rader
1. Lazio - Milan 2
2. Southampton - Newcastle 1x
3. Bayern München - Köln 1
4. Hertha Berlin - Wolfsburg 1x
5. Hoffenheim - Stuttgart 1
6. Sparta Rotterdam - Waalwijk 1x2
7. Arouca - Sporting 2
8. Accrington - Boreham Wood 1x2
9. Cheltenham - Sheffield W. x2
10. Exeter - Barnsley 2
11. Fleetwood - Portsmouth 2
12. Port Vale - Derby 1x
13. Wycombe - Oxford 1

864 rader
1. Lazio - Milan 2
2. Southampton - Newcastle 1x
3. Bayern München - Köln 1
4. Hertha Berlin - Wolfsburg 1x
5. Hoffenheim - Stuttgart 1
6. Sparta Rotterdam - Waalwijk 1x2
7. Arouca - Sporting 2
8. Accrington - Boreham Wood 1x2
9. Cheltenham - Sheffield W. 1x2
10. Exeter - Barnsley x2
11. Fleetwood - Portsmouth 2
12. Port Vale - Derby 1x
13. Wycombe - Oxford 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto