Powerplay Tips Onsdag 27/10

Publicerad på 27 Okt 2021 - 09:10

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Okt 2021 - 09:10

Hockeyallsvenskan bidrar med sex rafflande matcher på onsdagens Powerplay där Smålandsderbyt mellan Troja och HV71 är en riktig höjdare. Vidare väntar ett stopp i Linköping där SDHL-mötet mellan LHC och Djurgården ska synas i sömmarna innan Hockeyettan ror kupongen i hamn. Mot åtta gröna bockar!


Spelstopp: 18:591. Troja/Ljungby - HV71 2

Vi river igång kupongen med Smålandsderbyt i Ljungby där det kommer vara smockfullt på läktarna. HV71 toppar inte helt oväntat tabellen i överlägsen stil efter nio omgångar. Jönköpings stolthet har vunnit åtta bataljer och bara kammat noll en gång, borta mot Björklöven. Tommy Samuelssons manskap har släppt in minst mål i ligan och dessutom gjort näst flest framåt. Tyler Vesel har fått ett lyft sedan han anslöt från Björklöven och har tillsammans med Fredrik Forsberg, Simon Önerud och Emil Andrae varit HV:s bästa spelare. Troja/Ljungby kommer från en fin skalp uppe i Karlskoga (3-2) och ståtar med poäng i fem raka matcher. Här väntar dock sannolikt en övermäktig uppgift för nykomlingarna. Tvåan backas upp av krysset med hänsyn till spelvärdet. X2.


2. Björklöven - Mora 2

Fint värde uppdagas när resan går vidare till Västerbotten och “Björkarnas stad”. Björklöven har i vanlig ordning ett slagkraftigt lag som säkerligen kommer vara med långt fram i vårens slutspel. Hittills har “Löven” dock varit alldeles för mycket upp och ner för att lita på till en streckning på över 70 procent. Blott en viktoria på fyra hemmamatcher är inte något att hänga i den gröngula granen. Mora är förvisso alltjämt utan trepoängare men sett till de underliggande siffrorna, som xG och corsi, måtte det vända snart för masarna som får tillbaka energiknippet Nils Thomasson från skada. Med rådande förutsättningar blir valet att helgardera och jobba skräll!


3. Södertälje - Västerås X

Västerås har inlett säsongen krampaktigt och efter fredagens nederlag mot Kristianstad är Thomas Paananen en pressad tränare. Med det lag VIK mönstrar måste poängen börja ticka in omgående, annars lär huvuden rulla. Kvalité finns det gott om hos de svartgula, inte minst i Frycklund, Gunnarsson, Lunsjö och Zetterberg. Södertälje tog tre blytunga poäng borta mot Björklöven senast där man har målman Tolopilo att tacka för segern. Den belarusiska keepern måttade 48 av 51 skott. SSK slog även Västerås tidigare i höstas hemmavid (5-2) men har nu jobbiga skador på ett gäng backar, däribland viktige Andreas Hjelm. Svårtippat på förhand där det bör strösslas med tecken omgående. Helgardera.


4. Kristianstad - AIK 2

Kristianstad har äntligen börjat få betalt för det fina offensiva spel laget visat upp sedan serien drog igång i slutet av september. KIK bärgade tredje raka viktorian i samband med 5-3-segern mot AIK på Hovet i söndags. Kan Gaths gossar följa upp trepoängaren med ytterligare en i onsdagens retur är frågan. Chansen är såklart god med publikens stöd i ryggen, men här har vi fastnat för värdet på högersidan. AIK var trots allt det bättre laget i två perioder senast, men slarvade bort poäng via en urusel andra period. På resande skridsko har Solnas stolthet övertygat och bland annat plockat dubbla trepoängare i Mora. Tvåan under 45 procent singlas med god känsla.


5. Vita Hästen - Tingsryd 2

Tingsryd kunde inte följa upp den fina vinsten uppe i Karlskoga med ytterligare en bra insats när Västervik gästade Nelson Garden Arena. TAIF såg riktigt blöta ut i närkampsspelet och när inte det grönvita gänget är villiga att göra jobbet är de ett ganska blekt hockeylag. Håkan Bogren har säkerligen sagt några väl valda ord under veckan som gått och vi kan räkna med att se ett betydligt mer påkopplat Tingsryd i Himmelstalundshallen. Vita Hästen har det fortsatt jobbigt och agerar tabelljumbo med blott fem inspelade poäng. Offensivt är det tunnsått bakom Eriksson och Mackin, dessutom är backbesättningen bland de svagare i serien. X2 torde räcka för grön bock.


6. Almtuna - BIK Karlskoga 2

Almtuna har åkt på däng i hela sex raka matcher trots att upplänningarna förfogar över en av seriens absolut hetaste spelare i Sebastian Benker. Benker sköt tre strutar när AIS knep en pinne hemma mot HV71 senast och toppar skytteligan på åtta fullträffar. Problemen finns i de bakre leden och under förlustsviten har inte Almtuna släppt in färre än tre mål en enda gång. Karlskoga beträder isen i Upplands Bilforum Arena med dubbla förluster i ryggen vilket inte hör till vanligheterna. Glädjande för BIK är att de får tillbaka ett par spelare till detta möte, däribland backarna Westlund och Aronsson som varit avstängda. BIK ska ses med god chans att studsa tillbaka och med okej värde till höger får tvåan inleda.


7. Linköping - Djurgården 1

Linköping gör sin sjätte match på hemmais och jagar femte vinsten. Lejonen har bara tagit stryk av HV71 i Saab Arena och den förlusten kom efter straffar sedan östgötarna tappar en till synes klar 3-1-ledning i den sista akten. Överlag har LHC imponerat och under förra veckan slog man både tillbaka Brynäs och Leksand. Spelare för spelare besitter inte Djurgården samma kvalité, men detta talangfulla lagbygge har trots allt visat att de kan mäta sig med de bästa i SDHL. DIF har bland annat slagit MODO borta och pressat Brynäs samt Luleå. Den lågt streckade tvåan är ett intressant komplement bredvid favoritettan. Etta-tvåa.


8. Piteå - Kalix 1

Vi stänger butiken uppe i Norrbotten med ett spännande toppmöte från Hockeyettan Norra. Piteå hade som väntat inga bekymmer med att lägga beslag på tre poäng hemma mot Kiruna AIF i helgen. Viktor Edström hade en lyckosam eftermiddag i paltstaden och stod för fyra assist, varv två till Petter Mäkitalo. PHC har radat upp tre raka vinster på hemmais och får bära favoritskapet när Kalix gästar. KHC har startat överraskande starkt med sex vinster och bara två förluster efter åtta omgångar. Truppmässigt skiljer dock en nivå mellan dessa norrländska gäng till fördel för Piteå som vunnit fem av de sex senaste hemmamötena mot just Kalix. Ettan singlas.


Kupongens kassaskåp

AIK

Något kassaskåp är det visserligen inte, men AIK har visat styrka på resande fot under hösten och lär vara taggade till tänderna efter plumpen mot just KIK senast. Värdemässigt är dessutom tvåan ruggigt fin i Skåne. Jobba Gnaget!


Varningens finger!

Mora

Spelmässigt har det sett skapligt ut för Mora som dock inte har haft studsarna med sig. Masarna är alltjämt utan trepoängare, men känslan är att den första snart är kommen. Kanske redan denna onsdag. Värdetvåan är gjuten på varje bong!144 rader
1. Troja/Ljungby - HV71 x2
2. Björklöven - Mora 1x2
3. Södertälje - Västerås 1x2
4. Kristianstad - AIK 2
5. Vita Hästen - Tingsryd x2
6. Almtuna - BIK Karlskoga x2
7. Linköping - Djurgården 12
8. Piteå - Kalix 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto