Powerplay Tips Fredag 15/10

Publicerad på 15 Okt 2021 - 12:49

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Okt 2021 - 12:49

Ett nytt helsvensk Powerplay kommer till oss under fredagen. Hockeyallsvenskan tillhandahåller fem spännande matcher som tar sin början i Umeå med toppmötet mellan Björklöven och HV71. Därefter följer fighter från Småland, Skåne, Stockholm och Södermanland. Tre möten från Hockeyettan rundar sedan av kalaset. Nu kör vi!


Spelstopp: 18:59



1. Björklöven - HV71 2

HV71 tillbringar merparten av veckan på norrländskt territorium och efter segern borta mot MODO har bussen rullat vidare till Umeå där det säkerligen kommer vara välfyllt på läktaren. Björklöven har ett och annat att bevisa för hemmapubliken efter 1-4 i ändalykten mot Troja/Ljungby. Löven var stundtals utspelade av nykomlingen som vann rättvist. Nederlaget var dock inte helt oväntat – de gröndressade har visserligen plockat sina poäng, men spelet har inte stämt och man har vunnit mycket tack vare individuella prestationer av spelare som Olle Liss, Fredric Andersson och Alexander Wiklund. HV stod för en habil match i “Foppaland” där stekhete Tyler Vesel avgjorde. Känslan är att transatlanten sänker sin forna klubb. Upp till 60 procent hamras spiktvåan dit!


2. Tingsryd - Mora 2

Klurigt möte i Småland mellan nästjumbon Tingsryd, som bara har vunnit en av de första fem matcherna, och Mora som jagar säsongens första trepoängare. Att hemmahörande TAIF huserar i botten är ingen överraskning. De tappade en rad tunga namn under sommaren och har inte lyckats fylla hålen efter lirare som Harju, Svensson, Olsson och Bengtsson. Det som förbryllar är att det varit så pass ihåligt bakåt. En bit över fyra insläppta per match är inte likt Tingsryd som åkte på däng med 3-6 hemma mot Björklöven senast. Mora har spelat bättre, men måste få igång specialteams för att avancera i tabellen. Poängplock i fyra av fem strider är ändå godkänt och visst ska X2 räcka i Nelson Garden Arena.


3. Kristianstad - Vita Hästen 1

Vita Hästen behöver inte skämmas för sin insats mot Karlskoga, östgötarna spelade jämnt med tabelltvåan men föll offer för Henrik Björklunds stekheta bössa. “Björka” sköt matchens enda mål och hästarna djupare ner i träsket. Tillsammans med Mora och dagens motståndare KIK är Hästen de som ännu inte har plockat en trepoängare. Kristianstad förlorade också med uddamålet mot ett topptippat lag i onsdags. Med lika många spelare på isen var Gaths grabbar strået vassare i Västerås, men tre insläppta baljor i boxplay grusade deras chanser. Kan skåningarna hålla sig borta från botbänken ska de ses med god chans mot ett Hästen som dras med en del skadeproblem. 1X spelas.


4. AIK - Västerås 1

Sprakande svartgult “derby” från Hovet där AIK får bära favoritskapet. Stockholmarna gjorde en slätstruken insats borta mot Västervik i onsdags, men har som helhet sett bättre ut än Västerås som i sin tur hade fullt sjå med Kristianstad hemma i ABB Arena Nord. “Gurkorna” lyckades vinna knappt med 3-2 där VIK:s samtliga mål tillkom i powerplay. Sett till fem mot fem-spelet var faktiskt KIK strået vassare. Det hackar rejält i gästernas spel och med rådande förutsättningar ska de vara nöjda om de får med sig en pinne hem till Västmanland. Strecka från vänster.


5. Södertälje - Almtuna 1

Södertälje kommer från fem raka stabila insatser som alla har genererat i poäng. Mot Almtuna var Tälje det spelförande laget och de vann även skotten klart, men det krävdes en sen kvittering av Andreas Hjelm och ett avgörande via straffar innan SKK kunde räkna in två nya pinnar på kontot. Ett rättvist resultat och under fredagen väntar ett returmöte. Almtuna har klarat sig hyfsat inledningsvis, mycket tack vare lagets vassa powerplay. Spelare för spelare är de dock en nivå under Södertälje som får bära favoritskapet i Scaniarinken. Även om det finns viss kryssrisk är ettan en vettig spik på denna knixiga bong.


6. Nybro - Kalmar 2

Hockeyettan Södra bjuder på ett spännande derby från Liljas Arena när Kalmar HC ställs mot storebrorsan, tillika seriens storfavorit, Nybro Vikings. KHC gjorde processen kort med Tranås i onsdags och vann enkelt med hela 7-3 där stjärnan Viktor Crus-Rydberg, som bland annat har ett förflutet i Linköping, gjorde tre assist. Dessutom noterades centern Oliver Östergren för säsongens två första strutar. Imponerande av Viktor Turaalas gäng som efter två inledande nederlag löst dubbla skalper. Nybro föll i sin tur borta mot HC Dalen med 1-2 där “Vikingarna” inte kom upp i normal kapacitet. Mot ett hungrigt Kalmar får Nybro se upp. Valet blir att rulla ut heltäckningsmattan och jobba bortaskräll.


7. Huddinge - Visby/Roma 2

Visby/Roma, utan flera ordinarie spelare, fick träna försvarsspel mot Hudiksvall i onsdags. Redan efter den första perioden hade gästerna skjutit 23 skott på mål och hade det inte varit för Visbys eminenta målvakt Anton Malmborg kunde matchen ha varit stängd efter 20 minuter. Hudik vann ändå med 3-1, men Malmborg stod emot bra och räddade 47 skott. “Baggarna” reser till fastlandet med en stukad trupp och får agera underhuggare mot Huddinge som kommer från tre raka segrar. Det ska dock sägas att hemmalaget haft en del problem med spelet under upptakten och tappat poäng mot på pappret svagare opponenter än Visby/Roma. Gästerna brukar trivas i denna hall och då värdet finns till höger är alla tecken att föredra.


8. Skövde - Nyköping 2

Kupongen avslutas i Skaraborg och Skövde närmare bestämt. Hemmahörande SIK har spelat fyra jämna och tighta matcher med två vinster och två nederlag som resultat. SHL- och Hockeyallsvenskan-meriterade Anton Blomberg är åter i Skövde-dressen och “Blomman” har startat piggt och står noterad för fem pinnar. Nyköping skuggar överraskningslaget Surahammar i toppen av tabellen och har bara tagit stryk av just “Sura”. Bortasegrar mot både Borlänge och Linden vittnar om att sörmlänningarna inte är oävna på bortais. I fjol segrade de här med 4-0 och till under 40 procent lockar tvåan i utgång. Säkra gärna upp med ettan om stålarna räcker.


Kupongens kassaskåp

HV71

HV71 anländer till Umeå med sex raka vinster under bältet och visar upp en tryggt spel över hela isen. Löven har inte kuggat i och föll senast mot nykomlingen Troja. Tvåan är inget kassaskåp, men väl ett fint singelstreck.


Varningens finger!

Visby/Roma

Det vimlar inte av rensare på kupongen, men visst ska Visby/Roma ses med hygglig chans. Gotlänningarna trivs i Björkängshallen och då en bortaseger skulle sätta fart på utdelningen trycker vi dit samtliga tecken.



144 rader
1. Björklöven - HV71 2
2. Tingsryd - Mora x2
3. Kristianstad - Vita Hästen 1x
4. AIK - Västerås 1x
5. Södertälje - Almtuna 1
6. Nybro - Kalmar 1x2
7. Huddinge - Visby/Roma 1x2
8. Skövde - Nyköping 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto