Powerplay Tips Lördag 17/9

Publicerad på 16 Sep 2022 - 14:23

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Sep 2022 - 14:23

Det vankas höst och det innebär en sak - SHL drar äntligen igång! Det nästan kryper i kroppen när vi ser en lördag med sju stekheta premiärmatcher att avhandla. Det finns ofta hög chans till skrällar i de inledande omgångarna och förhoppningsvis är denna inget undantag. Luta er tillbaka, läs på här och se fram emot en fantastisk lördag i TV-soffan.

Spelstopp: 15:141. Rögle - Brynäs 1

Rögle gjorde, som vanligt, en fantastisk grundserie förra säsongen, men fick respass i semifinalen av Färjestad. Stor besvikelse naturligtvis och en stor revanschlusta infinner sig säkert i Ängelholm. Viktiga Bristedt och Ekeståhl Jonsson har tackat för sig, men in har man bland annat hämtat Theodor Niederbacht och forwardsesset Riley Sheen. Den sistnämnda gjorde 40 strutar i tyska DEL föregående säsong. Brynäs har gjort en satsning och plockat in nygamle Anders Lindbäck mellan stolparna. En supervärvning som förhoppningsvis kan vara tungan på vågen i en del tighta matcher. Även Johan Larsson tillsammans med Timashov och Rödin blir intressant. Till premiären håller vi dock Rögle som starkare på hemmaplan och spikar ettan hela vägen upp till 60 procent.

2. Frölunda - Timrå 2

Frölunda ser riktigt intressanta ut inför upptakten på den nya säsongen. Göteborgarna har förmodligen ligans bästa målvaktspar i Lasse Johansson och Fredrik Dichow, den sistnämnde gjorde succé i Kristianstad föregående säsong. Unikumet Max Friberg är fortfarande kvar, tillsammans med Ryan Lasch och hyperintressanta nyförvärvet Jere Innala kommer det nog bli en del mål i Scandinavium i år. På andra sidan står ytterligare ett storsatsande lag i Timrå som har värvat hem klass under sommaren. Eller hur smakar namn som Jonathan Dahlén, Anton Lander, Emil Pettersson och Anton Wedin? Den sistnämnde är emellertid skadad. Timrå kommer att bli en obehaglig överraskning för många lag och jag tror att den rutinen även kan göra livet surt för Frölunda. När ettan streckas hårt nöjer vi oss med X2.

3. Oskarshamn - Växjö 2

Oskarshamn gav stora, stygga Rögle svettningar förra säsongen när de pressade skåningarna hela vägen upp till match sju. Att lyckas trolla med små resurser i ett SHL som bara blir rikare och rikare är otroligt imponerande. Räkna inte bort att OIK kommer att kunna lyckas med det omöjliga och hålla sig nära slutspelsstrecket även i år. Tapp av bl.a. Brian Cooper och Fredrik Olofsson svider såklart, men in har man plockat spelare med bra meriter i Juuso Rikola, Antti Soumela och tjecken Jiri Smejkal. Växjö har hämtat in Jörgen Jönsson som ersättare till Sam Hallam, vilket kan räknas som fullt godkänt. Växjös trupp är fortsatt mycket stark och med nyförvärv som Lukas Bengtsson och Brian Cooper kommer Lakers att bli att räkna med även i år. I smålandsderbyt är bortalaget ett nummer starkare. Tvåan spikas!

4. Luleå - HV71 1

Oj så nära det var för Luleå. Förlust i match sju i finalserien mot Färjestad gjorde ont, särskilt med tanke på att man var det klart bättre laget i just den matchen. Hockey går dock ut på att göra fler mål än motståndarna och denna säsong blir det aningen svårare utan Linus Omark och Pontus Andreasson. Luleås trupp är med det sagt fortfarande bra, men frågan är om laget kommer orka med en liknande säsong i år? Pass upp mot nykomlingarna HV71 denna eftermiddag. Jönköpingslaget planerar att glömma Hockeyallsvenskan för alltid och har tagit in kvalité på forwardssidan. Hemvändarna André Petersson och Mattias Tedenby kommer vara oumbärliga med sin rutin och Mikkel Bödker och Lukas Elvenes förstärker en redan intressant forwardssida. Luleå på bortaplan är med det sagt tuffast möjliga start för nykomlingarna. Ettan går först, men det är inte dumt att gardera hela vägen.

5. Örebro - Linköping 2

Det är svårt att bli riktigt klok på Örebro. Närkingarna kliver ofta in med en mycket intressant trupp, men når sällan längre än till kvartsfinal. Niklas Eriksson gläds säkert åt att Mathias Bromé har skrivit ett fräscht sexårskontrakt och att Jhonas Enroth fortfarande vaktar kassen. ÖHK Har även hämtat in klass i Philip Holm från KHL till en redan stark backuppsättning. Värdarna är som sagt alltid starka på förhand, men faller ofta igenom när det väl gäller. Frågor kan även ställas till på vilken nivå gästande Linköping återfinns. “Cluben” lutade sig mycket på målvakten Marcus Högberg förra säsongen och kommer göra så även i år. Denne man kommer nu ha spelare som Oscar Fantenberg och Linus Hultström framför sig, vilket gör att de kommer att bli ännu svårare att få hål på. Jag ser med spänning fram emot att se bortalaget “in action” denna lördag och inleder med tvåan. Om garderingar tillåts ska ettan med som komplement.

6. Färjestad - Leksand 1

De regerande mästarna Färjestad ska ta sig an den ack så svåra säsongen som regerande mästare. Spelare som Albert Johansson, Jacob De la Rose, Gustav Rydahl och Jesse Virtanen har fösvunnit. Tunga tapp för Karlstadslaget såklart. In har man förstärkt med bland annat Remi Elie, som gjorde 32 poäng på 52 matcher förra året i AHL. Möjligen ingen frälsare, men det kan mycket väl Frölundas succémålvakt förra säsongen Matt Tomkins bli. Truppen är likväl fortfarande stark och kan mycket väl blanda sig i guldkampen i år igen. Leksingarnas tapp av Véronneau är tungt, men hoppet ligger i att Marek Hrivík frälser när slovaken ansluter senare i höst. Dalalaget har nu etsat sig fast som en kandidat till topp sex, men den formsvaga våren gör att man kan fråga sig hur långt laget räcker. Ettan ligger närmast till hands och kan gott spikas upp emot 50-55 prollar.

7. Skellefteå - Malmö 2

Vi reser upp till Västerbotten där Skellefteåfansen hoppas att deras kära AIK äntligen skall slåss om medaljerna igen. Ut mot mästarna Färjestad i kvartsfinal förra året kan i efterhand låta som ett godkänt resultat, men visst var det en missräkning efter en fin grundserie. Värdarna har tappat Linus Karlsson till Vancouver, vilket är tufft, men har kompenserat genom att få tillbaka Andreas Wingerli från AHL. SAIK lär bli tuffa att handskas med i år oavsett. Redhawks har en kompetent trupp och tolfteplatsen förra säsongen var inget annat än ett fiasko. Brödraparen Lauridsen, Sylvegård och Westerholm blir väldigt viktiga för att nå en bättre placering i år, att Tomas Kollar får chansen från start i båset ger en trygghet åt skåningarna. Skellefteå kommer förmodligen att streckas för högt i denna drabbning. Helgarderingen sitter bra uppe i Norrland.

8. Rickard Hugg - Carl Söderberg X

Målkamp mellan Rickard Hugg i Skellefteå och Carl Söderberg i Malmö. Ungtuppen Hugg gjorde 17 baljor förra säsongen medan den mer erfarna Söderberg strutade 22 gånger. Svårlöst som vanligt med målspel, helgarderingen känns därmed gjuten som avslutning på kupongen.

Kupongens kassaskåp

Rögle

Rögle jagar klubbens första SM-guld och inleder på hemmaplan mot ett hårt satsande Brynäs. Att gästrikarna ska få allt att falla på plats redan i premiären är dock inte troligt. Hemmastarka Rögle tar detta!

Varningens finger!

Timrå

Oj vad Timrå ser intressanta ut! Flera högklassiga namn har vänt hem till Sundsvall och ska försöka bära den anrika klubben. Att segra i Scandinavium är naturligtvis svårt, men via kan inte hålla mig från att testa ett lågt streckat Timrå i premiären.162 rader
1. Rögle - Brynäs 1
2. Frölunda - Timrå x2
3. Oskarshamn - Växjö 2
4. Luleå - HV71 1x2
5. Örebro - Linköping 1x2
6. Färjestad - Leksand 1
7. Skellefteå - Malmö 1x2
8. R.Hugg - C.Söderberg 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto