Stryktipset Tips Lördag 19/11

Publicerad på 17 Nov 2022 - 14:28

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Nov 2022 - 14:28

Sex härliga jackpotmiljoner kantar lördagens Stryktips som inleds av Sveriges träningsmatch mot Algeriet. Ytterligare två vänskapslandskamper följer sedan innan League One tar över stafettpinnen. Tio smaskiga matcher från den engelska tredjeligan ska betas av innan vi passerar mållinjen. Plattan i mattan!
     Hämta 100 kr bonus hos spelbolaget

18+ Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller


Spelstopp: 15:59

1. Sverige - Algeriet 2

Det var en lättad Janne Andersson som mötte media efter 2-1-segern mot Mexiko. Att få en trepoängare i resväskan efter en minst sagt tuff period var viktigt för Sverige, men insatsen var i ärlighetens namn inte mycket att hurra över. Blågult hade inte mycket eget spel och på Eleda Stadion i Malmö riskerar värdarna att bli straffade av egen medicin. Algeriet har spets i spelare som Mahrez, Benrahma och Slimani, en trio som på egen hand kan straffa svenskarna via omställningar. Ettan blir i vanlig ordning betrodd när Sverige finns med på kupongen vilket gör att garderingskrav råder i Skåne. Helst alla tecken.

2. Turkiet - Tjeckien 1

Vänskapslandskamp från Gaziantep där vi anser Turkiets favoritskap vara befogat. Onsdagens 2-1-seger mot Skottland var rättvis där Stefan Kuntz gäng dominerade merparten av matchbilden. Förbundskaptenen förfogar över spetsspelare som Calhanoglu och Kökcü och denna lördag kan vi även få se supertalangen Arda Güler i action. Det är en lirare som Tjeckien verkligen får se upp med. Gästernas storstjärna, Schick, kommer inte till spel här och utan honom finns risk för ett lättläst anfallsspel. Defensiven innehåller dessutom mängder av debutanter där bland andra Malmö FF:s Chalus kan komma att göra sin första landskamp. Dessvärre slutar den i förlust. Trots halvtaskigt värde spikas ettan.

3. Albanien - Armenien 1

Albanien inledde bra när de i torsdags tog ledningen mot Italien. Gli Azzurri kunde dock vända på steken redan i den första halvleken och efter 90 minuter hade värdarna 1-3 i baken. Prestationen var dock mer än godkänd och hemma i Tirana ska albanerna hållas som numret större än Armenien. Broja och Asllani är en duo som gästerna kommer få fullt sjå att hantera. Sedan Mkhitaryan pensionerade sig från det armeniska landslaget har de tillresta haft det oerhört tufft och lyckas de lösa en poäng i den albanska huvudstaden ska de vara nöjda. 1X räcker för grön bock.

4. Barnsley - MK Dons X

Över till England och League One där återstående tid av kupongen ska spenderas. Milton Keynes Dons spelade i fjol playoff mot The Championship men har hittills inte varit i närheten av samma höga kunnande. Mängder av bärande pjäser har försvunnit men ska något sägas till gästernas fördel är det att Liam Manning fortfarande får sina adepter att spela fin fotboll. Förr eller senare kommer det att bära frukt och MK Dons ska definitivt inte känna sig slagna på förhand mot Barnsley. Nykomlingarna från The Championship har också tvingats renovera sin trupp och det ska inte dras för stora växlar på två raka segrar då motståndet varit beskedligt. Vi höjer ett varningens finger för The Dons och synar den betrodda ettan med hela spannet.

5. Burton - Plymouth 1

Bojan Djordjic och övriga med sympatier för Plymouth jublar för närvarande högt. The Pilgrims toppar tabellen i League One efter 13 segrar på 18 försök. Det är givetvis imponerande siffror men det ska också raskt påpekas att gästerna sprungit långt över sin förmåga. Sett till underliggande statistik borde Plymouth snarare tillhöra den övre delen av mittenskiktet. Burton har det i sin tur tufft i botten men vi vill slå ett slag för att de hemmahörande kan bättre än vad de hittills visat. Adeboyejo är en spelare som vet var målet är beläget och han kan mycket väl bli tungan på vågen för Maamrias gäng. Den övervärderade tvåan lämnas därhän. 1X!

6. Bristol Rovers - Peterborough 2

Peterborough gjorde i veckan jobbet när de avancerade i FA-cupens omspel mot Salford. 3-0 var rättvisa siffror där bland andra Marriott utmärkte sig med en doppietta, men den fighten innebär också att gästerna kommer med slitna ben till kampen med Bristol Rovers. Efter en tyngre start på säsongen har värdarna bara torskat en av de elva (!) senaste tävlingsmatcherna och med rådande fysiska förutsättningar stänger vi inte dörren för en fortsättning av denna trend. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet på Memorial Stadium.

7. Cheltenham - Wycombe 2

Wycombe har blandat och gett i inledningen av League One men är normalt ett lag som har med toppstriden att göra. Kultförklarade Gareth Ainsworth förfogar över ett av tredjeligans bästa spelarmaterial och även om mittbacken Mawson saknas ska resan till Cheltenham anses vara en vettig uppgift. Värdarna saknar i sin tur Freestone som sitter på botbänken och oförmågan till stabilitet på egen mark – 4-1-4 är ingen resultatrad att hurra över – gör att det blir svårt att undvika bottenträsket. I fjol vann The Chairboys med 3-1 på denna arena och vi tror på ett liknande utfall även denna gång. Tvåan lämnas allena.

8. Cambridge United - Accrington Stanley 2

I början av detta kalenderår stod Cambridge för en praktskräll när de sänkte Newcastle på bortagräs i FA-cupen. Den triumfen har etsat sig fast på tipparnas minne. Grabbarna från universitetsstaden blir nämligen alldeles för betrodda när de får besök av Accrington Stanley denna söndag. Gästerna har förtjänat fler poäng än vad de hittills fått med sig och lyckas Coleman bara styra upp de bakre leden finns betydligt större poängchans på Abbey Stadium än vad svenska folket tycks tro. McConville är en spelare som kan skjuta hem poäng åt de tillresta på egen hand. Fimpa ettan till förmån för värdet i österled!

9. Fleetwood Town - Bolton 2

Alla minns väl Celtics gamla benknäckare Scott Brown? Flåbusen basar numera över Fleetwood Town som bedriver relativt anonym tillvaro i League One. 4-10-4 är en resultatrad som vittnar om att Browns mannar inte bjuder på mycket men utan offensiv spets blir det svårt att klättra i tabellen. Bolton har i sin tur ligans vassaste försvarsspel och när gästerna börjar motsvara sin fina underliggande statistik i offensiven är de en given kandidat till en playoff-plats. Firma Kachunga/Bakayoko ordnar tre poäng åt gästerna. Spikad tvåa!

10. Lincoln - Morecambe X

Två gäng som i fjol flirtade med degradering ska mäta svärd på Sincil Bank Stadium. Lincoln får i grunden anses vara det bättre laget jämfört med Morecambe, men tre raka utan seger skvallrar om att värdarna kört in i en vägg mot slutet. Trots detta valsar ettan upp över 60 procent vilket gör att vi drar öronen åt oss. Morecambe tog en meriterande poäng senast mot Portsmouth. Insatsen var gedigen och med lite flyt hade “Räkorna” mycket väl kunnat få med sig hela kakan. Kommer gästerna upp i samma nivå denna lördag är högersidan rent godis. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

11. Oxford United - Forest Green 1

Uppflyttningen till League One har inte blivit vad Forest Green Rovers tänkt sig. Östersunds gamla tränare Ian Burchnall har inte lyckats efterträda Rob Edwards med den äran och miljölaget från Nailsworth bottnar faktiskt tabellen med blott 13 inspelade poäng. Vi tror inte att den klena skörden ökar när Burchnall och company beger sig till universitetsstaden Oxford. Oxford United är ett av League Ones absolut bästa lag när de har sin dag, något de bevisade i 4-0-segern mot Port Vale. Firma Bodin/Taylor stod då för vars två baljor och blir en livsfarlig duo även för Forest Green. Ettan blir hårt streckad men här är vi beredda att välja en värdemässigt sämre spik.

12. Port Vale - Charlton 1

Port Vale åkte på en snyting senast mot Oxford. 0-4 i brakan var inte mycket att säga om men vi vill vara väldigt tydliga med att värdarna inte ska dömas efter tabellen. Sett till xPoints borde The Valiants nosa på en playoff-plats och vi utesluter inte möjligheten till omedelbar revansch när Charlton står på andra sidan. The Addicks är i grunden ett herrskap för högre sammanhang men ska det bli verklighet behöver gästerna fila på sitt försvarsspel. Sju insläppta mål på de två senaste ligamatcherna är minst sagt usla siffror. Till korrekt fördelade streck spikas ettan med god feeling.

13. Sheffield Wednesday - Shrewsbury 1

Sheffield Wednesdays målsättning är så tydlig den kan bli. “Ugglorna” ska tillbaka till The Championship och efter att i fjol ha bränt avancemanget i playoff är det raka vägen upp som gäller den här säsongen. Hemma på Hillsborough är de blåvita erkänt svårslagna och faktum är att inget annat lag gjort fler mål i egen borg (22) än Darren Moores gäng. Med detta sagt blir ettan övervärderad och Shrewsbury är trots allt inget lag som skojas bort hur som helst. Gästerna tog fyra poäng av sex möjliga mot lördagens kombattanter i fjol och större under har skett än att de lyckas med samma bedrift den här säsongen. Krysset sällskapar utgångsettan på större system.

Kupongens kassaskåp

Oxford United

Oxford kan mer än vad de hittills visat och efter 4-0-segern mot Port Vale är värdarna på gång. På egen mark görs inga misstag mot Forest Green Rovers. Stark etta.

Varningens finger!

Milton Keynes Dons

Milton Keynes Dons är hittills inte i närheten av fjolårets framgångsrika jag. Liam Mannings gäng spelar dock en fin fotboll som kan räcka långt mot ett ojämnt Barnsley. Missa inte högersidan.

144 rader
1. Sverige - Algeriet 12
2. Turkiet - Tjeckien 1
3. Albanien - Armenien 1x
4. Barnsley - MK Dons 1x2
5. Burton - Plymouth 1
6. Bristol R - Peterborough 12
7. Cheltenham - Wycombe 2
8. Cambridge - Accrington x2
9. Fleetwood Town - Bolton 2
10. Lincoln - Morecambe 1x2
11. Oxford - Forest Green 1
12. Port Vale - Charlton 1
13. Sheffield W - Shrewsbury 1

864 rader
1. Sverige - Algeriet 1x2
2. Turkiet - Tjeckien 1
3. Albanien - Armenien 1x
4. Barnsley - MK Dons 1x2
5. Burton - Plymouth 1x
6. Bristol R - Peterborough 12
7. Cheltenham - Wycombe 2
8. Cambridge - Accrington x2
9. Fleetwood Town - Bolton 2
10. Lincoln - Morecambe 1x2
11. Oxford - Forest Green 1
12. Port Vale - Charlton 1
13. Sheffield W - Shrewsbury 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Lyssna på familjen Sandebäcks tankar inför Stryktipset!


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto