Stryktipset lör 20/7

Publicerad på 19 Jul 2019 - 16:54

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jul 2019 - 16:54

Ett riktigt smaskigt Stryktips har dukats upp den här lördagen. Bortsett från en MLS-fajt är det idel svensk toppfotboll som står på agendan, dessutom finns 6 miljoner kronor i jackpot att hämta på den här raden! Det finns ett par skrällchanser både i Allsvenskan och Superettan och möjligheten till bra utdelning finns definitivt. Mot 13 rätt!


Spelstopp: 15.59


1. AIK - Helsingborg 1
Kupongen tar avstamp på nationalarenan där Gnaget gästas av Henke Larssons formstarka Helsingborg. HIF har fått en nytändning under Henke och Skånelaget har nyligen förstärkt truppen med den före dette United-målvakten Anders Lindegaard. Ett starkt och nödvändigt nyförvärv med tanke på att Joelsson är skadad. De regerande mästarna känns dock klart tyngre men här har ettan blivit lite väl stor favorit. Att Gnaget fick slita i 90 minuter mot FC Ararat i onsdags ska absolut inte underskattas. Den överstreckade ettan bör garderas tidigt med det lågt streckade krysset. Vill man åt jackpotten är det inte alls fel att helgardera på större system! 


2. Örebro - Falkenberg 2
Örebro ställs inför en lurig uppgift den här lördagen. Falkenberg lyckades i slutminutrarna säkra en pinne mot Blåvitt i den förra omgången och hallänningarna har nu endast en inkasserad förlust på de fem senaste matcherna. Dessutom är känslan att falken under säsongen spelat bättre än vad resultaten visat. Örebro står i sin tur på tre raka förluster och Axel Kjäll saknar ett par pjäser inför lördagens batalj på Behrn Arena. Mårtensson (skadad), Björnquist (skadad) och Brorsson (avstängd) missar den här matchen. Skrällen lockar klart mest, strecka på från höger!


3. GIF Sundsvall - Häcken 2
Ett annat lag som har det tufft i Allsvenskan är GIF Sundsvall. Klubben har ekonomiska problem och både Hallenius och Eskelinen har tvingats lämna Joel Cedergrens skuta. Giffarna har inte vunnit sedan april månad och norrlänningarna står nu på samma poäng som jumbon Falkenberg. BK Häcken är betydligt mer harmoniskt och formstarkt. Hisingslaget krossade Örebro i den förra omgången med 3-0 och gästerna ska ha bra chanser att lösa en ny seger på NP3 Arena. Fin tvåa!


4. Degerfors - GAIS 1
I Superettan har Degerfors varit ett svårbedömt gäng under den här säsongen och nu väntar GAIS som nyligen sparkat Bosko Orovic. Den assisterande tränaren Patrik Ingelsten har nu tagit över Makrillarna. Rödvita Degen agerar ojämnt och viktiga pjäser som Ladan och Björndahl är alltjämt osäkra till spel på grund av skador. Visst ska de rödvita vara favoriter på Stora Valla men en eventuell tränareffekt kan ligga bakom hörnet för göteborgarna. Trots att Asceric är avstängd för gästerna känns ettan befogad att gardera, gärna hela vägen. 


5. Dalkurd - Varberg 2
Dalkurd krossade GAIS i den förra omgången på Gamla Ullevi med hela 1-5! En väldigt skön tillbakastuds efter 1-6 torsken hemma på Gavlevallen mot Västerås dessförinnan. Nu väntar serieledarna Varberg som mot alla odds har gått som tåget den här säsongen. Jocke Perssons hallänningar har endast kammat noll i en match så här långt och toppar tabellen i relativt överlägsen stil. Anfallaren Seljmani toppar även alltjämt skytteligan med sina tio fullträffar. Börja med den lågt streckade tvåan. Gardera med krysset ifall möjligheten ges. 


6. Brommapojkarna - Norrby X
Brommapojkarna huserade i Allsvenskan i fjol och tippades i toppen av Superettan den här säsongen. Ingenting har dock stämt för BP i andradivisionen som ligger sist i serien efter halva säsongen. Under all kritik givetvis. Det finns dock ganska stor potential i truppen och kvalitén ska finnas för att vända på det är. Norrby går rätt bra men föll tungt senast mot Halmstad och Borås-laget saknar Robin Strömberg här på grund av en avstängning. Ovisst och svårtippat, här smakar alla tecken riktigt bra!


7. IK Frej - Örgryte 2
IK Frej är inne i en jobbig period och befinner sig i ett kritiskt läge i tabellen. Täby-laget har kammat noll i de fyra senaste matcherna och hemma på Vikingavallen har inte Frej vunnit sedan april månad. Örgryte har högre grundkapacitet och klart bättre dagsform. ÖIS har genom den fina formtoppen närmat sig toppen av tabellen och noterbart är att Fredrik Andersson har hållit nollan i fem raka matcher. Tvåan känns bra här och spikas således.


8. Philadelphia - Chicago 1
I MLS har Philadelphia Union gjort det riktigt bra med förhållandevis ganska små medel. Union förlorade förvisso senast borta mot Real Salt Lake med hela 0-4 men trots detta toppar Pennsylvania-laget alltjämt Eastern Conference. Sämre går det för Schweinsteigers Chicago Fire som torskade borta mot Philadelphia i fjol med 0-3. The Fire är seriens sämsta bortalag med 0-3-7 på resande fot. Håller sig ettan under 60 procent är det en rimlig spik. 


9. IFK Göteborg - AFC Eskilstuna 1
Under söndagen fortsätter kupongen med idel svenskt. Blåvitt gjorde succé under våren men nu har Poya Asbaghi fått lite grus i maskineriet. Dessutom är truppen reducerad; Starfelt och Nygren har lämnat samtidigt som Sebastian Ohlsson och Vibe är skadade. Lägg därtill att Sebastian Eriksson anmälts av disciplinnämnden efter utbrottet mot Falkenberg. Blåvitt torskade mot AFC Eskilstuna på Tunavallen i premiären och nu ställs göteborgarna mot AFC i ett ganska otacksamt läge. De orangefärgade gästerna besegrade Kalmar senast och är faktiskt obesegrade i tre raka matcher. Därför garderas ettan tidigt med det lågt streckade krysset. 


10. Malmö FF - Sirius 1
Mer pålitligt favoritskap är det på Stadion i Skåne. Guldfavoriten Malmö FF kommer till spel i gott slag och serieledarna är oerhört stabila på hemmagräset. Efter krysset mot Häcken i hemmapremiären har MFF vunnit sju raka matcher på Stadion i Allsvenskan. Henrik Rydströms Sirius ska absolut inte underskattas men mot de himmelsblå brukar de blåsvarta få det väldigt svårt. Malmö har vunnit de fyra senaste mötena mellan lagen med en sammanlagd målskillnad på 14-0. Trots stenhård streckning spikas ettan av! 


11. IFK Norrköping - Östersund 2
Peking förlorade snöpligt mot Östersund förra helgen i Jämtland med 1-2 där Aiesh blev tungan på vågen i den 93:e minuten. Nu väntar en ny batalj med jämtarna och värt att bära med sig inför det här mötet är att Norrköping har 90 minuter i benen från torsdagens Europa League-match mot St. Patrick’s Athletic. Således slagläge för en ny rödsvart triumf? Inte är det omöjligt. ÖFK besitter en hög högstanivå och trivs även bra på konstgräs. Skrälltvåan bör plockas med här, men visst ska den garderas omgående. 


12. Mjällby - Halmstad 2
Överraskningen Mjällby har stagnerat något den senaste tiden medan Magnus Haglunds Halmstad har växlat upp. Nykomlingen från Sölvesborg vann knappt mot Frej i den förra omgången men dessförinnan hade de gulsvarta tre raka matcher utan någon seger. HBK känns mer harmoniskt än på länge och nyförvärvet Boman är nu spelklar. De blåsvarta besegrade nyligen Mjällby på Örjans Vall med 2-0 och Haglunds manskap ska ses ha fina möjligheter att återigen ta tre poäng från Sölvesborgs-laget. Utgå från tvåan. 


13. Öster - Trelleborg 1
Det har onekligen gått tungt för Öster men smålänningarna har varit förtjänta av betydligt fler poäng av vad laget spelat in. På Myresjöhus Arena har Christan Järdlers mannar radat upp tre raka kryss mot Brage, BP och Varberg, men mot de två sistnämnda var det Öster som var närmast segern. Nyförvärvet av den rutinerade anfallaren James Keene känns som en perfekt investering då målskyttet hackat något. Trelleborg reser till Växjö med tre raka förluster i bagaget och då ettan streckas lågt på Myresjöhus känns Öster som en tänkbar värdespik. 


Kupongens kassaskåp


Malmö FF
Guldfavoriten MFF har 14-0 i de fyra senaste mötena mot Sirius och klasskillnaden är i grunden enorm mellan klubbarna. Bör vara en säker etta på Stadion! 


Varningens finger!


Falkenberg
Falkenberg är svårslagna för tillfället och ett reducerat och överstreckat Örebro är ingen favorit att lita på. Noterbart är att Örebro är seriens sämsta hemmalag på Behrn Arena med blott fyra inspelade poäng efter sju matcher. Bra skrällchans!


Lilla raden 144 rader
1. AIK - Helsingborg 1x
2. Örebro - Falkenberg x2
3. Sundsvall - Häcken 2
4. Degerfors - GAIS 1x2
5. Dalkurd - Varberg 2
6. BP - Norrby 1x2
7. IK Frej - Örgryte 2
8. Philadelphia - Chicago 1
9. Göteborg - AFC Eskils. 1x
10. Malmö FF - Sirius 1
11. Norrköping - Östersund 12
12. Mjällby - Halmstad 2
13. Öster - Trelleborg 1


Stora raden 864 rader
1. AIK - Helsingborg 1x
2. Örebro - Falkenberg x2
3. Sundsvall - Häcken 2
4. Degerfors - GAIS 1x2
5. Dalkurd - Varberg x2
6. BP - Norrby 1x2
7. IK Frej - Örgryte 2
8. Philadelphia - Chicago 1
9. Göteborg - AFC Eskils. 1x
10. Malmö FF - Sirius 1
11. Norrköping - Östersund 1x2
12. Mjällby - Halmstad x2
13. Öster - Trelleborg 1

Spela på Stryktipset: klicka här! 


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto