Europatipset Tips Torsdag 27/10

Publicerad på 27 Okt 2022 - 11:48

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Okt 2022 - 11:48

Torsdagen denna vecka betyder Europa- och Conference League-fest. Massor med matcher från tävlingarna ska under kvällen avgöras och därmed hämtas hela Europatipset från nyss nämnda turneringar. Bland annat ska Silkeborg försöka fälla West Ham i London och Roma göra processen kort med HJK. Allt är klart, nu kickar vi igång!

Spelstopp: 20:59

1. Molde - Djurgården 1

Djurgården har i och med segern mot Giffarna i helgen säkrat Europaspel även till kommande säsong. Blårändernas lilla hopp om guld i Allsvenskan finns därtill också kvar. Med detta i åtanke och med ett tajt spelschema för stockholmarna är det inte helt osannolikt att vi får se lite rotation i Norge. Gästerna har som bekant nypt tio av tolv möjliga pinnar i tävlingen och kommer få lira knockout-spel lite senare hur än de avslutande två gruppspelsmatcherna slutar. Molde å sin sida är i stort behov av poäng. Hemmavid är dessutom baggarna i finfin form vilket inte minst en ynka torsk sedan maj visar. Ettan först, krysset därefter.

2. Ferencváros - Monaco 2

Ferencváros har vunnit tre av fyra matcher i sin Europa League-grupp och stormar fram mot slutspel i tävlingen. Ungrarna har dock haft stora problem med att få spelare som Adama Traoré och Tokmac Nguen att leverera den senaste tiden och ska värdarna traska långt i tävlingen behöver duon få mycket bättre fart på måldojan. Monaco torskade hemmamatchen mot Stanislav Tjertjesovs mannar. Sett till spelet på Stade Louis II var monegaskerna minst lika bra och skapade möjligen något fler chanser. Med Ben Yedder, Embolo och nu också Volland tillgänglig för spel smakar tvåan bäst.

3. Sturm Graz - Feyenoord X

Feyenoord gjorde 6-0 på Sturm Graz i Rotterdam tidigare i höstas. Ingen kunde då tro att dessa båda klubbar skulle lura på samma antal poäng när femte omgången nu ska liras. Österrikarna visar åtta raka utan nederlag i alla tävlingar och kan absolut hota Arne Slots herrskap denna kväll. Gästerna visade en ruskig ineffektivitet mot Fortuna Sittard i ligan under helgen (1-1) och haussen som nu ser ut att finnas kring tvåan är inte okej. Det här blir mycket jämnare än vad svenska folket vill få det till. Måla på alla tecken tidigt.

4. Nantes - Qarabag X

Qarabag föll med 1-2 mot Freiburg i första gruppspelsmatchen. Därefter har gänget från Azerbajdzjan löst sju av nio möjliga poäng och kan skryta med 6-0 målskillnad på dessa drygt 270 minuter av fotboll. Nantes behöver med andra ord pressa sig igenom ett defensivt betongblock och det kommer bli tufft värre. Fransmännen har visserligen fått lite bättre fart under fötterna på sistone men säsongen i stort som Kanariefåglarna gjort är icke godkänd. Favoritskapet till vänster får anses något tveksamt samtidigt som strecken ser ut att falla tämligen korrekt. Bra läge för en helgardering.

5. Omonia Nicosia - Real Sociedad 2

Sociedad rusar mot åttondelsfinal i Europa League efter fyra raka vinster. Baskerna har varit stabila rakt igenom men dras med en del tröttsamma skador inför resan till Cypern. Sadiq, Aihen Munoz och Mohamed-Ali Cho förväntas vara några av spelarna som missar mötet med Omonia. Alexander Sörloth har varit sjuk men hopp om spel på Medelhavsön finns. Hemmaklubben hade 1-1 borta på Anoeta hela vägen fram till minut 80 där nyss nämnda bagge pressade in 2-1. Även denna gång ska cyprioterna kunna stå upp väl även om chanserna i framkant kommer bli ytterst begränsade. Med detta sagt är krysset i krokarna runt 15 prollar ett givet komplement till den tungt spelade tvåan.

6. Freiburg - Olympiakos 1

Freiburg har gått rent i sin grupp. Tyskarna ser kanonfina ut och kommer som sämst sluta tvåa i grupp G. En outsider i tävlingen. Gregoritsch, Grifo, Doan och övriga kanoner finns vad allt verkar tillgängliga för spel då Olympiakos gästar Europa-Park Stadion. Grekerna gör en rakt igenom iskall höst där spelet i Europa likväl som hemma i ligan varit för dåligt. När lagen stångades på grekisk mark hade Christian Streich och hans mannar full kontroll och löste tämligen enkelt 3-0. Krysset åker enbart med i värdesyfte då svenska folket ser ut att mata på med upp mot 80 prollar på ettan.

7. Röda Stjärnan - Trabzonspor 1

Stadion Rajko Mitic är en ogästvänlig spelplats. Hit kommer dagen till ära Trabzonspor för att testa lyckan. Ett turkiskt sällskap som på bortabana agerat direkt tveksamt under säsongen. I Europa League har, på hemmaplan, både Monaco och Ferencváros pressat in tre bollar på Trabzon-klubben. Röda Stjärnan har fortsatt chansen att nypa en plats bortom gruppens jumboplats. Den serbiska storklubben har bara noterats en futtig tävlingsförlust inför sin egna publik under hela 2022 och den trenden kommer leva vidare även efter torsdagens holmgång. 1X är ett lås.

8. HJK Helsingfors - Roma 2

Roma vann som bekant Conference League i fjol och den italienska storklubben kan komma att hamna i nyss nämnda tävling även denna gång då Europa League-spelet under hösten inte alls klaffat. En ynka seger på fyra försök sätter Mourinho och gänget i ett prekärt läge. HJK på finländsk mark är ett tilltänkt byte som måste fällas. Romarna kommer därför inte spara på krutet utan vi kan nog räkna med en stjärnfylld startelva i Helsingfors. Med detta i åtanke är spiktvåan befogad.

9. West Ham - Silkeborg 2

Kusk, Jörgensen, Tengstedt med flera i Silkeborg-tröjan hade stor show då danskarna, två gånger om, massakrerade stackars Steaua från Bukarest. 5-0 hemma följdes upp med 5-0 borta och SIF är därmed i fint läge att lösa en topp 2-plats i Conference League-gruppen. West Ham på tur. En fajt som för The Hammers del kanske inte betyder sådär jättemycket. London-klubben är redan klara för spel i knockout-rundorna och därtill ska Moyes och hans mannar face:a Manchester United till helgen i ligan. Det finns stor chans till rejäl rotation hos värdarna därmed och en ypperlig chans för bortalaget att fortsätta överraska. Ettan upp mot 80 procent är sista tecken att måla ner.

10. Sivasspor - Cluj 1

Cluj är som brukligt med och sparkar boll i någon av de europeiska cuperna. I år spelar rumänerna i Conference League och tiden i tävlingen har varit godkänd. Dan Petrescu och hans manskap är med i kampen om topp 2 och gjorde en jättebra hemmamatch mot Slavia Prag i förra omgången hemma på Stadionul Dr. Constantin Radulescu. Nu är det däremot andra bullar som gäller. Borta på Yeni Sivas 4 Eylül Stadi mot ett pånyttfött Sivasspor slår besökarna ur solklart underläge. Sivas-klubben har vunnit tre av sina fyra senaste matcher i alla tävlingar och israelen Dia Saba har varit ruskigt vass i fören under oktober. Spikbar etta.

11. Shamrock Rovers - Gent 2

Gent har efter två raka torsk mot Djurgården hamnat i ett tufft läge av grupp F i Conference League. Seger på Irland är mer eller mindre ett måste om den belgiska klubben ska ha chansen kvar att hota Molde i kampen om andraplatsen. Lyckligtvis är det Shamrock som står för motståndet denna torsdag. Dublin-klubbens enda pinne är bärgad hemmavid (0-0 mot DIF) men därutöver finns idel förluster och dessutom har Rovers inte lyckats göra mål. Gästerna vinner på Tallaght Stadium.

12. Hearts - Rigas Futbola Skola X

Hearts är helt ur slag. Skottarna visar 0-1-5 och 5-20 i målskillnad under oktober. Skrämmande siffror. Nu står Edinburgh-klubben inför en måstematch. Seger mot Riga är ett måste annars är chansen till slutspel borta. Gästerna från Lettland har överraskat stort i och med poäng mot både Basaksehir och Fiorentina. Balterna är något klena i framkant men har ett välansat försvar som absolut kan stå emot 90 minuter attackfotboll från Hearts. Krysset till drygt 20 procent är ett utmärkt tecken att krita ner först. Därefter får garderingarna falla med start från vänster.

13. Dnipro - Apollon Limassol 1

Slovakien och Kosická futbalová aréna är hemvist för Dnipro under det kontinentala spelet. Klubben kan givetvis inte mäta sig med Dynamo Kiev och Shakhtar när det kommer till ukrainska klubbar som gör avtryck i Europa men faktum är att Valerii Gorodovs mannar gör ett nästintill perfekt Conference League-spel och seger mot Apollon skjuter klubben till knockout-rundorna. Cyprioterna var utan chans då klubbarna stångades på Tsirio Stadium och kommer få väldigt svårt att freda sig även denna gång då stjärnor som Artem Dovbyk och Oleksandr Pikhalyonok sätter full fart framåt. Stabil spiketta.

Kupongens kassaskåp

Roma

Efter en seger på fyra försök är romarna piskade att vinna mot HJK borta och vi kan förvänta oss en extremt slagkraftig elva från Mourinhos sida. Finländarna håller inte riktigt på denna nivå. Given tvåa.

Varningens finger!

Silkeborg

Silkeborgs framfart över 180 minuter mot FCSB har inte gått någon förbi och danskarna har ett fint läge att ta sig vidare från gruppen. West Ham är redan klara för slutspel och har en extremt viktig ligamatch till helgen att tänka på. Bra skrälläge.

144 rader
1. Molde - Djurgården 1
2. Ferencváros - Monaco 2
3. Sturm Graz - Feyenoord 1x2
4. Nantes - Qarabag 1x2
5. Omonia Nicosia - Sociedad x2
6. Freiburg - Olympiakos 1x
7. Röda Stjärnan - Trabzonspor 1x
8. HJK Helsingfors - Roma 2
9. West Ham - Silkeborg x2
10. Sivasspor - Cluj 1
11. Shamrock Rovers - Gent 2
12. Hearts - Rigas FS x
13. Dnipro - Apollon Limassol 1

864 rader
1. Molde - Djurgården 1x
2. Ferencváros - Monaco 2
3. Sturm Graz - Feyenoord 1x2
4. Nantes - Qarabag 1x2
5. Omonia Nicosia - Sociedad x2
6. Freiburg - Olympiakos 1x
7. Röda Stjärnan - Trabzonspor 1x
8. HJK Helsingfors - Roma 2
9. West Ham - Silkeborg 1x2
10. Sivasspor - Cluj 1
11. Shamrock Rovers - Gent 2
12. Hearts - Rigas FS 1x
13. Dnipro - Apollon Limassol 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto