Powerplay Tips Fredag 14/10

Publicerad på 13 Okt 2022 - 17:53

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Okt 2022 - 17:53

Hockeyallsvenskan och Ettan i fredagsfokus. Flera högoktaniga dueller synas i i PP-sömmarna där vi drar igång med ett derby från Stockholm och avrundar med ett Norrlandsmöte i glada Hudik. En bong som Svenska Spel dessutom kryddat med fina 250 000 kronor i extrapengar. Nu droppar vi trissan och sätter igång!

Spelstopp: 18:59

1. AIK - Södertälje 2

AIK gör ingen glad för tillfället. Gnaget spelade en slätstruken hockey i Uppsala och såg Almtuna käka upp Gnaget sakta men säkert. Bara en monsterinsats av Claes Endre kunde rädda en pinne till de svartklädda. I en tidig och haltande HA-tabellen finns värdarna i botten inför fredagens dust. SSK tar sig in till Söder med en fin 4-1-skalp i bagaget. Norbe och Liljewall saknades på torsdagsträningen men Videll ser ut att kunna gå för fullt igen. Svårsiat möte på Hovet där gubben, etta-tvåa, gör sig bäst.

2. Västervik - Mora 2

Moras fortsatta bekymmer i framkant lever vidare. Masarna gör bra saker över nästan hela banan men målskyttet är inte vad det borde. MIK skjuter mest av alla lag i ligan och har därtill hög corsi men det där lilla extra saknas. 1-4-förlusten borta mot SSK är ett typexempel på dalaklubbens ineffektivitet. Västervik i Plivit Arena är hursomhelst en uppgift som Hedbergs mannar ska kunna lösa. VIK kunde inte få hål på Djurgården i veckan och inför hemmapubliken har inte värdarna löst en enda trepoängare hittills. Tvåan gillas skarpt.

3. MODO - Kristianstad 2

MODO gjorde, trots en spelmässigt tveksam prestation, ändå 5-2 på Tingsryd i hemmahallen under onsdagen och befäster därmed sin herren på täppan-position. Stark start av Karlin och company. Kristianstad på tur. Ett Skånelag som efter sin makalöst fina start på säsongen mattats en aning. Förlusten i Östersund tidigare i veckan var ett lågvattenmärke men även ett topplag har dippar. Här gäller det för Gaths mannar att ta sig tillbaka till sitt trygga grundspel och finna en väg framåt. Varför inte börja med att nypa en skalp i Hägglunds Arena under fredagen. Alla tecken föredras där X2 kommer rensa friskt.

4. Östersund - Vita Hästen 2

Efter fyra raka förluster och hemska 10-29 i målskillnad över dessa bataljer fick Kjell-Åke Andersson se sina mannar få stopp på blödningen hemma mot Kristianstad under onsdagen. Emil Forslund låg bakom två av ÖIK:s tre mål då jämtarna fixade 3-2 hemma mot KIK. Segerfesten blir dock inte långvarig. Vita Hästen med legendaren Mackan Eriksson i spetsen såg riktigt stabila ut hemma mot Björklöven och vann med 2-0 i Himpa. Norrköpings-klubben reser därmed norröver med påfyllt självförtroende och mycket god känsla. X2 ska räcka gott.

5. Björklöven - Tingsryd 1

Tingsryd är på Norrlands-turné. Första stoppet blev en tröttsam paus i och med MODO:s 5-2-skalp. Vidare till Umeå under fredagen och inte blir det enklare denna afton. TAIF har varit direkt lama framåt och bara Almtuna har gjort färre mål i ligaspelet hittills. Någon seger utanför Dackehallen finns inte heller att skåda. Löven är väldigt ojämna men sett till truppen är det egentligen bara Djurgården som kan mäta sig sett till kvalité. Vi har svårt att se Umeå-klubben tappa alla tre poängen i Winpos Arena. 1X ska anses som ett lås.

6. BIK Karlskoga - Almtuna X

Almtuna har fyra raka vinster i Hockeyallsvenskan, något som aldrig hände under hela fjolåret. AIS spelade en smart och tung hockey mot AIK i onsdags och vann rättvist med 2-1 efter straffar. De rödklädda reser till Karlskoga för att utmana de mörkblåa från Värmland. Bikarna har en tung tid bakom sig med tre raka nederlag. Att Helmersson och gänget därför hade spelledigt i veckan kom som ett brev på posten. Gnugga träning och därtill fått tillbaka skadade- och sjuka spelare har stått på prioriteringslistan. Det är med andra ord viktigt att Lilja, Henrik Larsson och Collberg bland annat ser ut att vara redo för spel igen efter en tid utanför laget. BIK är visserligen rättmätiga favoriter i Nobelhallen men med tanke på hur fina AIS sett ut den senaste tiden är det ändå läge att jobba bred pensel och gardera. 1X2.

7. Skövde - Tranås 2

Spännande möte från HockeyEttan. Både Skövde och Tranås har vunnit samtliga tre matcher som spelats. Det är dock gästerna från pälsstaden i Småland som sticker ut. Victor Johnson och Viggo Andrén i TAIF-kassen har stoppat alla puckar över tre matcher som kommit mot dem. Besökarna har 13-0 i målskillnad på över 180 minuter ishockey. Otroligt! Skövde bjuder på lite mer av gladhockey i båda delarna av planen. Adam Thilander har sett offensivt kanonfin ut. Frågan är om värdklubben kan spräcka gästernas nolla. X2 är hursomhelst ett fint spelvärt val.

8. Hudiksvall - Piteå 1

Toppmöte i den norra Division 1-serien härnäst. Piteå huserar en av ligans bästa linor i Nilsson-Isaksson-Högberg som varit stundtals ostoppbara i år. Gästerna lever väldigt mycket på dessa herrar. Hudiksvall är jämnare över samtliga enheter och värdarna har en målsättning som är solklar. I år ska Hudik ta steget upp och säsongens inledningen med tre raka treor gör att HHC håller kursen. Hemmalaget har vunnit elva raka matcher på egen is och det är en trend som byggs på. Spika.

Kupongens kassaskåp

Hudiksvall

Med en av Hockeyallsvenskans bästa och bredaste trupper är Hudik klara favoriter hemma mot Piteå. Ettan är spikad och klar.

Varningens finger!

Kristianstad

KIK är till tillräckligt bra för att kunna störa MODO i Hägglunds Arena. Skåningarna lyckades göra det i fjol och kan givetvis mäkta med samma sak nu. Kul skräll.

144 rader
1. AIK - Södertälje 12
2. Västervik - Mora 2
3. MODO - Kristianstad 1x2
4. Östersund - Vita Hästen x2
5. Björklöven - Tingsryd 1x
6. Karlskoga - Almtuna 1x2
7. Skövde - Tranås x2
8. Hudiksvall - Piteå 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto