Stryktipset Tips Lördag 15/10

Publicerad på 13 Okt 2022 - 17:49

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Okt 2022 - 17:49

Lördagens Stryktips inleds av tre matcher från Premier League innan rena rama The Championship-bonanzan tar vid. Nio matcher från den engelska andraligan ska synas i sömmarna innan Smålandsderbyt från Finnvedsvallen tar kupongen i mål. En ensam vinnare är garanterad 10 miljoner kronor!

Spelstopp: 15:59

1. Tottenham - Everton 1

Kupongen inleds i norra London där Tottenham var i farten så sent som i torsdags. 3-2-segern mot Eintracht Frankfurt var välbehövlig för en tidigare trög offensiv där firma Kane/Son ordnade biffen. Det är herrar med spetsegenskaper som även Everton får svårt att försvara sig mot. The Toffees trycktes ned i skorna av Manchester United och när Lampards gäng ger sig ut på anfallsspel har de sällan några linjer att luta sig mot. Att bara backa hem och försöka slå vakt om nollan kommer inte att räcka på Tottenham Hotspur Stadium heller. Spikad etta trots förmodat hård streckning.

2. Fulham - Bournemouth 1

Vi håller oss kvar i London där ett nykomlingsmöte stundar på Craven Cottage. Fulham gick på pumpen i föregående omgångs Londonderby mot West Ham, ett nederlag som Marco Silva och hans adepter fullt förståeligt var rasande över. Rättskiparna var nämligen inte på The Cottagers sida. Detta till trots ska värdarna kunna repa mod denna lördag. Silva hoppas enligt egen utsago ha Mitrovic tillbaka i spel och det är såklart en enorm boost för de vitsvarta värdarna. Bournemouth har ryckt upp sig sedan Scott Parker fick gå men sett till underliggande statistik har “Körsbären” överpresterat. Bortaspelet är inte gästernas melodi och i huvudstaden håller vi Fulham snäppet högre. Ettan lämnas på egna ben.

3. Wolverhampton - Nottingham X

På tal om tränarbyten har Wolverhampton som bekant låtit Bruno Lage lämna sin post. Portugisen spåddes ersättas av Julen Lopetegui, men när spanjoren i dagarna tackade nej står Wolves fortfarande utan bas. Det finns dessutom frågetecken i offensiven där Kalajdzic, Jiménez och Neto alla dras med skador. Trots det blir ettan hårt betrodd vilket får oss att dra öronen åt oss. Nottingham bröt en negativ trend när de fick med sig en poäng senast mot Aston Villa och i en på förhand tacksam matchbild vill vi inte blunda för gästerna. Gibbs-White, Johnson och Dennis är spelare som bör trivas med ytorna mot en tafflig Wolves-offensiv. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå på Molineux.

4. Bristol City - Millwall 2

På tal om negativa trender bröt Bristol City just en sådan när Preston förpassades med 2-1 i onsdags. Robert Atkinson blev oväntad matchhjälte med dubbla strutar, men med kort vila i benen bör försvararen och hans kamrater få svårt att ladda om till bataljen med Millwall. “Lejonen” har varit spellediga sedan förra helgens meriterande 2-0-viktoria mot Middlesbrough och här anser vi att tipparna går bort sig i streckningen. Att ligga lågt och utnyttja motståndarnas misstag är en filosofi som passar gästerna väl och när ettan sticker iväg vänder vi på klacken. X2 är ett fräckt drag på Ashton Gate.

5. Burnley - Swansea 1

Två av The Championships absolut mest välspelande lag går i klinch på Turf Moor. Burnleys förvandling under Kompany är remarkabel och bara en förlust på 13 matcher är ett kvitto på att stort bollinnehav gör det svårt för opponenterna att såra The Clarets. Å andra sidan skvallrar blott fem segrar om att den sista spetsen i offensivt straffområde ännu inte jobbats fram. Den kan mycket väl komma hemma mot Swansea men walesarna ska samtidigt inte skojas bort hur som helst. Russell Martin är ett tränarämne för större ligor än The Championship och större under har skett än att skotten lotsar sina väloljade adepter till en pinne i Lancashire. Ettan först, krysset sedan.

6. Cardiff - Coventry X

Cardiff är ytterligare ett lag i det engelska seriesystemet som fått effekt på ett tränarskifte. Sedan Mark Hudson tog över skutan efter Steve Morison har walesarna spelat ihop sju av nio möjliga poäng, något svenska folket heller inte går miste om. Ettan streckas nämligen upp till onödigt höga höjder när Coventry kommer på besök. Viktor Gyökeres och hans kompanjoner har inte rosat marknaden men bara en förlust på de fem senaste vittnar om att trenden pekar åt rätt håll. Bara ett insläppt mål på de fyra senaste är ytterligare ett kvitto på gästernas pågående uppvaknande. Till vänstervridna streck föreslås alla tecken och injobb av X2 redan på mindre system. Den vågade fimpar ettan.

7. Middlesbrough - Blackburn 1

Ömsom vin ömsom vatten. Så kan de två omgångarna efter Chris Wilder sammanfattas för Middlesbrough. Boro slog rättvist tillbaka Birmingham med 1-0 i deras senaste hemmamatch och lika rättvis var förlusten senast mot Millwall (0-2). Med stundande VM-uppehåll runt hörnet behöver värdarna sy ihop en längre rad av starka prestationer och vi tror att den kan inledas redan här. Blackburn har förtvivlat svårt med kontinuiteten men är det något som går att utläsa från Tomassons ojämna gäng är det att de trivs betydligt bättre hemma på Ewood Park än på resande tass. Fem förluster på sju bortamatcher är inte mycket att skryta med och här gillas värdarnas segerchans. Ettan singlas upp till 55 procent.

8. Preston - Stoke X

Vinden tycks ha vänt för Preston som släppt in fyra mål på sina två senaste matcher. Ryan Lowe har ruckat på vissa principer i sitt lagbygge för att göra permanent plats åt målskytten Riis på topp, något som förvisso gett dansken självförtroende men som också gått ut över prestationerna. Med slitna ben efter veckans 1-2-förlust mot Bristol City är The Lilywhites ingen favorit att hålla i handen när Stoke står på andra sidan. The Potters kan mycket i sina bästa stunder och lär ha fått en boostad tuppkam efter 3-1 mot Sheffield United. Baker och superlöftet Liam Delap – Man City-lånet är son till Stoke-legendaren Rory – utmärkte sig då och är två spelare som kan såra Preston på egen hand. Alla tecken rekommenderas på Deepdale.

9. Reading - West Bromwich 2

Det blev till slut ohållbart att ha kvar Steve Bruce som tränare för West Bromwich. Trots flertalet starka prestationer gick det troll i The Baggies oförmåga att vinna matcher och i veckan kom beskedet att Bruce är sparkad. En omedelbar effekt på detta ska inte uteslutas mot ett svagt Reading. The Royals dansar fortfarande i toppskiktet av tabellen men det är bara en tidsfråga innan Paul Inces gäng faller ifrån. West Bromwich har vunnit sina två senaste resor till Select Car Leasing Stadium och gör om bedriften denna eftermiddag. Tvåan singlas till vad som ser ut att bli smaskig procent.

10. Sheffield United - Blackpool 1

Sheffield United har hamnat i en negativ spiral där bara en poäng av de senaste nio möjliga inneburit sällskap i den absoluta toppstriden. Heckingbottoms gäng har inte gjort bort sig spelmässigt men med rådande oförmåga i åtanke är över 70 procent på ettan för mycket. Blackpool kommer närmast från en moralhöjande 3-1-viktoria mot Watford där firma Yates/Madine ordnade biffen för Michael Appletons gäng. Underbarnet Charlie Patino – på lån från Arsenal – styrde och ställde på mittfältet och kan nämnda herrar prestera på samma nivå denna lördag är en poäng inte omöjlig på Bramall Lane. Krysset sällskapar snabbt den betrodda ettan.

11. Sunderland - Wigan 1

Precis som i Premier League ska vi även få syna ett nykomlingsmöte i The Championship. Sunderland inledde säsongen piggt under Alex Neil, men när denne försvann till Stoke har The Black Cats gått tyngre under Tony Mowbray. Ross Stewarts skada är en annan faktor som påverkat de rödvita negativt. Anfallaren är tveksam till spel även mot Wigan, men vi anser ändå att värdarna ska ses med god segerchans. The Latics bröt en två matcher lång förlustsvit när de i veckan slog Blackburn med 1-0, en ansträngning som bör innebära slitna ben på Stadium of Light. Här får besökarna nöja sig om de löser en poäng. Strecka från vänster.

12. Watford - Norwich 2

Två gäng med en direktplats till Premier League i kikarsiktet får äran att avsluta bataljerna från The Championship. Hittills är det bara Norwich som levt upp till förväntningarna men det ska trots allt påpekas att det bara skiljer sju poäng ned till Watford. Dean Smiths mannar har så här långt visat upp en genomgående hög lägstanivå, men det känns trots allt som att det fattas en växel för att kunna rycka ifrån övriga kombattanter. Truppläget är ansatt inför trippen till Vicarage Road där Watford inte ska underskattas. Slaven Bilic inledde urstarkt på sitt nya jobb när The Hornets slog Stoke med 4-0, men därefter har värdarna torskat två raka duster. Innan prestationerna stabiliseras ger vi inte gärna de gulsvarta utgångsförtroendet. Tvåan inleder men ettan följer med på större systembyggen.

13. Värnamo - Kalmar FF 2

Välspelande lag var ett tema som rördes vid i match 5 och samma titel går att sätta på aktörerna i Smålandsderbyt från Allsvenskan. IFK Värnamo har imponerat stort i egenskap av nykomlingar och förra helgen höll Hellbergs gäng jämna steg med Malmö FF. Antonsson, Magashy och Johansson spelar alla fotboll på hög nivå men här anser vi att motivationen hos de tillresta ska vägas in tungt. Kalmar FF går från klarhet till klarhet under Henrik Rydström vars adepter klädde av Elfsborg på Borås Arena trots att viktige Oliver Berg satt i sjukstugan. Målkungen ska dock vara tillbaka här och med en Europaplats inom räckhåll gillas tvåan skarpt. Kalmar singlas!

Kupongens kassaskåp

Tottenham

Tottenham fick en liten ketchupeffekt när de gjorde tre mål mot Eintracht Frankfurt. Även om det bara blev uddamålsseger var de tre poängen aldrig hotade och mot ett svagt Everton gör Spurs inga misstag. Stark etta.

Varningens finger!

Coventry

Coventry har inte rosat marknaden men när svenska folket helt och hållet glömmer bort högersidan mot ett inte märkvärdigt Cardiff ryter vi ifrån. X2 ska med till varje pris.

144 rader

1. Tottenham - Everton 1
2. Fulham - Bournemouth 1
3. Wolves - Nottingham 1x
4. Bristol City - Millwall x2
5. Burnley - Swansea 1
6. Cardiff - Coventry 1x2
7. Mboro - Blackburn 1
8. Preston - Stoke 1x2
9. Reading - West Brom 2
10. Sheffield U - Blackpool 1x
11. Sunderland - Wigan 1x
12. Watford - Norwich 2
13. Värnamo - Kalmar 2

864 rader
1. Tottenham - Everton 1
2. Fulham - Bournemouth 1
3. Wolves - Nottingham 1x2
4. Bristol City - Millwall x2
5. Burnley - Swansea 1x
6. Cardiff - Coventry 1x2
7. Mboro - Blackburn 1
8. Preston - Stoke 1x2
9. Reading - West Brom 2
10. Sheffield U - Blackpool 1x
11. Sunderland - Wigan 1x
12. Watford - Norwich 12
13. Värnamo - Kalmar 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100



Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto