Powerplay Tips Onsdag 20/10

Publicerad på 20 Okt 2021 - 11:26

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Okt 2021 - 11:26

Hockeyallsvenskan rullar vidare med fem matcher under onsdagskvällen där det bland annat bjuds på ett klassiskt möte från Jönköping mellan HV71 och Södertälje. HV blir inte helt oväntat rejält överstreckade. Kan SSK stå för en skräll i Husqvarna Garden? Kupongen gör även nedslag i SDHL samt Hockeyettan. Häng med!


Spelstopp: 18:59



1. Västerås - MODO 1

MODO var ytterst nära att gå på pumpen hemma mot Troja/Ljungby. Ett sömnigt Öviks-lag släppte upp nykomlingarna till en 0-3-ledning innan de vaknade till liv. Med två sena baljor i tredje perioden fick ångermanlänningarna till en sudden där Riley Woods klev fram och sköt 4-3. Insatsen från Karlins karlar var medioker och sker inte en rejäl uppryckning kommer det bli åka av för de vitröda i Västmanland. Lunsjö, Zetterberg och Frycklund fortsätter att vräka in poäng för Västerås, trion såg till att “Gurkorna” slog tillbaka AIK med 5-2 senast och bör ha god chans att bättra på poängskörden under onsdagskvällen. Ettan spikas upp till 60 procent.


2. HV71 - Södertälje 1

HV71 var inte alls påkopplade när pucken släpptes borta mot Björklöven senast. Ett heltaggat Löven sköt sex puckar förbi Jonas Gunnarsson, de flesta via blixtsnabba spelvändningar, och vann med 6-2. Visst, smålänningarna vann skotten klart, men sett till antalet heta målchanser hade västerbottningarna minst lika många. Förlusten var HV:s första efter sex raka vinster. Södertälje anländer till Vätterns södra strand med råg i ryggen efter fyra vinster i följd och förfogar dessutom över ligans hetaste lirare i Brett Pollock. Nordamerikanen har gjort poäng i samtliga sju omgångar och toppar poängligan. Med det sagt är ändå HV71 given favorit, men då ettan målas upp till månen bör det garderas tidigt.


3. Vita Hästen - Björklöven 2

Björklövens kapten, Fredric Andersson, plockade fram guran och sjöng med fansen efter segern mot HV71 häromsistens. Återstår att se om ”Freddan” bjuder på skönsång i bussen på vägen hem från Norrköping. Spelmässigt gjorde Löven säsongens klart bästa match mot HV och kan de komma ut med samma energi i Himpa är det vinstgaranti mot ett formsvagt och vingklippt Vita Hästen. Gästerna har dock haft svårt med motivationen mot seriens sämre lag, vilket nederlaget hemma mot Troja i näst senaste fighten påvisar. Med hänsyn till värde garderas tvåan hela vägen i hopp om en knall.


4. BIK Karlskoga - Tingsryd 2

Karlskoga har bara tagit stryk av HV71 efter sju spelade omgångar, men det såg ett tag illa ut i hemmapremiären mot Västervik. Vid ställningen 0-1 i Nobelhallen hade VIK bud på ytterligare mål vilket sannolikt hade varit matchavgörande. Istället vände BIK på skutan och vann med 3-1 trots att Wilhelm Westlund åkte på ett matchstraff. Nämnde Westlund är avstängd och det är även Mikael Eriksson samt Arvid Aronsson. Tre tunga avbräck för de blåvita värdarna som även saknar backen Henrik Larsson. Backsidan ser därmed riktigt tunn ut hos BIK, något ett framåtlutat Tingsryd ska försöka utnyttja genom att sätta en hög forecheck och tvinga fram misstag. Den lågt streckade tvåan inleder, men bör få stöd av övriga tecken om pengarna räcker.


5. Troja/Ljungby - Almtuna 1

Troja/Ljungby är sannerligen på gång efter segern i Umeå (4-1 mot Löven) och poängen borta mot MODO ett par dagar senare. En skön roadtrip för Kent Forsbergs manskap och publiken i Ljungby Arena har förhoppningar om att få bevittna säsongens första hemmaseger. Carl-Johan Sjögren nätade för tredje matchen i följd i samband med 3-4-förlusten efter sudden mot MODO och ser ut att trivas tillsammans med Öhman och Romfors. Almtuna har gjort det förhållandevis bra så långt, men reser till södra Småland med dubbla bortaförluster i bagaget. Med jämna streck och odds är 1X ett spännande val.


6. Djurgården - Leksand 1

Efter en dryg veckas matchledigt är det återigen dags för Djurgårdens damer att ge sig in i hetluften. Senast Järnkaminerna var i farten så föll de aningen överraskande med 3-4 hemma mot HV71. Mot Leksand ska tabellsjuan ses med god chans att hoppa tillbaka på segerspåret. Gästerna från Dalarna kan inte mönstra ett lika starkt lag som hemmalaget och på Hovet har dessutom inte LIF fått segerjubla på tre år. Senaste inbördes resultat lyder 2-0, 6-1 och 5-0 med stockholmarnas siffror först. En sunt streckad etta är en spikad sådan.


7. AIK - SDE Hockey X

Vi håller oss kvar i den kungliga huvudstaden där ytterligare ett SDHL-möte ska synas. SDE stod för en dunderkräll i den senaste omgången då självaste Luleå besegrades med 3-2 efter straffar. Stor segerorganisatör för SDE blev målvakten Sabina Eriksson som räddade hela 42 av 44 skott och fyra av fem straffar. Mäkta imponerande! AIK har även de en uppåtgående trend. Solnas stolthet löste poäng mot både Luleå och MODO i helgen och för en vecka sedan slog Gnaget tillbaka SDE med 3-1 på bortais. I ett förväntat tight och målsnålt derby bör inget lämnas åt slumpen. Alla tecken välkomnas.


8. Nybro - Vimmerby 1

Kupongen avslutas med ett spännande Smålandsderby från Hockeyettan Södra mellan Nybro och Vimmerby, som båda väntas husera högt upp i tabellen. Nybro tog tre sköna poäng hemma mot Hanhals senast och studsade därmed tillbaka efter dubbla nederlag. Vikings gör sin tredje raka fight hemma i Liljas Arena och brukar ha ett stort stöd från läktarhåll. Hemmalaget kommer till spel utan skadade målvakten Robin Johansson och den finske stjärnan Janne Väyrynen. Nybros tränare Mikael Tisells förfogar med det sagt över ligans bredaste trupp, ett par frånvarande spelare ska inte ha speciellt stor betydelse. Vimmerby lär säkerligen bjuda upp till kamp, men då ettan ser ut att bjuda på fint värde är det läge att damma av spikklubban.


Kupongens kassaskåp

Västerås

Västerås har blandat och gett under upptakten, men kommer närmast från dubbla skalper mot Kristianstad och AIK. VIK ska kunna blanda sig i toppstriden vad det lider. Här visar de varför. Etta!


Varningens finger!

Tingsryd

Tingsryd har rest sig efter en tung start och vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Karlskoga dras med både avstängningar och skador vilket öppnar upp för en knall i Nobelhallen. Spännande tvåa!



162 rader
1. Västerås - MODO 1
2. HV71 - Södertälje 1x2
3. Vita Hästen - Björklöven 1x2
4. BIK Karlskoga - Tingsryd 1x2
5. Troja/Ljungby - Almtuna 1x
6. Djurgården - Leksand 1
7. AIK - SDE Hockey 1x2
8. Nybro - Vimmerby 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto