Europatipset Tips Torsdag 14/4

Publicerad på 13 Apr 2022 - 16:00

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Apr 2022 - 16:00

Skärtorsdagens Europatips står för dörren och högtiden till ära blir kupongen ett tvådagarsäventyr. Returmötena från Europa League och Europa Conference League äger rum under torsdagsaftonen och under långfredagen riktas fokus mot The Championship och Allsvenskan. Häng med!

TV: Spännande matcher på veckans Europatipset!Spelstopp: 18:441. Atalanta - RB Leipzig 2

Kupongen inleds i Bergamo där det råder dödläge efter det första mötet mellan Atalanta och RB Leipzig. 1-1 slutade tillställningen på Red Bull Arena och sett till matchbilden var det ett rättvist resultat. Atalanta har gått knackigt i Serie A med två raka förluster och italienarnas ihåliga defensiv tror vi kommer innebära en nackdel i denna retur. RB Leipzig agerade med pondus i helgens 3-0-seger mot Hoffenheim och mängder av potentiella matchvinnare att tillgå i de främre leden. Nkunku och Olmo är några av dessa och vi blir inte förvånade om duon fäller avgörandet på Gewiss Stadium. Tvåan gillas starkt när strecken ser ut att landa där de ska. Spik!


2. Barcelona - Eintracht Frankfurt 1

Eintracht Frankfurt stod upp oväntat bra mot Barcelona hemma i flygplatsstaden. Oliver Glasners mannar förtjänade 1-1 i ryggsäcken inför returen på Camp Nou, men det blir samtidigt ohyggligt svårt att stå upp lika bra i Katalonien. Barcelona är en urkraft i den egna borgen och det går sannerligen ingen nöd på värdarnas form. Blaugrana går fram som en ångvält i ligaspelet och över 90 minuter blir Xavis adepter övermäktiga i den egna borgen. Ettan streckas benhårt, men vi tycker att det finns bättre skrällägen på annat håll. Håll för ögonen och spika ettan.


3. Lyon - West Ham X

Tight tillställning att vänta i Frankrike där Lyon och West Ham brakar samman. Aktörerna delade på äran i det vändande mötet där engelsmännen ska vara mest tillfreds med 1-1. Detta då Cresswell såg rött och tvingade sina lagkamrater att slita ont i 45 minuter. Vänsterbacken är således avstängd här men det ska inte spela alltför stor roll. Dugliga ersättare finns och med Jarrod Bowen tillbaka i gott slag ska West Ham absolut inte räknas bort på Groupama Stadium. Lyon har en hädisk säsong i ryggsäcken och ska knappast vara uppe och nosa över 55 procent. X2 inleder till fin procent.


4. Rangers - Braga 1

Spelmässigt stod Rangers för en bra insats borta mot Braga, men noll avslut på mål vittnar samtidigt om att skottarna hade problem att konkretisera sitt jämbördiga bollinnehav. Större dominans är att vänta hemma på Ibrox där publiken väntas bära fram sina lirare till en stark insats. Braga är dock ett lag som inte ska underskattas. Med skicklige spjutspetsen Ricardo Horta att förlita sig till är Ärkebiskoparna tillräckligt duktiga för att kunna såra Rangers via omställningar. Ettan inleder men den lågt streckade tvåan får gärna ta plats på större system.


5. Roma - Bodö/Glimt X

Infekterad retur att vänta i den eviga staden. Efter slutsignalen i den första akten brakade helvetet lös i spelartunneln vilket bland annat lett till repressalier för Kjetil Knutsen. Tränaren ser inte ut att få leda sitt Bodö/Glimt på Olimpico, men så som gästerna agerat i tidigare bataljer med Roma ska de kunna göra bra ifrån sig även utan sin tränare. Roma tappade 1-0 till 1-2 i Norge och tog totalt bara en poäng mot samma opponent i gruppspelet av Europa Conference League. När ettan sticker över 75 procent väljer vi att dra öronen åt oss. Alla tecken och skrälljobb är en rolig väg att gå.


6. PSV Eindhoven - Leicester 1

Brendan Rodgers och dennes Leicester fick nöja sig med 0-0 mot PSV hemma på King Power Stadium. Nordirländaren har tidigare aviserat att Europa Conference League kommer att prioriteras, men med skador på Ndidi och Vardy får Rävarna en marig afton framför sig i Eindhoven. PSV trivs utmärkt på egen gräsmatta och har ordentlig spets hos lirare som Gakpo, Madueke och Zahavi. Trion är på egen hand kapabla att såra Leicester vars defensiv inte alls imponerat under säsongens gång. Håller sig ettan runt 50-55 procent är det en spik att luta sig mot.


7. PAOK - Marseille 1

Marseille gjorde jobbet i det första mötet där Dimitri Payet stod för säsongens kanske snyggaste mål alla kategorier. Fransmannen och hans kamrater tillät dock PAOK att reducera till 2-1 i början av den andra halvleken och i slutet åkte Gerson på en utvisning som gör att han saknas här. Samma visa gäller även för Milik, Dieng och Kamara och vi är inte alls lika övertygade som tipparna att Les Olympiens löser denna uppgift. PAOK är erkänt skickliga hemma i Grekland där Zivkovic och Kurtic båda kan sänka Marseille på eget manér. När vänstersidan dryper av värde lämnar vi tvåan därhän. 1X!


8. Slavia Prag - Feyenoord 2

Kontinentalspelet avrundas i Tjeckien där Slavia Prag och Feyenoord ska mäta svärd. 3-3 slutade den första bataljen i Rotterdam där holländarna släppte in kvitteringen i den 95:e (!) minuten. Patrik Wålemark och company är skickliga nog för att lösa uppgiften i den tjeckiska huvudstaden, men Slavia ska trots allt inte räknas bort. Kunnandet på egen mark är stort och med spelare som Olayinka och Traore i spetsen får Feyenoord se upp. I en förmodat målrik tillställning väljer vi att luta oss mot gubben (etta-tvåa).


9. Birmingham - Coventry 2

Över till fredagen och The Championship där Coventry stod för en mäktig insats i den senaste omgången. Viktor Gyökeres var en av målskyttarna i 3-1-segern mot Fulham som ger The Sky Blues fortsatt hopp om att nå playoff. Ska gästerna nå hela vägen dit är Birmingham ett lag som ska slås tillbaka trots nackdelen av bortaplan. The Blues, som värdarna kallas, har inte rosat marknaden under säsongens gång och med ett mer eller mindre säkrat kontrakt finns ingen större motivation hos de hemmahörande. Mest motivation finns i österled och till sunda streck väljer vi att singla tvåan.


10. Bournemouth - Middlesbrough 2

Bournemouth har fortfarande andraplatsen i egna händer men Körsbären har inte agerat med pondus under våren. Ett jobbigt skadeläge och svajiga prestationer har hindrat Scott Parker och company från att dra ifrån jagande lag. En tuff uppgift väntar denna fredag när Middlesbrough kommer på visit. Boro ståtar med två raka 0-1-förluster, men spelmässigt har Wilders adepter inte gjort bort sig i dessa fighter. Kommer gästerna upp i närheten av sina högstanivå har tipparna gjort ett grovt misstag som anförtrott sig åt ettan. X2 liras till magisk procent!


11. Luton - Nottingham 2

Klurig drabbning från Kenilworth Road där både Luton och Nottingham är ute efter playoff. Bägge aktörerna befinner sig för närvarande inom just topp 6, men det är väldigt tight i toppen av tabellen. Minsta lilla misstag kan visa sig ödesdigert utanför London och med anfallskraft i överflöd i båda läger har vi ingen anledning att inte tro på en vinnare i denna kraftmätning. Adebayo och Cornick är möjliga matchvinnare hos Hattmakarna medan Johnson, Davis och Zinckernagel sticker ut hos gästerna. Gubben (etta-tvåa) får vårt förtroende.


12. West Bromwich - Blackpool X

West Bromwich grusade troligen drömmarna om playoff när de förlorade med 1-3 mot Stoke i den senaste omgången. Steve Bruce har haft problem att kräma ur kontinuerliga prestationer från sitt manskap som inte går så säkra mot Blackpool som svenska folket tycks tro. The Seasiders, som gästerna kallas, trivs med den förväntade matchbilden på The Hawthorns och när värdarna saknar motivation ska den hårt streckade ettan synas tidigt. Alla tecken och injobb av högersidan är den enda vägen att vandra i Birmingham.


13. Hammarby - Mjällby 1

Kupongen går i mål i den kungliga huvudstaden där Hammarby och Mjällby går i klinch. På olika vis har opponenterna inlett Allsvenskan strålande och det är utan tvekan de sistnämnda som förtjänar mest beröm så här långt. Noll insläppta mål och sex poäng mot Elfsborg och Djurgården är starka papper. Bajen har i sin tur spelat skjortan av både Helsingborg och Sundsvall och kommer onekligen att ta tag i taktpinnen även här. Mjällby kan säkerligen hålla ställningarna en bra bit in i matchen, men över 90 minuter ska Hammarbys övermäktiga spets kunna fälla avgörandet. Ettan spikas trots hård streckning.


Kupongens kassaskåp

Barcelona

Barcelona slarvade en del i Frankfurt men gör inte om samma misstag på Camp Nou. Katalanerna kör över Eintracht Frankfurt och avancerar till semifinal.


Varningens finger!

Middlesbrough

Middlesbrough kommer från två tunga uddamålsförluster men har inte gett upp hoppet om playoff. Borta mot ett darrigt Bournemouth finns större poängchans än vad tipparna tycks tro.144 rader
1. Atalanta - RB Leipzig 2
2. Barcelona - Frankfurt 1
3. Lyon - West Ham x2
4. Rangers - Braga 1
5. Roma - Bodö/Glimt 1x2
6. PSV - Leicester 1
7. PAOK - Marseille 1
8. Slavia Prag - Feyenoord 12
9. Birmingham - Coventry 2
10. Bournemouth - Mboro x2
11. Luton - Nottingham 12
12. West Brom - Blackpool 1x2
13. Hammarby - Mjällby 1


864 rader
1. Atalanta - RB Leipzig 2
2. Barcelona - Frankfurt 1
3. Lyon - West Ham 1x2
4. Rangers - Braga 12
5. Roma - Bodö/Glimt 1x2
6. PSV - Leicester 1
7. PAOK - Marseille 1x
8. Slavia Prag - Feyenoord 12
9. Birmingham - Coventry 2
10. Bournemouth - Mboro x2
11. Luton - Nottingham 12
12. West Brom - Blackpool 1x2
13. Hammarby - Mjällby 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto