Powerplay Tips Onsdag 13/10

Publicerad på 13 Okt 2021 - 11:37

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Okt 2021 - 11:37

En helsvensk kupong står på menyn denna lillördag med sex matcher från Hockeyallsvenskan samt två svårtippade kamper i Hockeyettan. Västerås och Björklöven är två överstreckade favoriter som ska försöka fällas medan BIK Karlskoga får fullt förtroende borta mot Vita Hästen. Väl mött!


Spelstopp: 18:59



1. Västerås - Kristianstad 2

Västerås har haft några tunga år bakom sig i Hockeyallsvenskan. Inför denna säsong tog klubben ett kraftigt omtag och värvade ihop ett slagkraftigt. Daniel Gunnarsson och Johan “JG” Gustafsson var två av de upphaussade nyförvärven, men ingen av Köping-produkterna har levererat så långt. Gunnarsson är -5 i plus/minus-statistiken medan Gustafsson huserar långt ner i målvaktsligan. Med två raka torsk och nio insläppta påsar är det press på tränare Paananen som mer eller mindre måste vinna här. Kristianstad är dock ett lurigt lag med ett högt offensivt kunnande som kan störa samtliga lag i ligan om de har en bra kväll. Plocka med alla tecken och jobba skräll!


2. Västervik - AIK 2

Från Västmanland tar vi oss ner till östra Småland där Västervik jagar revansch efter nederlaget på Hovet mot AIK. Stockholmarna dominerade den tillställningen med eftertryck och vann med 5-2. Pavel Khomchenko har ersatt Claes Endre med bravur – den ryske burväktaren har spelat stort mellan stolparna och kan mycket väl bli ett hett villebråd för SHL-klubbarna framöver. Västervik är sin vana trogen strukturerade, men avsaknaden av spets gör sig allt som oftast påmind hos smålänningarna som agerar underhuggare i Plivit Arena. Tvåan kan med gott samvete singlas upp till 50 procent.


3. Björklöven - Troja/Ljungby 1

Vi tuffar vidare upp längs med östkusten och hamnar så småningom i Umeå där Björklöven ställs mot Troja/Ljungby. Löven hade en lyckad roadtrip som inleddes med en 5-3-seger i Kristianstad och kröntes med ytterligare en trepoängare i Tingsryd. Spelmässigt kan inte Hans Wallson vara helt tillfreds, men vad gör det när tränaren förfogar över ett koppel av forwards som gör mål på allt. Alexander Wiklund, Olle Liss och Fredric Andersson återfinns alla högt upp i poängligan och är en trio Troja onekligen måste se upp med. Gästerna trånar efter säsongens första seger, framåt finns mycket mer att önska från nykomlingarna medan Roger Forsberg satt en stabil struktur bakåt. Med ett bra målvaktsspel utesluter vi inte att gästerna löser poäng och till rådande procent bör favoritettan garderas. Om råd alla tecken.


4. Almtuna - Södertälje 2

Almtuna hade inte mycket att säga till om när AIK gästade gamla Gränby Ishall förra veckan. Solnaiterna stängde ner AIS omtalade powerplay på imponerande vis och var det klart bättre laget fem mot fem. Känslan är att upplänningarna även får problem med Södertälje som visar fin form. “Kringlorna” tog en tung skalp mot det förväntade topplaget Västerås och tycks ha prickat rätt med rekryteringen av Brett Pollock och målvakten Tolopilo. Med jämna streck och odds är tvåan ett spännande val av spik. Kämpa SSK!


5. MODO - HV71 2

Klassikermöte från Ö-vik mellan två anrika svenska klubbar. MODO har mer eller mindre tryckt på resetknappen efter det blytunga fjolåret. Hemmasonen Mattias Karlin är ny tränare för klubben och det återstår att se om Västerviks forna succéman kan få ordning på torpet i “Foppaland”. Hittills har spelet och följaktligen resultaten varit av blandad karaktär och till mötet med HV71 saknas viktige forwarden Sam Vigneault som är avstängd. HV71 ångar på i toppen av tabellen och förfogar över fyra kedjor som maler ner motståndet. Trolig bortaseger, men med hänsyn till spelvärdet åker ändå krysset med som komplement.


6. Vita Hästen - BIK Karlskoga 2

Ett laddat BIK Karlskoga åkte ner till Småland i fredags och hade nog förhoppningar om att kunna mäta sig med HV71. Så blev dock inte fallet då Jönköpingslaget vann med hela 7-2. Båda BIK-målen gjorde föga förvånande Henrik Björklund, det ena i powerplay där värmlänningarna är sylvassa med en effektivitet på 35 procent. Vita Hästen är i sin tur näst sämst i klassen vad det gäller spel i boxplay och östgötarna har dessutom en tendens att dra på sig onödiga tvåor. Håller sig inte värdarna borta från botbänken har de en lång kväll framför sig i Himmelstalundshallen. Singlad tvåa.


7. Visby/Roma - Hudiksvall 1

Kupongen fortsätter på Gotland med ett möte från Hockeyettan Östra där två förmodade topplag strålar samman. Hudiksvall har precis som i fjol, då hälsingarna tog sig hela vägen till Kvalserien mot Hockeyallsvenskan, ett namnkunnigt lag där Wiberg, Byström Johansson och Jansson ska gå i bräschen. Hudik har precis som Visby/Roma öppnat säsongen med två vinster och en förlust. Öborna har vunnit två raka hemmamatcher och är svårforcerade i Visby Ishall. Det senaste tillskottet Miro Lehtimäki bombade dit tre kassar senast och kan mycket väl avgöra denna drabbning. Börja med ettan, men plocka med alla tecken illa kvickt.


8. Tranås - Kalmar X

Avslutningsvis landar vi i Tranås där ett Smålandsderby i den södra serien står för dörren. Båda lagen har varit inblandade i tre tighta drabbningar vardera som renderat i en en seger och två förluster. TAIF stod upp riktigt bra borta mot storfavoriten Nybro och hade 0-0 med sig inför den sista perioden. Då drog de svartgula på sig en rad tvåor samt ett matchstraff och föll sedermera med 0-3. Kalmar skrällde i sin tur borta mot Halmstad senast och precis som både odds och streck indikerar kan mötet i Stiga Arena sluta hur som helst. Alla tecken är därmed att föredra.


Kupongens kassaskåp

Karlskoga

Karlskoga är kända för att kunna studsa tillbaka efter en mindre bra insats och efter 2-7 borta mot HV kan vi räkna med att få se ett framåtlutat BIK. Vita Hästen är klart svagare och får svårt att stå upp. Tvåan spikas i Östergötland.


Varningens finger!

Kristianstad

Kristianstad förfogar över en vass offensiv och mot ett ojämnt Västerås ska inte skåningarna räknas ut. Som strecken sitter är både krysset och tvåan givna inslag i Västmanland.



162 rader
1. Västerås - Kristianstad 1x2
2. Västervik - AIK 2
3. Björklöven - Troja 1x2
4. Almtuna - Södertälje 2
5. MODO - HV71 x2
6. Vita Hästen - Karlskoga 2
7. Visby/Roma - Hudiksvall 1x2
8. Tranås - Kalmar 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto