Powerplay Tips Onsdag 21/9

Publicerad på 20 Sep 2022 - 14:23

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Sep 2022 - 14:23

Under onsdagen är det stort fokus på den finska hockeyligan där hela sex matcher ska analyseras. Varsin tillställning från SDHL och tyska DEL ramar in de finska bataljerna och på förhand känns detta som en riktigt spännande bong. Visst går vi i vanlig ordning för åtta rätt med god utdelning.

Spelstopp: 17:291. Djurgården - SDE Hockey 1

Djurgården inledde säsongen med att piska till Stockholmsrivalen AIK med 2-0 och nu väntar ännu ett huvudstadsderby när SDE Hockey från Danderyd står för motståndet. En motståndare som Djurgården har besegrat sex gånger på de sju senaste inbördes mötena. SDE inledde med att försöka ta revansch på Linköping, som slog ut Danderyds-gänget ur playoff förra säsongen. Det gick dock inte utan SDE fick vända hem med 2-3 i baken. Det blir knappast enklare nu när mardrömsmotståndet Djurgården väntar och här har jag svårt att se något annat än att hemmalaget vinner matcher. Stark etta!

2. Vaasan Sport - Kärpät 2

Vaasan Sport missade playoff förra säsongen och har inte öppnat speciellt förtroendeingivande denna höst heller. Två förluster finns noterade på de inledande tre omgångarna. Vaasan är rena rama svenskkolonin och spelare som Jens Lööke, Simon Hjalmarsson, Axel Holmström och Sebastian Stålberg har en del att bevisa. Kärpät, anförda av mäktige kaptenen Marko Anttila, har vunnit sina två inledande fajter och har ett betydligt tryggare grundspel. Backar som Ludwig Byström och David Rundblad har mycket att ge och ser till att Kärpät inte förlorar detta. Trolig tvåa.

3. Mikkelin Jukurit - Lukko Rauma 2

Jukurit satsade hårt förra säsongen och slutade också tvåa i grundserien. Direkt i kvartsfinalen tog det däremot slut mot KooKoo och det var en rejäl besvikelse. En besvikelse som verkar sitta i för Jukurit är jumbo i serien med noll inspelade poäng på tre omgångar. Mest oroväckande är att hela tolv puckar har slunkit in bakåt. Nye målvakten Frans Tuohimaa har en hel del kvar att bevisa. Lukko Rauma kommer från en oerhört imponerande insats då TPS Turku krossades med 6-0 och kommer de upp i samma höga nivå nu finns det stor chans till tre poäng igen. Med krysset som komplement till tvåan känns detta som en klar grön bock.

4. JYP Jyväskylä - TPS X

TPS åkte alltså på en rejäl näsbränna mot Lukko Rauma i den förra omgången, men det ska främst ses som ett olycksfall i arbetet. Vi snackar trots allt om ett lag som var i final för några månader sedan och som i omgången innan mötet med Lukko krossade Ässät med 7-2. JYP Jyväskylä torskade mot Ässät med 0-5 för några dagar sedan, men besegrade dessförinnan Lukko Rauma klart. Det säger en del om hur oviss denna liga är. När serien summeras i vår lär värdarna dock garanterat ligga efter TPS i tabellen och de har torskat fyra raka hemmamöten mot onsdagens kombattanter. Värde på tvåan ser det ut att bli men med tanke på vad som hände TPS senast, nyp alla tecken och gå vidare.

5. Lahti Pelicans - SaiPa 2

SaiPa var ett bottenlag i fjol och laget från Villmanstrand har inlett med tre raka förluster denna höst. De har svårt att få ihop alla bitar, men det finns ett antal intressanta nordamerikanska importer i detta lag. Det kommer bli tufft att nå upp till playoff även detta år, men så dåliga som tipparna tycks tro är inte gästerna. Lahti Pelicans har fått behålla fjolårets succéman Lukás Jasek och det var oerhört viktigt. I övrigt tillhör truppen knappast Finlands bästa och Pelikanerna är ingen säker vinnare hemma i Lahti. Med värde till höger lockar tvåan mest, men visst smakar en helgardering bäst.

6. Tappara - HPK 1

Vilken säsong Tappara hade i fjol. De vann grundserien och krossade allt motstånd även i slutspelet. Första guldet på fem år var ett faktum och laget från Tammerfors kommer garanterat vara med och bråka längst upp även denna säsong. Närmast kommer de från en 0-3-förlust mot Kärpät men det är inget att lägga speciellt stor vikt vid. Tappara kan mycket bättre än så och det lär vi få se redan här. Förstalinan med Lehterä, Merelä och Savinainen är vass och komma åsamka HPK stora bekymmer. Gästerna från Tavastehus har torskat fyra av de fem senaste inbördes och åker på stryk igen. Ettan singlas.

7. Ässät - Ilves 1

Vidare till Björneborg där en riktigt fin skrällchans har identifierats. Ässät slutade som jumbo i serie förra säsongen och inledde denna höst med två raka torsk. Senast slogs dock JYP tillbaka med 5-0 efter en riktigt stark insats. Svenske Niklas Rubin stängde då till helt mellan stolparna och den före detta frölundaiten har kapacitet att göra samma sak även mot starka Ilves. Visst är besökarna ett riktigt bra hockeylag som dessutom toppar tabellen med maximala nio poäng och en målskillnad på 9-2. De hade dock enorma problem med IFK Helsingfors senast i en match som Ilves vann med 2-1 men förlorade skottstatistiken med 10-26 i. Kommer de inte upp i högre nivå nu ligger skrällen på lut. Tvåan streckas vansinnigt hårt och då plockas alla tecken med från start där vänstersidan rensar magiskt.

8. Kölner Haie - Wolfsburg X

Vi avslutar onsdagskalaset med en tillställning från tyska DEL. Det går inte att säga något annat än att det har svängt om Kölner Haie i de två första omgångarna. Tre poäng och 8-8 i målskillnad vittnar om att det är i offensivt som Haie lägger mest krut. Nye kanadensaren Aubry har noterats för tre av dessa baljor och är en spelare att hålla ögonen på. Wolfsburg tog sig till semifinal i fjol och är en toppkandidat igen även om det blev stryk med 2-5 i premiären mot Frankfurt. Rhett Rakhshani, som vi känner igen från hans långa tid i SHL, är ett häftigt nyförvärv som höjer kvalitén på detta Wolfsburg. Gästerna lär sluta högre upp i tabellen än Kölner Haie, men denna enskilda match känns väldigt svårtippad. Plocka med alla tecken.

Kupongens kassaskåp

Tappara

Tappara krossade allt motstånd i fjol och HPK är chanslösa i Tammerfors. Ettan lär streckas hårt men det kan inte hjälpas. Spika på.

Varningens finger!

Ässät

Ilves imponerade inte alls mot IFK Helsingfors där de endast mäktade med tio skott på mål på hela matchen. Får vi inte se en bättre insats nu kan Ässät mycket väl skrälla. Ettan måste ges utrymme.162 rader
1. Djurgården - SDE Hockey 1
2. Vaasan Sport - Kärpät 2
3. Jukurit - Lukko Rauma x2
4. JYP Jyväskylä - TPS 1x2
5. Lahti Pelicans - SaiPa 1x2
6. Tappara - HPK 1
7. Ässät - Ilves 1x2
8. Kölner Haie - Wolfsburg 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto