Powerplay Tips Onsdag 3/11

Publicerad på 3 Nov 2021 - 10:36

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Nov 2021 - 10:36

Med Hockeyallsvenskan på uppehåll är det Hockeyettan som gäller för hela slanten på onsdagens kupong. Det bjuds på matcher från samtliga fyra divisioner, flest från den östra som tillhandahåller tre rafflande möten. Tre spikar har identifierats på denna favoritbetonade bong. Dags att släppa pucken!


Spelstopp: 18:59



1. Kalix - Piteå 1

Vi inleder i norr där ett rafflande toppmöte står på menyn nära den finska gränsen. När dessa aktörer drabbade samman för en vecka sedan drog serieledande Kalix det längsta strået. Hjältar för de rödvita “Örnarna” blev inte helt oväntat den stekheta linan med Emil Lindblom, Samuel Eriksson och Ace Cowans. Trion låg bakom samtliga mål och ligger etta, tvåa och trea i den totala poängligan. Piteås eminenta vänsterforward Victor Edström återfinns just bakom nämnda KHC-spelare i poängligatoppen och besitter spetskvaliteter nog för att vålla problem för hemmalagets backar. Kalix får gälla som favorit i kraft av hemmaplan, men ettan är en ostadig sådan. Plocka gärna med alla tecken.


2. Nybro - Halmstad 1

Vi dyker rakt ner i Hockeyettan Södra där storfavoriten Nybro söker efter den fina formen från i fjol då laget var en hårsmån från att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan. “Vikingarna” återfinns på tredje plats, då fem lag säkrar en biljett till Allettan är det ingen fara på taket. Det som dock skapar huvudbry hos tränare Tisell är lagets oförmåga att göra mål. Blott 22 fullträffar är exempelvis hela 13 färre än vad serieledande Vimmerby har mäktat med. Tre segrar sista fyra varav 5-4 borta mot svårspelade Mörrum vittnar ändå om att hemmalaget har bra form. Även Halmstad är på gång efter dubbla vinster mot Tranås och Karlskoga men på bortabana har inte Hammers rosat marknaden. 1X räcker gott och väl till grön bock.


3. Tranås - Dalen X

Upp till norra Småland där Tranås haft sina ups and downs under hösten. Klassiska TAIF, som i början av 2000-talet huserade i Hockeyallsvenskan, har dragits med skadeproblem under hösten och inte fått med sig resultaten som önskat. Tre segrar sista fyra vittnar ändå om att “Tranorna” är på rätt köl och skadeläget har dessutom ljusnat. Lägg därtill att Tranås i dagarna signade med Brynäs lovande back Calle Westerlund. Dalen blir dock något att bita för det svartgula värdlaget. Gästerna från Norrahammar har vunnit fem av de senaste sex fighterna och slog genast tillbaka Mörrum med 4-2 på bortais där Jesper Thörnberg sköt både 3-2 och 4-2 i slutet av matchen. Svårtippat till tusen där alla tecken välkomnas tidigt.


4. Forshaga - Mariestad 2

Fjolårets överraskningslag Forshaga tappade flertalet viktiga kuggar under sommaren och spåddes få svårt att vara med i racet om platserna i Allettan. De svartvita har dock knäppt alla förståsigpåare på nästippen genom att gå segrande ur åtta av de tio första matcherna. Hemmalaget återfinns på fjärde plats i Hockeyettan Västra och har hela sju poäng ner till Lindlöven under topp 5-strecket. Känslan är dock att FIF får svårt att hålla stången mot Mariestad. Västgötarna har tagit poäng i nio av de tio första omgångarna och då har “Tjurarna” betydligt mer att ge spelmässigt än vad de hittills visat. Sedan 2018 har BOIS:arna tagit full pott i denna hall. Tvåa!


5. Nyköping - Borlänge 2

Borlänges nya superkedja med Martin Janolhs, Marcus Karlberg och Arvid Degerstedt bär masarna på sina axlar. Trojkan, som alla gjorde matcher med Vita Hästen förra året, ligger etta, tvåa och femma i poängligan. Degerstedt har varit fullständigt dominant och nog borde de hockeyallsvenska klubbarna gapa efter östgötens tjänster snart. Borlänge bussar till östkusten med sju raka trepoängare i ryggen och ska ses med ett gyllene läge att förlänga sviten mot Nyköping. De hemmahörande ”Riddarna” har nämligen radat upp tre nederlag och stod för en tämligen usel insats borta mot Kumla i söndags. Tvåan lämnas allena.


6. Wings Arlanda - Väsby 2

Vi håller fast i spikklubban när resan går vidare upp till huvudstaden. Väsby, som i fjol drattade ur Hockeyallsvenskan, har inte fått det att flyga en nivå ner i seriesystemet trots att man förfogar över en av hela Hockeyettans bästa trupper. Spelare som Henrik Rommel, Jacob Spångberg och Carl Wassenius är klasslirare på denna nivå. “De vilda grisarna” har blott vunnit fem av de tio första fighterna och ligger riktigt pyrt till i kampen om Allettan-platserna. Wings Arlanda tog en meriterande skalp hemma mot Huddinge och har knåpat ihop 16 pinnar, lika många som både Huddinge och Väsby. På resande skridsko har Väsby vunnit tre av fyra fighter, bland annat borta mot Visby/Roma i fredags. I grunden skiljer minst en nivå mellan dessa gäng och då värdet finns till höger smakar tvåan mumma.

7. Huddinge - Strömsbro 2

Huddinge fick som sagt pisk av Wings Arlanda trots att man vann skotten med hela 47-23. Tungt för Huddinge som dessförinnan vunnit tre raka matcher och var på väg uppåt i tabellen. För att Nylanders mannar ska kunna hävda sig mot bättre motstånd måste de höja lägstanivån. Chans till revansch under onsdagen när Strömsbro gästar Björkängshallen. Gästrikarna åkte på en chockerande torsk hemma mot jumbon Segeltorp och tappade viktiga poäng i kampen om platserna bakom överlägsna Hudik. SIF:s högstanivå skojar man dock inte bort och gästerna har redan tagit poäng av Huddinge denna säsong. Med en skenande etta åker alla tecken in där tvåan betalar bra.


8. Enköping - Vallentuna 1

I fjol landade Enköping in på en andraplats i grundserien och fick chansen att mäta sina krafter med lag som Boden, Kalix och Östersund i Allettan Norra. De grönklädda hade även förhoppningar om att kriga om en topplacering i årets grundserie, men det har gått åt pipan för ESK som bara har Segeltorp efter sig i tabellen. Christofer Eriksson lämnade sitt uppdrag som tränare inför trippen till Gotland men det gav ingen effekt då Visby/Roma vann med hela 7-3. Vallentuna har potential att fälla stora drakar, det visade de mot just Visby häromveckan när öborna fick lämna huvudstaden utan poäng. Samtidigt kan de gulröda besökarna rasa samman mot alla lag i serien. Sker inget konstigt med strecken är alla tecken att föredra.


Kupongens kassaskåp

Borlänge

Borlänge stormar fram i Hockeyettan Västra och har sju raka trepoängare med sig i bagaget till Nyköping. Arvid Degerstedt vräker in poäng och lär knappast skrinna av isen poänglös mot ett formsvagt NSK. Masarna vinner!


Varningens finger!

Strömsbro

Huddinge gick på pumpen i det så viktiga mötet borta mot Wings Arlanda och det börjar bli lite oroligt hos talangfabriken vars plats i Allettan hänger på en skör tråd. Strömsbro knep en pinne mot Huddinge senast det begav sig och ska inte räknas ut.



162 rader
1. Kalix - Piteå 1x2
2. Nybro - Halmstad 1x
3. Tranås - Dalen 1x2
4. Forshaga - Mariestad 2
5. Nyköping - Borlänge 2
6. Wings Arlanda - Väsby 2
7. Huddinge - Strömsbro 1x2
8. Enköping - Vallentuna 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto