Powerplay Tips Fredag 5/11

Publicerad på 5 Nov 2021 - 10:14

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Nov 2021 - 10:14

Hockeyettan, NLA och DEL – där har ni ligorna som tillhandahåller fredagens åtta bataljer på Powerplay-kupongen. Vi inleder på blågul mark med två toppmatcher från den svenska tredjeligan innan resan går vidare till Schweiz och slutligen landar i det tyska finrummet som bland annat bjuder på ett derby inför fulla läktare. Väl mött!


Spelstopp: 18:59



1. Hudiksvall - Visby/Roma 1

Den elfte omgången i Hockeyettan Östra kompletteras med mötet mellan tabellettan Hudiksvall och sjuan Visby/Roma. Att “Glada Hudik” skulle vara med och tampas i toppen av tabellen var tämligen givet på förhand men att hälsingarna skulle stå på 28 av 30 möjliga poäng efter tio avverkade matcher trodde inte många. En förklaring till Hudiks framgångar under hösten är att man förfogar över fyra producerande kedjor. Fjärdelinan med Levander, Linderborg och Ignberg Nilsson har bland annat stått för 22 pinnar tillsammans. Med fyra poäng upp till Allettan-platserna har Visby/Roma mycket jobb kvar att göra. “Baggarna” har inte samma bredd som värdarna och får gälla som klar underdog. Bra spiketta!


2. Karlskrona - Nybro X

Karlskrona hade inte mycket puckinnehav borta mot ett skickligt Kalmar men var ändå med i matchen målmässigt tack vare Mika Järvinens fenomenala spel mellan stolparna. Den finske burväktaren måttade 36 av 37 puckar innan KHC satte 2-0-målet i tom kasse sex sekunder före slutet. Blekingelaget har underpresterat hela hösten, det är främst offensiven som inte kuggat i för “Skalbaggarna”. Mot Nybro ska dock värdarna ses med bättre chans än vad strecken gör gällande. Vikings har även de haft problem med målskyttet och lyckades med nöd och näppe fälla Halmstad (2-1) tidigare i veckan. Alla tecken välkomnas tidigt i en troligtvis jämn och målsnål tillställning.


3. Lugano - ZSC Lions 2

Vi lämnar Svedala och tar oss ner till nötchokladens hemland, Schweiz. Anrika Lugano har dalat i rejält i National League efter tre raka nederlag, 3-14 under dessa förluster vittnar om att de svartvita har massor att jobba på spelmässigt. Sett till de sex senaste omgångarna har Lugano bara besegrat superjumbon Ajoie. Hemmalaget lider dessutom av flera tunga avbräck, däribland på skarpskytten Daniel Carr som inte fanns med på isen mot Zug (1-6) senast och sannolikt även missar mötet med Lions. Gästerna från Zürich är säkert inte nöjda med nuvarande sjätteplats, men poäng i fyra av de fem senaste matcherna är trots allt ett godkänt facit. Tvåan ligger närmast till hands i Cornèr Arena och spikas upp till 45 procent.


4. EHC Biel - Bern 1

Två aktörer med olika formkurvor strålar samman i Biel-Bienne. Bern har en tung höst bakom sig men på slutet har huvudstadslaget, som tränas av Johan Lundskog, fått upp farten. NHL-meriterade Cory Conacher stod för två fullträffar när Bern besegrade Ajoie med 5-2 i tisdags och tog tredje raka viktorian. Lundskogs trojka har dock 18 poäng upp till tabelltvåan EHC Biel. Det gulröda hemmalaget kommer närmast från två raka förluster, båda på resande tass mot Davos och Servette. Hemma i Tissot Arena är Biel emellertid svåra att rubba, något 20 plockade poäng av 30 möjliga vittnar om. Strecka från vänster.


5. Fribourg - Servette X

Henrik Tömmernes gjorde sitt femte mål och 25:e poäng när hans Servette bärgade andra raka trepoängaren senast i samband med 3-1-segern mot Biel i Patinoire des Vernets. Matchens förgrundsfigur var ändå målman Gauthier Descloux som räddade 30 skott och bara var åtta sekunder från att hålla nollan. Den schweiziska burväktaren kommer att behöva spela på topp när Servette ställs mot rivalen, tillika serieledaren, Fribourg. Likt tabelltvåan Biel har de hemmahörande ”Drakarna” svajat mot slutet och torskat fyra av de fem senaste. Daniel Brodin har haft blött krut i bössan ganska länge och ryktet säger att Brodins tjänster snart inte längre behövs i Fribourg. Känslan är att denna drabbning blir jämnare än vad både odds och streck indikerar. Helgardera och jobba in högersidan.


6. Davos - Lausanne 1

Den forna NHL-stjärnan Michael Froliks inträde i Lausanne har fått hela laget att vakna till liv. Sedan tjecken anslöt har Lausanne plockat fyra trepoängare på sju matcher och tagit poäng i fem av de sex senaste. Under fredagen ställs de rödvita ”Lejonen” dock inför ett av säsongens tuffaste test. Att plocka poäng i Davos Isstadion är aldrig enkelt och just nu spelar Bromé, Nygren, Rasmussen och company säsongens bästa hockey. De gulblå värdarna ståtar med nio vinster sista tio och har sanslösa 20-1 i målskillnad på fyra hemmamatcher under oktober månad. Tämligen given etta i östra Schweiz.


7. Augsburger - Bremerhaven 2

Två tyska kamper knyter samman PP-säcken denna fredag. Augsburger har åkt hiss ner i tabellen efter fem raka matcher utan poäng. Pantrarna är dessutom belastade med en diger skadelista. I samband med förlusten mot Ingolstadt åkte Scott Valentine och Chad Nehring på smällar som sannolikt håller dem borta från spel ett tag framöver. Dessutom är Olivier Roy och Wade Bergman långtidsskadade och inte aktuella för spel innan landslagsuppehållet. Bremerhaven tog en meriterande seger mot München häromsistens, lagets tredje vinst sett till de fyra senaste kamperna. Med rådande förutsättningar är det läge att fatta pennan österifrån. X2 är en bra lösning.


8. Düsseldorfer - Kölner Haie 2

Coronaviruset har härjat i Düsseldorfers trupp och klubben har därför tvingats skjuta upp fyra raka matcher. Det så kallade Rhenish-derbyt mot Kölner Haie ska dock spelas som planerat men det mesta tyder på att det är en kraftigt stukad hemmatrupp som kommer till spel under fredagskvällen. I skrivande stund är sex ordinarie spelare out och fler kan komma att adderas till frånvarolistan. Kölner är i grund och botten ett sämre lag än DEG, men “Hajarna” kommer från fyra raka vinster och med tanke på hemmalagets förberedelser lockar tvåan mest i ISS Dome. Spänn gärna fast hela säkerhetsbältet om pengarna räcker.


Kupongens kassaskåp

Hudiksvall

Hudiksvall har bara tappat tre poäng under hela hösten när grundserien passerat halvtidsvilan. Hälsingarna har seglat upp som en potentiell utmanare i kampen om den hockeyallsvenska platsen och ska ses med en lysande chans mot Visby/Roma.


Varningens finger!

Karlskrona

Spännande drabbning från Blekinge där ett svajigt Nybro överskattas av PP-tipparna. Karlskrona har förvisso inte rosat marknaden denna säsong, men har definitivt vad som krävs för att knäppa Vikings på näsan. Detta till mycket fint värde dessutom. Jobba, skalbaggar!



162 rader
1. Hudiksvall - Visby/Roma 1
2. Karlskrona - Nybro 1x2
3. Lugano - ZSC Lions 2
4. EHC Biel - Bern 1x2
5. Fribourg - Servette 1x2
6. Davos - Lausanne 1
7. Augsburger - Bremerhaven x2
8. Düsseldorfer - Kölner 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto