Europatipset Tips Torsdag 25/8

Publicerad på 25 Aug 2022 - 09:01

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Aug 2022 - 09:01

3,5 miljoner i jackpot kantar torsdagens Europatips som är maxat med matcher från det europeiska kontinentalspelet. Europa League och Europa Conference League delar på kakan när bland andra Malmö FF och AIK ska in i elden och försöka greja gruppspel till hösten. Nu kör vi så det ryker!

Spelstopp: 18:591. Sivasspor - Malmö FF 2
Malmö FF gjorde jobbet hemma på Stadion där Sivasspor lades på rygg med 3-1. Insatsen var en av skåningarnas främsta den här säsongen, något som säger mer om deras tidigare oförmåga än turkarnas nivå. Den förväntade matchbilden i Sivas är en som bör passa kontringsstarka spelare som Buya Turay, Birmancevic och Ceesay, men de hemmahörande ska med det sagt inte underskattas. Det fanns tillfällen i Malmö när “De modiga” var på väg att ta över matchbilden och på egen mark är de turkiska lagen inte sällan svåra att tas med. MFF får utgångstipset men på större system ska även ettan finnas med.

2. Omonia Nicosia - Gent 2
Omonia Nicosia visade upp en sällan skådad effektivitet i det vändande mötet. Cyprioterna gjorde mål på samtliga skott på mål (två) och åkte således hem till semesterparadiset med ett utmärkt utgångsläge inför returen. Det ska dock mycket till för att vinna även denna tillställning. Gent besitter en högre högstanivå och får spelare som Hjulsager, Cuypers och Depoitre ut sitt stora kunnande kan gästerna mycket väl vända på steken under 90 minuter. Huruvida det räcker till avancemang återstår att se, men den den sunt streckade tvåan kan gott lämnas allena.

3. Hearts - Zürich 1
Trots ett massivt tryck mot Hearts mål lyckades Zürich bara vinna den första akten mot skottarna med 2-1. De regerande schweiziska ligamästarna har haft en tuff inledning på säsongen och innan formen är på tydligt uppåtgående håller vi avancemanget som oklart. Är det någonstans Hearts ska kunna mäta sig ordentligt med gästerna är det på egen mark där spelare som Shankland och Boyce trivs som fisken i vattnet. Duon kan på egen hand skjuta Zürich i sank, men de tillresta kommer med det sagt att få gott om lägen till omställningar. Ettan först, tvåan sedan.

4. Olympiakos - Apollon Limassol X
Olympiakos har hackat sig fram i kontinentalspelet och ser inte ut att ha hittat rätt under Carlos Corberáns ledning. Spanjoren har inte fått ut en bråkdel av kunnandet som finns hos lirare som El Arabi, Bouchalakis och Camara. Så länge dessa herrar och deras kamrater underpresterar går det inte att lita på en etta värderad till över 80 procent. Apollon Limassol spås få en passande matchbild framför sig i Pireus där firma Janga/Pittas besitter nycklar för att kunna låsa upp de rödvitas bakre led. Till vänstervridna streck föreslås alla tecken och skrälljobb redan på mindre system.

5. AIK - Slovácko 1
Henok Goitom behövde blott en träning på sig för att få AIK att spela bättre fotboll under 45 minuter än vad de tidigare gjort på hela säsongen. Gnaget reste sig efter det blytunga nederlaget i Tjeckien när de körde över Norrköping i söndags. Triumfen hade blivit större än 4-2 om stockholmarna fått spela elva mot elva över 90 minuter. Att vända på 0-3 hemma mot Slovácko blir tufft, men gästerna kommer med det sagt att bli tillbakatryckta av såväl svartgula spelare som publik under hela matchen. AIK har inget att förlora denna afton och stannar ettan under 50 procent är det läge att vända sig mot hammaren. Spik!

6. Anderlecht - Young Boys 2
Trots att de var tillbakatryckta under stora delar av matchen lyckades Anderlecht lämna Bern med 1-0 i ryggsäcken. Värdarna får dock svårt att hålla fast vid ledningen om nivån inte höjs hemma i Belgien. Verschaeren och Silva är spetsspelare som Young Boys får se upp, men inte heller schweizarnas offensiv går av för hackor. Itten, Nsame och Niasse är herrar som kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite och det mesta talar för att det sista målet inte är gjort i detta dubbelmöte. I en förmodat målglad drabbning lutar vi oss mot “gubben” (etta-tvåa).

7. Wolfsberger - Molde 2
Wolfsberger kom i det vändande mötet undan med ett regelrätt rån från Aker Stadion. Österrikarna var nedtryckta i skorna av Molde men lyckades ändå trotsa all form av logik Baribos ledningsmål stod sig matchen ut. Vi kan med det sagt inte påstå att vi blir förvånade om norrmännen låter torsdagens kombattanter sota för gammal ost. Erling Moes truppläge har ljusnat mot slutet och med en offensiv trio bestående av Brynhildsen, Fofana och Eikrem ska det mycket till för att Wolfsberger ska lyckas hålla tätt trots fördel av hemmaplan. Strecken sitter skevt så det förslår i alplandet där tvåan är kupongens bästa spik. Molde vinner!

8. Twente - Fiorentina 1
Fiorentina såg ut att ha dödat dubbelmötet redan i den första akten när Viola ledde med 2-0. González och Arthur bidrog med varsin balja, men duon och deras kamrater fick snopet se Twente reducera till 1-2 när dryga halvtimmen återstod. Italianos mannar tryckte sedan på för utökad ledning men resultatet stod sig över 90 minuter. Italienarnas högstanivå ska vara tillräcklig för att ro avancemanget i hamn, men Twente ska inte underskattas på egen mark. Cerny, Rots och van Wolfswinkel är spetsspelare som de lilaklädda får se upp med och det skulle inte förvåna om även denna akt innehåller flertalet nätrassel. Krysset slopas till förmån för “gubben” (etta-tvåa).

9. Viking - Steaua Bukarest 2
Viking har som bekant tappat sin bästa spelare, Berisha, till Hammarby men det har inte hindrat norrmännen från att stråla samman som en enhet. Grabbarna från Stavanger visade till synes prov på moral när de vände 0-1 till 2-1 mot Steaua Bukarest, men sett till matchbilden var det helt oförklarliga siffror. Rumänerna dominerade tillställningen med eftertryck och det är inte alls otänkbart att de vänder på steken i Norge. I en match som Viking inte nödvändigtvis behöver vinna är den övervärderade ettan bara att kasta i sjön. X2 liras.

10. Royal Antwerp - Istanbul Basaksehir X
Royal Antwerp och Istanbul Basaksehir delade på äran i Turkiet där resultattavlan visade 1-1 efter 90 minuter. Matchbilden var helt jämn och även om Mark van Bommels gäng drar fördel av eget gräs i returen tror vi på en betydligt jämnare akt än vad streckningen visar. Gästerna besitter mängder av spets och rutin i truppen där herrar som Okaka och Chouiar sticker ut från mängden. Kommer duon upp i ansenlig nivå är den lågt streckade tvåan ett av kupongens viktigaste tecken. Om råd dras pennan från höger till vänster.

11. Cluj - Maribor X
0-0-mötet i Slovenien var ungefär så livlöst som siffrorna vittnar om. Varken Cluj eller Maribor har några av sina bättre upplagor och så länge inget radikalt händer i Rumänien skulle det inte förvåna om även denna drabbning tickar 0-0 en bra bit in i den andra halvleken. Cluj har en något starkare trupp på det berömda pappret, men värdarnas offensiv är samtidigt inte mycket att hurra över. Lyckas Maribor ligga rätt i sina positioner står de inte utan chans denna torsdag. När streckningen drar åt vänster välkomnas garderingar. Helst hela spannet.

12. Basel - CSKA Sofia 1
CSKA Sofia åker till Schweiz med ett 1-0-övertag från det vändande mötet i Bulgarien. Ett självmål satte bulgarerna i förarsätet inför torsdagen, men med handen på hjärtat är det svårt att se gästerna behålla sin ledning på St. Jakob-Park. Basel är normalt en vrålstarkt hemmalag och även om Alexander Freis mannar haft vissa problem i inledningen av säsongen är detta en överkomlig uppgift. Ndoye och Amdouni är två lirare som kan sänka gästerna från den bulgariska huvudstaden på eget manér. Ettan lämnas ensam trots överstreckning.

13. Fehérvár - Köln 2
Allt gick enligt plan för Köln när Dietz gav tyskarna ledningen efter en kvart i det vändande mötet. En utvisning på Chabot grusade dock förhoppningarna om övertag inför returen. Fehérvár lyckades vända 0-1 till 2-1 i den första halvlekens slutskede, men ungrarna hade behövt mer än så för att känna sig säkra inför torsdagen. Elva mot elva är Köln ett betydligt bättre lag och Chabots frånvaro ska inte spela någon större roll för Baumgart och dennes adepter. Kommer tyskarna bara upp i ansenlig nivå vinner de detta utan att förta sig. Tvåan spikas upp till minst 70 procent.

Kupongens kassaskåp
Molde
Molde var det klart bättre laget i det vändande mötet men fick inte in bolluslingen. Det råder norrmännen bot på i Österrike. Tvåan är en utsökt spik.

Varningens finger!
Apollon Limassol
Olympiakos har allt annat än imponerat i inledningen av säsongen. Apollon Limassol matchade grekerna senast och kan mycket väl göra om bedriften i Pireus. X2 ska med.144 rader
1. Sivasspor - Malmö FF 2
2. Omonia Nicosia - Gent 2
3. Hearts - Zürich 1
4. Olympiakos - Apollon L 1x2
5. AIK - Slovácko 1
6. Anderlecht - Young Boys 12
7. Wolfsberger - Molde 2
8. Twente - Fiorentina 12
9. Viking - Steaua Bukarest x2
10. Antwerp - Basaksehir 1x2
11. Cluj - Maribor 1x
12. Basel - CSKA Sofia 1
13. Fehérvár - Köln 2

864 rader
1. Sivasspor - Malmö FF 12
2. Omonia Nicosia - Gent 2
3. Hearts - Zürich 12
4. Olympiakos - Apollon L 1x2
5. AIK - Slovácko 1
6. Anderlecht - Young Boys 12
7. Wolfsberger - Molde 2
8. Twente - Fiorentina 12
9. Viking - Steaua Bukarest x2
10. Antwerp - Basaksehir 1x2
11. Cluj - Maribor 1x2
12. Basel - CSKA Sofia 1
13. Fehérvár - Köln 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto