Europatipset Tips Torsdag 10/3

Publicerad på 9 Mar 2022 - 16:07

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Mar 2022 - 16:07

Torsdagens Europatips ser oerhört spännande ut på förhand. Kupongen, som innehåller en jackpot på 4 miljoner kronor, inleds av Premier League innan det är dags att vända blickarna ut över kontinenten. Åttondelsfinaler från Europa League och Europa Conference League står för resterande underhållning!

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!


 



Spelstopp: 18:44



1. Norwich - Chelsea 2

Chelsea ser ut att bli kupongens största favorit, men det anser vi är befogat. Bortaplan är en faktor att ha i åtanke men samtidigt är Norwich helt under isen just nu. Kanariefåglarna håller inte Premier League-nivå ur någon synvinkel och senast fallerade defensiven i sexpoängsmatchen mot Brentford. Chelsea körde i sin tur över Burnley med 4-0 efter att James och Havertz haft lekstuga. Det kan duon mycket väl ha denna afton också och när Lukaku och Werner dessutom vill ha en del av kakan orkar Norwich inte stå emot. Tvåan spikas trots skyhög streckning.


2. Leeds - Aston Villa 1

Desto jämnare lär bataljen på Elland Road bli. Leeds stod för en klart förbättrad insats i Jesse Marschs debut mot Leicester, men Påfåglarna fick ändå snopet se sig slagna med 0-1. De vitklädda presterade med det sagt en bra bit över 2,5 i xG - förväntade antal mål - och kan de komma upp i samma nivå mot Aston Villa är mycket vunnet. Steven Gerrards adepter fick proppen ur mot Southampton (4-0) där det dock ska resas rejäla frågetecken för The Saints insats. Lika enkelt kommer det inte att bli i West Yorkshire och när strecken ser ut att landa där de ska lockas vi av att ta ställning. Ettan och dess smygvärde är en fräck chansspik.


3. Southampton - Newcastle 1

Southampton kom inte alls upp i nivå mot Aston Villa (0-4) där Salisus frånvaro i backlinjen var påtaglig. Mittbacken är ett frågetecken även inför mötet med Newcastle, men hemma på St Mary’s ska The Saints kunna stå för en betydligt bättre insats. Bara en förlust i egen borg är urstarka papper och Newcastle behöver åstadkomma något alldeles extra för att få med sig poäng härifrån. Skatorna har 5-1-0 på de sex senaste, men med frågetecken för Fraser och Saint-Maximin samt bekräftade bortfall i Trippier och Wilson gillas den sunt streckade ettan. Gästerna har fått med sig för många poäng sett till hur spelet sett ut, här tar springandet slut. Ettan singlas.


4. Wolverhampton - Watford X

Verkligheten tycks ha hunnit ikapp Wolverhampton. Tre raka förluster är i paritet med Vargarnas underliggande siffror där offensiven är blek samtidigt som defensiven räddats av en sylvass José Sá. Förstaslipsen kan dock inte fortsätta ordna poäng på egen hand och när ettan springer iväg är det läge att dra öronen åt sig. Watford har inte rosat marknaden under säsongen men kommer från två starka insatser mot Manchester United och Arsenal. Lyckas Roy Hodgson lotsa sina mannar till en solid defensiv insats samtidigt som Dennis har en bra dag i de främre leden är högersidan långt ifrån otänkbar på Molineux. Börja där och ta med alla tecken på större system.


5. Atalanta - Bayer Leverkusen 1

Vi lämnar Premier League därhän och riktar istället fokus mot åttondelsfinalerna från Europa League. Atalanta tog sig lekande lätt förbi Olympiakos i föregående runda och när La Dea har sin dag är de en utmanare om titeln i denna turnering. Truppläget är dock ansatt - Zapata och Ilicic väntas missa denna uppgift - vilket får oss att ställa oss frågande till ettans hårda streckning. Bayer Leverkusen spelade i helgen 1-1 med mersmak mot Bayern München och i början av februari slog gästerna Dortmund med 5-2 på främmande gräs. Kunnandet är skyhögt och även om Demirbay och Schick saknas vill vi göra plats för den lågt streckade tvåan. Gubben (etta-tvåa) är ett vettigt val.


6. Braga - Monaco 1

Spännande åttondelsfinal från Portugal där känslan är att såväl tippare som oddsmakare övervärderar Monaco. Prestationerna har inte lyfts sedan tränarbytet i januari och de rödvita gästerna förlitar sig alldeles för mycket till dagshumöret hos Ben Yedder. Har anfallaren en av sina sämre dagar får monegaskerna problem med Braga. Ärkebiskoparna vände ett prekärt utgångsläge (0-2) till avancemang mot Sheriff Tiraspol i egen borg där värdarna är erkänt starka. Bröderna Horta och Medeiros är tre lirare som kan vända ut och in på ett Monaco som inte trivs på resande fot. Ettan är ett fräckt singelstreck!


7. Rangers - Crvena Zvezda X

Rangers stod för den kanske största sensationen när de i föregående omgång slog ut Dortmund över två möten. Skottarna visade upp en sagolikt vass effektivitet i omställningarna, men när Crvena Zvezda kommer på besök är det istället värdarna som förväntas föra matchbilden. Då finns inte samma trivselfaktor, något inte minst Malmö FF bevisade, och här vill vi varna för gästerna. Dejan Stankovic förfogar över en svårslagen maskin som kör över allt inhemskt motstånd och här ska serberna kunna bjuda upp till dans. Ettan skenar iväg och behöver omgående uppbackning hela vägen.


8. Vitesse - Roma 1

Roma hakar sig fram i såväl liga- som Europaspel, men det är knappast på imponerande vis. Två raka hållna nollor i Serie A är till José Mourinhos belåtenhet, men att spika ett övervärderat bortalag görs inte utan vidare. Vitesse imponerade när de vände 1-2 till totalt 3-2 mot Rapid Wien och holländarnas vassa omställningsspel bör komma väl till hands denna afton. Openda, Baden Frederiksen och Grbic är bara några av lirarna som kan såra italienarna på egen hand. I en förmodat målrik tillställning lämpar sig gubben (etta-tvåa) utmärkt.


9. Bodö/Glimt - AZ Alkmaar 2

Frågetecken restes för Bodö/Glimts eventuella svårigheter mot Celtic då norrmännen inte var i säsong. Kritikerna fick snabbt svar på tal. B/G körde över skottarna med totalt 5-1 och det är hög tid att ta den lilla klubben från norra Norge på allvar. Solbakken, Saltnes och Pellegrino är bara några av namnen som sticker ut i ett välfungerande kollektiv och här får AZ Alkmaar se upp. Jesper Karlsson och company har gått vrålstarkt hemma i tulpanriket under en längre period, men konstgräs och bitande kyla i Bodö blir något annat än vad de rödvita är vana vid. Tvåan först, ettan sedan.


10. Leicester - Rennes 2

Leicester följde upp 2-0-segern mot Burnley med att halvera siffrorna mot Leeds, men det var på det berömda. Leeds hade flera bud på mål i matchen och Brendan Rodgers försvarsspel ser fortfarande inte ut att ha förbättrats. Truppläget är dessutom ansatt och mot ett välorganiserat och skickligt Rennes är vi inte lockade av den överstreckade ettan. Les Rennais besitter en av Ligue 1:s starkaste defensiver och att ligga lågt för att sedan spela på omställningar kommer passa fransmännen utmärkt på King Power Stadium. Allt värde sitter till höger, avslag på ettan.


11. Marseille - Basel X

Marseille och övervärdering är ett vanligt förekommande fenomen när det handlar om poolspel. Inget undantag denna torsdag. Les Olympiens hade inga problem med att ta sig förbi Qarabag i föregående runda, men här blir det tuffare emot för värdarna som är segerlösa i de tre senaste ligamatcherna. Basel trivs med den förväntade matchbilden på Vélodrome där spelare som Esposito, Szalai och Stocker bör komma till sin rätt. Marseille har en tendens att gå bort sig när de förväntas föra matchbilden och ettan är ingen favorit att hålla i handen. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


12. PSV Eindhoven - FC Köpenhamn 1

FC Köpenhamn har återstartat Superligaen med tre raka segrar och totalt 7-0 i målskillnad. Supertalangen Roony Bardghji gör stor succé och fortsätter han på inslagen väg väntar en större klubbadress redan i sommar. Svensken och hans kamrater har dock åkte på en mardrömslott då PSV väntar i Eindhoven. De rödvita har flera namn på skadelistan, men när startelvan trots det väntas innehålla herrar som Gakpo, Zahavi, Madueke och Götze råder det inget tu tal om att FCK får finna sig i att slå ur underläge på Philips Stadion. Trolig etta, krysset kan övervägas med hänsyn till värdet.


13. Partizan - Feyenoord 2

FK Partizan stod för två fina insatser när de besegrade Sparta Prag i båda mötena från föregående runda. Speciella målskytten Ricardo Gomes blev stor matchhjälte i returen med sin doppietta, men anfallaren drog också på sig ett rött kort som gör att han är avstängd här. Det är ett enormt tapp för serberna. Feyenoord saknar i sin tur både målkungen Til och Wålemark på grund av samma orsak, men gästernas truppbredd är övermäktig Partizans dito. Holländarna har fler strängar på sin lyra och håller sig tvåan runt 40 procent är det en fin spik.


Kupongens kassaskåp

Chelsea

Det är slutlekt för Norwich som ser ut som ett The Championship-lag ur alla aspekter. Chelsea körde över Burnley senast och tar ytterligare en komfortabel trea på Carrow Road.


Varningens finger!

Rennes

Att ligga lågt och ställa om är Rennes specialitet. När Leicester dessutom har problem i de bakre leden är högersidan en mustig sådan. X2 gillas starkt!



144 rader
1. Norwich - Chelsea 2
2. Leeds - Aston Villa 1
3. Southamp. - Newcastle 1
4. Wolves - Watford x2
5. Atalanta - Leverkusen 12
6. Braga - Monaco 1
7. Rangers - Crvena Z. 1x2
8. Vitesse - Roma 12
9. Bodö/Glimt - AZ Alk. 2
10. Leicester - Rennes x2
11. Marseille - Basel 1x2
12. PSV - FC Köpenhamn 1
13. Partizan - Feyenoord 2


864 rader
1. Norwich - Chelsea 2
2. Leeds - Aston Villa 1
3. Southamp. - Newcastle 1
4. Wolves - Watford 1x2
5. Atalanta - Leverkusen 12
6. Braga - Monaco 1
7. Rangers - Crvena Z. 1x2
8. Vitesse - Roma 12
9. Bodö/Glimt - AZ Alk. 12
10. Leicester - Rennes x2
11. Marseille - Basel 1x2
12. PSV - FC Köpenhamn 1x
13. Partizan - Feyenoord 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto