Powerplay Tips Lördag 1/10

Publicerad på 30 Sep 2022 - 14:08

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Sep 2022 - 14:08

Lördag innebär sex heta SHL-matcher i pipelinen. Därtill tar vi oss till Västerås för hockeyallsvensk gigantfajt då VIK ställs mot MODO. Sist men inte minst besöks Saab Arena för SDHL-mötet mellan Linköping och Brynäs. En lurig och spännande bong med fina spikar och ett par tunga skrälldrag. Norrbotten är första anhalt. Släpp pucken, nu kör vi!

Spelstopp: 15:141. Luleå - Växjö 1

”Björnarna” från norr hade ett hårt tryck på Högberg i LHC-målet under framförallt den andra perioden i Saab Arena men lyckades bara pilla dit en puck. Det gav Cluben ny luft för en forcering i tredje vilket också lyckades. Luleå föll med 1-2 och fick därmed vända hem helt utan poäng. Gänget från norr får därmed ställa om för match i Coop Norrbotten Arena. Växjö på tur och Lakejerna fick, efter en halvtrött start, träff i och med två snabba mål i andra akten mot Brynäs och därefter defilerade smålänningarna i mål (4-1-seger). Gästerna har dock inte funnit något vägvinnande spel utanför Vida Arena och noterats för tre raka i baken. Fjärde kommer nu. Ettan singlar vi till godkänd procent.

2. HV71 - Oskarshamn 2

Derbydags i Småland. Nykomlingen HV71 mot numera SHL-etablerade Oskarshamn. Hemmalaget bottnar en ännu ung och haltande tabell. Samuelssons manskap har två raka övertidsförluster och spelar, kan tyckas, en aning naivt i spelformen tre mot tre. Plus för värdarna är ett riktigt bra powerplay-spel som bar kraft mot Timrå då samtliga tre baljor kom i spelformen. Oskarshamn tar sig till Husqvarna Garden med en ruskigt mäktig 5-4-skalp mot Frölunda. Oket är till skillnad från HV sylvassa när det vankas övertidsspel och på det hela taget ser besökarna vältränade ut. Tvåan till i runda slängar 30 procent är första tecken att måla ner. Därefter testas ettan.

3. Timrå - Färjestad 2

Timrå gör det bra under säsongsinledningen. Dahlén, Halloran och gänget tog sin tredje seger på fyra försök i och med vinsten hemma mot HV71. Något som ändå oroar är TIK:s höga antal tillsläppta skott. Mot HV blev det 37 skott emot och 29 mot Växjö dessförinnan. Färjestad kommer en aning vingklippta efter tre raka nederlag (två mot Skellefteå) men besitter ett större kunnande i truppen och i ärlighetens namn är tolv insläppta mål och noll pinnar mot SAIK inte helt speglande av det som försiggick på isen. Vargarna löser en triumf eller åtminstone poäng i Medelpad. X2 duger.

4. Frölunda - Leksand X

Leksandspubliken rustar inför matchen i Scandinavium, en bra stämning på bortafansen kanske är precis vad som krävs för att LIF ska lyfta. Masarna föll tungt hemma mot Örebro inför närmast sörjande i Tegera men klättringen från 0-4 till 3-4 var stark och de blåvita hade också bud på kvittering. Frölunda föll å sin sida tungt i Oskarshamn och fortsatt finns en del frågetecken kring FHC:s bygge. Höga krav på spelare som Greco och Innala kan givetvis ställas, nyförvärven har knappast levt upp till förväntningarna även om den förstnämnda målat två matcher i rad. Ettan mår bäst av att garderas.

5. Rögle - Linköping 2

Rögle fick en rejäl smäll på nosen i och med Bandyklubbens förlust i derbyt mot Malmö. Ängelholms-klubben har därmed två raka nollpoängare och det finns stor risk att den trenden växer på sig ytterligare. Linköping har fått fart på saker och ting efter en extremt trög start. Cluben har nypt två blytunga segrar mot tilltänkta topplag i form av Färjestad och Luleå. Högberg agerar stabilt i kassen, Junland agerar härförare bakåt och framåt ser formationerna ut att kugga i på ett bättre sätt. När svenska folket fått dille på ettan kan den djärve helt klippa bort vänstersidan. Vill vi agera något mer safe pressar vi in helgarderingen och jobbar LHC-knall i Hajtanken.

6. Örebro - Skellefteå 2

Sista SHL-stoppet på vägen. Behrn Arena bjuder in till Örebros möte med Skellefteå. Niklas Eriksson och hans ÖHK gjorde en, på det stora hela, stabil insats i Dalarna och vann med 4-3 mot Leksand. Att tappa 4-0 till 4-3 och släppa in masarna i matchen var onödigt och fortsatt oroar Abols och Bromés obefintliga poängproduktion. Skellefteå har tre raka vinster med sig hit, däribland dubbla skalper mot regerande mästarna Färjestad. De gulsvartas offensiv är en fröjd att skåda samtidigt som det finns mer att ge bakåt. SAIK är små oddsfavoriter och ska så vara. X2 är rätt väg att vandra.

7. Västerås - MODO 1

Snabbt på det igen. Västerås och MODO lirade hockey mot Östersund respektive Vita Hästen så sent som igår. En del slitna kroppar hittas därför men samtidigt drar VIK ändå viss fördel av att få lira två raka på hemmais medan övikarna kuskar runt i buss. Överlag är det ett bra Västerås vi fått se under starten på säsongen. De gulsvarta ser mer välbyggda ut i år och har också en härlig lina med Zetterberg-Frycklund-Salminen att vila ögonen på. MODO kommer, precis som VIK, husera i toppen av tabellen men hittills under de inledande bataljerna ska värdklubben hållas något högre. 1X ramar in detta.

8. Linköping - Brynäs 2

Avslutningsvis knyter vi säcken med ett SDHL-möte i Linköping. Brynäs damer har fått en del uppmärksamhet på sistone. Dessvärre inte för sina sportsliga prestationer utan istället för Stina Sandberg och Anna Brenkles mindre passande beteende vid sidan av planen. Duon är tillsvidare avstängda och frågan är givetvis om detta kommer påverka verksamheten på isen. Det troliga svaret är nej. Linköping på bortais ska vara en munsbit för detta Gävle-lag. Cluben har tappat en hel del spelare inför i år och kommer närmast från 2-4 mot Djurgården. BIF med Stalder, Nylén-Persson, Waxin med flera krossade SDE (7-0) i onsdags och kommer ta ytterligare en skalp här. Given tvåa.

Kupongens kassaskåp

Brynäs

Gävle-klubben ser på alla plan bättre ut än Linköping och ska lösa sin fjärde seger på fem omgångar. Bergsäker tvåa.

Varningens finger!

Linköping (SHL)

Rögle har bara en seger efter 60 minuter noterad under säsongsupptakten och möter under lördagen ett LHC i medgång. Högersidan i Catena Arena är rejält smaskig.144 rader
1. Luleå - Växjö 1
2. HV71 - Oskarshamn 12
3. Timrå - Färjestad x2
4. Frölunda - Leksand 1x2
5. Rögle - Linköping 1x2
6. Örebro - Skellefteå x2
7. Västerås - MODO 1x
8. Linköping - Brynäs 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto