Europatipset Tips Tisdag 29/3

Publicerad på 28 Mar 2022 - 14:23

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Mar 2022 - 14:23

Landslagsfotbollen dominerar fortsatt kupongerna och tisdagens Europatips är inget undantag. Drösvis med landskamper av vänskaplig karaktär ska synas i sömmarna, men först inleds det hela med Sveriges ödesmatch mot Polen. Därutöver finns också det afrikanska VM-kvalet med på ett hörn när vi som vanligt jagar 13 rätt. Let’s go!

TV: Jackpot när Sveriges VM-öde avgörs!


Spelstopp: 20:441. Polen - Sverige X

Nu ska det avgöras om vårt svenska landslag tar sig hela vägen till Qatar. På andra sidan i detta playoff står nu ett Polen som Sverige besegrade så sent som i EM i fjol. Räkna därför med stor revanschlust hos Robert Lewandowski och company, som dock ser ut att få klara sig utan Marseille-strikern Milik (skadad). Ett tungt avbräck för de rödvita såklart. Janne Anderssons manskap övertygade visserligen inte mot Tjeckien senast, men med Zlatan tillbaka från avstängning finns det ett intressant ess i rockärmen hos Blågult. Hjärtat vill såklart inleda från höger, men hjärnan tycker att det är bäst att täcka hela brädet.


2. Portugal - Nordmakedonien 1

Vilken häftig skräll vi fick bevittna i den förra rundan av detta playoff. Nordmakedonien slog som bekant ut självaste Europamästarna Italien vilket såklart fick de rödgula att fira hejvilt. Men trots den häftiga skrällen blir det troligtvis inget världsmästerskap för Alioski och hans adepter. Portugal kommer troligen att vara extra vaksamma efter besökarnas bragd senast och Cristiano Ronaldo och hans adepter lär därför inte ge bort något gratis i Porto denna tisdag. Ettan agerar utgång, men finns stålar kan krysset, som har fin rensarpotential, gott sällskapa.


3. Algeriet - Kamerun 1

Algeriet gjorde jobbet i Limbe senast där anfallsstjärnan Islam Slimani agerade hjälte med matchens enda mål. Då returmötet spelas i Algeriet är det högst troligt så att värdnationen säkrar ett VM-avancemang denna tisdag. De grönvita är på det stora hela starkare än Kamerun, som kommer få svårt att vända på 0-1-underläget på Stade Mustapha Tchaker. Men av respekt för att besökarna trots allt kom trea i vinterns AFCON bör krysset inkluderas bredvid den överstreckade ettan. 1X.


4. Marocko - DR Kongo 1

Marocko lyckades inte vinna i Kinshasa efter bland annat en straffmiss från Ryan Mmaee. De rödklädda ges dock en ny möjlighet att sätta spiken i kistan i Casablanca. Besökarnationen stod upp tappert senast, men dessvärre drog viktige försvararen Glory Ngonda på sig ett rött kort i slutskedet av matchen och saknas således i returen. Med tanke på den tydliga klasskillnaden mellan lagen är det svårt att föreställa sig att marockanerna går bort sig igen. Den troliga singlas.


5. Tunisien - Mali 2

Tunisien var en av de stora besvikelserna i AFCON då nationen åkte ut mot Burkina Faso redan i kvartsfinalen. Wahbi Khazri och company har varit ojämna de senaste åren och kan få problem mot ett klurigt Mali. Besökarna föll i hemlandet senast, mycket på grund av en tidig utvisning på backen Sissako som därmed är avstängd här. Men Brighton-stjärnan Yves Bissouma och övriga gäster ska med det sagt inte räknas bort i den andra ronden. Denna batalj blir troligen jämnare än vad strecken säger, så fint värde i öst är tvåan en tänkbar chansspik i jakten på storkovan!


6. Nederländerna - Tyskland 1

Tyskland är inte samma landslag som i början och mitten av 2010-talet. Die Mannschaft känns mer mänskliga än på länge. De vitsvarta övertygade inte alls mot Israel häromsistens och kan få stora bekymmer i Amsterdam där ett skickligt Nederländerna väntar. Värdarna trivs bra i tulpanernas rike där de gjorde fyra mål och avfärdade Danmark i lördags. Ställer Oranje upp med en lika stark startelva som senast vinner de troligen igen. Bra spiketta till trevligt värde.


7. Turkiet - Italien 2

Turkiet slogs inte helt oväntat ut från VM-playoffet där ett starkare Portugal var numret större. Turkarna befinner sig just nu långt från de fornstora dagarna då Stefan Kuntz landslag har dalat rejält de senaste åren. Italien misslyckades dock också kapitalt senast när Nordmakedonien chockade hela fotbollsvärlden. Gli Azzurri tunga förlust innebär att de inte kommer att få resa till Mellanöstern senare i år. Men trots risk för att den stora besvikelsen hänger kvar hos Mancinis besökare är värdet på högersidan för bra för att blunda för. Håll tummarna för att Italien söker upprättelse och kör över ett för tillfället iskallt hemmalag i ren frustration. Spiktvåa.


8. Wales - Tjeckien 1

Tjeckien dras som bekant med stora skadebekymmer, framför allt i de främre leden vilket föranledde att Tomás Soucek och hans landsmän inte lyckades näta mot Sverige senast. Då denna landskamp är av vänskaplig karaktär skvallrar spåkulan om att förbundskapten Silhavy kostar på sig att ge många reserver chansen i Cardiff denna tisdag. Wales slog som bekant ut Österrike från VM-kvalet efter stor briljans från superstjärnan Gareth Bale. Drakarna känns därmed på gång och ska ses med god chans att ånyo segra i hemlandet. Ettan plitas därför ned först, men med tanke på den höga streckprocenten till vänster kan det vara klokt att låta krysset ackompanjera.


9. England - Elfenbenskusten 1

Gareth Southgate laborerade ordentligt med den engelska startelvan senast då bland annat framtidsnamn som Ben White och Mark Guehi fick chansen från start mot Albanien. Denna tisdag kommer Guehis lagkamrat i Crystal Palace, Wilfried Zaha och hans landsmän från Elfenbenskusten på besök. Three Lions är inte helt oväntat stora oddsfavoriter på Wembley, men ivorianernas spets bör med det sagt inte underskattas. Gästerna stod upp bra mot de regerande världsmästarna Frankrike senast och kan absolut få med sig ett oavgjort resultat från den engelska nationalarenan. Ettan först, krysset sen.


10. Spanien - Island 1

Island har inte alls samma fighting spirit som under Lasse Lagerbäcks tid då öborna radade upp skrällar mot diverse europeiska jättar. Det var då och nu är nu – därför är det nog inte någon idé att hoppas på någon storskräll när Luis Enriques passningsskickliga spanjorer står på andra sidan. La Roja är experter på att luckra upp lågt stående försvar och vi kommer troligtvis att få se kattens lek med råttan denna kväll. Det är absolut inte lönt att slösa några tecken här – fram med spikpistolen och skjut in ettan som är kupongens säkraste spik!


11. Irland - Litauen X

Irland gjorde en fin match mot Belgien häromsistens. Nämnas bör dock att belgarna ställde upp med en sämre elva än vanligt då Roberto Martínez sonderar terrängen inför VM. Värdarna är som bäst när de kan stå lågt mot skickligare nationer, men så fort de grönvita förväntas diktera villkoren är de inte alls lika konkurrenskraftiga. Litauen kommer sannolikt att parkera bussen ute på den brittiska ön vilket bäddar för en målsnål tillställning. Att gästerna lyckas få med sig minst ett kryss är inte alls otänkbart – smeta på fullt och jobba högersida till låg procent!


12. Nordirland - Ungern X

Ungern har ett intressant landslag vilket de inte minst visade under EM där gulasch-skaparna bland annat tog poäng mot Tyskland och Frankrike. Med stjärnor som Szoboszlai och Szalai i de offensiva leden är besökarna alltid giftiga framåt. Nordirland besitter ett högt defensivt kunnande, men kan dock stå för platta insatser emellanåt. Som när Jonny Evans och company föll mot Bulgarien i VM-kvalet. Utgå från mitten i vad som troligtvis blir en jämn duell, men då värdet ser ut att lägga sig i österled bör tvåan sällskapa om finanserna tillåter.


13. Österrike - Skottland 2

Österrike har inte gått att känna igen den senaste tiden. Alpnationen föll tungt mot Wales i playoffet och kommer därmed inte medverka i VM i Qatar senare i år. Med tanke på den stora besvikelsen senast är det ytterst tveksamt att de rödvita mönstrar en stark elva denna tisdag, speciellt med tanke på att många av värdnationens bärande spelarna matchats flitigt i sina klubblag under våren. Skottland vänta ett tag till på att få spela en avgörande playoff-match mot Ukraina och bör således vara mer motiverat då formen ska slipas till. Har Andy Robertson och övriga skottar vaknat på rätt sida av sängen kan de mycket väl stå som vinnare här. X2 är ett fint drag!


Kupongens kassaskåp

Spanien

Luis Enriques tiki-taka-gäng var visserligen illa ute mot Albanien senast, men La Roja löste till slut en seger och lär vara betydligt mer påkopplat denna gång. Ett för tillfället blekt Island räcker knappast till på den Iberiska halvön. Ettan är odiskutabel!


Varningens finger!

Litauen

Irland förväntas föra denna match mot Litauen, något som öborna inte brukar vara speciellt bekväma med. Spåkulan skvallrar om en målsnål tillställning som mycket väl kan sluta med att de underbetrodda besökarna drar det längsta strået. Jobba in skrälltvåan till fin procent!144 rader
1. Polen - Sverige 1x2
2. Portugal - Nordmak. 1x
3. Algeriet - Kamerun 1x
4. Marocko - DR Kongo 1
5. Tunisien - Mali 2
6. Nederländ. - Tyskland 1
7. Turkiet - Italien 2
8. Wales - Tjeckien 1x
9. England - Elfenben. 1
10. Spanien - Island 1
11. Irland - Litauen 1x2
12. Nordirland - Ungern x
13. Österrike - Skottland x2


864 rader
1. Polen - Sverige 1x2
2. Portugal - Nordmak. 1x
3. Algeriet - Kamerun 1x2
4. Marocko - DR Kongo 1
5. Tunisien - Mali 2
6. Nederländ. - Tyskland 1
7. Turkiet - Italien 2
8. Wales - Tjeckien 1x
9. England - Elfenben. 1x
10. Spanien - Island 1
11. Irland - Litauen 1x2
12. Nordirland - Ungern x2
13. Österrike - Skottland x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto