Europatipset Tips Tisdag 26/4

Publicerad på 26 Apr 2022 - 07:53

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Apr 2022 - 07:53

Tisdagens Europatips är en långkörare som lånar tid av onsdagens utbud. Manchester City - Real Madrid och Liverpool - Villarreal är fighter som sticker ut, men spännande ska det även bli att följa bataljerna från Allsvenskan, Superettan, The Championship, League One, League Two och Serie A. Mycket att älska, nu kör vi!

Spelstopp: 18.591. Manchester City - Real Madrid 1
Kupongens på förhand hetaste duell hittas på Etihad där Karim Benzema ska försöka sänka Manchester City. Fransmannen har stått för en sagolikt genomförd turnering så här långt, men när Karim och övriga kan få tvingas klara sig utan Casemiro, Mendy, Marcelo och Alaba slår de ur monumentalt underläge i Eastlands. Man City är en maskin som saknar bromsar och trots att det finns frågetecken i backlinjen – Cancelo är bland annat avstängd – råder det inget tu tal om att de ljusblå får iklä sig en stor favoritkostym. Den bär engelsmännen upp med råge. Ettan singlas upp till minst 65 procent!

2. Kalmar - IFK Norrköping 1
Derby della Skrabb! Kalmar FF:s harpungevär till offensiv mittfältare har fått en godkänt start på sitt småländska äventyr och denna afton vässas Rydströms arsenal när Skrabbs gamla arbetsgivare kommer på visit. Rikard Norling har så här långt försett sin offensiv med blött krut och ska filosofen bli långvarig på posten denna säsong behöver den negativa trenden vändas Snabbare än lyxbilarna hos arenasponsorn. Peking har med det sagt aldrig slagit ett lag lett av den blanka hjässan på andra sidan och till godkänd procent stjäler ettan våra blickar. Snåla med tecken i Småland – spika ettan!

3. Örebro - Halmstad 2
Axel Kjäll fick fnatt på kontoret i skostaden och valde att entlediga Joel Cedergren efter en hel 90-minutare som bas för Örebro. Med Kjäll vid rodret har ÖSK vunnit två av två vilket leder till att svenska folket får fnatt och går berserk på ettan. Då svarar vi med att vända på klacken. Halmstad tog säsongens första trepoängare – och en av förmodat många 1-0-segrar – senast mot Dalkurd vilket skapade hög mysfaktor hos farbror Haglund och farfar Olsson på bänken. Bollklubben har kapacitet för att stänga ner Örebro på Behrnabeu och till våldsamt vänstervridna streck är tvåans strålande värde onekligen spikbart.

4. Swansea - Bournemouth 2
Bournemouth har sedan urminnes tider haft andraplatsen i The Championship i egna händer. Körsbären har däremot inte blommat ut under våren där flera tveksamma insatser gjort att Nottingham närmat sig de rödsvarta i tabellen. 1-1 mot ett segerrusigt Fulham var ett steg i fel riktning och säkra går inte Bompa när de reser till draklandet. Swansea trivs ypperligt på egen mark där walesarnas förkärlek till oändligt många passningar kan driva gästerna till vansinne. Tvåan är en motiverad utgång men den lågt streckade ettan är en lika motiverad följeslagare.

5. Fulham - Nottingham X
Sju segrar på de åtta senaste gör Nottingham till The Championships just nu formstarkaste lag. Steve Cooper styr sina marionettdockor med taktiskt skicklig hand och kan Sherifferna hitta upp i närheten av sina högstanivå mot ett omotiverat Fulham är mycket vunnet. The Cottagers är redan klara för Premier League vilket gör att den grovt favoriserade ettan kan ifrågasättas ur många aspekter. Respekt finns för Mitrovic sanslösa målskytte, men systembyggen med sikte på storkovan sitter fullsmetade på större bongar.

6. Sunderland - Rotherham X
Ett par säsonger efter att Sunderland ‘Til I Die gick i graven håller Sunderland på att göra sig redo för The Championship. The Black Cats har fortfarande en minimal möjlighet att nå andraplatsen i League One, men det är först och främst över nacken som de rödvita värdarna bör blicka. Playoff-platsen är hotad av jagande lag och mot ett Rotherham som ämnar cementera andraplatsen är drygt 55 procent på ettan komplett vansinne. The Millers vann det vändande mötet med 5-1 och när det viktigaste för Sunderland är att undvika förlust riktas alla blickar mot högersidan. X2 spelas till snitsigt värde.

7. Fleetwood - Sheffield Wednesday 2
Det lär ha varit ett nyårsfirande med extra allt i Lancashire. Fleetwood Town har lyckats med bedriften att bara vinna en av de 19 (!) senaste ligamatcherna och håller sig endast tack vare målskillnad på rätt sida giljotinen. Skärper Craineys mannar inte till sig under tisdagen slår Sheffield Wednesday ner den franska avrättningsmaskinen över värdarna. Ugglorna har flugit upp till playoff-känning med 13 inspelade poäng på de sex senaste och är i grunden det bättre laget på Highbury Stadium. Gästernas oförmåga på resande tass kombinerat med tvåans stora förtroende gör ändå krysset till ett vettigt stödhjul på större system.

8. Portsmouth - Wigan 2
Fyra raka utan seger har gjort att Wigan riskerar att tappa den tidigare trygga direktplatsen till The Championship. Nämnas bör samtidigt att en poäng räcker för att fira återkomsten till andraligan och Portsmouth är en lämplig uppgift att ställas inför. Värdarna har ingenting att spela för och även om Fratton Park är en normalt svårspelad arena känner vi oss trygga med att Wigan gör vad som krävs framför ett ryktesvis stort bortafölje. Med X2 sitter vi lugnt och stilla i båten.

9. Swindon - Forest Green 1
Forest Green Rovers har sedan lång tid tillbaka befunnit sig högst upp på tronen i League Two. Under våren har klimatvurmarna vänt sig mot energisparläge som räckt till säkrad uppflyttning, men med bristande motivation räcker det inte långt mot ett i sin tur högmotiverat Swindon. Värdföreningen har två poäng upp till playoff och på County Ground är det onekligen läge att vända sig mot klyschan att motivation slår klass. Ettan är en fin spik på mindre system, i sällskap av krysset är vi hemma på de större.

10. Liverpool - Villarreal 1
Liverpool inleder onsdagens bataljer med att välkomna succélaget Villarreal till Anfield. Den gula ubåten har på imponerande vis slagit ut både Juventus och Bayern München, men här tror vi att Emerys gäng stöter på sina övermän. De rödklädda engelsmännen är en monstruös maskin hemma i hamnstaden där derbysegern mot Everton gav Klopps mannar en boost inför vad som komma skall denna lillördag. Kort vila i benen och högt procentuellt förtroende är faktorer att överväga, men Liverpool ska samtidigt vara minst ett nummer för stora för spanjorerna. Ettan lämnas på egna ben trots hög streckning.

11. Atalanta - Torino X
Atalanta är en annan favorit som ges stort förtroende av tipparna, men till skillnad från exempelvis Liverpool anser vi inte det som befogat. La Dea har inte levt upp till förväntningarna så här långt och med tre förluster på de fyra senaste pekar formkurvan ner i källaren. Vill det sig riktigt illa kan de blåsvarta dessutom tvingas klara sig utan Ilicic, Tolói, Malinovskyi och Maehle denna afton. Då är det läge att dra öronen åt sig. Torino trivs som absolut bäst mot topplagen där Juric taktiskt skickliga manskap inte sällan levererar iögonfallande prestationer. Belotti är ett avbräck men Tjurarna ska ändå kunna bjuda upp till pastavals i Bergamo. Alla tecken och skrälljobb!

12. Bologna - Inter 2
För inte längesedan såg Inter ut att darra på manschetten i striden om Scudetton. Fem raka tävlingssegrar har däremot satt Nerazzurri i pole position till guldet framför näsan på Zlatans Milan. Simone Inzaghis adepter agerar med pondus just nu och ett Bologna som inte har något att spela för ska anses vara en lämplig uppgift trots bortaplan. Svanberg med kumpaner är normalt en kraft att räkna med på egen mark, men i pastastöveln görs inte ofta några större ansträngningar för att beröva ett titeljagande lag dess chanser. Värdet kan diskuteras men tvåan är icke desto mindre en vettig spik.

13. Fiorentina - Udinese X
Fiorentina är däremot en favorit vars procentuella förtroende bör ifrågasättas. Uttåget ur Coppa Italia slog hårt mot Violas självförtroende och efterföljande ligaförlust mot Salernitana var inte mycket att skriva hem om. Trots det tröstas värdarna av blint förtroende från svenska folket, något som omgående ska synas. Udinese kan spela avslappnat på Artemio Franchi och med en viss Deulofeu går det onekligen att såra ett ofta framtungt Fiorentina på deras egen arena. Kraftigt vänstervriden streckning borgar för heltäckningsmatta redan på mindre system.Kupongens kassaskåp
Liverpool
Liverpool är en våldsam urkraft hemma på Anfield och Klopp har mängder av matchvinnare att använda sig av mot Villarreal. Spanjorerna har ett underläge att försöka vända på inför returen.

Varningens finger!
Torino
Atalanta har inte rosat marknaden mot slutet och går inte säkra mot ett Torino som trivs ypperligt mot topplagen. Högersidan ska finnas med till varje pris.

144 rader
1. Man. City - Real Madrid 1
2. Kalmar - IFK Norrköping 1
3. Örebro - Halmstad 2
4. Swansea - Bournemouth 12
5. Fulham - Nottingham x2
6. Sunderland - Rotherham x2
7. Fleetwood - Sheffield W. 2
8. Portsmouth - Wigan x2
9. Swindon - Forest Green 1
10. Liverpool - Villarreal 1
11. Atalanta - Torino 1x2
12. Bologna - Inter 2
13. Fiorentina - Udinese 1x2

864 rader
1. Man. City - Real Madrid 1
2. Kalmar - IFK Norrköping 1
3. Örebro - Halmstad 2
4. Swansea - Bournemouth 12
5. Fulham - Nottingham 1x2
6. Sunderland - Rotherham x2
7. Fleetwood - Sheffield W. x2
8. Portsmouth - Wigan x2
9. Swindon - Forest Green 1x
10. Liverpool - Villarreal 1
11. Atalanta - Torino 1x2
12. Bologna - Inter 2
13. Fiorentina - Udinese 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto