Stryktipset Tips Lördag 13/11

Publicerad på 11 Nov 2021 - 16:46

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Nov 2021 - 16:46

Att påstå att det finns nerv på lördagens Stryktips är en underdrift. VM-kvalet går in i ett högst avgörande skede och det gör även Ettan Norra där Sandviken mot Karlstad blir en nagelbitare. I Segunda División hittas bland annat bongens mustigaste skrälläge. Notera att kupongen sträcker sig över två dagar. Avanti!

Gå med i vårt succélag – köp in dig i vårt system!
150 kr/andelen – Melkers vinnarsystem! – KLICKA HÄR för köp!
200 kr/andelen – TV-systemet! KLICKA HÄR för köp!
300 kr/andelen i ett toppsystem! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 15:591. Montenegro - Nederländerna 2
Louis van Gaal har dammats av från antikhyllan och 70-åringen ser ut att leda Nederländerna mot VM i Qatar. Inför slutspurten har Oranje gruppsegern i egna händer och det ska bli ohyggligt spännande att följa striden mot Norge som avrundar samlingen. Dessförinnan ska gästerna bege sig till Podgorica för att mäta svärd med Montenegro. Värdnationen har fortfarande en mikroskopisk chans att nå andraplatsen, men det är samtidigt troligare att en människa lever i 1000 år än att Montenegro löser silverpengen. Med det sagt körs inte Radulovic mannar över hur som helst och en hårt streckad tvåa får gärna garderas. Krysset är ett lämpligt komplement.

2. Norge - Lettland 1
Det står massaker skrivet i himlen i Oslo. Norge har en brutalt viktig match mot Nederländerna att ladda upp till och att då ställas mot Lettland hemma på Ullevaal är en skänk från ovan. Haaland och Ajer är två tunga avbräck, men med lirare som King, Sörloth och Ödegaard redo för spel kommer balterna att få vittja nätet flera gånger om. Baggarna vann det vändande mötet med 2-0 och vinner med minst lika stora siffror även om de bara går på halvfart denna afton. Ettan är gjuten i betong.

3. Wales - Belarus X
Wales står liksom Norge inför en ytterst lämplig uppgift då Belarus kommer på besök. Till skillnad från baggarna har Drakarna med det sagt inte en lika stjärnfylld offensiv att luta sig mot. Gareth Bale, hattrickskytten från det vändande mötet, dras med skadebekymmer och det gör även Kieffer Moore som lämnat återbud till denna samling. Ramsey och James får således dra ett stort lass i de främre leden, något vi ställer oss frågande till om de klarar av. Belarus vållade värdarna stora problem i det vändande mötet och med rådande förutsättningar är det inte omöjligt att gästerna lyckas med samma bedrift i Wales. Med ont om andra skrällägen anser vi helgarderingen lämplig i Cardiff.

4. Sandvikens IF - IF Karlstad Fotboll 2
Nerverna avtar inte bara för att vi byter VM-kval mot Ettan Norra. Sandviken är piskade att vinna sina två återstående matcher för att ha chans på kval mot Superettan. Omöjlig är inte uppgiften för värdarna, men utan avstängda målkungen Naeem Mohammed blir det inte lätt att brottas med Karlstad. Gästernas höst är fasligt imponerande och med tre raka segrar på resande fot ska värmlänningarna inte räknas bort här heller. I en förmodat böljande tillställning blir krysset sekundärt. Gubben (etta-tvåa) spelas.

5. Valladolid - Fuenlabrada 2
Från Ettan Norra till Segunda División där vi omgående dyker ner i kupongens absolut trevligaste skrälläge. Valladolid har både kapacitet och tradition nog för att kunna ta klivet upp i La Liga, men med ett truppläge som får Ronaldo (ägaren) att gråta går det absolut inte att lita på de lilavita. Plata, Weissman och Janko är bara ett axplock av lirare som saknas inför fighten mot Fuenlabrada. Gästerna löste en stark poäng senast via 0-0 mot Eibar och kan de visa samma defensiva soliditet här är mycket vunnet. Vi lockas enormt av värdet till höger och en rövare är definitivt på sin plats. X2 liras!

6. Eibar - Alcorcón 1
0-0 mot Fuenlabrada var ingen höjdare för Eibar, men poängen innebar samtidigt att baskerna alltjämt finns med i den absoluta toppen av Segunda División. Poängplock i tolv av 15 matcher är en styrka få lag på denna nivå besitter och med ett fullt godkänt truppläge ska Eibar ses med god segerchans mot Alcorcón. Besökarna är klar jumbo med blott åtta inspelade poäng och mycket talar redan nu för att ligans hittills sämsta bortalag trillar ur. Fidel Escobar är ett tungt avbräck och vi tror inte att Eibar begår några misstag hemma i Baskien. Ettan är urstark.

7. Mirandés - Huesca X
Mittenmöte från Castilla och León där både Mirandés och Huesca påverkas av pågående landslagsuppehåll. Värst är läget för de förstnämnda som tvingas klara sig utan Camello och Carreira, två normalt givna inslag i startelvan. Huesca är ett lag med kunnande nog för att ta sig upp i La Liga, samma serie de i fjol trillade ur, men inledningen har inte varit vacker för gästerna. Spelet på resande tass är normalt inte Huescas signum och även om smygvärde tornar upp sig till höger föredrar vi en riklig mängd garderingar. Helst alla tecken.

8. Las Palmas - Real Zaragoza 1
Forna storklubben Real Zaragoza har upplevt ett par motiga år, men höstens fina form har fått gästerna att tro på toppstrid i Segunda División. Inte ett nederlag sedan augusti är såklart starka papper, men det ska också sägas att gästernas truppläge är extremt ansatt inför trippen till Kanarieöarna. Inte mindre än fem lirare saknas och då riktas blickarna enkom mot Las Palmas håll. Pío Pío är urstarka på egen mark och klarar sig dessutom lindrigt från allt vad landslag och avstängningar heter. Vi ger fullt förtroende åt ettan trots trolig överstreckning.

9. Spanien - Sverige 1
Det spritter i varenda liten nerv i kroppen. Sverige har en direktplats till Qatar i kikarsiktet och Janne Andersson har en liten mini-me som dansar i bakhuvudet på Luis Enrique. Spanien har 0-2-1 på de tre senaste inbördes mötena och Enrique har dessutom tvingats konstatera ett massivt manfall inför denna samling. När spelare som Pedri, Torres, Oyarzabal, Thiago och Gerard Moreno saknas städar inte La Furia Roja bara av de svenska vikingarna hur som helst. Party-Jannes offensiva led är tillräckligt skickliga för att såra spanjorerna. Ettan är först tecken att rita ned, men krysset ska med på större rader.

10. Grekland - Kosovo X
Grekland har väldigt sakta och marginellt säkert tagit sig igenom en välbehövlig generationsväxling. De vitblå kan stundtals mäta sig med på pappret övermäktigt motstånd, men när de förväntas föra en matchbild är grekerna inte att lita på. Det fick vi onekligen se prov på i 1-1-matchen borta mot Kosovo. Samma opponent står nu på andra sidan och gästerna motiveras av att undvika jumboplatsen i gruppen. Att knäppa en nation som Grekland på näsan hade varit en rejäl skalp för Astrit Selmani och company. Måla tvärs över och jobba in högersidan.

11. Portugal - Serbien 1
Gruppfinal nummer två hämtas från Grupp A där Portugal och Serbien går i klinch. De förstnämnda har förstaplatsen i egna händer och serberna behöver åstadkomma något alldeles extra för att peta ner Ronaldo och company från tronen. 2-2 var ett meriterande resultat för gästerna i det vändande mötet, men det är en anna femma att brottas med portugiserna på främmande mark. Här slår Serbien ur rejält underläge och med 1X ska vi sitta tryggt i båten. Detta förlorar inte Ronaldo och hans kompanjoner.

12. Kroatien - Ryssland 1
Får vi en tredje gruppfinal? Det får vi. Kroatien är som bekant regerande silvermedaljörer från föregående VM och lyckas Zlatko Dalic mannar knäppa Ryssland på näsan är det dags att börja kika på hotell i Qatar. Kovacic är ett tungt avbräck på mitten, men det går samtidigt ingen nöd på ersättarna. Ryssland höll kroaterna stången (0-0) hemma i moderlandet, men när aktörerna drabbar samman i Split är det otvivelaktigt fördel de rutiga. Stannar ettan i trakter omkring 60 procent är det en fin spik.

13. Nordmakedonien - Island 1
Island har drabbats av ett invärtes vulkanutbrott i samband med alla problem utanför fotbollen. På plan ser det inte mycket bättre ut och det kan dröja väldigt länge innan vi får se gästerna i ett stort mästerskap igen. Ari Skúlason gör här sin sista samling med landslaget och mycket talar för att energiknippet avslutar med flaggan i botten. Nordmakedonien är till skillnad från Island på väg uppåt och hemma i Skopje ska Elmas och grabbarna ses med god chans till en trepoängare. Ettan är ett solitt singelstreck.

Kupongens kassaskåp
Norge
Norges truppläge är sylvasst även utan Haaland och Lettland har en mörk afton framför sig på Ullevaal. Solbakkens mannar vinner komfortabelt.

Varningens finger!
Fuenlabrada
Valladolid har det sämsta truppläget på hela kupongen och då tvekar vi inte en sekund på att lämna ettan därhän. Fuenlabrada löser minst en pinne.144 rader
1. Montenegro - Nederländ. 2
2. Norge - Lettland 1
3. Wales - Belarus 1x
4. Sandviken - Karlstad 12
5. Valladolid - Fuenlabrada x2
6. Eibar - Alcorcón 1
7. Mirandés - Huesca 1x2
8. Las Palmas - Zaragoza 1
9. Spanien - Sverige 1x
10. Grekland - Kosovo 1x2
11. Portugal - Serbien 1
12. Kroatien - Ryssland 1
13. Nordmakedonien - Island 1

864 rader
1. Montenegro - Nederländ. x2
2. Norge - Lettland 1
3. Wales - Belarus 1x2
4. Sandviken - Karlstad 12
5. Valladolid - Fuenlabrada x2
6. Eibar - Alcorcón 1
7. Mirandés - Huesca 1x2
8. Las Palmas - Zaragoza 1
9. Spanien - Sverige 1x
10. Grekland - Kosovo 1x2
11. Portugal - Serbien 1x
12. Kroatien - Ryssland 1
13. Nordmakedonien - Island 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto