Stryktipset sön 24/6

Publicerad på 22 Jun 2018 - 22:06

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Jun 2018 - 22:06

Det är återigen 10 miljoner i jackpot på veckans Stryktips som inleds med två matcher från den mycket intressanta Grupp H borta i Ryssland. I övrigt är det svensk fotboll som gäller för hela slanten med matcher från Superettan, Division 1 Norra och Division 1 Södra. Notera att då VM-tipset går av stapeln under lördagen är det söndag som gäller för Stryktipset denna gång.


Spelstopp söndag: 14.59


1. Japan - Senegal 2
Senegal var riktigt vassa i premiären mot Polen och är lite av det stora hoppet för hela den afrikanska kontinenten. Mot Polen var mittfältaren Idrissa Gana Gueye bäst på plan med sitt ständiga slit. Everton-spelaren påminner en hel del om fransmannen N’Golo Kanté. Det är överhuvudtaget ett komplett lag Senegal kan ställa på benen. Japan ser klart sämre ut rent truppmässigt även om de imponerade mot Colombia. Visserligen underlättades matchen av att De ”De blå samurajerna” fick spela med en man mer i 85 minuter, men spelare som Yuya Osako och Shinji Kagawa kommer vara jobbiga att möta för alla lag. Här kammar de dock noll. Senegal ser vassare ut och tar tre viktiga poäng.


2. Polen - Colombia 2
Polen fick inte alls igång sitt fina spel mot Senegal. Visserligen hade de en hel del otur, då ena baklängesmålet var ett självmål och det andra kom efter en bisarr situation där en skadad spelare kom in på plan. Med det sagt funkade det offensiva spelet inte alls. Lewandowski togs hårt och med honom bortplockad såg det tunt ut. Colombia är svåra att bedöma då de fick spela hela matchen med en man mindre. Det finns dock otroligt skickliga spelare hos sydamerikanerna. Cuadrado, Falcao och James är inte enkla att ta hand om. Båda lagen behöver vinna här och Colombia ser faktiskt bättre ut. Tvåan är en tänkbar spik.


3. IK Frej - Gefle X
IK Frej från Täby har spelat upp sig efter sin usla start på säsongen och har efter 13 spelade omgångar bara en poäng upp till säker mark. För tillfället ligger de på kvalplats. På sina tre senaste matcher har de tagit sju poäng. Här saknas dock viktiga Marcus Hansson som är avstängd. Gefle fortsätter att förlora och ligger nu näst sist i serien. Insatsen mot Öster var dock ett fall framåt och kan Johan Mjällbys gäng prestera liknande fotboll här ska de inte räknas ut. Ettan streckas alldeles för hårt för att vara ett möte mellan två bottenlag. 1X spelas på alla system.


4. Helsingborg - Värnamo 1
Helsingborg tappar mark på den absoluta toppen efter att bara ha vunnit en av sina fyra senaste matcher i Superettan. På Olympia är dock skåningarna starka. 15 poäng på sex matcher är deras hemmafacit hittills under säsongen. Värnamo förlorade sin senaste match hemma mot Frej med 1-2. Det var smålänningarnas sjätte raka förlust och nionde raka match utan vinst. Ingen av de sviterna ändras här. Etta!


5. Norrby - Landskrona 2
Norrby besegrade Örgryte IS på Gamla Ullevi och gick därmed förbi Landskrona i tabellen. Boråsarna hade dock en hel del tur mot ÖIS. Större delen av matchen var det spel mot ett mål. Landskrona förlorade nykomlingsmötet mot Brage med 1-2 och har bara vunnit en av sina åtta senaste matcher. Trots det ser spelet fortfarande bra ut. Med spelare som Monday Samuel och Sadat Karim i laget kommer BoIS klättra i tabellen. Här finns allt värde hos de svartvita gästerna. Tvåan först!


6. Varberg - GAIS 2
Efter det magiska 4-4 derbyt mot ÖIS fortsatte GAIS att kryssa på Gamla Ullevi. 1-1 blev det i hemmamatchen mot Degerfors där Makrillarna hade en hel bunt spelare avstängda. Trots det borde de grönsvarta ha vunnit den tillställningen. Nu väntar bortamatch mot ett annat grönsvart lag, Varberg. Hallänningarna var ytterst nära att besegra Helsingborg i sin senaste match, men 3-3 där innebär att Varberg bara har tagit två poäng på sina sju senaste matcher. Detta känns ovisst på förhand men visst har gästerna från Göteborg ett starkare lag, speciellt när hemmalagets Hampus Zackrisson är avstängd. Strecka från höger!


7. Öster - AFC Eskilstuna 2
AFC Eskilstuna förlorade borta mot Halmstad trots en tidig ledning i sin senaste match. Det var deras första förlust i serien sedan den andra omgången. Förlusten innebär att AFC parkerar på en tredjeplats i tabellen efter 13 spelade omgångar. Nu gästar de Öster som presterar väldigt ojämnt. Det smäller både framåt och bakåt hos smålänningarna som har målskillnaden 20-22 efter 13 spelade matcher. Det blir dock svårt att bryta ner AFC:s fina defensiv som bara har släppt in sju mål denna säsong. Öster har bara en hemmaseger hittills under 2018 och får svårt att ta sin andra här. Tvåan är en tänkbar spik.


8. Akropolis - Syrianska 2
Syrianska reser till Spånga med en tuff 0-1 förlust i bagaget mot Örebro-laget Karlslund. Det var en match där Syrianskas stjärnor verkligen inte kom upp i nivå. På bortaplan har de rödgula dock presterat bra under säsongen med 13 poäng på sex fajter. Akropolis har tagit två raka segrar vilket har fört upp stockholmarna till en tredjeplats i tabellen efter tolv spelade omgångar. Syrianska är dock ett starkare lag i grunden och ska bära favoritskapet. Trots det streckas ettan klart hårdast. Värdet finns på Syrianska. Samtliga tecken!


9. Assyriska - Umeå 2
Assyriska är ett av hela seriens mest ojämna lag. De blandar väldigt starka prestationer med riktiga bottennapp. På sistone har det dock gått riktigt trögt för Assyriska. 2-2 borta mot jumbon Skellefteå var Södertälje-lagets första poäng sedan slutet av maj. Umeå visar en helt annan stabilitet och har spelat sju raka matcher utan att förlora. Det gör att de faktiskt har passerat Assyriska i tabellen. Formen talar absolut för bortalaget här och då det dessutom finns gott om värde i den understreckade tvåan börjar vi där. Men visst ska det garderas.


10. Team Thorengruppen - Sandviken X
Sandviken förlorade hemmamötet mot Carlstad klart. 0-3 slutade den tillställningen och där hade Sandviken inte en chans. Nu reser de upp till Umeå för match mot Team Thorengruppen och på bortaplan har faktiskt Sandviken bara förlorat en av sina sex matcher. Team TG FF förlorade derbyt mot Umeå FC i måndags och det var deras fjärde förlust på de senaste fem matcherna. Hemma står de dock oftast för stabila prestationer men detta blir ingen lätt match. Alla tecken!


11. Grebbestad - Kristianstad 2
Den ekonomiska krisen hos Kristianstad verkar inte ha påverkat spelarna nämnvärt. Mot Karlskrona kom skåningarnas andra raka seger och femte raka match utan förlust. På bortaplan har de visserligen haft svårt att imponera men nu väntar seriens nästjumbo Grebbestad. De visar inte alls samma form och har bara vunnit en av sina sju senaste matcher. Bortalaget har en klart starkare trupp och får utgångstecknet. Gardera upp på större system då Grebbestad ibland sprattlar till på hemmagräs.


12. Husqvarna - Eskilsminne 2
I lördagens match mot Skövde AIK var vi med om ett trendbrott hos Eskilsminne. Skyttekungen Emil Åberg gjorde inte mål. Det behövdes dock inte för skåningarna vann ändå med 2-0. Victor Wahlgren blev dock utvisad och saknas här. Husqvarna fick ingen spelare utvisad i förlusten mot Tvååker men har ändå två spelare avstängda här efter att de har dragit på sig för många gula kort under säsongen. Visst har smålänningarna vunnit sina två senaste hemmamatcher men Eskilsminne ser väldigt starka ut för tillfället. Bra tvåa!


13. Ängelholm - Oskarshamn 2
Ängelholm kommer från två raka bortaförluster där de inte alls har sett speciellt bra ut. På hemmaplan trivs de dock bättre. Sex hemmamatcher har gett fyra vinster, en oavgjord och en förlust hittills. Nu ska de gå upp mot seriens bästa bortalag. Oskarshamn har tappat poäng i tre raka matcher men går ändå upp på samma poäng som serieledarna Mjällby vid vinst här. Det är inget snack om att Oskarshamn är ett av seriens allra starkaste lag. Här verkar det bli jättevärde på tvåan som då är en tänkbar lågprocentsspik. Åtminstone på mindre system.


Kupongens kassaskåp


Helsingborg
Helsingborg har ett mycket fint lag på pappret som absolut bör vara med och tampas om uppflyttning. När seriens klara jumbo väntar på Olympia kan det bara gå på ett sätt. Skåningarna vinner detta!


Varningens finger!


Umeå
Umeå har sju raka matcher utan förlust medan Assyriska har tagit en poäng på sina fyra senaste fajter. Ändå streckas ettan högst. Det köps inte. Strecka från höger!


Lilla raden 144 rader
1. Japan - Senegal 2
2. Polen - Colombia 2
3. Frej - Gefle 1x
4. Helsingborg - Värnamo 1
5. Norrby - Landskrona x2
6. Varberg - GAIS x2
7. Öster - AFC Eskilstuna 2
8. Akropolis - Syrianska 1x2
9. Assyriska - Umeå x2
10. Team TG - Sandviken 1x2
11. Grebbestad - Kristians. 2
12. Husqvarna - Eskilsminne 2
13. Ängelholm - Oskarshamn 2


Stora raden 864 rader
1. Japan - Senegal 2
2. Polen - Colombia 2
3. Frej - Gefle 1x
4. Helsingborg - Värnamo 1
5. Norrby - Landskrona x2
6. Varberg - GAIS x2
7. Öster - AFC Eskilstuna 2
8. Akropolis - Syrianska 1x2
9. Assyriska - Umeå 1x2
10. Team TG - Sandviken 1x2
11. Grebbestad - Kristians. x2
12. Husqvarna - Eskilsminne 2
13. Ängelholm - Oskarshamn x2

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto