Europatipset Tips Tisdag 5/4

Publicerad på 4 Apr 2022 - 15:25

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Apr 2022 - 15:25

Tisdagens Europatips innehåller 4,5 miljoner i jackpot och inleds av två sprakande kvartsfinaler från Champions League. Vi väljer faktiskt att spika i båda dessa tillställningar för att spara garderingar till de svårnavigerade fighterna från England. The Championship och League One tar kupongen i mål!

TV: Champions League och jackpot ikväll!
Spelstopp: 20:441. Manchester City - Atlético Madrid 1

Två motpoler ställs mot varandra på Etihad Stadium där Manchester City och Atlético Madrid går i klinch. Diego Simeone har tidigare gjort sig känd som en coach med defensiv prägel och när världens kanske allra bästa lag står på andra sidan behöver argentinaren tillämpa denna sida. Frågan är dock om det räcker? Madrassmakarnas försvarsspel har inte varit att känna igen under säsongens gång och i Eastlands råder det inget tu tal om att de rödvita slår ur underläge. City har frågetecken för Dias samtidigt som Walker är avstängd, men i övrigt kan Guardiola mönstra bästa möjliga lag. Ettan singlas till godkänd procent!


2. Benfica - Liverpool 2

Benfica var rejält nederlagstippade mot Ajax men lyckades ändå kravla sig vidare. Rutin, defensiv soliditet och spets i Darwin Núnez var faktorer som tog portugiserna vidare, men vi tror inte att det räcker mot Liverpool. Engelska lag passar normalt de portugisiska illa och gästernas sanslöst höga tempo bör bli svårt för Benfica att anpassa sig till. Jürgen Klopp förfogar över världsklasspelare på samtliga positioner och vi blir faktiskt inte förvånade om de rödklädda avgör dubbelmötet redan här. Trots hög procent är tvåan en spik att luta sig mot. Det finns bättre skrällägen på annat håll.


3. Millwall - Swansea 2

Vi lämnar Champions League därhän och riktar istället fokus mot The Championship. Millwall fick med sig 2-2 från den viktiga matchen mot Luton och Lejonen är således fortfarande med i kampen om playoff-platserna. Swansea kan tyckas vara en lämplig opponent då walesarna inte har något att spela för, men vi vill ändå höja ett varningens finger för de tillresta. 4-0-segern mot Cardiff var ett styrkebesked som hette duga och Svanarna är definitivt kapabla att upprepa bedriften på The Den. Ettan ska med men när den överstreckas är det tvåan som är av yppersta vikt. Gubben (etta-tvåa) är ett klokt val.


4. Peterborough - Luton X

Luton har stått för en enastående säsong och har en playoff-plats i egna händer inför avslutningen. Mot slutet har Hattmakarnas prestationer med det sagt svajat mellan högt och lågt och när tvåan vandrar upp en bra bit över 60 procent är det läge att dra öronen åt sig. Peterborough kämpar febrilt i bottenstriden och ska knappast undervärderas som de görs av tipparna. The Posh är ett dugligt lag hemma på Weston Homes Stadium och för alla kuponger som har de stora pengarna i siktet är alla tecken att föredra.


5. Preston - Blackpool 1

Mittenmöte från Deepdale där varken Preston eller Blackpool har någonting att spela för. För mycket skiljer upp till topp 6 för att hoppas på playoff, men å andra sidan behöver ingen av aktörerna oroa sig för att bli indragna i bottenstriden. En böljande tillställning är därför att vänta och vi lockas framför allt av ettan till jämna streck. Preston har presterat imponerande 6-9-3 i egen borg och mot ett Blackpool som inte trivs nämnvärt på resande tass – fyra segrar på 17 försök är dystra siffror – finns god chans till tre poäng för The Lilywhites. Ettan spikas upp till 50 procent.


6. Reading - Stoke 1

Readings primära uppgift i bottenmötet med Barnsley var att inte förlora. Paul Inces mannar hamnade förvisso i underläge, men med mindre än tio minuter kvar tryckte The Royals in 1-1 och behöll avståndet på fem poäng ner till giljotinen. Spelmässigt var värdarna det bättre laget och kan en spelare som Lucas Joao hitta rätt denna afton får Stoke en tuff uppgift framför sig. The Potters ståtar med två raka segrar men har samtidigt inte mycket att spela för då playoff runnit gästerna ur händerna. Bortagräs är inte de rödvitas melodi och när strecken ser ut att spridas ut jämnt gillar vi att ta ställning. Ettan testas på egna ben.


7. Sheffield United - QPR X

Sheffield Uniteds vansinniga formtåg har spårat ur och inför veckans omgång är The Blades utanför playoff-platserna. Kunnandet finns för att ta sig tillbaka dit, men mot ett Queens Park Rangers som har samma ambition vågar vi inte lita på en övervärderad etta. Värdarna dras med skadebekymmer och QPR trivs dessutom i den här typen av uppgifter. Att ligga lågt och ställa om på spelare som Dykes, Chair och Austin passar The Hoops utmärkt och när högersidan skapar korsdrag bland kuponghögarna går det inte att blunda. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


8. Bolton - Portsmouth 1

Sista chansen-karaktär råder över drabbningen på University of Bolton Stadium där både Bolton och Portsmouth har elva poäng upp till playoff. Seger är således ett måste för att haka på topp 6 och vi har ingen anledning att inte tro på en svängig drabbning. Bolton har fått med sig för få poäng sett till vad spelet lovat och Portsmouth får bland annat se upp med lirare som Afolayan och Kachunga som besitter stort kunnande. Pompey sätter i sin tur stor tro till målskytten Harness som kan sänka Johan Elmanders gamla lag på egen hand. Gubben (etta-tvåa) är ett givet val med rådande förutsättningar i åtanke.


9. Cambridge United - Wycombe 2

Newcastles banemän i FA-cupen, Cambridge United, har inte visat samma spets i ligaspelet som i världens äldsta turnering. En placering i ingenmansland är att vänta, men ska något sägas till universitetsgrabbarnas fördel är det att de trivs bra på egen mark. Wycombe jagar i sin tur playoff och kan The Chairboys hitta upp i ansenlig nivå denna tisdag får Cambridge slita ordentligt för att få med sig poäng. Tvåan blir med det sagt hårt betrodd och här är det inte fel att överväga garderingar på större system. Den lågt streckade ettan lockar mest i ett senare skede.


10. Fleetwood - Lincoln X

Ångestladdad fight från Highbury Stadium där Fleetwood ska mäta svärd med Lincoln. Ingen av aktörerna har sitt på det torra vad gäller nytt kontrakt och värst är utgångsläget för de förstnämnda. Fleetwood har bara två poäng ner till nedflyttningsstrecket och har knappast råd att torska denna kamp om de har för avsikt att säkra ny biljett i League One under våren. Lincoln är i sin tur åtta poäng före värdarna i tabellen och känslan är att gästerna inte är missnöjda om de åker hem med en poäng. Krysset först, ettan sedan.


11. Morecambe - Oxford United X

Oxford United besitter hela League Ones bästa offensiv. 74 gjorda mål på 40 matcher är överlägset bäst i serien, men det är också siffror som svenska folket inte missar. Tvåan blir väldigt hårt ansatt när pågarna från universitetsstaden reser till Globe Arena för att tampas med Morecambe. De hemmahörande har släppt in 79 (!) mål så här långt och det är således inte svårt att förstå varför de parkerar in under nedflyttningsstrecket. Här tror vi dock att Morecambe ska kunna stå för en bättre prestation än vad streckningen vittnar om. 3-0-segern senast mot Burton var ett steg i rätt riktning och när vänstersidan dryper av värde är det inte läge att tänka två gånger. Alla tecken och injobb av vänstersidan är rätt väg att gå.


12. Wigan - Accrington Stanley 1

Wigan har högst poängsnitt av samtliga lag i League One och faktum är att The Latics har förstaplatsen i egna händer om de sköter sina kort rätt under våren. Ett mer eller mindre utcheckat Accrington Stanley ska anses vara en lämplig uppgift hemma på DW Stadium, men ettan streckas därefter. Bishop, Pell och Leigh är några av gästernas skickliga lirare i offensiven som Wigan får fullt sjå att hantera. När strecken sitter som de gör är det inte fel att få med åtminstone ett rensande kryss.


13. AFC Wimbledon - Charlton 1

Goda råd börjar bli dyra för AFC Wimbledon som har fyra poäng upp till säker mark. I dagarna avgick Mark Robinson från sin tränarpost och det är upp till nye Mark Bowen att rädda den anrika klubben kvar i tredjedivisionen. En effekt på en ny röst ska inte räknas bort och mot ett Charlton som inte har något att spela för gillar vi faktiskt värdarnas segerchans. Gästerna parkerar in i mittens rike och såg inte särskilt inspirerade ut i helgen när de fick 1-2 i nacken mot Lincoln. Vi chansspikar ettan till trevlig procent!


Kupongens kassaskåp

Liverpool

Benfica tog sig överraskande vidare mot Ajax, men det var i ärlighetens namn med en stor skopa tur. Liverpool är ett par resor svårare och här står tvåan stadigt allena.


Varningens finger!

Peterborough

Luton har blandat och gett mot slutet och går inte säkra mot ett Peterborough i desperat poängbehov. The Posh har sprattlat till på egen mark och ska inte räknas bort till fint värde. Alla tecken ska med.144 rader
1. Man City - A.Madrid 1
2. Benfica - Liverpool 2
3. Millwall - Swansea 12
4. Peterborough - Luton 1x
5. Preston - Blackpool 1
6. Reading - Stoke 1
7. Sheffield U - QPR 1x2
8. Bolton - Portsmouth 12
9. Cambridge - Wycombe 2
10. Fleetwood - Lincoln x
11. Morecambe - Oxford 1x2
12. Wigan - Accrington 1x
13. AFC Wimble. - Charlton 1


864 rader
1. Man City - A.Madrid 1
2. Benfica - Liverpool 2
3. Millwall - Swansea 12
4. Peterborough - Luton 1x2
5. Preston - Blackpool 1
6. Reading - Stoke 1
7. Sheffield U - QPR 1x2
8. Bolton - Portsmouth 12
9. Cambridge - Wycombe 12
10. Fleetwood - Lincoln 1x
11. Morecambe - Oxford 1x2
12. Wigan - Accrington 1x
13. AFC Wimble. - Charlton 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto