Europatipset Tips Tisdag 25/1

Publicerad på 24 Jan 2022 - 15:09

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Jan 2022 - 15:09

Det kryllar av engelsk fotboll på tisdagens Europatips. The Championship och League One bidrar med totalt åtta fighter och vi hittar även en kamp från skotska The Premiership. En åttondelsfinal från Afrikanska Mästerskapen och belgisk samt nederländsk fotboll tar oss i mål. Plattan i mattan!


Spelstopp: 19:59



1. Birmingham - Peterborough X

Birmingham tog en oerhört efterlängtad trepoängare när de lade Barnsley på rygg den gångna helgen. 2-1 slutade den matchen men spelmässigt var Blånäsorna inte mycket att hurra över. Lee Bowyers har fortfarande uppenbara problem när de förväntas ta tag i taktpinnen och Peterborough är ingen opponent som värdarna bara städar av. The Posh är komplett usla på resande fot, men här ska de trots allt ses med större skrällchans än vad svenska folket anser. Clarke-Harris och Dembélé är lirare som ska kunna vålla problem för Birmingham. Plocka med alla tecken och jobba in högersidan.


2. Coventry - Stoke 1

Trots en dominant insats där de tryckte ner QPR i skorna lyckades Coventry förlora helgens tillställning mot Londonlaget. 1-2 var dock siffror som inte alls motsvarade matchbilden och kan The Sky Blues ladda om batterierna till tisdagens drabbning med Stoke finns god chans till tre poäng. The Potters torskade nyligen med 2-3 mot ett reservbetonat Fulham och ser allt annat än bra ut för dagen. Gästerna tappar dessutom poäng i över hälften av bortamatcherna och får det återigen tufft mot ett av ligans starkaste hemmalag. Coventry vinner till trevlig procent.


3. Luton - Bristol City X

Lutons fina inledningen på 2022 - tre raka tävlingssegrar - fick ett abrupt slut i helgen. 0-2 i brakan mot Sheffield United var siffror som inte går att snacka bort. Till råga på allt blev även viktige mittbacken Reece Burke utvisad och han finns således inte med när Bristol City kommer på besök. Visst ska Luton kunna klara av att prestera även utan Burke, men när ettan sticker iväg är det trots allt läge att dra öronen åt sig. Bristol City blandar och ger men när de väl har sin dag kan stå upp mot nästan alla lag på denna nivå. Det bevisades i 3-2-segern mot Cardiff och här ska The Robins inte känna sig slagna på förhand. Alla tecken behövs.


4. Nottingham - Barnsley 1

Det ser inte alls bra ut för Poya Asbaghi. Svensken och dennes Barnsley fortsätter att rada upp förluster på löpande band och med åtta poäng upp till säker mark gör The Tykes klokt i att sondera terrängen efter andra tränare. Spelmässigt håller gästerna knappt måttet för The Championship och det råder inget tu tal om att de slår ur underläge på City Ground. Nottingham ståtar med tre raka tävlingssegrar och fortsätter att prestera väldigt fin fotboll under Steve Coopers ledning. Kommer Sherifferna upp i närheten av sin högstanivå får Barnsley oerhört svårt att hävda sig. Ettan streckas dock hårt vilket borgar för ett rensarkryss redan på små system.


5. QPR - Swansea X

Queens Park Rangers fortsätter att hanka sig fram i toppstriden med minsta möjliga marginal. Mot Coventry tog The Hoops sin fjärde raka uddamålsseger, men förr snarare än senare kommer trenden att vända. Viktige Chair är fortfarande inte tillgänglig och när ettan överstreckas är det ett nödvändigt ont att blicka mot garderingar. Swansea börjar se ut som sitt rätta jag efter en tuff period och i helgen fick walesarna betalt för besväret. Preston besegrades med 1-0 och här ska Svanarna återigen kunna bjuda upp till dans. Högersidan är av yppersta vikt även om alla tecken föredras.


6. AFC Wimbledon - Ipswich 2

Vidare ner i League One där Ipswich går en spännande vår till mötes. Kieran McKennas inträde på tränarbänken har väckt liv i The Tractor Boys som ser ut som ett helt annat lag under den före detta Manchester United-assistenten. Tre segrar på de fyra senaste är starka papper och här får AFC Wimbledon se upp. Londonlaget har inte vunnit någon tävlingsmatch under det nya året och får svårt att bryta förbannelsen denna tisdag. Viss styrka finns på egen mark där bara två fighter torskats så här långt, men å andra sidan har Wimbledon bara vunnit två. Vi väljer att ta ställning för tvåan när strecken ser ut att landa jämnt.


7. Burton - MK Dons 2

Burton Albion spåddes inför säsongen kunna vara med och strida om en playoff-plats mot The Championship. Jimmy Floyd Hasselbaink har dock inte lyckats hitta någon stabilitet med värdarna som har tio poäng upp till playoff inför tisdagens drabbning med Milton Keynes Dons. Hemma på Pirelli Stadium trivs Burton bra, men detta är en lurig uppgift. MK Dons har bara förlorat en av de fyra senaste och har spets i lirare som Twine och O’Riley. Får dessa herrar fritt spelrum kan det bli åka av för Hasselbaink och company. Gubben (etta-tvåa) är en lämplig lösning.


8. Gillingham - Shrewsbury 1

Den sista engelska fighten ut i hetluften hittas på Priestfield Stadium där Gillingham och Shrewsbury ska mäta svärd. De förstnämnda har en jobbig säsong att tampas med och med bara tre segrar på 26 försök parkerar värdarna in som jumbo i tabellen. Vi anser dock att Gillingham ska kunna stå upp bra mot tisdagens kombattanter, inte minst med tanke på Shrewsburys horribla facit utanför hemtrakterna. En bortaseger på 13 försök är katastrofala siffror och här råder inte så stor skillnad som streckningen visar. Den hårt streckade tvåan kan gott lämnas därhän. 1X liras till fint värde.


9. Marocko - Malawi 1

Åttondelsfinal från Afrikanska Mästerskapen som spås bli en ensidig historia. Marocko är klasser bättre än Malawi på det berömda pappret, men när ettan streckas upp mot 85 procent vill vi ändå höja ett varningens finger för underdogen. Malawi spelade 0-0 mot Senegal i gruppspelet och större under har skett än att de skulle kunna lösa ett oavgjort resultat efter 90 minuter mot Marocko. Storfavoriten har inte övertygat nämnvärt och den hårt ansatta ettan mår bra av att sällskapas av åtminstone ett kryss. Mer än så behövs däremot inte.


10. St. Mirren - Aberdeen 2

Klurig tillställning från det skotska finrummet där Aberdeen reser till St. Mirren Park. Just resandet är inget som gästerna hanterat särskilt väl så här långt, men i grunden råder det också klasskillnad mellan aktörernas respektive trupper. Aberdeen har rejäl spets i lirare som Ferguson och Ramirez, samma spets finns inte hos St. Mirren. Värdarna har haft förtvivlat svårt att plocka trepoängare i den egna borgen, något raden 1-6-3 vittnar om. Mot ett bortasvagt Aberdeen står The Buddies emellertid inte helt utan chans, men känslan är ändå att X2 ska räcka väldigt långt.


11. Charleroi - Kortrijk 1

Över till Belgien där Charleroi äntligen lyckades få stopp på den defensiva blödningen när de spelade 0-0 mot Gent senast. Dessförinnan ståtade värdarna med mindre smickrande 0-6 i nacken på två matcher, men i grunden är Zebrorna ett lag som ska kunna utmana om åtminstone en topp-5-placering. Kortrijk besitter inte samma kunnande och gästerna kommer närmast från tre raka tävlingsmatcher utan seger. Habib Gueye är en spelare som Charleroi får se upp med, men lyckas de hålla i anfallaren i styr har Kortrijk inte mycket att komma med. Trolig etta på Stade du Pays de Charleroi.


12. Gent - Oostende 1

Gent har tidigare nämnts då värdarna spelade 0-0 senast mot Charleroi. Det var dock på bortaplan. Hemma på Ghelamco Arena är Gent ett annat odjur. 7-2-2 är ruskigt starka papper i den egna borgen och med lirare som Depoitre, Odjidja-Ofoe och Kums finns rutin och spets som KV Oostende inte är i närheten av. Besökarna håller klart sämre nivå i grunden och har faktiskt förlorat över hälften av sina resor så här långt. Tisdagens uppgift tillhör den svårare graden och trots överstreckning är ettan en spik att lita på. Gent gör inga misstag.


13. Excelsior - Den Haag 1

Målgång sker i tulpanriket där vi ska titta till en toppmatch från Eerste Divisie. Volendam har dragit iväg i toppen av andraligan, men bakom serieledarna är det desto jämnare. Excelsior skuggar den andra direktplatsen till finrummet och här ska värdarna kunna sätta press på Emmen som för tillfället innehar silverpengen. Den Haag är även de ett lag som hoppas vara med i kampen om en direktplats till Eredivisie, men då behöver besökarna förbättra sin nuvarande form. 0-5 i baken senast mot Roda JC var ingen munter prestation. Vi tror att Den Haag får svårt att samla kraft till denna strid och spikar således ettan till godkänd procent.


Kupongens kassaskåp

Gent

Gent är urstarka hemma på Ghelamco Arena. Toppchans råder mot ett bortasvagt och i grunden klart sämre KV Oostende. Klar etta trots överstreckning.


Varningens finger!

Peterborough

Birmingham trivs inte med att föra en matchbild, något de kommer att få göra mot Peterborough. The Posh är skickliga när det vankas omställningar och ska ses med god skrällchans på St. Andrew’s.



144 rader
1. Birmingham - Peterb. 1x2
2. Coventry - Stoke 1
3. Luton - Bristol City 1x
4. Nottingham - Barnsley 1x
5. QPR - Swansea 1x2
6. AFC Wimble. - Ipswich 2
7. Burton - MK Dons 12
8. Gillingham - Shrewsbury 1
9. Marocko - Malawi 1
10. St. Mirren - Aberdeen x2
11. Charleroi - Kortrijk 1
12. Gent - Oostende 1
13. Excelsior - Den Haag 1


864 rader
1. Birmingham - Peterb. 1x2
2. Coventry - Stoke 1
3. Luton - Bristol City 1x2
4. Nottingham - Barnsley 1x
5. QPR - Swansea 1x2
6. AFC Wimble. - Ipswich 2
7. Burton - MK Dons 12
8. Gillingham - Shrewsbury 1x
9. Marocko - Malawi 1x
10. St. Mirren - Aberdeen x2
11. Charleroi - Kortrijk 1
12. Gent - Oostende 1
13. Excelsior - Den Haag 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto