Powerplay Tips Fredag 24/9

Publicerad på 23 Sep 2021 - 17:58

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Sep 2021 - 17:58

Dags för nedsläpp i Hockeyallsvenskan och vi är såklart taggade till tänderna! På kvällens Powerplay ser vi samtliga sju HA-fighter samt ett stekhett toppmöte i SDHL. Fredagen till ära har Svenska Spel kryddat kupongen med 250 000 kronor extra. Nu kör vi!


Spelstopp: 17:59



1. HV71 - AIK 2

Kupongen inleder med en häftig smällkaramell från Jönköping där HV71 och AIK för första gången sedan 2014 drabbar samman i tävlingssammanhang. HV:s storsatsning har knappast undgått någon och truppen är en av Hockeyallsvenskans bästa genom tiderna. Fredrik Forsberg har potential att göra över 30 mål, dessutom är trotjänaren Simon Önerud alltjämt lagkapten hos “Tjurarna”. AIK har även de ett spännande lag och bör kunna vara med och hugga om en topp 5-plats. På pappret skiljer det förvisso en nivå, men en premiär är ändå en premiär och med en skenande etta är alla tecken att föredra i Husqvarna Garden.


2. Södertälje - Björklöven 2

Björklöven har varit nära att ta steget upp ett par säsonger i följd, i år behöver inte Umeålaget känna samma press som tidigare med tanke på HV:s skrytbygge. “Löven” har med det sagt även de en högkalibrig trupp med spelare som hemmasonen Daniel Rahimi, Adam Plant, Olle Liss, Gustav Possler, Axel Ottosson, Alex Hutchins och fjolårets succémålvakt Claes Endre. Södertälje har det väldigt bra förspänt på forwardssidan medan det finns en del frågetecken på både back- och målvaktssidan. “Kringlorna” har blandat och gett på försäsongen och ser inte starka ut som de tillresta västerbottningarna. Tvåan gillas i Scaniarinken – spik!


3. Västervik - MODO 2

Intressant möte från den småländska kusten när MODO:s nya tränare Mattias Karlin ställs mot klubben han varit trogen de senaste tio åren. Det har varit lite snack om MODO och det är svårt att placera ångermanlänningarna. Bakåt är Tobias Viklund och Jesper Dahlroth två solida backar. Hugo Styf, son till Timrå-legendaren Pär Styf, har framtiden för sig och ska bli kul att följa i Hockeyallsvenskan. Framåt har gästerna höga förhoppningar på nyförvärvet Riley Woods. Västervik krigar på med små medel och har sin vana trogen tappat mängder med spelare under sommaren efter en stark säsong. Med X2 sitter man hyfsat lugnt i båten.


4. Almtuna - Troja/Ljungby 1

Troja/Ljungby är tillbaka i Hockeyallsvenskan efter ett par säsonger i Hockeyettan. Nykomlingarna från södra Småland har en tuff utmaning framför sig med en trupp som på pappret inte håller allsvensk nivå. Joakim Hillding är ett meriterat nyförvärv som kommer få dra ett tungt lass i det offensiva spelet. Målvakten Linus Lundin har sett bättre dagar, men kommer behöva steppa upp i Wictor Ragnewalls frånvaro (avstängd till och med november). Almtuna har gjort bra ifrån sig på försäsongen med vinster över AIK och Södertälje bland annat. AIS är svårspelade i Upplands Bilforum Arena och landar ettan in under 60 procent kan den lämnas allena.


5. Västerås - Tingsryd X

Tingsryd är tillsammans med HV71 kupongens två stora favoriter och sett till organisation och lagbygge råder det ingen tvekan om att “Gurkorna” ska kunna städa av Tingsryd. VIK satsar mot SHL och har plockat in Köping-produkterna Johan Gustafsson och Daniel Gunnarsson. Två av ligans bästa nyförvärv som säkerligen kommer vinna poäng åt det svartgula värdarna. TAIF har blivit brandskattade under sommaren, men har ett tryggt grundspel att falla tillbaka på och smålänningarna brukar kunna stå upp i ABB Arena Nord. Alla tecken åker in i ett tidigt skede där högersidan rensar magiskt.


6. Kristianstad - BIK Karlskoga 2

Karlskoga var en seger från den hockeyallsvenska finalen föregående säsong och “Bikarna” ska med årets manskap kunna vara med och fightas långt fram i slutspelet även i år. Tappen av Thorell, Juel och framförallt Karlsson svider såklart, men i Henrik Larsson får värmlänningarna in en spelare som kan vinna backarnas poängliga. Dessutom är skarpskytten Henrik Björklund kvar. I genrepet mot HV71 stod BIK upp bra och föll snöpligt med 2-3 i Jönköping. Kristianstad har ett intressant lag med flera unga spelare som kan blomma ut. Målvaktssidan med Lindbom och Dichow är dock ett orosmoln. Det blir max en pinne för skåningarna i premiären.


7. Vita Hästen - Mora 2

Kvällens sista HA-batalj hämtas från Norrköping och Himmelstalundshallen. Vita Hästen hade ett tungt år i fjol och räddades i mångt och mycket av Marcus Sörensen som pumpade in poäng under sin tid i klubben. Hästen föll mot Södertälje i genrepet med 2-4 där ett par spelare saknades på grund av diverse skavanker. Efter den fina säsongen i fjol blev Mora av med ett par vassa kort, inte minst centrarna Ludvig Larsson och Oscar Eklind. Kvar är dock Daniel Ljunggren och Lukas Wernblom samtidigt som Kalle Miketinac och Paul Bittner är två nyförvärv med hög potential. MIK är det bättre laget – upp till 50 procent spikas tvåan.


8. Brynäs - Linköping 1

Det satt onekligen långt inne men Brynäs lyckades slutligen lägga beslag på tre poäng hemma mot Djurgården i onsdags. DIF ledde med 2-1 en bit in i andra perioden, men då klev Brynäs stjärnor Josefin Bouveng och Lara Stalder fram och såg med varsitt mål till att BIF kunde vinna lagets fjärde raka match i SDHL. Gästrikarna gjorde dock ingen toppmatch och här ställs de mot ett formstarkt Linköping som är obesegrade med tre fighter under bältet. “Lejonen” har med det sagt haft en behagligt schema och här stundar säsongens svåraste bortamatch. Gästerna lär vara mer än nöjda med en poäng. 1X räcker för grön bock i Gävle.


Kupongens kassaskåp

Almtuna

Troja/Ljungby föll med hela 0-9 borta mot HV71 i den sista träningsmatchen och nykomlingen har en jobbig säsong framför sig vad det verkar. Almtuna vinner detta komfortabelt.


Varningens finger!

Tingsryd

Storsatsande Västerås känner garanterat av pressen att leverera och det är inte alls säkert att spelet kuggar i omgående i premiären. Tingsryd har fällt större drakar genom åren och ska inte räknas ut i “Gurkstaden”.



144 rader
1. HV71 - AIK 1x2
2. Södertälje - Björklöven 2
3. Västervik - MODO x2
4. Almtuna - Troja/Ljungby 1
5. Västerås - Tingsryd 1x2
6. Kristianstad - Karlskoga x2
7. Vita Hästen - Mora x2
8. Brynäs - Linköping 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto